МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 603
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Привет!

мама Веси, не успях да се видя с никой, защото аз излязох чак кам 16:30 и направо отидохме във Висвиталис....Бях супер ограничена откъм време и затова не звъннах Sad
Надявам се да има 2-ра среща и да мога да ви видя Wink

Взехме проходилка на Дара и се надявам поне малко да ме облекчи .....  Whistling само на ръце иска да я нося и с нея да играя и накрая даже не знае и тя какво иска  ooooh!

Мигейо, аз няма да мога да дойда на срещата в Заимов.....

Това със смесването на изцяло месно пюре с домашно приготвено пюре е много идейно  Peace

За глутена - и аз мисля да го въведа в началото на 8-ми месец с овесена каша. Wink

Друго...не се сещам какво да пиша......хайде лека и спокойна нощ ви желая!

# 76
ООоо пак повдигнахме любимата ми тема за вмешателството - обожавам коментарите от сорта на: 1.Ама как няма да го запишем на 7-8-9 месеца на кухня, то за левче получаваш три яденета...
2. Това с "ние сме те хранили така пък не си ли пораснала" -просто ми е фаворит
3. При мен редовно има - Облечи го детето, ще го изстудиш...
Имам само един коментар:  #Cussing out

Хубавото поне при мен е,че свекървата я виждам само един ден максимум в седмицата,та поне тя не ми скача по нервичките,но пък там се дразня,че не иска да вижда малката. Нямам предвид,че директно ми го е казала,но просто ако аз не поискам да отидем у тях тя няма да се сети да поиска да го види тва дете. И обикновено като отидем тя е изморена и почти не обръща внимание на малкта,добре че поне свекъра се занимава с нея.

За месните пюрета на Плазмон -аз обаче не съм ги виждала по магазините,много е практично така,аз съм взимала на Сънвал така само месно и си го смесвам с домашни зеленчуци. Иначе примерно ако правя пилешка супа като сваря пилето давам парче направо така.

Буб- като знам Анастасия как подскача в бънджито мисля,че ще се облекчиш... Мога да я оставя и да свърша нещо,че ние нали само се въртим и не мога да я оставя без надзор,а не пълзи още че да я пусна по земята,та бънджито ни е голямо забавление...
По този повод Бедствие Крум хареса ли жабата- гледах клипа,ама още бяхте на фаза"Това ми е ново и странно"

По другите теми не мога да се включа, че не кърмя,за глутена съм писала вече и така...Но вижте Люба Ризова и мен ме притеснява,щото тя наистина беше от много редовно пишещите,не вярвам просто липса на време да е проблема  Sad Дали някоя от нас няма кординати някакви нейни?

# 77
утре за 13 ч. в Заимов ще успеем ли да се организираме Whistling (те нашите срещи и без това винаги са +/- половин час от уговореното  Laughing)

Ivelina9292, честита месечинка и на вас  Wink
Аз по случая се развихрих из кухнята, правих пене с морски дарове и зелена салата с авокадо и котидж сирене. Е, "поводът" ме вдигна от масата по време на пиршеството, за да го отведа в покоите му, но вече свикнах да се храня набързо.

mama_vessy, ама верно угодия нямаш hahaha

Сиренце намерихте ли шапка?

Тези дни мисля да въведа месото, а за глутена - след 8-ия месец. Вероятно ще започна със спелта, не знам, още не съм го мислила това.

# 78
Аз пак да се включа  Joy
За намесата на доброжелателите  hahaha аз ги отрязвам или  ignore2 и хич не ми пука Свекито, не се меси, щото аз не давам  Laughing майка ми също не се меси, пак щото не давам  Joy  Не че се и опитват де  Mr. Green  Но така или иначе си живеем отделно така че нямат и голям избор  hahaha А и си подбирам хората с които да общувам за отглеждането на малкия  Peace

Към колко мислите да се замъкнете към Заимов  newsm78 макар че за утре не съм много сигурна, по скоро за четвъртък, какво ще кажете  newsm78  Аха сега чета че за 13ч. Аз няма да мога  Confused

Каталиас не сме те взели на подбив  Hug по скоро искрено ти завиждаме, или поне аз Heart Eyes Тук незнам да има някой татко дето да работи до 16:30ч.  newsm78 освен ако не е на смени, ама това значи че не е така всеки ден. Ето днес например нашия татко си дойде в 22:38ч и двете деца бяха в леглата  Rolling Eyes да не говорим че почти всичко свързано с тях е на моите плещи.   Tired Ама какво да се прави  Whistling Макар че не мога да се оплача от него, когато може винаги помага  Heart Eyes

