Отговори
# 615
  • Габрово
Шоки, бельо за бременни не съм носила никога. Сега си нося част от бельото от преди да забременея - боксерки и бикини, които са памук и ликра. Прашки по принцип не мога да търпя, а сега и дантелите ме дразнят.

Течение и аз имам, въпреки, че слагах два пъти Полижинакс. Сега е бледожълтеникаво и воднисто. Док хич и не се трогва от този факт. Знам, че е нормално да имаме течение през бремеността, но на следващата ЖК ще настоявам за МБ.

За листовките на лекарствата - почти няма да намерите такива, на които да няма предупреждение за неизползване при бременност, дори хомеопатия. Понеже надали се правят тестове върху бременни и гледат да се презастраховат. За това са лекарите да преценяват, кога ползата превишава риска.

Честит имен ден на всички, които празнуват днес    bouquet  bouquet  bouquet!

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 10:33 от ivap

# 616
Относно бельото още си нося прашки, памучни. Иначе преди носех и боксерки от тези безшевните, много са удобни, ама сега даже ми стягат точно под корема Laughing
Течение да чукна на дърво почти нямам, даже е едва забележимо Naughty
Относно стаите не съм много запозната, понеже болницата е само една, но се надявам бебето да е при мен постоянно.
И аз днес влизам в 7-ми месец, колко бързо минава времето само. Остава ноември, а декември няма да го усетим с толкова празници, на мен и рожден ден ми предстои, а януари ще сме в очакване Grinning

# 617
Добро утро!
То вече ден стана де, но докато отметна първите задачки за деня ...няма как.
Все пак може да се почерпим с кафенце:

А сега да се върнем на не толкова апетитните теми Simple Smile

Шоки, имам някакво течение, не много силно. Докторката ми взема проба периодично. Миналия път беше всичко наред, а сега бактерии. Какво да се прави. Дано следващия път да са наред нещата.

Бельо - аз си нося все още някои от старите неща. Повече проблеми имам със сутиените. Купих си уж по-голям размер и пак ми стяга.

# 618
Честит имен ден на всички именници  bouquet
Да са живи и здрави и св.Димитър да е винаги с тях  Simple Smile
Относно раждането-аз раждах нормално и съм много доволна от моя доктор,въпреки че сме от дълбоката провинция.Тук в Хасково, АГО е след ремонт и съм говорила др,мами,които казват че не е чак толкова зле,а иначе всички стаи са с по 2 легла и самостоятелна баня и тоалетна.
Исках да кажа на тези мами,които ще им е за 1-ви път да си вземат нощница с копчета отпред,една помпа за всеки случай,  шише и биберон и залъгалка.Моят малкия като се роди,веднага ми го оставиха и ревеше постоянно.Добре че беше залъгалката,иначе не спираше.Забравих да кажа и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си вземете и кремче за гърдите.Страшно много облекчава.Иначе бебетата са при нас денонощно и няма такава опция някой да ти го вземе.Бях страшно много изморена,ненаспана и като се прибрах в къщи спах 3 часа,но ми се сториха 30.Така че тези мами на които им взимат бебчетата ще са благодарни.Защото е много трудно да си се мъчил 12 часа и след това да ти тупнат и бебето,без въобще да знаеш какво да го правиш и то да ти реве постоянно.Така че мами , възползвайте се от тази услуга Laughing
Весел на всички които ще празнуват днес   bouquet

# 619
  • Бургас
Шоки, имам някакво течение, не много силно. Докторката ми взема проба периодично. Миналия път беше всичко наред, а сега бактерии. Какво да се прави. Дано следващия път да са наред нещата.

Бельо - аз си нося все още някои от старите неща. Повече проблеми имам със сутиените. Купих си уж по-голям размер и пак ми стяга.

И аз нося стари боксерки, нали преди първата бременност бях трътла, та ги бях прибрала, че ми падаха, обаче сега си ги запълвам  Rolling Eyes , та мислих да се снабдя с още 1-2 чифта, ама си нямам на представа какво се предлага.Наскоро питах в магазин за бельо и уж съм 64-65 килца /не се плашете, почнах от 53 кг/ и пак мисля, че ще са ми неудобни.
Одеве гледах бременни мами при Гала  в столичен мол на лекция, да нямаше и от нашите мами медийни звезди  Laughing?

