МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 631
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Sirence,там ще съм и другите момичета да се включат и да се съберем повече,че утре времето ще е супер да го използваме максимално навън Peace
Ехх, така съжалявам, че няма да мога да се включа в срещата, ама какво да направя като ми е много далече тоя Заимов  Cry

mama_vessy, имам спомен, че ти сподели за червени бузи на Виктор по едно време. Установихте ли причината? Ние днес ги зачервихме и се чудя от какво може да е. Днес за пъри път дадох месо, заешко, но не знам дали може да е от това. Утре сме на консултация и ако още е така, ще питам.
Мър, на Калоян винаги му се зачервяват, когато сме били навън и е духал вятър. Мажа ги с мазно кремче и се оправят на другия ден.
Хайде, лека и спяща нощ  Wink

# 121
Значи се разбрахме - ние с Мигео сме там, и ще чакаме Дончо и всички софийски мами, които успеят! Маринелс  - ако си в София  - и без Сия да си, яви се за малко:)

Мур, и на Марио днес бузките се зачервиха за пръв път и аз се чудех от какво  newsm78 Яде пюре от морков, картоф и пилешко, но това го е хапвал и друг път,  и нямаше такъв отзвук.

Уинен - много сте сладки на записчето!
Гледам ги бебоците, на които им давате да си взимат и да си гризкат парчета - браво на тях и на мамите браво - много напредичаво за избора на майките и естествено за любопитството на кърмачето ми се струва, но аз на този етап не бих посмяла - все бих се притеснявала да не се задави, та затова си се насочих към класическите пюренца.

# 122
Като говорим за гризкане,това е много готино и става за бебета и без зъбки,защото се топи в устата днес го пробвахме и много му хареса Хрупкави хлебчета с елда без глутен,lilyrose,janica25 Hug

Uinen чудесен е Митето

# 123
  • София
Здравейте Grinning
Вчера найстина си прекарахме чудесно със sirence и мама Веси.
Мама Веси, честито първо зъбче на зетко HugЦелувки от баба му Heart Eyes LaughingДа му вземеш нещо беличко Wink
Весето, при маста няма нищо толкова страшно колкото се изписва в днешно време.
Единственото правило е при разстриване да не се намазва областа на бъбреците и сърдечната област.
За срещата утре, аз също бих могла да дойда!Къде да ви потърся към 13-13.30часа, не че Заимов е огромен, но все пак?
Мама Веси, ако ще ходиш и ти утре, звънни ми да ходим дружно Wink

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 23:45 от maiski3

# 124
В 13.00, парка "Заимов", на първия фонтан откъм театър "София"! 

# 125
  • София
В 13.00, парка "Заимов", на първия фонтан откъм театър "София"! 

sirence , благодаря  bouquet

# 126
betta, мноко е ок спелтата за бебета, освен за ядене става и за спане, правят матрачета и възглавници от люспи. Знам, че едно от малкото растения, които не могат да подлежат на ГМО, не знам защо. Виж какво има http://www.papa-bebe.com/ka6i/ban_ka6i/lactana_p.jpg, мисля че е ок за начало на глутена.
migeio_, откъде ги купи? Аз вземам тези http://www.balevbiomarket.com/bio-orizovki-bez-sol.html, ама разнообразие не е излишно.
 Имаше някаква авария и досега нямахме вода. Легна си дребната без баня, сега аз си чакам реда за моята...
 Някой ще каже ли защо не можем да попълваме таблицата?

# 127
Имам питане към мамите дето кърмят.  Hug Аз от няколко дни заменям едно кърмене с каша  Rolling Eyes късния следобед към 17-18ч. защото се оказа че не му стига после кърмата за лека нощ.  ooooh!  Не знам дали е от това но сега спи по дълго и се буди най много за 1 хранене нощем.  Mr. Green  Което е направо супер на фона на предишните 5-6  Sick Пак започна да ми намаля кърмата  Thinking въпреки кърменето на поискване  #Cussing out  Вече не знам какво още да направя.  Tired  Но сега пък се чудя дали това няма да ми повлияе още по зле  smile3506 Та питането ми е има ли някоя от вас дето е заместила едно хранене и повлияло ли е това на количеството кърма  newsm78  
По същото време малкия започна да спи по корем  newsm78 но много странна поза заема   newsm78  одупен и с нос забит в чаршафа    hahaha как му е удобно в тази поза  не знам  newsm78

Тъкмо щях да питам за срещата  Mr. Green и вие даже сте се разбрали  Hug Супер и аз ще съм на линия.  Peace Времето не е за изпускане  Mr. Green Майски утре ще ти звънна  Mr. Green 

Уинен Страхотен е малки я сладур  Hug

migeio_ от къде ги взехте  newsm78

Mur Каза ни че е от по суха кожичка и че трябва да я мажа особено сега когато времето е по студено за бузките както и телцето след баня ако видя че е по суха кожата. Изписа му Еmolium-емулсия за тяло много бързо попива и не остава мазно  Peace

ох нещо щях да питам  newsm78

# 128
Значи се разбрахме - ние с Мигео сме там, и ще чакаме Дончо и всички софийски мами, които успеят! Маринелс  - ако си в София  - и без Сия да си, яви се за малко:)
Прибрах се днеси за жалост пак ще пропусна  Sad

Да ви се похваля, моето момиче има втори зъб  newsm62 Уви аз го пропуснах, както и може би ще стане с много други неща, но най- ми тежи,че не ме познава като се прибирам newsm45 Днес ме чакаха на гарата с баба и и отне около минута да разпознае коя съм...вярно после цяла вечер не се откопчи от мен,но все пак ми е мъка в тая минута...

Също да почерпя   party023,че днес моя приятелка стана горда майка на две момичета, забележете само ден преди термина  newsm06 От вълнение забравих да попитам дори колко са големи  

За хемоглобина- имам да вземам даже две кръвни картини,но още не мога да стигна до ЛЛ,че с тая  София напред назад и като си дойда искам по цял ден да си играем с малката

Мигейо-от къде ги купуваш тия,аз взех оризовките на Балев и много сладко ги гризка,благодаря за идеята на Стихията

На всички болни да се оправят... Весето аз поне имах предвид, че не бих мазала с мас постоянно,т.е.да я ползвам вместо бебешко олио,иначе в такива случай разбира се,че е по-добре мас пред някое лекарство

За гризалките-биберони... Ето двата варианта отново:
Мисля,че първата е по-добре,въпреки че аз ползвам втората,но не ни е най-любимия предмет

И да ви пусна една анкетка:
1.Решили ли сте какъв ще бъде коледния ви подарък за бебоците?
2.Колко често им купувате играчки и смятате ли,че те стимулират развитието или просто са излишен разход за вас?
3.На този етап с какво най-обичат да играят бебоците?

# 129
Катилиас- ако вече е време при вас- ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,пожелавам ти да запазиш розовите си очила към света завинаги

# 130
  • Лондон
Катилиас, честито и от мен! Все така мила, спокойна, оптимистична и балансирана да си!   Ще си сипя чаша вино за твое здраве   bouquet

И ние сме в отбора на болните. Трети ден запушен нос, сополи - не може да диша и да спи милото. Каката започна да носи 'подаръци' от градината.

Това за оставянето да реват в кошарата сигурно се отнася за едно тукашно светило - Джина Форд. В Англия е много популярна. Общо взето е противничка на нещата 'на поискване', всичко се прави по режим и в точен час, а докато се научи детето на режима се оставя да реве понякога. Аз й викам 'бебешкото наци'. На български не намерих нищо, ето за тези, които знаят английски - http://www.contentedbaby.com/ Не съм й фен, защото аз самата трудно спазвам режими, но съм й чела книгите и правя някои неща от тях.  Имам приятелки, които се кълнат в нея. Трудно е да се каже 'така правят в чужбина', има различни майки с различни разбирания. Всеки намира това, което отговаря на неговите.

