МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 577
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Влизам само да кажа, че днес аз и Аслан си прекарахме чудесен ден с Варненските мами. Благодарим за топлото посрещане и до нови срещи  Hug

Лека нощ и спокойни бебчовци  newsm07

# 151
e tova s buloto me razbi,no vinagi e dobre 4ovek da se informira,ne se znae kakvo 6e go spoleti.akone6tata se vlo6at tolkova i az bih go izpolzvala ako znam 6e pomogne na detenceto mi.tq kakata kato kara varicela na  10 godinki be6e tolkova zle inqma da vi kazvam kajvi babe6ki ne6ta sam pravula samo i samo dz e po dobre,taka 4e .......  newsm78

# 152
по-добре с було и фолио,майка ми едно време ни разстриваше и после ни слагаше вестници  Sick ,целта е да се изпоти яко и да му "излезне" настинката

# 153
Цял ден не мога да стигна до компа  Crossing Arms

Заместено хранене - при нас се получи без да искам, понеже бебо не искаше да яде навън, пък и в къщи отказа да суче към 18 часа, така че по това време или по-рано следобед давам каша, ако сме навън. Засега не съм забелязала кърмата ми да е намаляла, но пък и той май долу-горе по същото време започна да суче по-често през ноща, така че предполагам нещата се компенсират. В резултат на това обаче предполагам, че се възстанови цикъла ми, понеже се получава по-дълга пауза без кърмене.

Само последно да кажа за предпочитанията към лявата ми страна - това дете едвам успява да засуче от дясната ми страна, не помня кой още беше така и вече почти нямам кърма отдясно. Май аз си го направих  Confused, защото обикновено с лявата гърда започвахме кърменето и понякога не стигахме до дясната...
И ние сме с предпочитания от ляво и съответно кърмата ми в дясно намаля доста. Явно е станало откакто се буди по безброй пъти вечер да суче и на мен от ляво ми е по-удобно да му давам. Сега ще се опитам пак да редувам и да оправя положението, че така не ми харесва.

За играчки и подаръци - за Коледа още не сме мислили. Някой днес беше сложил една кола на Чико, която ми хареса. Нашата гиманстика е на Чико и съм много доволна от нея. Сега я ползваме на 2-ро ниво за седящи деца, а  има и опция за етапа, когато започне да спои прав стабилно. В момента най-актуалното забавление у нас да едни дървени свещници, които търкаля по пода, както и да сваля всичко от долния рафт на масичката в хола, къдете естествено вече съм прибрала всичко важно и съм подредила само неща, който той може да пипа.

Отношение към други хора - за сега няма промяна в отношението му. Все още се усмихва на непознати като го закачат.

За iRobot - нашият е модел Румба 531, базисен. Изборът на модел зависи от това каква площ ще се чисти. Има модели с доста екстри, но като мощност и качество на почистване няма разлика, с изключение на Pet серията, която е предназначена за домове с домашни любимци. Килими имаме, имат нишки, но не са дългокосмести и се почистват добре. Освет Румба има и Скуба, която мие, но за нея нямам впечатления понеже нямаме, а и май не се препоръчва за естествен паркет, а у нас сме с такъв.

Хайде, лека вечер, че Часът на Мама скоро ще свърши  Grinning

# 154
  ruporuu  ruporuu  ruporuu
сега се сетих, че на срещата решихме да актуализираме клипа, затова съм направила нов албум в snimka.bg, понеже не всички ползват фейсбук. Новият албум е Клип 7/8 м. Моля, качквайте само по 1 снимка в този албум и отдолу пишете името на детето на псевдонима на мама.

# 155
Здравейте  Hug

за кърменето давам на обяд пюре и към 18:00 каша+плод/пюре. И в двата случая после се кърмим. Определено мога да кажа, че си понамаля кърмата, но не да не й стига. Просто търсенето намаля и добива също.

за отбиването не знам. Средата на януари се връщам на работа и ми се искаше да сме спрели до тогава, но... това беше преди. Сега смятам да почакам до 1.2 и да видим. Ще си точа на работа и така. Хубавото при мен е че мога да цедя, доста от кърмещите мами се оплакваха, че не се получава при тях.

за TV-то и аз съм против. Ние с мъжа ми не гледаме и сега откакто сме с нашите направо има дни, в които много ми идва. Преди даже и TV нямахме по едно време. Той като има мач си го гледа по интернет и так. За Baby TV - ами който не му се занимава с бебето го оставя да гледа. Подчертах бебето, защото знам, че при по-големите вече е доста по-сложно да ги ограничиш.

