НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 562
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 160
Ей на, вече сме обединени около каузата за повече пари, като едно ООН ще сме даже, ако се обединим и с братята сигани!

Кога ще ги раздават парите и къде да дойда?

smile3508
newsm01
 smile3549

# 2 161
Да, аз лично съм съгласна, че понякога не е въпрос на избор втората година /особено ако човек реално няма къде да се върне, понеже на работата си взема толкоз, колкото при престой вкъщи/, но пък иде третата, четвъртата и т.н., та 30-те лева не оправят по никой начин основният проблем у нас, който е никаква икономика и некомпетентно /от много години/ управление на малкото останал наличен ресурс.
Понеже е жалко майката да не може спокойно да си гледа децата, но най- жалко е когато все пак й се наложи да започне да работи, пак да гледа същите тез деца, но да взима същата мизерия.
Всеки на която страна реши- там да седи, щом смята, че му е дошло време разделно. Лично аз никого не спирам- да се дели, да се обединява, да се рои и съединява, да пътува по туризъм или емиграция и каквото ще да прави. Ако не ми пречи.
Лично за мен и да се делите и да не се делите- все тая- не сте избрали правилният проблем, на базата на който да си се делите.
Желая повечко спокойствие на жените, мами, баби, работнички и труженички, реалистично мислене и правилни решения.

Бедна и мизерна държава социална политика не може да има.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 15:52 от Judy

# 2 162
Да седнем всички да искаме пари и да сме единни. Няма начин да не прокопса държавата.  

Милата ни държавица, първо да помисли за работни места... да санкционират работодателите, които гонят майките от работа със "Знанието на Инспекцията по Труда" ... и още много неуредици които има и не искам да споменавам тук ...

Точно върху тези и много други неща може да се поговори смислено.

# 2 163
Ей на, вече сме обединени около каузата за повече пари, като едно ООН ще сме даже, ако се обединим и с братята сигани!

Кога ще ги раздават парите и къде да дойда?

smile3508
newsm01
 smile3549

Нито сме циганки, нито чакаме на някой, най-малко пък на теб. Ти сега ще се изкараш, че на целия форум децата храниш с твоите осигуровки. Ако искаш и родителите ни като почнат да взимат миниатюрни пенсии и умират от глад, да им викаме да си траят, да не роптаят и да се наредят при циганите, все едно не са си ги изработили.

# 2 164
За пенсионерите никой нищо не е казал, освен някои майки, на които все им се вижда, че на пенсионерите дават повече от на майките.

# 2 165
За пенсионерите никой нищо не е казал, освен някои майки, на които все им се вижда, че на пенсионерите дават повече от на майките.

А, и там ще се намери кой да се изкаже, че са им мнооого големи пенсиите, не се притеснявам. Все пак, в България сме.

# 2 166
Е, няма как, ще плагиатствам - "гледам и не вярвам на ушите си", както и"само още едно нещо е голямо колкото  вселената - човешката глупост" Айнщайн:ooooh:

# 2 167
И пак стигнахме до рецептата за тортата...

Не слагайте в кюпа пенсионерите, които са бачкали всичките по много години и са на възраст, на която почти нямат обективната възможност да работят и да се издържат от труда си. И тяхното положение по- добро няма да става, все ще се влошава- все по- стари и по- болни ще стават. За тях даже градини и ясли няма. И не са си избрали дори да стареят, това си се следва по природен закон.

А, и там ще се намери кой да се изкаже, че са им мнооого големи пенсиите, не се притеснявам. Все пак, в България сме.

Чела съм го само от майки, на които "майчинствата" им не стигат и се ядосват на увеличенията на пенсиите.

"Водеща: „Здравей, България” продължава. Ще си говорим отново за доходи. Справедливо ли е частичното увеличение на пенсиите и защо майките отново ще останат с 240 лева на месец. "
http://www.focus-news.net/?id=f22398

После ще ми говорите за "обединение"... Че то обединението не може да става само по вашата кауза и вашите доводи.

# 2 168
Нито сме циганки, нито чакаме на някой, най-малко пък на теб. Ти сега ще се изкараш, че на целия форум децата храниш с твоите осигуровки. Ако искаш и родителите ни като почнат да взимат миниатюрни пенсии и умират от глад, да им викаме да си траят, да не роптаят и да се наредят при циганите, все едно не са си ги изработили.

Че аз да съм казвала, че сте циганки?  
Плащала съм 20 години осигуровки, що да не се наредя на опашката и аз, ако това е условието.
Например, искам си детските.  Crossing Arms

Чували ли сте, че има български деца, на които не се полагат детски?

Млади и здрави жени, сравняващи се с пенсионерите, инвалидите, тежко болните деца...
Прав е Айнщайн, много прав.

# 2 169
А, и още нещо, добре, че нищо не зависи от тази дискусия, ми не трябва да ни се дава  думата  за собствения ни статут - права и задължения.  

# 2 170
Judy не знам кое от кого си чела. Както казах по-напред: работя, детето ми е на детска градина, за второ дете не ми стиска, защото не съм убедена, че ще успея на две деца да подсигуря качествена храна и образование. Мъжът ми работи също, не сме легнали нито на правителството, още по-малко пък на някой от форума, дето прие едва ли не като личен ангажимент да дотира майчинството на комшийката /примерно/. Не мисля, че е честно майките да взимат 240 лв. за втората година. Всичко друго се индексира, само майчинството до 2 години - не.
Странно ми е, обаче, да не кажа ужасяващо - как едни майки са се настървили срещу други майки, че 30 или 50 лв. повече месечно в рамките на 1 година им били много.

нова това ще е последното ми писане към теб и после ще ти дам игнор  Stop
Чувала съм, че има такива деца, моето е от тях. И, представи си, смятам го за нечестно.

# 2 171
Това, на което отговарям- в случая безсмисленото сравнение и противопоставяне на майки с пенсионери. Нещата не са сравними. И проблемът не е в размера на обезщетенията за тази втора година, а че при липсваща, умряла икономика няма откъде да се вземат, понеже мизерстват хора, които ходят на работа и пак гледат деца. Както и онези, които са се внасяли с години, за да се сподобият с пенсия и наистина нямат никакъв друг избор и разчитат само на нея.
Кофти са подобни сравнения, не са на място.
Ох, много неща не се индексират, като например заплатите на хората, които всеки ден ходят на работа, те от примерно 5-6 години по места хич не се индексират. А нали от тях се влива в бюджета на ДОО, откъдето се черпи за всичко, вкл. и за това прословуто обезщетение.
И никой не е сигурен, че ще може да подсигури децата тъй, както намира, че е нужно. Държавата такива гаранции не дава. Особено ако е бедна и мизерна, както споменахме по- горе. Такава държава социална политика не води.

# 2 172
Judy не знам кое от кого си чела. Както казах по-напред: работя, детето ми е на детска градина, за второ дете не ми стиска, защото не съм убедена, че ще успея на две деца да подсигуря качествена храна и образование. Мъжът ми работи също, не сме легнали нито на правителството, още по-малко пък на някой от форума, дето прие едва ли не като личен ангажимент да дотира майчинството на комшийката /примерно/. Не мисля, че е честно майките да взимат 240 лв. за втората година. Всичко друго се индексира, само майчинството до 2 години - не.
Странно ми е, обаче, да не кажа ужасяващо - как едни майки са се настървили срещу други майки, че 30 или 50 лв. повече месечно в рамките на 1 година им били много.

newsm51

# 2 173

нова това ще е последното ми писане към теб и после ще ти дам игнор  Stop
Чувала съм, че има такива деца, моето е от тях. И, представи си, смятам го за нечестно.

Отивам да си разплета чорапите.

# 2 174

Чували ли сте, че има български деца, на които не се полагат детски?

Млади и здрави жени, сравняващи се с пенсионерите, инвалидите, тежко болните деца...
Прав е Айнщайн, много прав.

Да, на никое дете нашата държава не плаща детски надбавки. Отпуска помощи за деца, чиито родителски доходи са под определена сума, а тези помощи не случайно вървят през АСП.

Общи условия

Активация на акаунт