Днес малката ми каза ‎'Мамо, тук не ме разбират... Не може ли да си вземем къщата и всичко, и да го занесем целият Лондон във Варна? Там ни е мястото! При моите баби и дядовци.'  Малкото ми емигрантче то! action032

Бедствие, какво значи 'риза от прасето'?

mama_vessy, аз заменям обеда и следобедната закуска с пюрета - и да, кърмата ми намаля, но мен не устройва. Аз съм решила да кърмя до Нова Година и искам естествено да ми спре, а не да пия хапчета и т.н.

За анкетата:
1.Решили ли сте какъв ще бъде коледния ви подарък за бебоците? - не
2.Колко често им купувате играчки и смятате ли,че те стимулират развитието или просто са излишен разход за вас? - не съм купила нито една играчка (като изключим Софи), имам пре-предостатъчно от каката
3.На този етап с какво най-обичат да играят бебоците? - с телефон, дистанционно, шумящи торбички / мокри кърпички, плюшени и свирещи неща, но най-вече с кака си и 'гаджето' - едно русначе с 2 дена по-малко от него

Днес бях на консултация. 8.9кг. На ръст щели да го премерят като станел на 2.5 години. Казаха ми, че е идеален и да отида пак догодина. Рускинята обаче я разпитаха здраво какво му дава и т.н.- нейното е 10 кила, а е на кърма почти само!

# 131
Uinen, малчо е страхотен, колко е спокоен само

Та питането ми е има ли някоя от вас дето е заместила едно хранене и повлияло ли е това на количеството кърма  newsm78 
мисля, че е нормално със заместване на млечно хранене с пюре да намалее кърмата. Всъщност аз не мога да преценя дали замествам хранене, напр. давам в 12,30 пюре (или каквото там) и в 13,30 ч. малчо се размрънкя (напр. жаден е, доспи му се и т.н.) и аз дам цица. Това означава ли заместено хранене  newsm78

Има ли и други дето не са дали месо  newsm78
Има  Peace

Гледате ли новините   Shocked Казват че се забавяло развитието на детето ако гледа ТВ. До 2г. не трябвало въобще да гледат  newsm78 а след това максимум по 1ч. Вие пускате ли им ТВ за да се занимават  newsm78
много рядко му пускам ТВ, просто защото аз не гледам и забравям и на него да му пускам. А това, че ТВ забавяло развитието...ми всеки вярва в какво му се иска. Колкото хора, толкова и мнения, просто някои са публични и понеже масово хората мразят да мислят са склонни да вярват в такива неща.

marinels  Hug ще устискаш още малко

1.Решили ли сте какъв ще бъде коледния ви подарък за бебоците? още не
2.Колко често им купувате играчки и смятате ли,че те стимулират развитието или просто са излишен разход за вас? много рядко купувам играчки, забелязах, че Марти се забавлява много повече с малко стъклено шише  от сок, пластмасова бутилка пълна с макарони, кабели, дистанционни и най-вече кухненска хартия за печене, отколкото плюшения Мики за който дадох 12 лв. (примерно, не помня точно).
3.На този етап с какво най-обичат да играят бебоците? премети, които хем да ги хваща в ръчичката си, хем и да му влизат в устата

# 132
  • София
привет,

много благодаря за хубавите думи за Бобчо, много сте мили  Hug.
И клипчетата на Виктор и Митко  са много сладки  Hug.

Днес наистина беше много хубаво времето, ей такова есенно време обичам - топло и цветно. За съжаление тази есен не е точно такава, от късите ръкави минахме директно на дебелите дрехи  Confused. Бобо днес си цока и поспа половин час навън, беше само по суитчър, но не бързах да се прибирам. Друг път, когато заспи, бързам към нас, че без това не спи много, поне у дома да се събуди. Даже го събувах на два пъти да пишка в тревичката, преди да заспи, ми се видя нервен и го издържах и след като се събуди пак, но като е топло, става.