# 620
  • На морето!
Здравейте и от мен. Сутринта бях на ЖК- бебето е ок, отговаря си точно на седмиците, завъртяло се е надолу с главата. Док установи, че имам пъпна херния и анемия, сега ще пия ферро-не-знам-какво-си, от което трябвало да предвидя запек и някакви други там неща. Бебчето е ок. Вече е с главата надолу, аз съм много кг. +, даже няма да кажа колко, че ме е срам. Според док. съм ок, но аз се плаша. Следваща консултация ще правим около 7ми., че от тогава ще изляза в болничен и ще направим контролно нови изследвания. Това е.
Бельото- и аз си нося прашки, просто ползвам и ежедневни превръзки- памучни, които сменям често и така материята на бельото въобще няма допир до кожата. Не мисля да нося гащи, бикини или боксерки за бременни, ще си запазя този „лукс” за след като родя, когато по спомени така боли, че наистина е невъзможно да се носят стегнати или изрязани бикини/прашки.
За болниците- като ви чета си мисля, че нашата държавна Бургаска болница е лукс. Всяка стая си има собствен санитарен възел, бебчетата са при майките, като има едни стъклени, буферни зони м-у стаите, където може да се остави кошчето по време на визитация или за ежедневния тоалет, има си телевизори, подовете са с плочки и в стаите са по 3 легла, само някои май бяха с 4, като само по изключение се запълват всички. Аз раждах там преди 4г. И 5м. И съм доволна от всичко, с изключение на това, че визитациите сутрин за родилката и бебето се застъпваха и се създаваше някакъв хаос, но това са си направо бели кахъри.
3те дни престой за нормално раждане без усложнения и според мен са много, можеха да ги ограничат до 24ч. Или макс. 36, аз още същата вечер /родих в 12.50/ бях готова да си ходя. Полудях 3 дни.
Оставям си постинга недописан, че нещо спешно изникна в работа...

# 621
Забравих,относно бельото,аз нося безшевно,бикини.Много е удобно,защото не стяга и материята е памук и ликра.И аз имам проблем със сутиените.Много ме стягат. Течение си имам но досега никой не се трогва да ми пусне изследване.Чак като излизам 45 д преди раждане,тогава.Така каза акушерката,защото тя ми провежда ЖК.Но гледам да не се впрягам толкова,защото док.каза че било нормално.Щом не ме сърби и боли,всичко било наред. Joy Момичета,аз пак да попитам:Вие ползвахте ли си отпуските? Защото аз не и моята шефка се прави на интересна и нещо не иска да ми я дава цялата.Има ли това право.В крайна сметка до края на год.трябва да си я ползвам,защото после излизам в майчинство и незнам,кога ще ми я дава.Ако някой знае нещо по този въпрос,моля да пише.Хайде Чао за сега Hug Hug Hug

# 622
Здравейте, честит имен ден на всички празнуващи!!Относно антибиотиците..след като свърши първия триместър, вече не са толкова опасни и по преценка на лекар се предписват обикновено без риск. И е вярно, че нетретирана инфекция може да е по-голяма беля от антибиотик.
Бельо - не съм си купувала специални бременни бикини или подобни, нося си моите, като наблягам на памучните и дишащите материи. Течението ми е нормално, понякога в малко по-големи дози, от време на време имам дни когато си променя цвета и консистенцията, но никога за повече от един ден...отдавам го на хормони или храна.. А иначе със сутиени се запасих още юли - памучни, без банели и не с чашки ами цяло като топ. Имам и два спортни за вкъщи и за спане - идеални са, защото обгръщат бюста отвсякъде, а са много лека материя.
Менина аз тези "екстри" от желязото ги имам вече доста дълго и ме притесняват, дано не си навлека някакви гадни хемароиди  Tired
Това от мен, другата седмица сме на преглед, вече броя наобратно времето което ми остава в офиса.

# 623
  • до едно тепе
Честит Имен Ден на всички именници bouquet
Шоки аз си взех товаhttp://www.krisli.net/bokserki/3126-damski-bokserki.html и ми е много удобно.Леко ги смъквам под корема.
А за течението моето е сравнително слабо,но ме притеснява,че е жълтеникаво и док. като го видя каза вероятно ще излезе нещо,а не се изолираха патогени newsm78
Аз отивам да се разтъпча навън,че напече слънчице Mr. Green
Лек ден мами и бебчета  bouquet

