ЗАНИМАНИЯ С 4 - МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 30 566
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Pupitka, много смешна тая картинка.
А за млякото - давам ХИП Комбиотик - най-новата формула с пробиотици и пребиотици. До сега нямаше проблем с акането. Или е започнал по-рядко да ака, но за сметка на това доста по-могъщо, или не знам и аз.  Laughing
Сериозно обаче се замислям дали да не го заменя с Хуманата - разгледах в сайта им и в разни онлайн магазини. Млякото им също има пребиотици, при това е значително по-евтино от Хипа. От мнения на майки във форумите виждам, че се приема добре от децата и много го харесват. Стига да го намеря нейде из магазините, мисля да взема една малка опаковка за проба - нищо не пречи.
А както е тръгнало май евтините неща ще да ми харесат повече от скъпите. Тия памперси дето свекърва ми ги взела излязоха много сполучливи. За първи път от дни насам нощните памперси не само че не бяха пропуснали, ами имаше мегдан още много да се пълнят. Само лошото е, че са твърди като вестник.  Confused

# 571
  • София
Девил, браво и на вас! Ей, днес ви е ден за захранване, май! Биричката сам ще си я пийне, тайно, докато не го гледате някой път...  Grinning
А относно "Митьо"  Sick - свекърва ми и особено свекър ми все така му викат  #Cussing out Всеки път правя забележка, че не е Митьо, а Митко или Димитър - е все едно напук ми правят. Още повече така му викат. И другото, което използват, и което още повече ме вади от кожата ми - Митак или Митачето  Sick Sick Sick Надпреварват се да го наричат така в мое присъствие, ха да видим кой ли път няма да ми издържат нервите да съм културна и въздържана...  Twisted Evil

Девил, малкия не съм го записала на ДК. Опитвам се аз да му готвя (опитвам се, не защото не мога  Blush, а защото той не иска да яде преходна храна). И да го запиша, няма да яде, знам си. Не ми се дават пари на вятъра - да взимам храна и после да я хвърям, и отделно да купувам пюрета...

Момичета, ето ви една табличка за ръста и килограмите на бебоците  Peace На мен много са ми от полза (нали все се притеснявам, че е дебел  Wink)

# 572
Харесват ми широките граници в тая табличка, мерси, Мели!

Никво Митаче - Димитър!  Naughty

# 573
  • София
Таблицата е преснимана от задната страница на педиатърските картони ли са, тетрадки ли са, в които водят данните на децата. По-важно е как съответства теглото на ръста, от колкото на месеците  Peace Широки са границите, да, но пък ми се струват по-реални от примерно за ръст 62 см. тегло в норма от 5500 до 6500 гр.

# 574
Абсолютно, точно това ми харесва и на мен.

# 575
Хи-хи мойто петле днеска заспа доста по-късно от обичайното, дано утре не кукне пак в 07:00 ми да го раздава съботно, че на мен ми е петъчно.
Пуци не се притеснявай - аз заместих хранене в рамките на седмица, след втората седмица вече имах две заместени хранения. Друг е въпроса, че ако не е бил младежа на кеф има дни, в които се пие мляко вместо да се яде каша с плодово пюре.
Вие да не забравите да ни поканите на сватбата със сватята Simple Smile)))))). Гледах снощи Етажна собственост та се споменаха сватбите от по 500 човека едно време.
Споменаваш самолета - нашия татко го прави от време на време докато се забавляват по мъжки и не знаех, че е нещо полезно от медицинска гледна точка.

# 576
  • София
Нахълтвам с въпрос: от колко месеца може да се поставят момченцата да сядат: 5м и 3 седмици , навършени 6 месеца или 6,5 месеца? newsm78
Една ми каза, че момченцата специално трябвало от 6,5 месеца не по-рано,педито пък ми каза на 5м и 3 седмици и аз вече съм в шах...отделно,че моя се надига до почти седнало самичък...е,аз не го слагам още, но желанието му е завидно Rolling Eyes

# 577
Магнет за кое сядане говориш, ако е за самостоятелно сядане на 90 градуса без опора може би когато детето може да се задържа само с малко чужда помощ и без помощ.
На мен Педка още миналия месец ми каза, че мога да дигна количката на 30 градуса, аз изчаках и преди 2 седмици някъде смених коша на количката. Седим седнали в кошницата за кола и като го държа в мен облегнат. Изправя се сам да седи за по 1-2 мин, повече не може и се килва. Като подам ръчички без да дърпам Дидко сам се надига до седнало положение и после по обратния ред се връща обратно на първия етаж Simple Smile. Прави и друго обръща се легнал на една страна и почва да надига главата като се държи за краката.

