Отговори
# 630
Качих 30 кг. първата бременност  Embarassed След раждането бях 10 кг по-малко. Кърменето не само не ми помогна да ги сваля, но качих и още.  Rolling Eyes Въобще съм пример какво и как не трябва да се прави. Започнах да свалям чак малката като направи годинка и се върнах на работа. И тъкмо успях да ги сваля и пак забременях... и сега вече съм пак +15...  ooooh!

# 631
Menina, и аз толкова горе-долу, няма да се плашиш, има оправия. Hug
При мен не се получава ограничаването нещо. Много е странно - преди бременността не съм близвала сладко, тестяно и т.н., не зради проблеми с теглото, а просто не изпитвах нужда. Сега заспивам с мисълта за мазна баница, с нея се и събуждам,  и се оказва, че не успявам да се нахраня без хляб. Не съм от бременните, които задължително трябва да ядат на момента нещо определено, гледам да си подминавам тези вредни мисли, но организмът(явно не точно моят Laughing) си го иска ли иска.Нямам проблем с волята си, мога да се огранича, ама не знам до колко е редно в такава ситуация. С две думи - тлъстея си, без да питам защо, макар че коремът ми е най-грандиозният от всички телеса.
На мен също не ми е много ясно как се отслабва по време на кърмене, след като нерядко се налага да се увеличи приема на калорична храна за стимулация на кърмопроизводството...пълна мистификация!  newsm78

# 632
dobrata_lamia_spaska възхищавам ти се че успяваш със здравословното хранене. Като наркоман съм на тема "нещо сладко" . Понякога успявам да се залъжа с някой банан, но на моменти е непоносимо. Стигало се е до там цяла нощ да сънувам как ям шоколад. И като хапна наистина.. такова блаженство. А бебо - не знам от кеф или от какво - веднага започва да рита.

iofi, а в тина Киркова бебето при тебе ли си беше?

За бельото - все още си нося прашки - нищо друго не ми е удобно, а боксерките, колкото и да е странно, повече ми стшгат от прашките - много напълнях откъм бедра и дупе.

# 633
Ох, и аз съм като наркоман за сладко Simple Smile
Преди бременността почти бях успяла да мина само на заместители - пчелен мед, сушени плодове - фурмите са много сладки, банани, тахан с мед, орехи с мед Simple Smile))))
Знам, че всичко това е калорично, но все си мисля, че е по-добре от вафли и бисквити.
Сега всички ми казват: "Хапвай си, няма страшно. То сега, ако не си хапнеш, кога." и познайте Simple Smile)))))
Ето сега ми се яде шоколад, но мисля да пробвам първо с едни много сладки и вкусни ябълки. Да видим колко ще изкарам Simple Smile

# 634
  • София
dobrata_lamia_spaska възхищавам ти се че успяваш със здравословното хранене. Като наркоман съм на тема "нещо сладко" . Понякога успявам да се залъжа с някой банан, но на моменти е непоносимо. Стигало се е до там цяла нощ да сънувам как ям шоколад. И като хапна наистина.. такова блаженство. А бебо - не знам от кеф или от какво - веднага започва да рита.

Ха успявам, глупости  Laughing Като ме зачегърта "макдоналдс макдооооналдс" и в един момент не издържам  Laughing Така да ми се прияждат понякога боклучави храни че не е истина.
Но когато взема да прекалявам започвам със самовнушението  Laughing Просто и аз се чувствам по точно същия начин - гладна и дебела и понякога успявам да преборя поривите за нещо боклучаво. В интерес на истината не виждам ралика в това когато съм бременна и не - то си е просто психическа нагласа. Разликата беше само в първите четири месеца, когато от всичко повръщах.
За отслабване преди си имах един метод като понапълнея - просто рязко ограничавам храната и 3 дена стискам зъби, после всичко минава и се саморегулира. Наблягам на киселото  мляко и зелените салати и смятам калориите. Сега обаче няма как да стане тоя номер след раждането  Whistling

