МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 572
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Люба  Hug ! Ако ми беше приятелка от реалния живот около мен, така хубаво щях да ти се скарам за това от какви измислени неща се притесняваш, та чак думата "депресирам" използваш! И аз вчера ги видях другите сладурчета (страхотна срещичка на 9 мами и 9 бебока  Hug) Всяко дете си е толкова уникално, че на мен сравнението ми е нужно, само за да не изпусна нещо, което аз мога да направя, за да поощрявам малкия в дадения момент от развитието му. Както се вижда и от анкетата, изобщо не мисли, че всички пълзят истински (ние - не), пляскат (ние - не), седят на пода стабилно сами (ние не) ... Просто е разбираемо, че мамите, като видят, че децата им правят нещо изключително за дадена възраст, искат най-сърдечно да се похвалят  - и аз точно така го приемам, а не се притеснявам за моето дете, което си има собствен ход. Е, разбира се, когато видя, че половината от децата правят нещо, което ние не го правим, се замислям как мога да започна да го стимулирам в тази посока, но само след като преценя, че е готов във физически и психически план за това.
Катилиас, да си жива и здрава! Я кажи/покажи сега каква торта извъртя в твоя чест Wink
Лилироуз, и аз се замислих защо ли ти се повдига ... newsm78

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 12:00 от sirence

# 166
  • София
Люба, не се притеснявай излишно, всички деца са различни.Ето н-р моята диванела на последната консултация преди три седмици беше 6кг, а утре прави 8месеца.Какво да правя, да взема да се притесня, защото не е повече, няма смисъл.Влизай по-често/кой го казва/ Laughing и не си товари главицата излишно Peace
Не знам дали правилно съм разбрала, но мисля,че мегийо спомена,че и днес сте там newsm78Ще се срещаме ли пак?

# 167
Майски,Мама Веси там сме 13.00-13.30ч.и който друг има възможност да заповядя Peace

# 168
Майски,Мама Веси там сме 13.00-13.30ч.и който друг има възможност да заповядя Peace

Къде, къде? и ние може да се класираме  Mr. Green

# 169
                                     Добро утро, мами, или по- скоро добър ден Laughing
sirence , добре казано newsm10
luba_rizovaНяма място и време за депресии Peace
Magica_de_Spell , още веднъж благодаря за инфото и сайта- ще се възползвам.
redreny2000 " Ама с водата за котето, какво ще правим?"  newsm78 Мда.., тук вече няма как. Просто ще трябва за сега да опазите да не бърка в нея, и да се казва НЕ, ако действа за непозволените неща, а за в бъдеще си мисля, че като пораснат дечицата сами ще се откажат. Може и просто да се постави на по- закътано местенце, и да се приучи котето да пие от там.
За играчките, купувам от време на време, защото си има много от батковите, а и за сега свалянето на чорапчетата и дъвченето, разтягането, са и любими. Никоя друга играчка не може да замени играта с олигавено чорапче Joy Сигурно и други дечица го правят, но аз да си кажа.
 А сега да ви споделя моите терзания и притеснения. Чета си тук в темата как напредвате със захранването, въвеждате кой вече жълтък, месо, като сте минали запознаването със повечето зеленчуци, плодове и даването на каши, а при нас НъЦ. Никак не вървят нещата. Еличка е изяла всичко на всичко към 20- ина кафени лъжички общо картоф, оризова каша, тиква, и май това е. Просто стиска уста и не ще. Пробвам тия дни с парченца, които тя да ги държи, и да лапа колкото може, но нещо и тук издишаме. Започнах да се притеснявам, не заради факта, че другите папат, а т тя не, а заради това, че за 2 поредни месеца е наддала едва 400гр, общо, което си е някакъв минимум.
 Нямам идея защо се получават така нещата, но не ми харесва това положение. Идея си нямам как така става, и защо, и за това ще приема на драго сърце всякакви идеи.
 Започнах захранването на 6 м., като имах дни, до седмица, в която съм спирала, поради разни причини. Но за сега напредък нямаме.
 Все си мисля, че го прави на инат, защото обещах да и взема сребърна лъжичка, с която да папа, а не успях да купя. Та може и за това да се инати детето Crazy И така...при нас Идеи newsm78
 Сега видях за срещичката, много ми се иска да се включа, ама няма как да стане. Синковеца по това време ще се оправя за следобедния сън, а сме си самички, но нищо по- натам, ако измисля нещо ще се присъединя

