ЗАНИМАНИЯ С 4 - МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 30 567
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Леле, аз си мислех че моя бебешок яде малко понеже от 3 седмици яде все едно и също количество - 120 мл, рядко 130, а понякога през нощта или на вечерното хранене стига до 170.  Shocked
Но понеже все си мислех, че трябва да увеличи количеството, се притеснявах дали яде достатъчно.  Laughing Laughing Така като чета май е предостатъчно. За часовете аз се водя по него. Преди известно време не можеше да изчака 3 часа до следващото хранене, а сега понякога изкарва и повече. През нощта дори доста повече.  Grinning

# 556
  • Berlin
Мда и аз се водя по 1вото хранене и после гледам интервалите долу горе, дебна го, защото вече ми е трудно да разбирам кога е огладнял. Но като че ли ми се иска да направим някакъв режим, да хапва в определени часове, но май  няма да е скоро. Може би когато заменя някои хранения с твърда храна.. знам ли и аз.

Ahilea, добре си хапва бебока. Simple Smile Дано все така да е и да нямаш притеснения!

Лека нощ! Аз имам багажи да поприготвям за утре! Тя почивката няма да е семейна, ами ще сме с още 10ина човека, които не са виждали малкия и чакат 1ва среща.  Mr. Green

# 557
abs, приятна и безпроблемна почивка.  Hug

Аз да се оплача - няма пълно щастие! Бебока се е запекъл и мисля, че е от чая понеже няма от какво друго да е. От млякото си акаше доста редовно преди да въведа чая. Сега трябва да спра приема на този чай и се чудя дали пак ме чакат безсънни нощи.  Cry
Мелинда, нали ти даваше чая на ХИП "лека нощ"? От него бебчето ти запичало ли се е?

# 558
Ха добър ден.

Девил, Пупи, щом сте на земеделска вълна, да ви пратя Кица да подвиква на воловете? Много добре писка и подвиква.  hahaha

Девилче, голяма гнус са тия ваксини, ама поне минават.

Ние след малко отиваме на консултация, очаквам и на мен да ми се каже, че трябваше вече да е проходила.  Mr. Green Ще викам чинно "Да, да, ще подпирам с възглавници."

За яденето - горе-долу в една кви часове яде. Аз процедирам така - като се размрънка по-рано от обичайния час за ядене, първо пробвам всичко друго, преди да й дам да яде (Не ми харесва идеята да я тъпча когато не е гладна, каквото щат да разправят). Вече ако е много изнервена, не я мъча, а храня. Това се случва някои вечери, яде към 7.30 вместо в 8. Нощното ядене не оказва влияние на дневните - снощи, например, смука от 2 до 3 и кусур, но сутринта си се ококори в 7.30, както обикновено. И да не яде цяла нощ, пак тогава се буди.

# 559
  • Sunshine state
Добро утро на всички!  kaffeetrmker_2
Ахи, и аз давам на ХИП лека нощ,но сме нямали запек от него.Може да е временно,не се притеснявай,ще се регулират нещата.  Hug Аз на запек много внимание не обръщам,когато тогава.И да се запече,не предприемам мерки,а просто я изчаквам.  bouquet
Да ви се оплача.. тази нощ пак не съм спала и вече се чувствам ужасно уморена.  Tired
Снощи ми извъртя много гаден номер-нахранихме я в 18.30ч.,заспа към 8ч. и си викам,че ще стане към 9-9и30,както обикновено.Да,ама не. Naughty Стана в 00.30ч.  ooooh! Не можахме да я изкъпем.Нахраних я с каша.Излапа я набързо и заспа отново.И в 2ч. се събуди и си няма заспиването ..Чак в 5ч. заспа.  #Crazy Направо ми взе тока.Главата ме болеше ужасно.
Сега ще я изкъпя и после пак ще пиша,ако съм още жива..  Wink

# 560
Пупи ти си герой - как успяваш да даваш каша по никое време Simple Smile
Аз да кажа това с гасенето на лампата малко на дискотека удара, като се повтори повече от два пъти един след друг и се ослушваме тримата като лисугери в тъмното Simple Smile.

