НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 101 505
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 325
  • София
Трещ, внучето бутнахте ли го на ясла?

# 2 326
  • СОФИЯ
Да вземем и ние да кълнем - да поработят, да се позамогнат и да престанат да хленчат. Макар че, то на крива ракета, космосът й пречи.

Нали уж ти не се беше замогнала?

хленч, хленч, хленч  smile3518

# 2 327
Да вземем и ние да кълнем - да поработят, да се позамогнат и да престанат да хленчат. Макар че, то на крива ракета, космосът й пречи.
Трещи,Нова недейте така. Как може майки да кълнат други майки? Спрете се иначе ще ви сготвим доматена супа и кюфтета с бял сос.Пък и не можете да се мерите със Sunny day. Такава словестна изящност,такива обноски на истинска дама.  Laughing

# 2 328
Имам колежка, която е циганка и по нищо не се различава от мен като ниво на работа...

ново лелче, просиш внимание ли?

Въх, какво ли тий нивото.

Слушай сега Трещи... някой са работили рамо до рамо с ромки от маалата и аз съм от тях. Много съм доволна, от това че 4 години делях с тях и хляба си (те са по толерантни и по единни от нас). Не съм против всичките, а само против някои, които чакат някой да им изкара парите и да им ги даде да ги харчат (като онази със златната карта - спомняте ли си я?) ...
Има читави, нищо, че са завършили само основно образование, има и с висше и дай боже да почнат да мислят и да работят, че ние с тази "геноцид на политика" спрямо българките скоро няма кой да  работи в предприятията ви и ще се наложи да си вземете цигане щете не щете  те  Laughing Laughing Laughing

И сега с тази жена сме още  приятелки и с умиление си спомняме дните, когато синът и в 1 ви клас идваше да му помагам да учи български и математика. В момента е мъж и е със средно образование Simple Smile

Много приказки на пазара, му казвам аз ... и тук е такъв!!!
Мислете с главите си и преди да кажете нещо го премислете ... защото децата ни ще бъдат потърпевши от политиката, която се мъчите да прокарате тук шефки на фирми дето висят в сайта БГ МАМА а не си гледат работата и работниците Wink

# 2 329
Аз съм на разположение до неделя включително, болнични съм, а и без това сама си ги плащам, та не ме мислете.

Вече двайсетина години работя, нека поработят и другите, аз не съм егоист.
Нали и без това нямало работа за всички, може да се редуваме.
Отваряте фирми, а аз си почивам и получавам майчинство за третото, че нямам много време до края на годината (по Мишона). А и трябва да са близнаци, за да изпълня предписанията, че и второ нямам още всъщност.

# 2 330
  • София
Въй, какви бизнесдами са се събрали тук. Ама колко сте бизнес и колко сте дами щом една майка ви клати бизнеса?
Толкова години работя и внасям осигуровки, за децата не хванах високо майчинство и пак не завиждам и не гледам в паничката на сегашните майки. Щом са внасяли, значи им се полага. Тези без вноски втората година майчинство не ползват, тях не ги касае. Поредната пропаганда на правителството в стил - разделяй и владей. И вие всички се наловихте като шаранчета.

# 2 331
Е, не сме шефки на корпорация с хиляди служители. Тях сигурно не ги бъркат няколко майки. Та там и си търсете работа , де.

# 2 332
Хаха, и понеже няма места в детските градини затова да не раждат, така ли? Че нагънете се малко, де! Grinning Или преди да е влязла в детеродна възраст да реши бедна ли е или богата, че чак тогава да вземе и да мисли иска ли семейство или не и решението й да зависи от това дали има места в детските градини и каква е МРЗ...Много сте зле някои.
Ако не беше подло, щях да ви пожелая да ви увехне бизнесът до края на годината, но и да забременеете с трето  Mr. Green Laughing Но не съм подла, и няма да ви го пожелая, тя съдбата си е написана и само пътищата ни минават през нея. Crazy

Протести за липса на места в ДГ аз не съм видяла да има. Ако има такива и аз ще изляза да подкрепя исканията, но за жалост само пари се искат, а не и възможност за работа.

Спирам да се занимавам с теб. Не знам какво ти се е случило, но не си тази, която познавах. Съжалявам. Дано се оправиш.