Bub_
Цитат
Надявам се да има 2-ра среща и да мога да ви видя
  Peace

Вие слагате ли във ваничката играчки или нещо друго когато го оставяте да се плицика бебока  newsm78 Аз му слагам от много отдавна играчки и той много се забавляваше  Hug Сега обаче иска само да се изправя и не мога да го накарам да седи, не мога да го измия  ooooh! Дайте идеи за развлечения в банята  Praynig

Цитат
При мен редовно има - Облечи го детето, ще го изстудиш...
е те т'ва ми е любимо  Crazy Майка ми ми се кара че съм го къпела в много студена вода  Whistling ама аз и казах да си гледа работата  Blush

# 79
  • София
migeio_, така е то. Или трябва да бъде натъпкано детето, защото е голямо и не му стига или трябва да бъде натъпкано, защото е малко и не му стига... (което ме подсеща за педиатъра на моите деца, която е педиатър и на племенника. Та моето беше жоляво, защото го кърмя на поискване, племенника беше... като твоя  Laughing , защото снахата го кърми на поискване.)

Непоискани съвети вече изобщо  Sunglasses не чувам. Но с първото дете  ooooh! . Щяха да ме разболеят тези хора. Аз треперех, като тръгвах към свекървата (рускиня  Mr. Green ). То какви скандали бяха... Не смея да започвам да разказвам, че като подпаля, мога да изпиша темата. И с майка ми беше нещо подобно, но първо тя не си позволяваше да ми крещи и второ - аз я стопирах с груб тон(докато свекървата не може да се спре. Тя е гръмогласна, когато говори изключва от действие ушите си, а не спира да говори...).

ЗА продължителността на кърменето, мисля да го мисля в движение. За момента смятам да го изчакам сам да се отбие.

Жени, браво на "Шашко"! Моя пък не ще да пие кърма. Беше доста зле, когато бях в родилното и му пращах кърма по баща му. Но той не ще и глътка даже. Та мъжа ми го придумвал де, че лекарство било, че деликатес... Но най-много за глътка да го омаеш и после пак не ще. Една от мартенските майки(май Лъки) беше казала, че изстудена дава кърмата, за да не се усеща вкуса, но той и така не ще. Беше на 10 месеца, когато съм му предлагала изцедена кърма в чашка, но още тогава я отказваше.

# 80
  • София
привет в обичайния за мен среднощен час за писане  Simple Smile

Нещо не ми се четеше тия дни форум и сте писалиии, не съм ви изчела, ще се опитам да наваксам тия дни.
Ние си разбутахме апартамента, спалнята стана на детска, холът на спалня и вече няма къде да посрещнем някого, ако дойде - кухнята е малка и не побира повече от 4 човека наведнъж  Rolling Eyes. Та така с тия двустайни апартаменти. У нас всичко е натрупано и никак нямам възможността на мигейо да пускам Бобо да лази навсякъде, особено в кухнята, където е гранитогрес. И изобщо рядко успявам да чистя толкова често, че да ми се струва подходящо за бебе да лази, не знам другите как успяват, на мен не ми се получава  Confused.

При нас какво ново: имаме две предни долни зъбчета и един кътник боцка  Shocked, още даже преди предните да излязат - на 6 м. и малко се появи първия.
От една седмица се захранваме с месо, глутенът още не съм го въвеждала, нито с коричка, нито никак.

Относно уменията в анкетата, горе-долу стандартни сме - върти се натам-насам, пълзи, но не на четири крака, а с привлачване, смее се с глас, реагира на името си, разпознава също и като говоря за кака му, като питам къде е кака - веднага поглежда към нея  Heart Eyes.
А от няколко деня вика мама и доколкото мога да преценя, мен си ме вика. Например тръгвам към вратата, а той е в кошарата и започва да вика Мааам. И изобщо напоследък хич не обича да го оставям сам. Само ако се е наспал скоро, се заиграва и ме оставя да изляза, иначе рееев  Rolling Eyes. Ето го как вика мама - специално за сиренце го пускам в youtube  Wink. А за смехът на глас, не знам защо ми се струва, че повече при момченцата го има. Нашият постоянно се хили и с глас се смее често. А с кака си направо се залива от смях  Grinning.
Друго умение, което сме научили, е като види, че слагам Dентокинд в капачката на шишенцето - аз така му го давам - веднага отмята назад главата и му го сипвам в устата, а той старателно започва да го премята в устата  Laughing.

Сиренце  Hug, не сме толкова напреднали в ходенето на гърне, само акането от три месеца е в легенчето, пишкането е толкова начесто, особено сега, че не успявам да ги хващам. Преди в топлото пишкаше по веднъж на час горе-долу и гo хващах, веднъж един памперс го удържах чист 24 часа и накрая го хвърлих, защото се разпадна от слагане и махане. Но сега пишка на половин час горе-долу и просто не мога постоянно да го издържам. Особено пък като трябва да го обувам поне 10 минути след това. Катилиас, номерът с щипката не се получи, но мерси за предложението. Едно, че отдавна ги знае тия играчки щипките, а и се ядосва, ако я защипя по него. Просто трябва да му подам достатъчно интересна и неомръзнала играчка, а то не останаха вече. Сега съм прибрала повечето, защото не ги иска и му давам сервизите на Яна с чашки и чинийки, засега го забавляват до 30 минути, ако е наспан. После мисля да извадя големите строители с едрите тухлички. Обича и музикални инструменти разни - с татко му си свирят на барабанчето, хармониката, пианото.

Да ви питам някои неща:
- изхвърляте ли АМ-то, ако са минали две седмици и не е свършило - аз нали слагам с пюретата и кашите, но не върви толкова бързо?

- знаете ли нещо за спелтата, тя подходяща ли е за въвеждане на глутен, май бях чела, че е с ниско съдържание, ама не си спомням newsm78?

- кога се въвеждат червено цвекло, ряпа, нар - питам, защото нали сега им е сезон и се чудя да давам ли и специално ряпата как може да се даде

Уф, още щях да питам, ама  newsm78

# 81
Извинете, че нахълтвам, без да съм изчела и да се включа по течащите теми Simple Smile
Какво става със срещата за днес? Ще се състои ли и в колко? Аз още не съм решила, но ако успеем, ще се присъединим!
Хубав, слънчев и приятен ден на всички!

# 82
Добро ви утро!
За кърменето-не си поставям срокове,тя ще си покаже.
Жени  Hug Душичка малка!
доброжелатели около мен няма много.Майка ми "имигрира" в Б-я,свекърва нямам..Виж имам една близка приятелка с която не мога да излезна на глава.Ако се объркам да и споделя,че Ивана иска само на ръце и не иска и не иска тази пуста количка,все едно и също чувам-"така си я научила","остави я да реве,тя така или иначе се дере,то каква е разликата" #Crazy Много ми е трудно да обясня защо не готвя първо,второ и трето.
mama_vessy цял кош с играчки за баня има,но се занимава с тях точно 2 мин.После тръгва да се изправя и да ходи из ваната.Тук баните не са като в Бг.Няма сифон на пода и можеш да се купеш само във ваната,така,че не може да щъка из банята свободно.Не знам как ще я обезопасявам.Точно вчера гледах едни буквички,които са специално за баня и се лепят на стената.Дано да иска да си ги чопли и да ме остави да я поливам с подвижния душ.
Иначе има разни пистолети,корабчета,топчета,ама те за по-натам.
Betta голям щурчо Бобо  Grinning Определено си казва мама,завидях  Laughing

Взехме за проба една проходилка,ами не я ще диването  ooooh! Няма да настоявам,ама се чудя какво занимание да и намеря.Нищичкоооо не харесва вече.Всичко и е омръзнало.Само на ръце не и омръзва,ама не може да се сяда  Naughty Чакам с нетърпение да пролази и да изучава къщата.Обещавам да и отворя всички шкафове  Crazy

# 83
Много приятно си прекарахме вчера с Майски и изненадата Мама Веси!  Hug
Съжалявам, че не можахме да се видим с Мигео  Sad (тя се обади в крачка, че ще дойде, ама ние бяхме изместили часа; а също, че не се засякохме с Буб!
Ще чакам с нетърпение да ви срещна всички скоро, ама днес не мога, вече се уговорих. За утре и петък мога в Заимов след 13.00, ако кажете.
Бобо на Бета е мннооого сладичък  и кадърен - и пианото е захванал вече Hug И благодаря, че ги качвате нещата и на друго място, а не само във Фейсбук - и на теб, Бета, и на много други мами, които се съобразяват. Иначе аз просто изпускам страхотните ви бебоци !
Лилироуз, да ти кажа, изборът на шапки, шалове и ръкавички, не беше чак толкова голям - най-много варианти имаше в Unique срещу МОЛ-а, ама се въздържах, защото като вземеш и  ботушки-тип буйки стотина лева отиват, а ми е много. Взех една много готина шапка от Вис Виталис (ама червена и единствена) само за 4 лв и нещо, и засега ще сме така. Ще продължавам да търся - може би в Щъркел ще намеря.  

# 84
  • София
Привет, момичета!

Жени, много мили ми стана Hug

Betta, и аз това се чудих за чистенето. В нас на 2 дена трябва да се чисти, за да изглежда добре, ама с тези щукащи деца не знам как успяват момичетата. Аз даже попитах по-рано за това, ама май никой не отговори, или пък аз съм пропуснала Thinking
Много е сладък Бобо и според мен си казва мама съзнателно:)

# 85
Значи в 13.00ч. пак там  Peace
Betta Бобо е много умничък  Hug жалко,че нямам аудио на PC-то та да го чуя,но ясно се чете че казва мама  Wink

# 86
За кърменето, мога да кажа, че просто си знаех, че ще се кърмим. Не си представях да давам АМ. Може би и за това успешно кърмя, понеже не съм се замисляла. Скоро имах един момент на намаляне на кърмата,  но всичко се нормализира Слава Бога. В този момент се замислих и оплаших, че само 6 месца и край  Shocked

Бих кърмила поне 2 години!!! Ако може повече няма да се дърпам. Но дано не е по-малко!!!