Чета назад и ще се включа по която тема успея.

За намесата на близки и не толкова близки - чета ви и се чудя, май голям късмет имам - нито нашите, нито свекитата са се изказвали така, че да ме ядосат. Дали защото одобряват или са по-толерантни, но нямам спомен някой нещо толкова да ни е критикувал. Ама и аз съм звер, де, специално свекитата не смеят да се бъркат като че ли, а от нашите само баща ми много знае, но той си е така за всичко.

За кърменето - с каката имаме голяяям стаж, може би и с Бобо ще продължим дълго, по-лесно ми е, особено за приспиването.
На два пъти се опитвам да го науча Бобо да заспива сам през деня и с малко рев за 2-3 дена като че ли успяхме, обаче изглежда през нощта развалих дисциплината, защото след някое време нататък, като се събуди директно го закачам на гърдата. Така че пак се върнахме на приспиване само на гърда  Confused. И сега, откакто вечер яде каша не е гладен, в това съм сигурна, но пак си иска цокане, като се разбуди през нощта. А той се буди на по-малко от два часа  Rolling Eyes. Според мен се буди, когато се напишка, но не иска да заспива, без да си цокне. Баща му на няколко пъти го гушка, защото се разбужда, когато съм в банята, но е голяяям рев и само да го взема, все едно някой го изключва от копчето  Laughing, знае, че цокането е дошло  Laughing.

Мама Веси, честито зъбче. Вие сте горе-долу като нас - кака и бебе, как се справяш сама с двете направо ти се чудя  Hug. Мъжът ми го чакам вечер да му връча Бобо да сготвя или нещо друго най-спешно, а чистенето на него съм оставила, каката и тя май повече с него расте. Вечер къпем Бобо двамата, той го държи и стоически понася омокрянето заради голямото шлапяне, а аз го мия. После отиваме да се обличаме и кърмим, а мъжът ми и Яна ядат, къпе я и я слага да спи, защото Бобо се буди поне два-три пъти, докато заспи добре и аз съм при него. В неделя последно аз я къпах и тя толкова се радваше, сто пъти ми каза, че ме обича  Heart Eyes.
Така се прави цък: пишеш [url = "адреса на сайта"] "текст" [/ url ] - от това нещо махни кавичките и паузите Wink. Може за целта да ползваш и бутона "вмъкни връзка".

Лъки, честити 8 месеца  Hug. Тя скреч ти е отговорила за мазнините. Аз сега ползвам от гроздови семки по тази причина, понякога и в салатата го слагам, много било полезно за кръвоносните съдове. За готвене ползвам рафиниран зехтин, защото знам, че не е добре да се готви с екстра върджин, а за баници, палачинки и пържени филийки все пак ползваме и слънчогледово олио.

Пипилота, аз точно каши на Тьопфер ползвам, затова вероятно ще купя от тази, мерси за отговора. Ти ме уби с това конско месо  Laughing. А за чистото месо и аз така съм го замислила - купила съм чисти меса на Хип и ще добавям към домашни пюрета. Само че аз не ги правя всеки ден, замразила съм и си вадя по малко.
Тази чесалка я купихме, но не му харесва на Бобо, може би защото не ползва биберон. По му е забавно да се чеше с гумената подложка на чинийката, с четката си за коса, с четка за зъби и т.н., но не и с това чудо, за което дадохме 8 лв.
Аз днес купих оризови екструдирани бисквити, не са био, от Била са. Дадох му малко на Бобо, но засега на кака му повече се харесват, тя изглежда си ги помни от бебе, и на нея такива съм давала.

Мър, би ли споделила какъв ви е робота, заинтересувахте ме с тия роботи.

Мигейо, тези хлебчета онлайн ли ги купи, интересни изглеждат.