# 624
  • София
Аз си мисля, че тридневния престой може би има общо с бебешката жълтеница, а може би и с ваксината която се прави 48 часа след раждането, а нали трябва да мине и малко време след това. Не знам по другите държави как практикуват с ваксините, но и тук преди ерата "здравна каса" престоя беше тридневен, тъй че все си мисля че има причина.
А за бельото - може да ми се смеете, ама си ползвам точно 2 чифта гащи от преди да забременея с широк ластик и при ежедневния тоалет си ги препирам и си ги сменям всеки ден. От прането обаче нещо почнаха да приличат на жмъ  Mr. Green Не, че другите боксерки не ми стават, ама ластика ми прищипва чисто новите паласки и сланинките по коремчето и се депресирам колко съм дебела #Crazy Ще ида да си взема още от същите, че са ми любими Simple Smile
Иначе и дънките отпреди забременяването си ползвам, от тия с ниската талия, като едните имаха двойно копче и си ги закопчавам, а другите - както някой беше споделил тук (много хитро, благодаря!) - с ластик за коса и нещо дълго отгоре  Mr. Green Тези бременни дънки ги правят едни огромни и широки, седят ми трагикомично, щото освен това съм и миньон ... А блузите и якетата като е по-студено - навивам ръкавите на тези на любимия и си перкам с тях, че и даже голям избор имам  Mr. Green Така че за нищо бременно няма да се харча и силно се надявам да успея да се вмъкна в гардероба си след раждането Simple Smile

# 625
 Вече е с главата надолу, аз съм много кг. +, даже няма да кажа колко, че ме е срам. Според док. съм ок, но аз се плаша. [/quote]
Знаем, знаем smile3521 +100 грама!  Wink
И аз съм станала едно пищно кюмбе(ама наистина), но гледам да не си го слагам и това. Килограми се свалят с воля и усилие, моля се само всичко с дребното да мине добре!
Момичета, загледах се тъкмо в лентичките/подпис и ми стана едно хууууубаво и пърхащо! Знам, че има още немалко, но все пак по-голямата част от бременеенето е зад нас.
Сутринта, в "На кафе" с Гала, интервюираха бременелки на лекциите в МОЛ-а. Имаме ли медийни звезди, да си признават бързо!

# 626
  • Ботевград
ГЛедам говорите за болниците..Аз нямам голям избор защото тук си имаме само една болница,но от родилното съм доволна много още първия път.И сега пак ще си раждам тук при доктор Шуманов(някой може и да го знае от Окръжна в София).Той ми следеше първото раждане,а сега и консултацийте си ги водя при него и при него и ще родя.
Вчера май бебката ми се обърна Crazy Н Crazyаправо беше като цунами в пупата ми..И от тогава усещам ритничетата в ребрата...Дано ако се е обърнала така и да си остане докрая  Praynig

# 627
  • На морето!
Вече е с главата надолу, аз съм много кг. +, даже няма да кажа колко, че ме е срам. Според док. съм ок, но аз се плаша.
Знаем, знаем smile3521 +100 грама!  Wink

[/quote] Наваксала съм. +14 съм до момента. Спирам всичко сладко, мазно и въобще излишно калорично.
Забравих всичко, което исках да напиша вече.

# 628
  • София
Menina, погледни от позитивната страна - като спреш всичко мазно и сладко ще оставиш място за по-полезните неща  Simple Smile Хапвай си зелени салати, печено месо от гърдички на пиле, яж бадеми, кисело мляко - все вкусни работи са. По принцип на мен диетите са ми трудно нещо, но като се заредиш с позитивизъм от началото и нещата се случват лесно и с удоволствие, а да не говорим че по някое време здравословната храна ти става вкусна и друга не можеш да си поръчаш.
То и аз не трябва да говоря много много че и аз за 1 ден от плюскане качих 1 кило ... ще следва ден за разтоварване май Simple Smile

По въпроса с килата ми дойде на ум да питам мамите с повече от едно дете - колко кила качихте и колко останаха за сваляне след раждането? Влезнахте ли във форма след това и трудно ли беше? Кърменето помогна ли?

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 13:28 от dobrata_lamia_spaska

# 629
  • Ботевград
Ами аз качих 25 кг първия път  Crazy #2gunfire
От 60 станах 85..Като ни изписаха вече бях 70 и останалите си свалих без никакви диети Peace
Нооо не ги опазих много и всичко се започна от начало Laughing
Дано и сега ги сваля бързо,че и сега съм се поуляла Embarassed някаде +15 съм до сега.. ooooh!
Аз според табличката на първа страничка от днес съм в 8-мия месец (31 гс)  Laughing
Незнам защо но нямам търпение да дойде края на ноември и да се влиза в 9-тия,че с малката като играем и я нося и все имам контракции после,но не са болезнени..По 1 или 2 на ден имам за сега и доки затова не ми исписа нищо Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт