МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 583
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Иначе имам план да си взема робот и да го пускам докато сме на разходка. Пак ще трябва да минавам в ъглите и труднодостъпните места, но си е помощ  Peace
Ние ползваме от 1 година и сме много доволни. Точно като излизаме на разходка го пускам и всеки път си казвам, че не знам как щях да се оправям без него. С ълите се оправя добре. Проблем са само места, където не може да се завре, но при промяна на обзавеждането някой ден ще решим и този проблем Mr. Green
Като се нанесохме в къщата още тогава си купихме, защото не знам как бих чистила 50 квадрата хол с куче и котка. Това е едно от нещата което ако се счупи в къщи, аз ще изкукам.
Съвета ми е само да не се експериментира, само iRobot, нищо друго. От тази марка мога да посъветвам и това http://irobotbg.com/scooba.html
Даже имам отстъпка при вносителите, на толкова хора съм буквално продала тази прахосмукачка.

Цитат
Бедствие, какво значи 'риза от прасето'?
Оф като не знам как да ти го обясня, прилича на мрежа, някаква си част от прасето. Мая беше някъде до диафрагмата.

Аз от Балев

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 09:32 от г-жа Стихийно бедствие

# 136
От Биомаг на бул.Янко Сакъзов има ги в сайт за он лайн пазаруване http://www.bioslunceluna.com/shop/hliab-brashna-pasta/hliab-bread.html. Много яки работи има lilyrose и janica25 ме отвориха Hug
Мама Веси днес ако дойдеш на срещата ще ти го покажем

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 11:11 от migeio_

# 137
Аз също кърмя, но не съм заместила кърмене. Една приятелка с 2 дечица ми каза, че щом се замести хранене и кърмат намалява. Аз имам намерение до година да не замествам млечно хранене. Давам да си похапва, да опитва и си го кърмя колкото поиска.

Много хубав този робот  Sunglasses ама ние си имаме куче и ще го изяде ако го имаме  Laughing

Кирил днеска ме изуми! Бях го оставила на спалнята и по едно време чувам как се тропа по кошарата, като погледнах, той на земята седнал и си играе  Heart Eyes сладкия ми той.

Само минути по-късно падна от леглото и поплака, че си чукна тиквицата  Cry Е, не мога да го опазя май!

Бедствие, и аз се чудех за тази "риза", но се сетих какво е, някъде му казват "момица", другаде "було" и други варианти има. Мисля, че е ципата която държи тънките черва, ако се сещам правилно де  Peace

Аз също не съм дала месо, мисля поне след 7-ми месец да е.

# 138
lilincho, уф, знам, че е по-добре така както ти го описваш, но не половин, а дори 1 час след като съм го кърмила, Марти не ще твърда храна и се налага да му бутам лъжицата в устата (ама буквално!), та затова тази схема не работи при нас и минахме на обратния вариант, твърда храна и за десерт кърма  Laughing

днес вероятно ще дойда по-късно в Заимов

рано, рано почва да ми се повдига

# 139
Намерих снимка на тази риза Joy
Ето как изглежда

# 140
Привет! Simple Smile
Честито на   Катилиас bouquet Бъди все така позитивна, каквато ми изглеждаш и нека животът ти е низ от слънчеви мигове!
Честити зъбенца на Вики и Анастасия! Да ги вадят леко останалите! Маринелка, нормално е бебка да реагира така-не се тревожи, ще си наваксате! HugВ
Весето, оздравявайте бързичко! Hug И ние сме все по доктори тези дни, че баткото ми кашля като за рекорд. ooooh!
Скреч, как става това естествено отбиване? Едва ли някое бебе само ще реши да не суче ей така. newsm78
Мама Веси, много е хубав Виктор! А у нас не се гледа ТВ почти, но понякога пускам за половин час , за да има мир. Blush
Уинен, какво ни баламосваш , че детето яде ябълчици? Не гледам ли аз, че опаковката от "Милка " седи до него? hahaha hahaha Hug

# 141
 Да се разпиша и аз, до като малките зверчета спинкат все още.
katilias  , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! И Наздраве Wine Glass bouquet Много здраве, слънчево настроение, и бъди най- обичаната майка и жена днес!

Цитат:
"Гледате ли новините    Казват че се забавяло развитието на детето ако гледа ТВ. До 2г. не трябвало въобще да гледат   а след това максимум по 1ч. Вие пускате ли им ТВ за да се занимават "
 Да, гледах репортажа, и съм съгласна, че не е добре да прекарват още от сега пред ТВ. Аз не я оставям нарочно да зяпа в екрана, но се случва да работи Тв и Елица да е в стаята. Синът ми гледа разни предавания- сутрин готварските, а неделя Ф1 с баща си. Не е пристрастен тв маняк, но се стремя да избягва да гледа реклами, защото всичко попива. Не мисля, че категорично може да се каже, че забавя развитието, но със сигурност влияе в разни др. насоки. Също така съм против канала- Бейби Тв, или както там се казва. Peace

Като се нанесохме в къщата още тогава си купихме, защото не знам как бих чистила 50 квадрата хол с куче и котка. Това е едно от нещата което ако се счупи в къщи, аз ще изкукам.
Благородно завидях на тези 50 кв.м. Дай Боже всекиму такъв хол!
 Ние си се скатаваме на около 60 общо + куче, но пак не успявам да изчистя  Sunglasses