# 635
  • Варна
Аз пък от такъв безумен фен на сладкото цял живот се превърнах в ядяща всичко с мноооого оцет ... само кисело и солено ми е в главата, както и хлебец.Това, че не ми се яде сладко си е голям +, защото не го и поглеждам, ама как да не ям хляб и тестено незнам. Някак си не мога да се нахраня иначе. Днес ходих обаче на преглед на гърдите за всеки случай, че имам един фиброаденом от няколко години и се надявах от бременността да се е "стопил" - нъц! Там си е, ама някак си не му обърнах толкова значение сега. Може би защото докторката беше много готина, спокойна, обясни ми всичко по различен начин и както преди пребледнявах на подобни прегледи, днес през цялото време ми беше все тая... Бременността така ме е успокоила, всички новини - и лошите и добрите ги приемам все едно гледам филм по телевизията. Незнам дали и при вас е така. Та, докторката днес ми каза, че съм много финна  Embarassed и на мен така хубаво ми стана  Blush  Blush  Blush

# 636
  • Бургас
shanny29, радвай се, че си фина бременна, въпреки че си хапваш тестени изделия.
Аз с Мария забременях 70 кг /топче си бях отвсякъде/ и стигнах 90 кг.Кърмейки, стигнах до 55 кг и след това по едно време бях и 49 кг .И не е вярно, че кърмещата жена трябва да консумира по-калорични храни.В началото докато се стимулира лактацията може би ще се набляга на някои нещица, но това не са нито тестени изделия, нито шоколадови, нито мазно и пържено.
Сега с втори беборан започнах от 53 кг и досега съм 64-65 и съм на ограничен режим, заради проблеми с кръвното.Искам-не искам, за да ми стои нормално, е нужно да не ям тестени изделия, сладки, пържени мазнотии, туршии.
Поспаланчо, мерси за линка  Simple Smile
А що се отнася до фиброаденомите - аз чакам да родя и да отида на преглед, за да се види как се движа, че миналата година ми махнаха един немалък.Дай Боже здраве да има!

# 637
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте Честит имен ден и от мен на всички именници!!!

За белъото-аз си нося това,което си нося винаги.Не съм си купувала специално за през бременността.

Да ви се похваля мъжът ми ми купи лаптоп,нали стария изгоря,и съм много щастлива.И между другото няма ли да гласуваме за заглавие на новата темичка,скоро тази ще се изпише?

# 638
За кг - с първата бременност качих 11-12кг. Свалих ги още първия месец, т.е. докато кърмех. Но тогава ме бяха наплашили да внимавам какво ям и за това свалих, понеже почти не ядях.
Сега съм +6-7кг , но ще видим как ще завърша.  Peace

За храненето - ям всичко, хич не ям здравословно, просто не мога  Embarassed Обичам си МакДоналдс, Бъргър, КФС и т.н. и ги ям поне веднъж седмично. Ям многоооо сладко и тестено, но просто не мога без това. Сега като захладня и съм си повече вкъщи гледам поне манджи да правя, че иначе пак праве я пици, тутманици, сладкиши и т.н.

За бельото - карам си още с прашките от преди, купих си и няколко по-големи размера. Аз бикини и боксерки не мога да нося, просто не съм свикнала и не ми е удобно. Ще видим как ще я карам като родя, докато се изчиствам.

# 639
  • Варна
Бонбонче, аз се зарадвах от коментара на лекарката, защото в последно време всички около мен ми обясняват как трябва да се огранича с хапването и как съм се заформяла, ама аз се правя, че не чувам    Mr. Green Иначе от 48 кг почнах и сега съм 57кг, но от последната консултация насам съм качила почти 4 кг, което ако продължи така незнам....