# 561
Аз тъкмо разправях, че се е запекъл и той омаза памперса та си изкара всичко събирано от вчера насам.  Laughing За всеки случай ще разредя чая през вечер.  Peace
Пупи, моя малчо беше същия преди да почна да му давам от чая на Хумана. Събуди се по някое време през нощта и не ще да спи след хранене по 2 часа, понякога и нагоре. Сега с чая е различно - понякога заспива почти веднага, понякога будува до към час. Хубавото е, че после като се разбуди в ранните сутрешни часове заспива бързо и не се налага да ставам и да го успокоявам и да му давам да яде по никое време. Simple Smile Откарва с малко мрънкане и бързо заспиване до 8-9, а преди се налагаше да ставам преди 7 и край със съня. Примерно легне към 4-5 и към 6:30 пак почне да реве.
Така както останах доволна от чая на Хумана много се бях замислила дали да не взема и едно АМ на Хумана за вечерното хранене. Чула съм, че е по-гъсто и засища повече, но пък ако вземе да го запече не е си работа. Пък и като се замисля през нощта откарва по 4,5 до 6 часа между храненията.

# 562
  • Sunshine state
Ахи,ако си доволна от АМ-то,не му го сменяй.Аз знам,че няма по-хранително АМ,всички засищат еднакво. Simple Smile А и 6 часа са си доста сън.  Hug
Девилче,бях принудена,защото си мислех,че няма да се събуди повече,но ето че съм сгрешила. Tired Аз още не бях легнала,ровех се из нета,когато тя се събуди.Иначе,ако бях заспала,нямаше да й дам каша. Peace
Пуц,да се отчетеш след консултацията с някой бисер.Май трябва да си отворим тема за попаденията на лекарите.Дали има такава?!  Laughing
И аз процедирам по същия начин като Ирпуц с храненията.Всичко зависи от сутрешното хранене.Примерно,ако яде в 9ч.,следващото хранене го планирам за към 12ч.,но не непременно.Следя дали е гладна или все още не.Ако е много раздразнена,изчаквам да се успокои и тогава храня,а ако е весела,пак същото.Но както и абс е писала,и на мен ми е трудно да различа кога е гладна и кога не.Напоследък с тия зъби дето ни мъчат,само като види шишето и започва да плаче.За сметка на това вода пие като за световно.Вече започвам да се притеснявам дали не й е много.Ама е повече от очевадно,че е жадна.С такава жар я пие между храненията,че ще кажеш е обикаляла някоя пустиня с дни. Crazy Мъжът ми веднъж като й даваше вода,дори ме попита дали не съм я подслаждала,но като му казах,че си е гола вода,както обикновено,се оцъкли.Трябва да попитам лекарката дали не прекалявам с даването на вода. Peace
абс,и на мен ми се иска да имаме твърд режим.И донякъде го има.Всеки ден яде горе-долу по едно и също време за обяд и вечеря,с малки отклонения.Просто като изникнат непредвидени обстоятелства като зъби,по-продължителен сън или нещо от сорта и всичко се разбива.На другия ден започваш отново и така.  Peace Съжелявам,че и вие сте преживели падане.Ужасно стряскащо е в първите минути,докато разбереш дали не се е наранило бебчето.Аз уж не съм от втресените,ама като я чух как се изрева и направо сърцето ми спря.После мъжът ми си го отнесе.Човек не очаква,но ето,че се случва.Приятно изкарване на уикенда.  Hug
Аз я изкъпах и сега спинка.Не щя да яде много.Видях,че е изморена и размрънкана и я оставих да спи.Като огладнее,ще хапне повечко.Снощи подквасвах мляко и съм наредила бурканите на земята на топло в нашата стая.Завила съм ги с одеяло и си казвам колко е важно да внимавам да не бутна някой от тях.Ставам през нощта и какво мислите правя?Спъвам се в единия и по пода се разсипва киселото мляко.. ooooh! Добре,че поне другите 2 оцеляха.. Laughing
Ето ви една забавна картинка да се посмеете:  Crazy

Аз заминавам да варя картофи.Днес е ред на картофеното пюре с месо.Донесоха ми една сварена кокошка от село и сега ще й доваря част от гърдите.    bouquet