Много хубав този робот  Sunglasses ама ние си имаме куче и ще го изяде ако го имаме  Laughing
  newsm10, хи -хи и при нас положението е същото- всичко минава през зъбите на Кина(кучето- 2м.), и няма спасение
 С Елица са в спор за разни чорапчета.
 И като казах чорапчета, се сещам да попитам, или по- точно да даде някоя мама линкче на ония "джаджи", които ги държат на крачето. Ако може UK сайт
мама Веси, Uinen , чудесни са Виктор и Митко, както и другите дечица на които гледах клипчета Hug
  Uinen , и аз съм фен на шоколада, ако се опре малко на Митко- хвърлете и на сам малко Wink

# 142
С Елица са в спор за разни чорапчета.
 И като казах чорапчета, се сещам да попитам, или по- точно да даде някоя мама линкче на ония "джаджи", които ги държат на крачето. Ако може UK сайт
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/15176

# 143
О Жени, тепърва ще ви е много забавно с този двумесечен пакостник. Нашата ядеше всичко, когато беше малка ( то и сега, но е малко от малко по-спокойна). Пазете зарядните и слушалки, много обича да ги гризка, хендсфрита и всякакви такива.

Сетих се, че имаше въпроси за играчките на бебетата...ние си имаме играчки, но май са ни по-интересни телефони, дистанционни, калъфчето ми за телефона (една кожа), лаптоп, кабели, ютия....абе все необикновени неща. Разните дрънкалки и гризалки не задържат вниманието много.

Бедствие, да същото е, но какво го правиш? Като компрес на детето или нещо друго? Как помага? За мас ясно, но това от теб го чувам, че помага.

# 144
marinels , благодаря за бързият отговор Hug
О Жени, тепърва ще ви е много забавно...
Ооо, да, да определено Mr. Green Не ни е първи дом. любимец, но човек никога не може да бъде подготвен за всякакви изненади с тях Laughing
 Мисля, че по- напред Редрени, питаше за това как да опазим дечицата от кучешката храна?
 Ами много просто- Просто купата с храна се маха, след като животинката се е нахранила. Това го правя и с възпитателна цел. Че храната се яде в определено време.
 Аз по- скоро имам обратния въпрос: как да опазим кучешката храна от ползвателя им Mr. Green
Преди години, когато гледахме една прекрасна боксерка, с изненада установихме, че е успяла да разбие гардероба с чувала с храна... и да преяде.
 Някой имаше въпросче за бибероните чесалки за зъби. Аз имам тази http://nuby.com/en/natural-touch/pacifiers/67514/ и ще я дам на Елица, да си цица от нея Laughing
  А някоя мама, т.е. бебе, което ползва биберон залъгалка, успява ли вече да се откаже, или да е в процес на отказване. Оф само как звучи, сякаш ще отказват я цигари, ч нещо друго- да пази Бог по- натам децата ни Praynig Питам, защото Елица вече доста осъзнато търси компанията му, и се сърди, ако не е в обсега й- биберона. Спомням си каква криза изживя Сашо с това. Биберонът му бе приятел почти до 1, 6г.

# 145
Имам питане: Вашите дечица промениха ли си характера към непознатите хора?

Питам защото ние преди на абсолютно всеки който ни заговори раздавахме страхотни усмивки и даже им отговаряхме. А сега само ги гледа или сърдито или учудено. Направо  не мога да я позная.

За залъгалката - ние не сме я отказали, но не сме и пристрастени към нея. Давам я само като се мъчи да заспи, че е по-лесно, иначе не си я търси. Според мен ако случайно изчезне няма да усети. ПО-скоро на мен ще ми липсва, защото идея нямам как ще я приспивам през деня без нея Sad

# 146
страхотно ранде-ву стана днес!

Жени, Редрени говореше за храната на животните по принцип и дори имаше предвид котета. Иначе всички кучета са лакомци.  Laughing

Бедствие и на мен ми стана интересно, с тази свинска риза обличаш детето ли?  newsm78

Жени, държачите на чорапи ги има в мадъркеър, дори в момента са на прИмоция.
Иначе Magica беше пуснала едно линкче, където бяха на 6-7 лв.

# 147
# 148
  • София
Като стана въпрос за iRobot, та да питам г-жа Стихията, може ли да чисти по-дебели/дълбоки килими това нещо? Че мъжО не го ще, според него не ставало за чистене на килими, а аз искам да си купя такъв робот.

# 149
Като стана въпрос за iRobot, та да питам г-жа Стихията, може ли да чисти по-дебели/дълбоки килими това нещо? Че мъжО не го ще, според него не ставало за чистене на килими, а аз искам да си купя такъв робот.
У нас килими няма, имаш още 5-6 семейства с такъв робот и при тях няма, само едно от тях със доста дебел мокет, не се е оплаквала, значи чисти добре.

За ризата или още както я наричат "було" "кърпа" това го знам още от дете, когато кашляхме като магарета, баба ни увиваше с тУй нещо, то зависи колко е голямо, ако позволява дължината направо завиваш на нивото на белите дробове, ако е по малко или пък ако детенце е по голямо само на гърдите или на гърба. Помня че в зависимост от това каква била кашлицата, се слагаше или на гърди или на гръб, ама зависимостта не я помня. Аз съм слагала на Емил беше около три и половина, кашляше цял месец, кума по същото време закла  прасето и аз се сетих, разделих я на три части и три дни поред му слагах.
Сложа на гърдите, замотая го със опаковъчно фолио, сложа пижама и го слагам да спи. Някъде към 3 през нощта, свалям полека, бърша със кърпички, слагам по дебела пижама. За три дни всичко му мина. Сега се старая винаги да имам във фризера. Ако не потрябва (дано да е така) ще го направя на дроб сърма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт