Отговори
# 540
  chef  chefИзвинете ме за КУЛИНАРНИЯ въпрос,затова моля да не четат мамите който  им се преяжда всичко споменато !!!
Дайте ми рецепта ваша,на пиле фрикасе,но нека да не е нещо изчанчано, а лесно и бързо за приготвяне,може да е на лични съобщения да не дразним гладът на другите мами !!!

# 541
Маринка, нищо друго не си поръчах, но сигурно ще се възползвам скоро отново от тях  Wink наистина имат изгодни неща Simple Smile Весело изкарване на вечерта  Grinning

Стефи, за съжаление не мога да помогна, това чудо не съм го яла от дете  Shocked Дори не знам мъжо дали го обича  Laughing Бях забравила, че и такава манджа има  Laughing

# 542
bubsi123, аз не искам да стресирам никого. Първото ми раждане беше много леко и много бързо се възстанових след това. Даже и след като родих виках на мъжо, че така още 10 пъти мога да родя. Пък 5 месеца след мен ражда етърва ми, ама тя секцио, че имаше някакви усложнения и като казаха, че малкия разбойник е 3.600кг. викам " Е ако Ива беше толкова, щях да я изстрелям без един шев". Ей такива щуротии беха след като родих. Ама не знам сега защо са ме налегнали едни паранои. Направо понякога се побърквам сама с мислите си. Трябва да си намеря накакво занимание, че да не мисля щуротии.
Стефи, болничния трябва да го представиш на работодателя до 7 дни, ако не се бъркам.

# 543
С риск да създам дразки в темата,искам да попитам...какво точно внимание очаквате да ви се обърне в болницата като родите?Чета постове от сорта..."ще платя да ми обърнат внимание", и се чудя на какво внимание се надявате и очаквате и защо си мислите че няма да ви се обърне ако не си платите.Извинявам се,но докато има хора които мислят,че с пари ще са по-добре прегледани,ще има и лекари които ще взимат пари за нещо което до преди известно време не се е плащало.
Колко пари струва новия живот?????

# 544
  • София
За бебетата в неправилна поза има време да се обърнат PeaceАз уж правя упражненията за обръщане,спя на страната дето му е главата(дясно) и йогата за бременни,но все още резултат няма.Все пак си има и позитивни страни Така ми е по-широко и си дишам и седя на задника си нормално,нямам киселини и рядко ме подпират в ребрата
Затова ли нямам никакви киселини този път и наистина ми е по-леко да дишам.Хм,не бях се замисляла за тези позитивни страни Wink.

# 545
С риск да създам дразки в темата,искам да попитам...какво точно внимание очаквате да ви се обърне в болницата като родите?Чета постове от сорта..."ще платя да ми обърнат внимание", и се чудя на какво внимание се надявате и очаквате и защо си мислите че няма да ви се обърне ако не си платите.Извинявам се,но докато има хора които мислят,че с пари ще са по-добре прегледани,ще има и лекари които ще взимат пари за нещо което до преди известно време не се е плащало.
Колко пари струва новия живот?????
Не се заяждам, но искам да те питам ти къде ражда първия път?
До колкото съм запозната точно в нашата градска болница в последните няколко години няма и една жена родила без да си е платила. А разликата в отношението винаги е очевидно.
Аз например нямам намерение да плащам, но само и единствено, защото лекарката ни е роднина и макар да не изражда ще е с мен през цялото време, както и миналия път. Вярвай ми видях разликата при предишното ми раждане. Отношението към мен след като се предупреди, че съм на еди кого си братовчедка беше все едно бях принцеса.

# 546
  • Бургас
Ей мами сега се загледах на първа страница кой какво бебе чака и видях ,че на моя рожден ден само близначките на GJK ще се раждат много странно за всички останали дни по10 бебета.Как сте ги правили ,че никое бебе не си е избрало 10-ти hahaha

И нашите няма да са на 10.12. родени със сигурност  Laughing Ако удържат фронта до 20-25.11. ще е идеално  Laughing

# 547
  • София
Здравейте!
Марина, радвам се от сърце за теб, само успех ти пожелавам занапред Simple Smile
Жули, по-ведро го давай, малката оставя ли ти време изобщо за някакви мисли? Wink
Стефи, по правилник болният е длъжен да представи болничния лист на работодателя до 2 работни дни след издаването му. Освен това щом тоя доктор е такъв чешит, направи всичко възможно, според мен, да идеш утре да си го вземеш, че идват събота, неделя, понеделник следизборно... не знам. Аз лично не бих била спокойна, човек трябва да е изряден с документацията Wink Ако мъжът ти не иска да те закара, иди сама, голяма работа, времето е хубаво, тъкмо ще се поразходиш. Не знам дали шофираш, ама автобуси със сигурност има. Да не сте залепени пък Simple Smile
Иначе ето ти рецепти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=37473

Момичета, аз да ви кажа явно съм голям пън, ама вече трето дете чакам и никога не съм могла ей така да определя как се е завъртяло, с какво ме ръга, рита ли ме, бушонира ли ме Mr. Green На последния преглед преди 2 дни се установи, че се е извъртяло седалищно, ама изобщо не съм и разбрала.