за срещата много ме е яд. Вече втора изпускам, защото не съм прочела  Cry

marinels да са й честити бебките на твоята приятелка. Като дойдеш се обади да се видим.

за месото не ядем. И аз мисля елда и после към жълтък съм се насочила. Чааак след това месо

Жени не е UK сайт, но цената тук http://www.ibebe.bg/sock-ons.html# е мнооого добра. Маринелке остави ги Кикиморци те се оливат с цени !!!

Имам питане: Вашите дечица промениха ли си характера към непознатите хора?
Питам защото ние преди на абсолютно всеки който ни заговори раздавахме страхотни усмивки и даже им отговаряхме. А сега само ги гледа или сърдито или учудено. Направо  не мога да я позная.
Да и ние сме така. Даже май по-зле. Имам близки приятелки, които като съвсем мъничка са я гушкали- сега няма как. Надава вой и гледа лошо. Аз обаче съм доволна, защото като се надвеси някой непознат над нея и веднага следва : "Аууу, колко е намръщено това бебеее. Май ще се разплаче, а ?" Аз веднага отговарям : "Дааам" и те бързо отминават  bowuu

за залъгалката съвсем в началото ги харесваше всичките, сега само на Nuby едни и то 0-3м. Не мога да кажа, че е пристрастена. Хресва й, но ръчичките са на друго мнение  hahaha . Много е смешна, когато иска да си я смуче и се опитва със все сила да си я задържи с уста, но с ръчичка дърпа на вън и се сърди като си я вземе сама.

Анкетата:

1.Решили ли сте какъв ще бъде коледния ви подарък за бебоците? Не. Но вече й купих червена коледна рокличка.
2.Колко често им купувате играчки и смятате ли,че те стимулират развитието или просто са излишен разход за вас? Често  Embarassed Да смятам, че стимулират.
3.На този етап с какво най-обичат да играят бебоците? Ами в бънджито и с ей това:

После пак :* :* :*

# 156
Magica_de_Spell, еййй, много е готин този охлюв  Laughing Ще го потърся и аз.

За червените бузи щях да пиша - педи каза, че е от студа, но пък точно вчера, когато се появи, изобщо не беше студено. Аз май по-скоро съм склонна да мисля, както някой от вас писа, че е заради суха кожа. Досега не го мажех по лицето, но вече ще започна.

Hug

# 157
  • София
Привет, момичета!

В това хубаво време не знам как успяхте да изпишете толкова много.

Катилиас, честит рожден ден! Много здраве, щастие и любов от близките!

Вчера реших да направя на Виктор домашна оризова каша с банан и той яде  newsm44 , не много, но с интерес. Днес обаче изяде някъде към 50-60 гр., което за него е цяло чудо. Той плодовите пюрета повечето пъти не успява да ги изяде за 2 дена и аз му ги дояждам.

И да си се оплача - тази сутрин намерих Виктор с подсечено дупе до кръв, направо се ужасих. Педи изписа някакво кремче, та да видим. Не знам как се получи Thinking

Месо и аз не съм давала и не знам кога ще дам с нашите темпове...

За телевизора Откакто Виктор се е родил доста често е пуснат телевизора и може би затова той не се заглежда чак толкова много. Поглежда максимум за минутка две и веднага се обръща на другата страна. Освен това доскоро му пусках Том и Джери на лаптопа, ама вече е мисия невъзможна, защото той не гледа филмчето, а се мъчи да докопа лаптопа.

Жени, благодаря за отговара за храната. Проблемът е, че постоянно има храна за котето, но може и да се пробваме да се превъзпитаме. Ама с водата за котето, какво ще правим?

Относно поведението към непознати Виктор по принцип си е доста общителен. Разбира се, ако вижда някой за пръв път си има момент на опознаване.

Tasha, винаги даваш много свежи идеи!

1.Решили ли сте какъв ще бъде коледния ви подарък за бебоците? Не
2.Колко често им купувате играчки и смятате ли,че те стимулират развитието или просто са излишен разход за вас? Не мога да кажа колко често купуваме, но мисля, че са необходими и стимулират развитието
3.На този етап с какво най-обичат да играят бебоците? Няма играчка, която да му дам и да не й обърне внимание. Разбира се, има си и любими

sirence, кефиш ме как обикаляш навсякъде с градския транспорт. Аз не бих се справила.