# 170
  • София
Бишкота, парка Заимов на първият фонтан срещу театър София!

# 171
Бишкота, парка Заимов на първият фонтан срещу театър София!

Мерси Майски, малко ще закъснеем вероятно, но ще дойдем и ще се радвам да ви видя   bouquet

# 172
  • Бургас
Жени , аз нямам много опит с гледане на деца и т. н., но не е в лъжичката причината, мила. Според мен е въпрос на време и търпение. Разбирам притеснението ти за наддаването на малката - аз също много се тревожех за това, но нали всички казват, че щом детето е жизнено, значи всичко е наред. Не мога да  кажа, че Преслав яде с апетит - по-скоро го приема за игра, когато е в настроение, и за досада, когато е крив. Не ти давам съвет, надявам се да получиш и съвети и нови трикове (някои хранят пред телевизора), просто ти пожелавам търпение. Hug

# 173
  • София
Привет, момичета!

Люба Ризова, я се стегни малко. По тая логика и ние изоставаме. Нито стои седнал сам, нито се изправя, нито лази и т.н. Ама си е жизнено детето и си е много добре. При теб има и други фактори, които те карат да се притесняваш, ама недей така.

Жени, сигурно си изпуснала, ама и при нас захранването е много много трудна задача. Не е от лъжичката, защото като предложа банан и знаеш ли как яде, и нищо не излиза от устата. Трябва им време явно на децата. Мен не ме притеснява, че не иска много много да яде друго освен мляко. Просто се изнервям като само предлагам и предлагам и се чудя какво и какво.

За срещичката много ми се идва, ама няма как да стигна до този парк:(

Слънчев ден на всички Hug

# 174
Мами, ей сега ми се обадиха maiski3 и mama vessy, за което  Heart Eyes Hug . Ако има моторизирана мама в източните райони, която ще ходи в Заимов днес... и съответно има желание - моля да пише едно ЛС да се разберем и да ни превози до там. Таткото му трябвала колата и ние увиснахме.

sirence това за градския транспорт ме впечатли мнооого. Не знаех. Ти си моя герой!!!

katilias как съм те пропуснала  ooooh! Ето червено винце, че обичаш и мезе Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 13:55 от Magica_de_Spell

# 175
Люба, добре завърнала се! Липсваше ни на много от нас, както си прочела. Най лошо е, когато децата се сравняват. И аз се улавям да го правя понякога, а не бива, защото всяко дете е уникално и прекрасно.Какво значение има, че ще проходи или проговори 1-2 месеца по-рано или по-късно от другите?! Hug
Сънфлауър, добре ме подсети за нова седалка. Peace Бебешкият кош вече ни е малък, а и Ева 3 минути не се задържа в него в колата-то писъци, то чудо в това полулегнало положение. ooooh! И аз избягвам да купувам играчки-заринати сме от баткото. А и контактът с детето е по-обогатяващ , според мен, от някоя играчка. Сега с Ева си играем на "Къде са ти очичките?" и такива разни. Не, че тя ми ги показва, но един ден и това ще стане. Peace Тя обича да си играе с всичко, което не играчка-дистанционни, кисийки, пакети шумящи, кутийки от кремове и т.н. Като вземе един предмет започва да го тества-първо го разглежда и го премята от едната ръка в другата, после проверява дали дрънка и после в устата. hahaha
Относно другите хора е станала много предпазлива, дори начумерена, за разлика от преди. Peace Четох, че е нормално.
И още щях да пиша, ама бързам да излизаме.