Киара, според мен е напълно възможно да са ти объркали резултатите, не е лошо да повториш Peace

# 548
  • Sofia
bubsi123 Аз също не искам да стресирам никой  Peace Но едва ли има майка тук която да си мисли , че под " лесно и бързо " раждане се разбира без болка.Моето раждане също като на Juli_Ivka  мина леко и бързо , но все пак ще видиш как е като минеш по този път  Peace .Аз исках да кажа , че има разлика от това дали човек знае какво го очаква или не.Без значение добро ли е или лошо.Никъде не съм писала че е кошмар раждането , че да се стресираме сега  Hug

askim87 Аз не съм от майките , които си мислят , че като платят и ще са със специално внимание.Напротив предния път видях , че без да дадеш и стотинка ти се обръща внимание никой не ме е пренебрегнал или нагрубил  Peace Отделно , че раждането се извършва от акушерка , доктора само гледа и е за спешни случаи.Така , че всеки си е достатъчно голям да си прецени дали да дава пари или не.Няма лошо във всеки един избор  Peace

Marsa Да затова нямаш киселини.И аз нямах до сега и в момента в който ги получих в комплект и с малко побутване и си казах завъртял се е .Така се и оказа поне за сега

# 549

Не се заяждам, но искам да те питам ти къде ражда първия път?
До колкото съм запозната точно в нашата градска болница в последните няколко години няма и една жена родила без да си е платила. А разликата в отношението винаги е очевидно.
Аз например нямам намерение да плащам, но само и единствено, защото лекарката ни е роднина и макар да не изражда ще е с мен през цялото време, както и миналия път. Вярвай ми видях разликата при предишното ми раждане. Отношението към мен след като се предупреди, че съм на еди кого си братовчедка беше все едно бях принцеса.

Раждах в нашата болница,аз не казвам че няма разлика в отношението когато се плати и не се плати.Попитах какво точно отношение очакват да получат...за какво точно ще се плаща,за сребърен поднос,за баня с топла вода (това не е отношение).Като си платиш,гарантират ли ти,че ще ти изродят детето ти живо и здраво,парите ли са гаранция....
Ето това не ми е ясно,какво точно отношение се търси.
Аз както казах,раждах в градската болница,не съм платила и една стотинка и не са се държали с мен или бебето като с "куче" изкарахме си трите дена там и си си прибрахме,и на изписването пак не съм давала пари.

# 550
  • София
Аз ще си платя, защото държа конкретен лекар да ми направи секциото.
И миналия път беше така.
Някаква разлика в отношението на персонала после към мен и към останалите родилки не съм забелязала.

# 551
Аз ще си платя, защото държа конкретен лекар да ми направи секциото.
И миналия път беше така.
Някаква разлика в отношението на персонала после към мен и към останалите родилки не съм забелязала.

Това за конкретния лекар го разбирам...аз не казвам нищо за плащането при избор на лекар или екип...а за даването на пари,за да ти "обръщат повече внимание" както прочетох в по-горен пост

# 552
  • София
Момичета, да ви разкажа за моите преживявания днес. То е направо като виц. С приятелка решихме да се възползваме от хубавото време и да се разходим в парка. Тя с нейната беба на 5 месеца, а з с шкембака и кучето. Отидохме в Борисовата градина и спряхме колите на басейна Мария Луиза. След няколко часова разходка вървейки към колите настъпи мълчание. Спогледахме се и в един глас "Ти виждаш ли колите?" И двете коли ги нямаше, вдигнал ги паяк. Направо не можехме да повярваме. Видяхме едни полицаи, те като ни видяха в какво положение сме се скъсаха да ни се хилят. Нито такси можем да вземем, нито нищо. Та заливайки се от смях ни обясниха как пеша да стигнем пеша до театър София. Интересното е, че никъде няма знак, че е забранено минаването на автомобили, камо ли паркирането. Полицаите ни казаха, че е забранено от месец и имало знак, но го били откраднали #2gunfire Представям си от страни как сме изглеждали  Grinning

# 553
Elea_Dar,аз мисля да си викам следящия ме АГ,че тук в нашата болница е доста кофти-ще ти се обърне внимание само ако си платиш.В края на 3ти месец лежах известно време и никой не ме поглеждаше-добре че моя лекар дава дежурства в болницата.Та май аз ще си плащам-за да съм сигурна,че всичко ще мине добре и че няма да бъда оставена на произвола на съдбата
Маринче,честито и от мен!

За да не говоря напразно,ще публикувам и поста....

# 554
Elea_Dar,аз мисля да си викам следящия ме АГ,че тук в нашата болница е доста кофти-ще ти се обърне внимание само ако си платиш.В края на 3ти месец лежах известно време и никой не ме поглеждаше-добре че моя лекар дава дежурства в болницата.Та май аз ще си плащам-за да съм сигурна,че всичко ще мине добре и че няма да бъда оставена на произвола на съдбата
Маринче,честито и от мен!

За да не говоря напразно,ще публикувам и поста....
Точно поради тази причина аз няма да платя, но ще имам познат и много уважаван от колегите си лекар, който ще стои до главата ми.
Миналата година ми се наложи да прекарам 10 дни в нашата болница точно в АГ-то. Еми наистина никой за нищо не ти обръща внимание. Бях меко казано разочарована и това всичко, заради враждата на местните лекарки. Влязох уж само за болничен да лежа, но прокървих /имам една неуспешна бременност преди тази/. Казах на лекарката и реакцията и беше "Ами аз какво да направя? Обади се на твоята лекарка." И това от завеждащата отделение, която в същото време беше на смяна дежурна.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Жули, по-ведро го давай, малката оставя ли ти време изобщо за някакви мисли? Wink
На градина е вече и ми остава повечко време да мисля за глупости.  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт