Отговори
# 675
Прекратете  тая тема със плащането, вече става банално!!!  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 676
Галактик, всеки ден се убеждавам в твърдението ,че първия път те е страх , защото не знаеш какво е ,а втория път - защото знаеш ... Поради тази причина не припарвам в болницата , докато наистина не се наложи  Joy . Спомените ми са достатъчно "свежи" от предишния път ...

От вчера се сдобих с херпес  ooooh! .. Мажа се с фенивир, въпреки ,че пише да се предпише от лекар при бременност, иначе да не се ползва  . Четах,  четах и уж при локално приложение не би трябвало да има проблем ... Ако го спра ще ми цъфне устната като майска роза .... Как мислите да продължавам ли  newsm78 newsm78 newsm78

# 677
А памперси? Аз мисля само за болницата и то някакви по-обикновени, защото ми казаха, че си правели търговия и не слагали точно тези, които им дам. Същото се отнася и за мокрите кърпички.
Как така ще ти вземат памперсите и ще сложат други на детето?  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Това си е недопустимо, а и ти знаеш какви си купила, като не е такъв на дупето сложен значи ще има скандал.
Аз за Ива бях купила от New Born на памперс, но не и ставаха и ги дарих в болницата, а мъжо отиде и купи по-големи. Сега смятам като за начало пак на памперс да заложа, а после ще гледам за друго, ако не съм доволна.
Мен ми е друг проблема, как ще нагласяме пишока, за да не се опишква малкия. Племенника най-редовно беше мокър и то от кръста на горе. Не знам как му слагаха памперсите, но опишканото бебе беше факт при всяко сменяне на памперса.
А аз нямам лоши спомени от раждането, ама пак си ме гризе страха от вътре.

# 678
  • Beyond the Frontiers
Галактик, всеки ден се убеждавам в твърдението ,че първия път те е страх , защото не знаеш какво е ,а втория път - защото знаеш ... Поради тази причина не припарвам в болницата , докато наистина не се наложи  Joy . Спомените ми са достатъчно "свежи" от предишния път ...

Уф, знаех си аз... Mr. Green

Продуктите с разлика бяха на Кока Кола и перилни препарати.

Голям зор - краката ми се надуват и маратонките са ми малки, а за 1 месец не ми се купуват нови  newsm78

За памперсите - във Втора градска стоят в стаята на майката, обясниха ни че по здравна каса се полагали по 3 памперса на ден и за това се налагало да се носят още.

# 679
и аз така.Страхът от известното се оказва по-силен от стаха newsm78 към неизвестното

# 680
аз купих вчера нощни превръзки-памучни + пакет лигнин и май няма да търся спец.превръзки за родилки..памперси-пакет 26бр и кърпички-голям пакет(доколкото разбрах във втора градска тези неща седят при майката)
Juli_Ivka-а това "как ще ти ги вземат?"-на първото ми дете бяха сложили  други -така че не се учудвай....

# 681
Добър ден и от мен!
gallichka честит рожден ден!
Много съжалявам,че от поста ми е излязъл такъв спор-не съм искала да се получава така.Също така искам да се извиня,че пак закачам тази тема,но искам да ви обясня нещо-тук всеки те гледа в ръцете,всеки лекар.Аз няма да плащам за хотел 5 * както се казва,аз ще си платя на лекаря който ми е следил бременността.Една приятелка роди скоро-секцио,реши че няма да си плаща...Резултата беше плачебен-тя не беше срязана под пъпа,както по принцип е  прието да се прави,срязана е от гърдите към пъпа и то на зиг-заг.Отделно,че след това никой не ходеше от персонала да провери как е раната,камо ли да бъде промита,4-5 дена никой не й беше сменял и лепенката......До преди 5-6г никой даже не и помислял да си плаща за каквото и да е,но сега ако не си платиш-не става.Също така бях свидетелка как една преносваща я отпращаха да си ходи.Моя приятелка пък се оказа с разкъсана матка,заради лекар,който даже не я е виждал.Някои от моите познати които решили да раждат при който се падне на смяна са чували реплики от сорта на-имаш си лекар,не мога да се занимавам сега с тебе;като си го правила не си крешяла като сега;какво искаш имаш си лекар който те е следил-той да ти обръща внимание и т.н.Аз по принцип също съм много против даването на пари за нещо което по закон ти се полага.Също така е грозна гледка да видиш как в 1 отделение с 15 стаи има само 1 баня,в която има топла вода само сутрин от 7 до 7:30,а пред вратата сумата и народ чака на опашка за 1 вече студен душ.А аз го видях и преживях.
Както вече  казахте-всеки сам решава за себе си.Аз ще платя на следящия ме лекар за да получа внимание от негова страна през цялото време-от приемането ми,до изписването ни.Аз знам за какво ше дам тези пари.Аз също мислях да не плащам,но и мен ме убеди майка ми,както се е получило при gossip.girl.Думите й ,които бяха през сълзи,никога няма да забравя-аз искам да бъда спокойна за дъщеря си.Само майка на дъщеря знае какво имам в предвид-искам с нея всичко да е добре по време на раждането.искам да съм сигурна,че щом е влязла-ще излезе....само се разплаках и нищо не можах да кажа
Извинявам се пак-моля да не се ядосвате и да коментирате-просто доизказах мнението си.Наистина съжалявам,че заради мен се е получил спор.
Преди да роди 1 моя приятелка ми сподели,че колкото повече наближава раждането толкова по-изплашена се чувства.А аз я успокоявам-айде стига,не се шашкай,всичко ще е наред и т.н.А тя ми вика-като стане време да раждаш ти,тогава ще те видим,няма да се сдухваш ли,аз ще те видя.само и измрънках-моля когато това стане ми щъкни едно шамарче да се поопомня и да ми дойде акъла.Т сега и аз така-все по-притеснено ми става.При вас как е положението?