# 176
Ехоо, здравейте и от слънчева Варна! Тъкмо се приготвях да излизаме, и дребната заспала в кошарата докато прибирах това -онова в другата стая. Сърце не ми дава да я будя, а е още по пижама, ще трябва да я изчакам да дремне.
Люба, стига , бе мацка, никой нищо лошо, съгласна съм със sirence,нормално е да се изфукаш. Сина ти се е движил супер нормално, няма причина и сега да не е така. Няма да остане непораснала, в това и ти си убедена, нали?
 Лилироуз, имаме ли новина ?? Лелеее как ти завидях! Скоро обеснявах на таткото, че ако имахме малко по-голяма къща (като на Стихията примерно- и аз много завидях за робота и за 50кв.м хол Grinning), вече да съм забременяла пак. Ама на- пък и бизнеса ни доста страда от липсата ми, пусто практично мислене...
 Кати, станала си любима женка на всички тук, хубав празник да си имаш! На мен ми е интересно как сте се запознали с мъжа ти, как си попаднала там, пиши, ако имаш време някой път!
 Аз съм била много злоядо дете, за щастие и двете моите са безотказни към всичко. Майка ми винаги повтаря "Ти не знаеш какво е детето ти да не сложило в устата и лъжичка храна цял ден." После обаче съм прояла и то яко! Зависи от детето, но разбирам и съчуствам на мамите, търпение и спокойствие ви желая. Вие се тормозите, за децата всичко е наред.
 Коледните подаръци ще са символични, нямам никакви идеи, колкото пари имам налични, със сигурност ще ги изхарча за децата. Ще й подарят много обаче.
 Играчки имаме страшно много, играе по 2 мин с тях, харесва една музикална кутийка подобна на тази на Tasha, някои гумени животни, които стават за чесане и една светеща топка. Давам й хартия за печене да мачка, много се радва, черпаци и едни пластмасови мерки от кухнята също. Давид играеше само с посуда, капачки и кутии от каквото се сетя.
 Месо още не давам, каня се всеки момент. С кашите -ориз, елда и просо. Жълтък и сирене-поне след месец.
 Хили се на всички Белослава, ако е в количката или в мен. Когато е в настроение (почти винаги) я давам на други хора да я гушкат, нямам притеснения в това отношение. Децата бързо разбират кой искрено им се радва, и ако не усетят добро отношение, сами си показват.
 Лелеее , колко изписах... Хубав слънчев ден от нас!

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 13:36 от Пипиллота

# 177
Мами, влизам да ви кажа, че в M-care тече голямо намаление на всичко. Играчки, дрешки, ботушки...

http://www.mothercare.com/b/215945031?ie=UTF8&pf_rd_r=0BC23D … amp;pf_rd_s=top-9

# 178
  • София
Дали съм пристрастена или просто съм клюкарка? Докато Никола спи, можех да свърша някоя работа  Crazy

Днес занесохме изследванията на педиатърката - хемоглобина му е 115 - бил нисък. Изписа Малтофер- 2 пъти на ден по 15 капки / поне 2 шишенца каза/ и после пак изследвания да видим как е!
УААААА! Явно до сега съм била с розовите очила. Надя, така грубо ми свали очилата  Rolling Eyes . ХБ 115 на бебе на 6 месеца е повече от превъзходно. Обичайно според уважавани специалисти и болшинството грамотни лекари ХБ до 110 е чудесен. Под 100 може и да е необходимо да се помосли за подсилване с железни храни, не и с Малтофер, който е синтетично желязо, което ако изобщо се усвоява, то е в минимални количества. А ако ИСТИНСКИ ниски нива на хемоглобина се дължат на друго, не на ниско желязо, тогава прием на железен препарат е ПРОТИВОПОКАЗЕН. Но цялата тая лапардия теб не би трябвало да те засяга, защото детето ти си има съвсем нормално ниво ХБ.