Спокойна нощ Hug

# 158
katilias, Честит Рожден ден  bouquet. Бъди много здрава и все така положително настроена към всичко Hug Весел празник!
Uinen, браво на Митето как папка ябълка. Мен ме е страх да му давам така, щото все отхапва едни големи парчоци и почва да се дави.
Днес взех на Топфер безмлечна каша от пълнозърнест овес и безмлечна на Хип със седем зърнени култури. От утре смятам да въведем глутена и ще ги редуваме двете + пюрета с овесени ядки взех. Той тия дни си хапва корички хляб и много му харесва. А одеве пред Карфур видях, че правят оризовки с глутен на място и ги опаковат по 12броя в плик за 2лв. Имаше още един вид, дето се топят в устата, но бяха с подсладител. Чудих се и накрая не взех Rolling Eyes
Биберон - залъгалката я отказва вече напълно. Като му я давам толкова е обиден че все едно незнам какво му правя. Както батко му, така и него не можах да науча на биберони.
Magica da spell, много готина играчка, от къде я взе?
marinels Hug
Отношението към другите хора - на всеки, който го закача раздава усмивки Peace

1.Решили ли сте какъв ще бъде коледния ви подарък за бебоците? - Мислех образователното куче на Фишър прайс, но ще видим, може друг акъл да ми дойде дотогава Laughing
2.Колко често им купувате играчки и смятате ли,че те стимулират развитието или просто са излишен разход за вас? - От баткото сме заринати с играчки, но пак се изкушавам да му взема нещо.
3.На този етап с какво най-обичат да играят бебоците? - ами със всичко музикално, пеещо, свирещо и т.н.
Утре съм на цитонамазка, дано всичко е ок Praynig
Ох, а одеве разбрах, че комшийчето дето го карам с майка му сутрин на градина е със заушка от днес ooooh! Нали уж след ваксинации не се разболяват. Все за нещо трябва да се притеснява човек, дано ни подмине Praynig
А сега лека нощ Hug

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 23:48 от matza83

# 159
Хай момичета  Mr. Green
Честит РД на Каталиас Много щастлива и все така влюбена!   Party Time

Утре ще се събирате ли пак, че нещо такова ми спомена Майски  newsm78 Аз пак бързах ама обещавам утре да не бързам  hahaha
И аз си взех от тези гризинки мерси на Мегийо_  Hug

Бета Ами да ти кажа, нямам кой знае какъв избор.  Laughing  Видя ме бързах да взема каката от градината за да я заведа на поредното мероприятие.  Joy Ама като има такава Амбициозна майка  bowuu  Иначе малкия си го къпя аз, то и за това не мога да му направя свястна снимка  hahaha страх ме е да не си разбие хубавата муцунка на плочките Mr. Green

Кестени кога се дават  newsm78

Благодаря ви за отговорите за храненето  Hug
Лилинчо Аз го храня на поискване, от както се е родил  Whistling и тази кърма все ми е проблем от както ми дойде  ooooh! А напоследък стана и по зле  ooooh!  За това миналата седмица реших да преброя колко пъти се храни на ден е .....  преброих 11 кърмения за денонощие  Shocked и при това положение, не само че не му стига, ами на всичкото отгоре кърмата бавно потича и той се нерви и започва да реве  Crazy  е това като ми го спретне 5-6 пъти нощем  ooooh! съм вече като парцал Tired  Не знам дали е заради това, че му излезе зъбчето, макар че сега го мъчи 2-рото  ooooh! но сега спи повече или поне от 3-4 дни след като съм прескочила едно кърмене за да има за лека нощ и спи по спокойно и го храня само по 1 път вечер  Hug  

Още нещо щях да пиша  newsm78 Е лека нощ  1countingsheep

П.П. Качих снимките в албумчето  Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 12 нови отговора.  Shocked

# 160
mama_vessy за намаляването на кърмата по време на цикъл  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381376.0   дано нещичко да ти е от полза  Hug