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 11:54 от ellhris

# 682
Juli_Ivka-а това "как ще ти ги вземат?"-на първото ми дете бяха сложили  други -така че не се учудвай....
Чудно ми стана, защото там където раждах аз бебетата и целия им багаж си седеше при нас. Взимаха бебоците само за къпане в 7 вечерта и ние им приготвяхме дрешки и памперси и всичко необходимо в кошчето с бебето. Не са ми я връщали с чужди дрехи или памперси.

# 683
Juli, pepi , това е така в болниците , в които бебета не стоят при майките , а за тях се грижат сестрите . Отварят един пакет и с него карат докато свърши. Като свърши , отварят нов и за това може да се случи твоето бебе да е с друг памперс . Друг е въпросът колко е правилно това , но така процедират  Peace , не мисля ,че има общо с търговия - ако е така ще е повече от смешно ....

Пижо, определено да ... Ама помисли - има логика - зощото страхът ти си има образ и знаеш точно какво и как ....

ellhris, говорим си за страхове , а ти пляааааас една купчина разкъсани матки и разпрани кореми  newsm78  - нали прекратихме темата ...

Момичета , защо се чувствате длъжни да се оправдавате във форума - правете каквото сметнете за добре  Hug Hug Hug Hug

# 684
  • София
Мога и показно да ви направя на НЕСКАФЕ, имам донесено от Италия, от Австрия и от Малта. Хора, по - гадно нескафе от Италианското не съм пила  Sick Претендирам, че му отбирам от вкуса, понеже пия чисто нескафе с вода от много години.

А за памперсите, не мислите ли, че е нормално всички да стоят на едно място и просто служителките да слагат каквото вземат?

Какво толкова, че памперса му няма да е ПАМПЕРС, а МОЛФИКС примерно?
Тва е като спора с държавната и частната болница само дето касае даването на по - малко пари и не му обръщате внимание Simple Smile

# 685
Да попитам вашите бебета хълцат ли - ние по 20 пъти на ден по няколко минути.

# 686
Благодаря Ви за поздравленията. Zo да ти е жив и здрав милотото, да те слуша и да те гледа като писано яйце.
Момичета, не спорете за плащането. Всеки сам си преценява дали да плати или да роди там където не се плаща. Макар, че там където не се плаща официално се плаща под масата. Това е факт и колкото и да спорите положението скоро няма да се промени.

# 687
Мога и показно да ви направя на НЕСКАФЕ, имам донесено от Италия, от Австрия и от Малта. Хора, по - гадно нескафе от Италианското не съм пила  Sick Претендирам, че му отбирам от вкуса, понеже пия чисто нескафе с вода от много години.

А за памперсите, не мислите ли, че е нормално всички да стоят на едно място и просто служителките да слагат каквото вземат?

Какво толкова, че памперса му няма да е ПАМПЕРС, а МОЛФИКС примерно?
Тва е като спора с държавната и частната болница само дето касае даването на по - малко пари и не му обръщате внимание Simple Smile
Еееех! Защо  и тук няма "Like it" Simple Smile
Еми то стига един такъв спор Simple Smile
Сега е време да кажем колко сме толерантни и как приемаме различното мнение Simple Smile

# 688
Juli, pepi , това е така в болниците , в които бебета не стоят при майките , а за тях се грижат сестрите . Отварят един пакет и с него карат докато свърши. Като свърши , отварят нов и за това може да се случи твоето бебе да е с друг памперс . Друг е въпросът колко е правилно това , но така процедират  Peace , не мисля ,че има общо с търговия - ако е така ще е повече от смешно ....
Е така вече съм съгласна, защото ако трябва да се оправяш със 30-40 бебета, най-малкия ти проблем ще е кой какви памперси е дал да му слагат на бебето.
А памперсите, които се оставят в болницата /непотърсени/ се ползват за бебета на които не са занесли.

# 689
За Токуда  със сигурност знам, че правят едно изследване на слуха на бебетата, което никъде другаде в Бг не се прави(пак за разлика от останалия цивилизован свят), което е включено във въпросния пакет...
pepitastar1 ЧРД на патеричка, все хубави неща да ти се случват!!!
Превръзките, смаяна съм от нощните always, по принцип си карам цикъла с евридейки и не бях купувала превръзки не знам от кога, купих такива за болницата е оказаха се супер тънки и дълги едва ли не от пъпа до кръста (тука преувеличавам малко)и "пластмасови" спарващи..вземах си лиглин там и го сменях на всяко потичане..
Е чак търговия да си правят с памперсите в болницата не вярвам, съвсем дребнава работата ще бъде,  може да разменят на бебета, ако някой е занесъл 2ка, пък е родил малко бебе, ще му сложат от някои, който е донесъл 1ца...В 1ва АГ бебета стоят при мйките, но нещата са им при медицинския персонал, докато ги преобуват, гледат какво е състоянието на памперса, което може да им говори за някои неща,  та въпреки, че бебетата са си с нас желателно е да не ги сменяме ние..
За страха от раждането..не ме е страх..очаквам го с нетърпение, от първото ми раждане не е останал нито един лош спомен, много мило ми става като се присетя Simple Smile
И аз благодаря за пожеланията за милото..всеки ден се благодаря, че ми се падна такъв Човек Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт