! Ако ми беше приятелка от реалния живот около мен, така хубаво щях да ти се скарам за това от какви измислени неща се притесняваш, та чак думата "депресирам" използваш! И аз вчера ги видях другите сладурчета (страхотна срещичка на 9 мами и 9 бебока
) Всяко дете си е толкова уникално, че на мен сравнението ми е нужно, само за да не изпусна нещо, което аз мога да направя, за да поощрявам малкия в дадения момент от развитието му. Както се вижда и от анкетата, изобщо не мисли, че всички пълзят истински (ние - не), пляскат (ние - не), седят на пода стабилно сами (ние не) ... Просто е разбираемо, че мамите, като видят, че децата им правят нещо изключително за дадена възраст, искат най-сърдечно да се похвалят - и аз точно така го приемам, а не се притеснявам за моето дете, което си има собствен ход. Е, разбира се, когато видя, че половината от децата правят нещо, което ние не го правим, се замислям как мога да започна да го стимулирам в тази посока, но само след като преценя, че е готов във физически и психически план за това.

Ще се срещаме ли пак? 

Мда.., тук вече няма как. Просто ще трябва за сега да опазите да не бърка в нея, и да се казва НЕ, ако действа за непозволените неща, а за в бъдеще си мисля, че като пораснат дечицата сами ще се откажат. Може и просто да се постави на по- закътано местенце, и да се приучи котето да пие от там.
Сигурно и други дечица го правят, но аз да си кажа.
И така...при нас Идеи 
. Ако има моторизирана мама в източните райони, която ще ходи в Заимов днес... и съответно има желание - моля да пише едно ЛС да се разберем и да ни превози до там. Таткото му трябвала колата и ние увиснахме.
Ето червено винце, че обичаш и мезе 

Бебешкият кош вече ни е малък, а и Ева 3 минути не се задържа в него в колата-то писъци, то чудо в това полулегнало положение.
И аз избягвам да купувам играчки-заринати сме от баткото. А и контактът с детето е по-обогатяващ , според мен, от някоя играчка. Сега с Ева си играем на "Къде са ти очичките?" и такива разни. Не, че тя ми ги показва, но един ден и това ще стане.
Тя обича да си играе с всичко, което не играчка-дистанционни, кисийки, пакети шумящи, кутийки от кремове и т.н. Като вземе един предмет започва да го тества-първо го разглежда и го премята от едната ръка в другата, после проверява дали дрънка и после в устата. 
Четох, че е нормално.
), вече да съм забременяла пак. Ама на- пък и бизнеса ни доста страда от липсата ми, пусто практично мислене...

. Ето реален пример: една майка осъзнава, че детето й вече доста време не й е искало да суче и го пита"Ти отказа ли се да сучеш вече?", а детето:"Не съм се отказал, просто не се сещам вече"
Като израстат нуждата си, вече не им идва на акъла да искат.
.
Едва ли тя има някаква връзка. Но още не съм се отказала да я сдобия с такава, може би повече от чиста суета. Нали е на мама момичето...
, то като се замисля и мен ме чака същото. Здраве да е! Ще му мислим.Препоръчани теми