# 161
  • Пловдив
Здравейте момичета!
първо честит рожден ден на кати на патерици, да е жива и здрава и много, много щастлива, дечицата много да слушкат и да я радват все така  Hug
Аз се загубих в последно време, наистина, не пиша, но хвърлям по някой поглед. Не пиша, щото няма точно какво  Grinning. Няма с какво да се хваля, а и да си призная честно, се депресирам колко изглеждат напреднали другите дечица, та чак взех да се притеснявам за моето бебе. ooooh! Ние още не стоим стабилно седнали, уж е въпрос на време, ама знам ли, не ядем сами, не пляскаме с ръчички, не се изправяме и въобщеее сме много далече от тези неща. Или тука всички деца са вундеркинди, или ние нещо сме взели да изоставаме. Моето голямо момченце започна да пляска с ръчички при "браво" на 9 месеца и всички майки около мен го гледаха като много развито дете /интелектуално/, започна да пълзи на 11 месеца, проходи на 1.1 г, проговори на 1.6 месеца /адски рано/, взе да се храни сам чаааааак на 1 година и 7 месеца и специално като съм била навън и са го виждали, всички са ахвали как го прави толкова малък, щото другите деца не можеха. За това бях спокойна, ама като ви чета, излиза, че е трябвало и за него да се притеснявам. Не знам. Та тези неща ме депресират и за това много - много не ми се чете, иначе малката си изглежда нормално за възрастта си дете /не в сравнение с вашите, де/, единствено фината моторика ми се вижда, че не е както трябва все още. За любими играчки - няма, и няма как да има, тъй като не обича да седи и да си играе самичка, а трябва да я разнасяш на ръце из къщата непрекъснато /то може и това да е причината все още да не седи стабилна/. Май най-обича да си играе с найлонови неща и такива, които шумят.
За купуването на играчки не й купувам много, щото всеки път се чудя какво точно да взема. За съжаление не й подаряват много, та ... нямаме много нейни играчки, имаме за по-големи деца колкото да напълним една детска градина. Grinning
Подарък за Коледа какво значение има всъщност дали сме решили или не, това е... ами ще реша в последния момент, да е жив и здрав мъжа ми, за сега имаме финансова възможност тези неща да не ги плануваме, а да ги решаваме, като му дойде времето. Аз имам някаква страст към ранни образователни играчки и може би ще й купя нещо такова /някоя от играчките на фишър прайс/.
За захранването месото сме въвели преди около 3 седмици, сега от днес съм решила да й давам глутен, взела съм ръжено-овесена каша. Мисля към 8 месец да въведа млечни и жълтък, и на 9 да е вкарана и рибата, та да мога по-спокойно да й организирам менюто.
Това е от нас ,благодаря на всички загрижени мами, лек и усмихнат ден  Hug

# 162
  • Бургас
 Hug Гласувах в анкетата.
За коледа още не съм мислила какво ще му подаря.
Играчки не купувам често, но книжки ще има в изобилие  Peace
Най-често рита една мека топка и си играе с малко зайче и лъвче. Също обича да трака с пръстчета по едно празно шише от минерална вода и да се прави че пие  Laughing
А сега е време да ви попрочета малко.

# 163
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Много нещо сте изписали.
На пловдивчанки да кажа, че наистина приемат документи за детски градини на деца, родени 2011г.
А сега по въпросите - отношението към другите хора - първо гледа изпитателно, после раздава усмивки  Laughing.
Аз си падам по практичните подаръци. За Коледа най-вероятно ще и вземем седалка за кола, че тази която ползваме и става малка. Все още нищо не разбира детето  hahaha. Ще дойде време тати да се прави на Дядо Коледа  bowuu. А съм сигурна, че всички роднини ще и вземат играчки, така че... Отговарям и на другия въпрос - не обичам да се претрупвам с излишни вещи. И сега играчки има в изобилие  Peace. Най-обича да си играе с торбички, мокри кърпички, дрънчащи и светещи неща - като всяко дете.
люба ризова, не се притеснявай - всички деца се развиват различно. И ние още не пълзим и не се изправяме, не стоим стабилни, нямаме зъби - но, всичко с времето си  Peace!
Завидях за робота  Laughing.
катилиас, честито на патерици   bouquet!
Хубав и слънчев ден на всички  Hug!

# 164
Хай  Hug

мегийо_ мерси за инфото   Hug и аз ги гледах. Сетих се че може да ги има в Пиги,с хаус   newsm78  там проверявала ли си  newsm78
Какво стана днес ще има ли среща  newsm78

Лилироуз
Цитат
рано, рано почва да ми се повдига
 Ти да не би да си бременна  Heart Eyes

Лилинчо мерси за инфото  Hug сега ще чета  Peace

Общи условия

Активация на акаунт