маринелс, пак лексикон Laughing
1.Решили ли сте какъв ще бъде коледния ви подарък за бебоците? - не съм
2.Колко често им купувате играчки и смятате ли,че те стимулират развитието или просто са излишен разход за вас? - купувам, имаме отпреди и пак купувам.
3.На този етап с какво най-обичат да играят бебоците? - с всякакви играчки, сега хитът е чинийките и чашките на кака, топки, гумени играчки, плюшени...

Забравих да спомена при уменията на Бобо чувството му за хумор - много са му забавни маймунджилъците на Яна, залива се от смях на тях, но и разни други неща, например, като си сложа играчка на главата, за да го разсмея, разбира, че е шега и се хили. Въобще много е усмихнат, много повече отколкото сестра си като бебе.

Установих, че много харесва наши снимки - имаме две-три в рамка, като види кака и се ухилва и започва нещо да й гука.

Само последно да кажа за предпочитанията към лявата ми страна - това дете едвам успява да засуче от дясната ми страна, не помня кой още беше така и вече почти нямам кърма отдясно. Май аз си го направих  Confused, защото обикновено с лявата гърда започвахме кърменето и понякога не стигахме до дясната. Интересно, че не обича и да го нося с дясната, само в лявата стои мирно, от дясната се опитва да се изсипе. А аз съм си десничарка, веднъж го носих отляво от Кауфланд до нас (това си е сигурно километър и повече), с другата ръка бутах количката и май вече имам професионално заболяване  Rolling Eyes.

Махааааам се, край, прекалих  Embarassed.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 02:07 от Betta

# 133
Катилиас  newsm59  Честитоооо!И ти си била везничка като мене Grinning .Отивам да си сипя чашка вино и аз като eya,наздраве!
Мама Веси Честити ви зъбче!По питанката ти за кърмата,аз не съм замествала,но не можеш ли да му даваш да цока по на често преди това  newsm78 Иначе не знам дали е спрял да се буди защото е нахранен.Според мен е спрял защото е избило зъбчето.
Някой попита как е по чужбинско за оставянето да реват в кошарата ,извинете,че не помня кой  ooooh! Моите наблюдения са,че се практикува повече от бълагарки,чули от някъде,че бебето те манипулира от ден първи.
eya що точно до нова година? Да се оправяте бързо с тая хрема  Hug
Месо и аз не съм давала до сега.Ще почака още малко,въпреки мерака на баща и.
lilyrose не знам дали това е заместено хранене(едва ли),но ако не е ,твърда храна се предлага около 30-40 мин след кърмене,а чак след годинката се обръща.Естествено не е задължително,всяка майка може да прецени кое е най-удачно  Peace
За ТВ преди много се забавляваше на едно ан.филмче,сега не я кефи и хич не се зазяпва в ТВ-то.
Анкетата:
1.Решили ли сте какъв ще бъде коледния ви подарък за бебоците? не съм
2.Колко често им купувате играчки и смятате ли,че те стимулират развитието или просто са излишен разход за вас? някой от тях стимулират,да.Тя в момента игнорира почти всички играчки,така,че няма да купувам скоро.
3.На този етап с какво най-обичат да играят бебоците?
харесва кабели,нашите лъжици,кутийка с хапченца,които дрънкат,крема и за дупе,както и любимото шише от минерална вода.

# 134
Като говорим за гризкане,това е много готино и става за бебета и без зъбки,защото се топи в устата днес го пробвахме и много му хареса Хрупкави хлебчета с елда без глутен,lilyrose,janica25 Hug

Uinen чудесен е Митето

Би ли споделила от къде ги купуваш

За лексикона
1. Хресали сме ето тази количка за Коледа http://family-bg.com/prX_2259.htm
От баби и роднини и без това ще има много дребни играчки
2. Ами не много често
3. Най - много се забавлява с игрите на бънджито с една книжка от плат и ето тази музикална кутийка http://malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6180&lang=1

Общи условия

Активация на акаунт