# 87
Хай момичета   bouquet

Какво става за срещата, ще има ли утре или не  newsm78

Бета Бобо е страхотен  Hug Браво на него  Hug Даде ми идея за пианото на кака му  Mr. Green но ще трябва да си слагам тапи на ушите  hahaha 

redreny2000 Ами и при нас е така, най много на 2 дни  ooooh! защото сме с камина  Rolling Eyes Но Виктор не иска никъде другаде да седи освен на земята или в ръцете разбира се  ooooh! Бяхме само на ламинат, но откакто той е по пода сложихме един килим от свекито  Peace после ще го махам. А се чудя като не ги слагате на земята, какво ги правите бебоците newsm78   newsm78

Вчера, докато чаках каката да се натанцува, с един татко се заговорихме за гледането на децата и за това че не искат да седят в кошара и той ми каза че имал познат в Австралия, според който децата не се взимали на ръце и още от малки се оставяли в кошара за да свикват   newsm78 , те си поревавали ама накрая свиквали, нали нищо друго не са видели   #Crazy аз ето така  Shocked и казвам че друго впечатление имам  newsm78 Каталиас я сподели така ли е newsm78 Я споделете и други мами Еуа , лилинчо, Илияна9292 имаше и една мама в испания  newsm78 но не се сещам коя беше  Blush  как е по другите страни  Laughing   

Хубав ден!  Grinning

# 88
Здравейте, мами. Да се похваля и аз с порасналото ми момиче - днес Ади става на 8 месеца  Heart Eyes И определено си знае името, особено, когато отиде, където не й позволявам и й се карам. Само като чуе "Ади, не там" и се обръща и ме поглежда разбиращо или поне така си мисля, защото поне в близките 10 мин. не пипа Laughing
Снощи не разбрах какво "чудо" се случи. Аз отказах категорично вече да съм по цяла нощ биба на Ади и затова я кърмя макс. по 1 час и я "откачам". Снощи в 1.30 след тази процедура се почна такъв рев, че естествено събуди баткото. Отидох аз да го приспивам пак, а таткото е приспивал Ади. Нямам представа кога е заспала, но се събуди тази сутрин в 9 часа  Shocked Хайде дано порасналото ми момиче все така да е!
Мигейо, при мен проблемът с вмешателството с второ дете се решава по-лесно - просто казвам как искам да стават нещата и точка. Свекърва ми затова спря да идва, даже не се обажда да пита как са децата. С баткото ми скъса нервите да ми обяснява как гладува детето.
Люба Ризова е на тема строителство в момента, разписва се там във форума. Интересува се в момента от турбозолената шпакловка, някой ако знае да помага  Laughing
redreny2000, това с чистенето се получава с баба или друг помощник. Иначе имам план да си взема робот и да го пускам докато сме на разходка. Пак ще трябва да минавам в ъглите и труднодостъпните места, но си е помощ  Peace
Бета, спелтата ме беше спечелила, че бях чела, че при отглеждане й не се използват изкуствени торове и пестициди. Мисля, че е подходяща за въвеждане на глутен, въпреки че стандартната схема е овес-ръж-ечемик-пшеница. Още не съм дала на Ади, дотук само елда и амарант от зърнестите.
Аз пък се чудех за рапичното олио. Помня, че ти май го ползваше преди (както и аз) и някой спомена, че не било хубаво. Скоро пак четох, че е растителна мононенаситена мастна киселина и замества зехтина и се чудя вече на какво да вярвам.

# 89
Ураааа и ние си имаме зъбче  newsm44  newsm44  newsm44 най после  ooooh!  ей големи мъки бяха.  Shocked

ето и малко видео материал на моето гардже  Joy
http://www.youtube.com/watch?v=7LZjwGVWSRA и
http://www.youtube.com/watch?v=178RwEEXw4I

Сори че не съм го написала като цък и тук ама не знам как  Blush

Лъки Честито за Ади, да е жива и здрава и все така будна   bigdance2

И Виктор си знае името, но и да му се скарам и да му кажа "Вики, Не!" Обръща се, поглежда ме след това пак посяга и ме гледа, аз пак му казвам да не пипа и той с голяма усмивка точно това прави и само ме гледа и ми се хили.  ooooh!  знае че ще отида да го взема   Laughing голяма е маймуна.  Sunglasses   

Общи условия

Активация на акаунт