Uinen, Твоя господин се опнал като бей и яде  Laughing Някой да му повява с палмов лист, няма да е зле.
veset0, аз правя инхалации, ако имам съмнение, че тръгва да настива. За сега това му е достатъчно.
г-жа Стихийно бедствие, у наше село "ризата" се казва "було"
sirence, с уважение към притесненията ти ще вметна, че кашавата храна предполага по-често задавяне и аспириране, от колкото парче храна, която бебето може по-лесно да премята и контролира в устата си  Simple Smile
mama_vessy, миналия път нали заради цикъла ти беше намаляла кърмата? Правиш ли връзка между заместеното хранене, липсата на нощно кърмене и намаляването, ако изключваш цикъл?
marinels, съзнавам, че може може би е трудно да съчетаваш ангажименти с майчинство и правиш най-добрата комбинация според теб, но понеже съм вече 4 години във форума, имах възможност да прочета доста сърцераздирателни постоове, в които майките съжаляваха, че заради работа/учене/почивка или други доста по-важни/маловажни неща са изпуснали да се насладят на децата си и това в един момент осъзнават, че доста им липсва. Изобщо не си позволявам да намеквам, че избираш с приоритет служебни дела, вместо детето, но мисля, че може да откриеш начин да съчетаваш нещата така, че все пак да успееш да отгледаш малката принцеса близо до теб.
eya ще запомня това име редом до Спок в старитте си издания  Grinning
Еna, именно така става  Laughing . Детето израства нуждата си да суче, все по-рядко си иска, докато един ден майката се усети, че детето не си е искало от седмица-две-месец вече  Wink . Ето реален пример: една майка осъзнава, че детето й вече доста време не й е искало да суче и го пита"Ти отказа ли се да сучеш вече?", а детето:"Не съм се отказал, просто не се сещам вече"  Simple Smile Като израстат нуждата си, вече не им идва на акъла да искат.
Жени, за кучешката хрна  Mr. Green при нас беше котешка и котките сладко си хапваха... по едно време гледам моя Митко клекнал и яде с тях от цимента  ooooh! .
kukumindrela, Никола гръмогласно показва, че иска мен. Някои хора са му приятни(като вуичо му), а от други плаче. Но ако е в мен се радва на всички, смее им се и иска да ги пипа.

ТВ не гледа. Заглежда се, като гледам аз, но включвам телевизора рядко. Митко започна да гледа детски на компютъра след 2 годинки и то защото баща му държеше да има време, в което да може да се занимава детето, докато ние сме на компютъра  Rolling Eyes . Оказа се, че малко след това всъщност децата узряват за по-дълго време на самостоятелни игри и желанието ни е сбъднато, но има и гледане на детски(понякога дълго време)

1. не купувам подаръци конкретно за празник, а когато преценя, че има нужда(само за баткото ще започна, защото вее е голям и се радва). По тази причина Никола няма да получи подарък за новогодишните празници, освен може би, ако реша да купя малък подарък и да го дам на Митко да му го подари(за да се почувства Митко добре, не Никола)
2.Образователни играчки не съм купувала за сега, защото си имам от Митко, а и мога успешно да ги заменя с чаши, шишета, найлонови торбички и прочие покъщнина.
3. шишета, топки и да гони братси

За срещи научавам все късно, а сега съм и без кола

# 179
Момичета, благодаря за включването! Търпение му е майката, и пак търпение- знам си, но... нали все ни се иска нещата да се случват, когато на нас ни се иска...
 А за сребърната лъжичка, се майтапя Wink Едва ли тя има някаква връзка. Но още не съм се отказала да я сдобия с такава, може би повече от чиста суета. Нали е на мама момичето...
 Цитат-skrech
 "Жени, за кучешката хрна    при нас беше котешка и котките сладко си хапваха... по едно време гледам моя Митко клекнал и яде с тях от цимента ."
 Малиии ooooh! ooooh!  , то като се замисля и мен ме чака същото. Здраве да е! Ще му мислим.

Общи условия

Активация на акаунт