Въй, какви бизнесдами са се събрали тук. Ама колко сте бизнес и колко сте дами щом една майка ви клати бизнеса?
Толкова години работя и внасям осигуровки, за децата не хванах високо майчинство и пак не завиждам и не гледам в паничката на сегашните майки. Щом са внасяли, значи им се полага. Тези без вноски втората година майчинство не ползват, тях не ги касае. Поредната пропаганда на правителството в стил - разделяй и владей. И вие всички се наловихте като шаранчета.

На мен лично нито една майка нищо не ми клати. Но съм на страната на работодателите с малък бизнес и говоря от тяхно име, както и ти в случая без да те касае неувеличението на майчинството. Наистина не разбирам иронията ви - ама то прост работник, до там му опират разбиранията, отде да знае какви разходи има една фирма, като за него е важно да си вземе заплатката и ако може да прекара я шефа, я държавата, и да заспи спокойно.

# 2 333
Цитат
Протести за липса на места в ДГ аз не съм видяла да има. Ако има такива и аз ще изляза да подкрепя исканията, но за жалост само пари се искат, а не и възможност за работа.
Имаше, имаше миналата година ...но знаеш ли, какво стана?
Уж щяха да дойдат много майки в нашия район, но се събрахме най-много 20 -тина...
Моя мишок беше вече приет, но аз отидох от солидарност...

Те за това говоря винаги ... че дори и да ни касае нас българите все ще се хванем за нещо... Било че партия организира протеста, било че тази майка (жена) не ми е симпатична ... и т.н.

Малоумна история...
За това и сме стигнали до под кривата круша за съжаление  Crossing Arms

# 2 334
  • СОФИЯ
sunny day, ама при теб всичко ли е прост работник? Защо никой непрост не работи в твоя малък бизнес?

# 2 335
Но съм на страната на работодателите с малък бизнес и говоря от тяхно име, както и ти в случая без да те касае неувеличението на майчинството. Наистина не разбирам иронията ви - ама то прост работник, до там му опират разбиранията, отде да знае какви разходи има една фирма, като за него е важно да си вземе заплатката и ако може да прекара я шефа, я държавата, и да заспи спокойно.

Не искам някой да говори от мое име. Имам си собствено мнение.

Да не говорим, че само част от работодателите искат намаляване на майчинството и единствената причина да искат това е улеснението, че когато майката не се върне на работа, което е дисциплинарно нарушение, много по-лесно ще я освободят и ще я заменят с някой друг. И са напълно наясно, че за повечето майки е трудно да се върнат на работа след първата година и ще влязат в нарушение. А сега трябва да чакат минимум две години. След, които майката вече доста по-лесно се справя с организацията по отглеждането на детето и не прави нарушение. Няма основание за освобождаване и трябва да се спазва нормативната уредба по отношение правата на работника. Ужас.

Не виждам друга причина при условие, че финансовите ангажименти, с които майчинството натоварва работодателя са дребна сума. Даже не помня дали и какво се плащаше. Но не се плаща заплата и може да си позволи заместник. В същото време 2 години са добър срок и ако условията са добри винаги ще се намери човек. Дори и по заместване.

# 2 336
sunny day, ама при теб всичко ли е прост работник? Защо никой непрост не работи в твоя малък бизнес?
Жалка история сте всички. Затова и ревете за пари. Аз си имам и от никой не искам, въпреки опростяването на бизнеса ми от ваша страна. Спасявайте се Peace
Прост работник = просто работник, а не, че е със занижен умствен капацитет. И това ли трябваше да ти смеля?

Ели Х, не искам намаляване на майчинството, но не искам сега, на този етап, в тази криза, безработица и намалени обороти от по 50%, да ни натоварят с по-високи ставки, за да го увеличат. Нека се стабилизират нещата, да тръгне всичко нагоре и тогава парите сами ще идат при тях. Кой в такава стагнация увеличава социални плащания?

# 2 337
Уж щяха да дойдат много майки в нашия район, но се събрахме най-много 20 -тина...
Моя мишок беше вече приет, но аз отидох от солидарност...

Значи във вашия район има 19 неприети деца  newsm78

# 2 338

Ох , ама наистина имате проблеми с разбирането ... Rolling Eyes
Това  за вас , дето плюете sunny day се отнася , че сте обикновени , да не кажа прости , работници , не виждате нещата от гледна точка на работодател .

Спрете вече , моля ви !
Абсолютно безсмислени лични нападки и обиди ! Tired

# 2 339
Стига бе, чорбаджия изедник, частникът - мошеник.  А ако не беше, чий щяхте да го дъвчете.

Общи условия

Активация на акаунт