# 563
  • София
Ей ме!   bouquet
Посмях се пак едно хубаво  Laughing То не бяха Кица да подвиква на воловете (всъщност коя е Кица  Mr. Green), то не бяха лисугери в тъмното... И позата "свиня-майка" от преди това...  Laughing
Пупи, съчувствам ти  Hug знаеш, че те разбирам напълно от опит... Наш Димитър все още ги прави тия номера - пресен пример от тази нощ - спа с баща си, към 4 се събудил, играл си до 5.30 и пак заспал... И пак бързо е заспал, обикновено будува около 2 часа, и не стои мирен, а беснее, пищи, бърбори, търкаля се, мята се... По нощите...И това поне веднъж в седмицата го прави. ОТВРАТ!!!
Ахилеа, не се е запичал от чая  newsm78 Когато беше колкото твоя бебок, му давах капки БиоГая, че беше склонен към запек. Пробиотик е, не е лекарство.
Абс, много е стресиращо това с падането. Аз за себе си не знам за кого беше по-голям стрес - за мен или за Митко (когато се изтърси от спалнята. И от дивана... и от масата...  Embarassed). Както писа Пупи - направо ми спря сърцето. После той се успокояваше, а аз се тресях от ужас половин ден... Ама на всички се случва. Не ми се мисли за момента, в който ще проходят и тогава какво падане ще бъде...  ooooh! Tired
Пуц, чакам отчет за развитието и растежа на снахата  Peace Ваксини ще бият ли?

# 564
Снаха ти е Кица, бре, как коя!  hahahaне ми идва отвътре да я нарека Кате.

Отчет: 6,080 гр., 61 сантима. не е ясно с колко се е удължила, щото и миналия път я бяха измерили 61, явно грешно. В момента варя парче биокартоф в джезве и размразявам разредителя.

Бисери като че ли днес нямаше, не ни се кара за нищо, даже я похвали, че много хубаво прави самолет - вдигна я хоризонтално, като я държеше под мишничките, а телцето й си стоеше хоризонтално. И те така те.  Mr. Green

Пупи, съчувствам за безсънието, де да можех да ти метна малко сън, щях, нали знаеш.

Лисугерите и мен ме разсмяха доволно.  Joy

# 565
  • София
Еййй, че финно аристократично моме!  Heart Eyes Сладуранката на свеки  Mr. Green И жилавка, акробатка!  Hug Загрях, че Кица е тя, мисълта ми беше от къде дойде това Кица  hahaha И на мен някак не ми харесва умалителното "Мите" на Димитър...  Thinking Екатерина си е царско име, а пък Кица... баш на вол име  Joy От къде намери биокартоф? Искам и аз, да се пробвам пак да правя пюре на дзверюгата, може пак да го хареса  newsm78 Няма ли пресен разредител  Grinning Или го пазиш за дохранване

# 566
Знам ли и аз, осени ме в един момент. Много е аграрно, нали?  hahaha То само за между нас тук, иначе си я екатериносвам по цял ден.

Биокомпирите от Била ги взел мъжът ми. Аз хапнах малко след като го пюрирах, вкусен ми беше, хем дюс. И тя не го плю, с леко озадачение прие няколко лъжички (сложих две лъжички пюре в разтопено едно кубче мляко), половината й изтече оъ устата, но другото си го глътна, даже се пооблиза. След което се усети, че я цакам с топла бира и почна да прави физиономии.  Mr. Green

А Димитър наистина звучи по-хубаво от Мите, дам.

# 567
  • София
Ха, ние всяка седмица пазаруваме от Била и редовно инспектирам плодовете и зеленчуците за наличието на био, ама картофи нито един път не съм видяла  newsm78 Ще я видим тая работа утре-вдругиден.
Браво на бухалинка! Физиономии - защото й е нов вкуса. Ще свикне! И с лъжицата ще свикне. Димитър като направо повръща  ooooh! прескача етапа с физиономиите

# 568
Пуци все така да върви захранването. Щом Педките нищо не казват значи ние по 6кг и нещо сме си в норма все пак.
Вече съм по-спокойна, че не само у нас яденето на мляко и кога да го предлагам не върви гладко.
Мели едно време на Димитър все "Митьо" викаха ужаст. Мели малкия яде ли манджите от Детската кухня?
Ние днес проядохме пиле - мъж ми вика: "а биричка от кога да му дваме" ей мъже значи  ooooh!

# 569
Мерси, Девилче.

Докторицата се пробва да се скара, че май много й били наедрели бузите, ама като я премериха се кротна, каза, че добре е 400 гр. Сега проблемът бил, че яде само по 4 пъти, петият е по нощите и не всяка нощ, ама сме щели да му мислим като дойде време за попарата, след два месеца. Че било хубво да се запазят две млечни хранения. Амбициозна е програмата, ще видим как и доколко ще я спазваме. Щото тя ги  изкара нещата, че за две седмици трябва да заместя целия обяд с пюре и после да почвам кашите следобед.  newsm78 Може пък аз да съм твърде песимистична, де, че две седмици ми се виждат малко.

Общи условия

Активация на акаунт