ЗАНИМАНИЯ С 4 - МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 30 589
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Детската кухня не е ли само едно ядене на ден?  newsm78

А за БЕртони мога да кажа една-две хубави думи. ИМаме креватче и скрин на Бертони. ИЗглеждат стабилни и засега нямаме проблем с тях.

ТЕрмометър имам електронен някакъв от аптеката и термометър-биберон. Действам с който както улуча.  Laughing

ДА ви питам защо във водата на бебетата се слага захар? В началото аз не слагах, но педиатърката каза да слагаме до 4-ти месец.  newsm78

# 496
На мен за захарта във водата ми обясни педка, че отмивала бебешката жълтеница - не ме питай какво означава. Аз слагах само първите 2-3 седмици по много малко - жълтеница малкия не е имал, ако даваш чай за колики не ти трябва захар, той е подсладен - него го давах известно време. В крайна сметка Дидко си пие гола вода, но пък му харесва  Mr. Green.
Пупи CHEERS дет се вика на чист български.
За мъжете - явно всички са веселяци, за бисерите няма да коментирам.

# 497
Ех, тая захар, бе! Така казват, щото така са казвали преди 30 години. на мен обаче педиатърката не ми е казвала да подслаждам водата, даже каза да я ползвам само за промиване на устичката, превантивно срещу млечница. Аз, естествено, забравях да й давам, но млечница не е имала. Сега се чудя като прояде от какво да й давам вода, щото при нас го няма момента с кърмене "на поискване", което очевидно значи щом зине бебето, да му се пъха гърда. някой беше казал преходна чаша.  newsm78

И аз съм наздраве. cheers Сложих баничка да се пече, след малко отиваме да къпем и после заемам поза "свиня-майка". Лошото е, че задрямвам докато я храня и после ми е мотано едно такова.

# 498
  • Berlin
Уф, това със захарта във водата не го разбирам. То ако си пие водичка, ще си я пие и без захар. Айде, нема нужда. Simple Smile))) А жълтеницата минава с ядене и само с ядене. Ако е кърмаческа, по-бавно ще мине. Ние бяхме доста време със жълтеница. 1во беше жълт, защото не му стигаше млякото и не хапваше достатъчно и нямаше силички да се излекува. Давахме му не вода със захар, а глюкоза от аптеката, но това се дава единствено и само детенцето да приема повече калории и да има сили да яде, а не да лекува. После дълго я влачи заради кърмата, а откакто минахме на АМ не е жълтичък. Разбира се, не казвам да минавате на АМ, за да мине жълтеницата! Simple Smile
Друг е въпросът, че една позната бумкаше лъжици със захар във водата на бебето си точно заради жълтеницата по съвет на своя педиатър. То даже си имаше и някаква доза... 1 лъжица на колко си там мл. вода.

Ние днес бяхме при педиатър 2 и ни посъветва 2те ваксини да не ги бием в 1 ден щом е вдигнал Т при първите. Ще я послушаме. Другото, което ни се случи и за което съжалявам много, че не направих аз по-рано, е че му забели пишока ... Сега се гушкаме повече и чакам да му мине.  Sad

# 499
Това за забелването на пишката не трябва ли да се прави постепенно? Даже някои го отричат. Нашата педиатърка каза, че е рано. Ама аз не искам да стане отведнъж и да го боли. Сестра ми каза, че постепенно са се справили със забелването без такива травми.

# 500
За малкия пиши - аз там не пипам, смятам че нещата ще си дойдат на място, когато трябва и ако има нужда лекар ще пипа.
За две ваксини на веднъж аз чсъм против педка държи да ги слага една по една, поне зе едно нещо сме на едно мнение. Имам приятелка и на дъщеря й ваксините са две по две - винаги казва, че на детето му идва в повече и изпитва дискомфорт.
Да ви питам кога мислите да е съвместната първа почивка с бебето? - ние още не сме ходили тримата извън града, ако не броим пикник на поляна август.

# 501
  • Berlin
И аз мислех да не пипам, но после си промених мнението. А това, че лекарката го направи наистина е много грубо и по-добре да не става така, но аз за себе си знам, че сигурно нямаше да мога да го направя.
Ние ще пътуваме в петък до Рибарица за уикенда с бебо. Дано да няма екстремни ситуации. Simple Smile Иначе сме се прибирали един път с него преди 1 месец. Тогава му беше 1вото голямо пътуване и това е.

# 502
  • Sunshine state
Ние няколко пъти сме ходили на гости в Хасково при бабите ми и майка ми. Peace Не знам дали се брои за почивка.Другата година,живот и здраве,мислим да ходим на море,но без беба.Просто смятам,че нито за нас ще е почивка,нито на нея ще й е приятно да я изтупкаме на плажа в тая жега.Тия години казват,че слънцето щяло да става все по силно. Confused Пък и си представям как трябва в ранни зори да ходим на плаж и да си лягаме с кокошките.. Crazy Ще я оставим на майка ми хем да й се порадва,че я вижда много рядко. Peace
Аз давах глюкоза от аптеката съвсем в началото,когато имаше жълтеница.Важна е,за да може черният дроб на бебето да се справи с високия билирубин непосредствено след раждането.След това спряхме да я подслаждаме.В край на сметка дори да не иска да пие чиста вода,рано или късно ще започне да го прави.Те си знаят децата. Wink
Ние слагаме ваксините наведнъж.До сега сме нямали проблеми.Педиатърката не ми е казвала да й давам нищо,казва евентуално може да е по-раздразнителна и толкоз.
Тая вечер ми скри шайбата нашата мадама.За 5 мин. си изяде цялата порция каша.Яденето бе придружено от ръмжене и шумно мляскане.  Shocked Нито се омаза,нито се въртя както обикновено.Много искам всеки път да е така.  Laughing Сега спи.Мама и тати гледаха филм за вампири и сега май и те ще си лягат.  Sunglasses

# 503
М добро утро - кафето е от мен. Диди се наспа в 07:00 и това е - няма да има дрямка, аз не съм и очаквала. Като се има предвид, че в 02:30 беше готов за подвизи - давам аз водичка, излъга се да задреме, ама ъ-ъ. Почва се нещо дето му става навик - давам биберона притваря очите като за спане и само ме дебне да си легна да се завия и си го вади от устата и така 1 500 пъти докато му омръзне и реши да спи. Почвам аз да сумтя таткото става и вика водичка му се пие ще спи - пожелах му успех Grinning и в крайна сметка малкия в знак на протест като му видя гърба да се запътва към леглото си метна биберона извън кошарата - е тогава вече на мен ми беше смешно. Все пак после спа.
В Рибарица съм била веднъж и ми ихареса - предполагам, че и ние няма да издържим чак до лятото и ще отидем някъде. Последно бяхме в Троян в едно хотелче с басейн, аз бременна в 6-я месец, ама си натопих дупето за кратко и коремчето, сега пак искам. Морето е задължително - лятот е моя сезон, не обичам да ми е студено.

# 504
Добро утро и от нас. Тази нощ голямо ядене падна - така е то, няколко нощи се спи, после една се яде за наваксване. Mr. Green

Девил, ние с бебето ходихме до Рилския манастир когато тя беше на три месеца. Щеше да е чудесно ако бяхме отишли с приспиване, но не беше така и ми се изпилиха нервичките. Просто капна от умора след толкова нови впечатления и рева почти по целия път обратно милата.

За морето, Пупи, си много права, жегите не са за деца. Те и за хора не са, що се отнася до мен. Тази година заобичах зимата, аз ви казвам, толкова се настрадах от жега лятото.  #Cussing out
Обожавам морето, но не и в средата на юли.

# 505
  • Sunshine state
Добро утро!  Coffee
Ние уж снощи хапнахме добре,ама цяла нощ ме побърка.Първо стана към 1ч.,аз още не бях заспала,дадох й биберона и тя отново заспа.После стана в 2.30ч. Приготвих й мляко и си го изяде.Към 5 и 30ч. отново беше на линия. #Crazy Пак процедурата с млякото,но този път не яде добре,хапна малко и уж заспа.Е,тя хубаво заспа,ама и ние като Девилчето правихме упражненията с биберона-искам го,не го искам.  ooooh! Откарахме така до към 8ч. и след това окончателно се събуди.Започна да си пее,да си гука,а аз 2 не виждам за сън.  Tired
Аз съм много топлолюбива,направо обожавам лятото и жегата,но не се излагам на слънце за дълго,защото изгарям за минути.  Simple Smile Сега все още пия кафе,понеже дамата не благоволява да си изяде порцията сутрешно мляко..  Crossing Arms Не знам зъби ли я мъчат,що ли,но тия дни е просто невъзможна. Rolling Eyes Уж нищо не напипвам,нито венците са й набъбнали,нито се показва нещо,ама е много раздразнителна и не спи добре. newsm78 Дано по-бързо да отмине тоя период,че ще лудна. Praynig
Програмата за днес-картофено пюре с 1/4 жълтък.Яйцето е сварено,сега преварявам вода,а после ще метна и картофите.  Peace
Хайде мамчета,до после!   bouquet

# 506
Пупи вие на каква порция пюре сте сега? - аз вчера дадох колкото поиска ми то детето изяде 240гр.  Shocked

# 507
Пупи, може да е от онези периоди на засилен растеж. Стискай зъби.

И аз изгарям за отрицателно време, това е и една от причините да не обичам жегата.

ПП Кой вампирски филм гледахте, я кажи на специалиста.  Mr. Green

# 508
  • Sunshine state
Девилче,не ги меря порциите пюре,но към 150гр. изяжда.Аз го правя гъстичко,че рядко не го долюбва.Като сравня пюрето на Ганчев с моето,ми става ясно защо яде по-малко от моето и повече от тяхното-то си е доста воднисто и направо тече от лъжицата.  Simple Smile Ама 240гр. си е голяма порция. Shocked От кашата яде по 150гр. -135мл. вода с 25гр. каша по указание.  Peace
Пуц,гледахме "Свещеникът" (Priest,2011).Много ни хареса,не очаквах. Имаше само 1-2 момента,които не са много домислени,но не е нещо фатално.  Peace Ето го:

И ние сме любители на жанра.Обичаме филми със зомбита,вампири и тем подобни.Но много внимавам да не са някои нискобюджетни измишльотини с нереалистични ефекти.Поради тази причина,избираме филм по 1 час.Дай идея за някой друг.  Hug

# 509
А, да "Свещеникът" беше много готин. малко несериозен ми дойде, но зрелищен, определено. Ха, де да знам каква идея да дам, какво сте гледали?  Laughing Щом сте ценители. Тематичните сериали гледате ли?

Общи условия

Активация на акаунт