# 640
Здравейте милички...
Честит имен ден на всички ,  които празнуват днес.
 Желая  ви крепко здраве и много щастливи мигове занапред.
 Засега съм качила 12 килограма. Но имах много проблеми с госпожицата ми - Елена.
Тя е на 6 г и половина  и от 13.10 и откриха захарен диабет.  И от  тогава е на инсулин. Много съм разстроена. Изобщо живота ми се обърна на 360 градуса.  Не бях на себе си, няколко дни, но заради малкото същество в мен и заради нея трябва да съм много силна.  Сега сме си в къщи и не ние никак леко . Всичко теглим, мерим преди да се яде. ПОд час я инжектираме с инсулин и мерим кръвната захар.. Много тежко го приема и тя, че няма да яде сладки неща. и че няма да е в същата градина с приятелчетата си. Много е трудно да и се обясни. Изключително трудно ми е да пиша и да не плача, но трябва да се държа..
Пак ще пиша.

# 641
  • Бургас
Бистрица, в рода си имате ли инсулинозависими и докторите казват ли какво е отключило диабета?Често при стрес може да се отключи, какво обяснение дават на вас? И как разбрахте, че има проблем всъщност?

# 642
  • до едно тепе
bistrica дано бързо се нагодите към обстоятелствата.Трудно е за възрастен с диабет,а не ми се мисли какво ли е за дете Tired Но ще свикне да не яде сладко.По-трудно е с тестените храни ooooh!
Аз досега съм+6(общо 66кг) и понеже съм се виждала с повече кг(73) и се успокоявам,че почти всичко ми е на корема.Надявам се да не надвиша лимита 12,че тогава става лошо.А как ви разбирам за боклучавите храниии ooooh! И аз си мисля ежедневно за шоколад ама гледам да си купувам рядко,че тези за диабетиците повечето са с подсладители и не искам да тровя бебо,а и много бързо изчезва шоколада Embarassed. Аз съм на принципа като има вкъщи бива изядено,а като няма все някак се удържам да не отърча до магазина Whistling

# 643
Честит имен ден на всички празнуващи!

Кафенце – Мерси за инфото за отворени врати. Ще гледам този месец да посетя 1-2 места, за да мога да взема някво крайно решение.

Относно Майчин дом и аз останах много потресена от базата (като изключим новите операционни). От друга страна обаче не трябва да забравяме, че там са най-добрите АГ специалисти и неоантолози. Но нещо друго, което ме спира да избера МД е лошото отношение към родилките без избор на екип. Доста познати раждаха там и просто ми препоръчаха, ако съм без избор да не ходя.

dilqna_dilqna – Не съм сигурна, че това са бъбреци. Поне при мен болката е доста по-ниско. А  бъбреците като болят се усеща болка над кръста, отзад на гърба. Аз на следващата консултация ще попитам какво може да е, но вече имам съмнения ,че е свързано с отделителната система. Просто забелязах, че ме боли най-силно един ден преди да ида по голяма нужда (аз откакто съм бременна не мога да ходя всеки ден), след това болката изчезва. Не знам дали е случайно или има нещо общо.

Течението - И аз имам доста силно течение, през последния месец. Направо ако не сложа превръзка ми е мокро и дискомфортно. Не ме сърби и няма миризма, ама си е притеснително. Ту е прозрачно, ту жълтее, ама най-често е бяло като пресечено мляко. Някоя мама беше казала, че това е признак за кандида. Пусках микро биология и няма нищо, обаче малко ме съмнява лабораторията. Ще се посъветвам пак с доки кво да правя Sad

Бельото – аз си ползвам памучни боксерки, разни по стари и разширени и ми е доста добре.

Килограмите – Аз все се притеснявах, че не качвам. Ама от 2-3 сед ям като не видяла и май качих 2-2,5 кг само за този период. Сега мисля малко да се озъптя и да мина на по-здравословна храна. На сладкото не съм фен, ама виж пърженото....Та понеже говорите за килограми и отслабване, ето едно много весело клипче, на което попаднах днес:

http://www.vbox7.com/play:c0458f3ebd

Хубав ден на всички!

# 644
Привет момичета!

Радвам се, че отново всички сте с по-ведро настроение   bouquet
Разбра ли се вече кои бяха днешните медийни звезди при Гала? Май още не  Grinning
irchony , много ми хареса клипчето  Wink та ще си го споделя във ФБ Wink

Общи условия

Активация на акаунт