ЗАНИМАНИЯ С 4 - МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 30 545
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мен ме дере по лицето с изследователска цел - мачка, щипе бърка ми в устата, голяма забава е.
Същия!  А от седмица някъде много сладко си кръстосва крачетата долу,а при смяна на пелени -памперс де,какви пелени ги пиша...надигайки ги ги хваща с двете си ръце Laughing но все още не го слагам да седи, но се надига като луд,но не го слагам, педиатърката каза като стане на 5м и 3 седмици тогава.

# 136
  • Sunshine state
Мели,той до вас ли спи?И никакви приказки за гости да не чувам(прочитам). People No Good newsm66
Сега не ме замеряйте с камъни,ама аз го раздавам "лошото ченге" в нашето малко семейство и изобщо не позволявам да се разнася детето на ръце.Естествено,че я гушкаме и успокояваме,ако е много кисела,но тези моменти са  рядко.От самото начало не сме я взимали,по съвет на майка ми.Тя ме посъветва следното нещо:ако бебето плаче,оставяш да плаче до 5мин.,ако не спре,тогава отиваш.Така и правех и установих,че в 98% от случаите тя си се успокоява сама и не е нужно да тичам при нея.Един вид детето се научава да те манипулира чрез плач,ако веднага се отзовеш и го грабнеш.Повечето пъти е достатъчно само да застанеш до него и да го погалиш,за да спре. Peace Така  свикна и сега кеф ми пране,кеф ми миене на чинии и баня-занимава си се сама,я с играчка,я с нещо друго.И до такава степен е свикнала,че малко повечко да я подържат (бабите предимно  Simple Smile),започва да се извива и да мрънка и иска да я оставят.Аз мисля към 8-мия месец да я местим в нейната стая.Естествено,ще ползваме бебефона,поне в началото.  Peace
mayadio,поздравления за преобръщането!Много е вълнуващо като го направи за пръв път.  Hug
Магнитче,тая твойта педиатърка големи изчисления е направила-5м. и 3 седмици.  Laughing Сега да не се обидиш,просто ми стана смешно.  Hug

# 137
  • София
Pupitka    чела съм,че до 3-4 месеца е хубаво бебето да бъде гушкано и успокоявано, тогава ревовете не са волеви и няма риск да стане манипулатор...

# 138
  • Sunshine state
Pupitka    чела съм,че до 3-4 месеца е хубаво бебето да бъде гушкано и успокоявано, тогава ревовете не са волеви и няма риск да стане манипулатор...

Да,така е.Просто явно при нас не се е налагало,нямали сме някакви кризисни ситуации и слава Богу. И да е имало такива случаи,никога не сме я оставяли да се дере.5мин рев,след това се успокояваме,ако не спре.До дране не е стигала.Peace

# 139
  • София
Магнитче,тая твойта педиатърка големи изчисления е направила-5м. и 3 седмици.  Laughing Сега да не се обидиш,просто ми стана смешно.  Hug

Тя, че е странна,странна е,но пък е наистина добра педиатърка. Laughing

# 140
  • Sunshine state
И нашата е доста странна,но много ми я препоръча добър приятел на баща ми,също педиатър.
Странна,в смисъл не е приказлива,но пък на мен не ми трябва някой за лаф в край на сметка.До сега нямам оплаквания.За захранването не ме е насилвала,само дава насоки и толкоз.  Peace

# 141
  • София
Нашата пък,мъжа ми я "хвана" случайно,докато аз лежах в родилното и се оцъферих, че утре ни изписват, а нямаме педиатър....и с анестезиолога си говорихме и той ме пита кой сме избрали-казах му той одобри,каза,че е била и на неговите деца и много я бива.Стана лудница,защото уж планово секцио пък и тези сметки излезнаха криви и за малко да се гътна и абе шаш...въобще и не бях мислила за педиатър. Тази също не е разговорлива,но аз и не държа,важното е че си знае работата и винаги е на разположение!Досега няма случай да съм й се обадила и тя да не е вдигнала- от пон. до неделя и да е помогнала де.

# 142
  • Sunshine state
И какво стана с плановото секцио?Съжелявам,че съм толкова любопитна,не отговаряй,ако намериш неуместен въпроса.Питам,защото и аз раждах така.  Peace

# 143
  • София
И какво стана с плановото секцио?Съжелявам,че съм толкова любопитна,не отговаряй,ако намериш неуместен въпроса.Питам,защото и аз раждах така.  Peace
А нищо, не го дочаках, направих прееклампсия и ме оперираха по спешност,но всичко мина и сме добре-това е важното! Simple Smile

# 144
О, Пупи, и аз съм лошото ченге, от самото начало. Не сме я оставяли да вие дълго, разбира се, но се е случвало да пореве 5 минути - понякога се налага да отида до тоалетната, например, когато тя е кисела.  Mr. Green Но те ревовете са различни - понякога се приспива с хленчене, плачът от глад е различен, плачът от киселост трети и така. Мислех, че ще ми е много трудно да се науча да ги различавам, но доста бързо стана.

Твърдо смятам, че престараването никак не е полезно за детето - като писукне веднага да го хващаш да го успокояваш. Не заради разглезване, просто самото дете се невротизира, ако всичко около него се преувеличава. Абе всички крайности са вредни, това е.

Обаче първите дни май съм я оставяла да реве от глад, сега си давам сметка.  Embarassed Ама мислех, че трябва да мине някакъв период от хранене до хранене, че да не суче напразно. И това след като изчетох цялата библиотека на Кърмаческия и бях свръхинформирана! Огромен срам, не казвайте на никого.  Blush

# 145
  • Sunshine state
Хахаха,няма Пуци,споко.  Mr. Green
Да,определено бързо се научават различните видове рев.При нас ги има от глад,от киселост и сънливост и от лиготия.И аз се бях замислила как ще знам за какво плаче,но ей на,не било толкоз трудно. Simple Smile

# 146
М да - то било хубаво човек да се разходи  newsm68 - ние ще се учим да си ядем краката нещо взе да ги придърпва към устата, за сега неуспешно.
По темата за реването: случва се понякога просто да се наплаче/да си изкара негативната енергия/ - успокояването не върши работа - като пореве определен интервал млъква и се хилва, държи му до следващия път.
За носенето на ръце, не се практикува от самото начало - сега го нося да разглежда като му доскучае всичко останало. Така се научи сам без да настояваме да си спи в леглото - има достатъчно място да се опъне  smile3503.
Днес за пръв път видях що е то бебешки запек - ще да е от морковите, отварям памперса и вътре едно топче   newsm09, утре сме на тиква.
Айде време за вечеря, лека момичета.

# 147
  • Sunshine state
Devil_Rose,и при нас се получи същото,но от картофа.2-3 дни само твърди топчета,по няколко пъти на ден.От тях малко й се зачерви д-то и мазахме обилно със Судокрем.Сега се оправиха нещата. Peace Лека и от нас,ще приготвям ваната и после кашичка.   bouquet

# 148
Ние наплацикахме бухала, сега ще лягаме да яде. Дано стане по-бързо от вчера. Лека и от мен.  Hug

# 149
  • София
Лелееее, много рано бре, ние в момента сме на атракцион кенгуру-миткосвам стаите,а дзверо пищи от кеф и маа краци...

Общи условия

Активация на акаунт