# 578
  • София
За сядане с опора....

# 579
  • Sunshine state
Магнитче,аз знам,че момченцата се слагат по-късно седнали/с опора/-към 6-тия месец/навършен/.Мами на други дечица са ми го казвали.Моето мнение е,че трябва да слушаш какво ти казва ортопеда/педиатъра. Peace

# 580
Добро утро!

Я, изненадана съм, аз си мислех, че девойките са по-склонни към халтавост на ставите. Все ми приказваха, че онова първоначалното изследване било особено важно за тях.

Девил, а дано и бухалиня да е все с добър апетит, но пък това малко ме тревожи във връзка с кърменето, да не го приключим предсрочно. Макар че аз всъщност срокове не съм си поставяла, няма да се пъна да правя дългогодишен стаж. Както дойде, така.

Магнет, щом иска детето, да сяда. Аз бих избрала златната среда - 6 месеца. Естествено, вчера като ме пита докторката дали я подпираме, аз се направих на разсеяна и отговорих, че точно вчера навършва 5.5 месеца, та тия дни ще почнем. Ще почнем, ама друг път, мисля просто лека-полека да я оставям без опора да се подпира на ръчички, както Абс беше писала. С леко придържане и така.

ПП Ще каним на сватба, ка няма да каним. Само да се харесат младите.  Mr. Green

# 581
Аз мисля като почне сам да прави опити, да го слагам да сяда. Стига да му е комфортно. Все пак да не сме роботи, че всичко да става по точно определена схема и при всеки еднакво?!  newsm78 Щом детето покаже, че е готово - значи тогава. Поне аз така мисля да процедирам, пък кой както сметне за добре да прави. Като гледам през няколко години все нови и нови методи навлизат, отричат се старите. След още няколко години и новите ще се отричат и децата ще се гледат по съвсем друга схема. Така че не се връзвам много нито на педиатри, нито на съвети. Гледам бебока какво иска и се водя по него.
Ох, снощи не давах от успокоителния чай и днес ще ми се вземе здравето - едно постоянно мрънкане.  ooooh! Няма угодия, нито желание за сън. Ще се застрелям накрая.  #2gunfire

# 582
Здравейте, момичета!
Позагубих се тези дни, че много учене, много нещо падна. Гледам, че сте били доста продуктивни и нямам време да прочета накъде вървят разговорите. Само ще разкажа накратко последните две седмици от нашият живот с Коко.
Най-голямото щастие като че ли е, че вече често казва 'Мааамм'. В началото другите ми казваха, аз не вярвах, но наистина го казва и то, когато има нужда от мене - ядене или преповиване. Онзи ден майка ми го учеше да прави 'брррр' и той бързо схвана и почна да бръми и да пръска лиги наоколо. Оттогава на 3 пъти се е случвало да почне да бръмчи и да казва "Бааб'!
Станал е също така много подвижен - не се превърта интензивно, но интензивно мърда и не мога вече да го оставям и минутка без надзор. Докато спи се върти на на 90 градуса, камо ли като е буден. Обожава да си играе с крачетата, опитва да ги поднесе към устата, ама от голямата тумба все още не може хихи Simple Smile) Мноооого е приказлив. Сутрин е такава досада 'Апиубаммммааа агуууу бо моооо бибуу'... Откакто сме в София, започна да ми се буди през три часа нощно време (преди спеше от 19 до 4.30 без будене). Направо съм като изцедена. Преди 3 дена и снощи за втори път пропусна. В резултат започна по-често да ми се пълни кърмата и през нощта и сега като минат 3 часа и да не се събуди той, аз трябва да стана да се изцедя, е ще гръмна.
Друго какво, ааааа много, много, много се напъва да седи. Вече успява да се задържи сам за няколко секунди. Ако има до него предмет да се набере, се изправя и си сяда сам. Вече не го спирам честно казано, не че мога...  Станал е също много гушклив и комуникативен - само говори, гали, смее се, вече все по-често и с глас.
Бяхме в понеделник на педиатър и ваксина - вече е 65см, 7.600кг Simple Smile) Сега отиваме да сменим памперса, че се почва мрънкане Simple Smile

# 583
mayadio, много сладко е това, което си написала. Колко е интересно да наблюдаваш как бебето расте и всеки ден изненадва с нещо ново в своето развитие.
Аз днес съм като изцедена. Тоя моя младеж, ако не пие успокоителния чай през нощта, през деня няма мира. Бях забравила какво е непрекъснато да мрънка и да се чудя какво му е, изобщо да не мирясва и с нищо да не може да му се угоди.  Tired

# 584
Чудесно, колко много нови неща за две седмици.  smile3501

А Кица седна самостоятелно, подпряна с ръце на парапета на леглото. Голям кеф, но за кратко, не смея да я оставям повече от половин минутка.

Къде сте всички, на съботник?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт