МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 583
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
sirence,Magica  Hug

Вчера направих домашно зеленчуково пюре с месно пилешко на Плазмон и се получи ммммммм да си оближеш пръстите  Peace Дара много го хареса и бях готова, ако не го изяде цялото .... да се намеся аз  Laughing
Само дето после видях, че в тези месни пюрета на Плазмон има съдържание на сол Sad Та сега съм в чуденка дали да й давам от тях?  newsm78
Bub И при мен се получи много вкусно и детето си го изяде с кеф,но го направих с месо на Хип,В Плазмон има не само сол,а и слънчогледово олио,виж тези на Хип са с рапично и нямат сол Peace

# 196
Anelisa не доставят да БГ. Доставката става с посредник - транспортна фирма. Иначе приемат Бг карта  Peace Ето повече инфо:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453958.0

Жени Това и аз съм го чувала.  Confused И явно е така. Но пък сега вечерта си яде  Thinking

Скреч и друго което се сетих. След като го нахраня вечер/ от както замествам/ Той заспива веднага и даже не се нуждае от биба.  Shocked До преди това никога не му се е случвало.  Thinking Явно си е било гладно детето, защото се въртеше по половин час преди да заспи. Понякога с рев.  ooooh!  Сега като се наяде и си спи до към 3-4 часа. А предишната седмица беше станало страшно будеше се на всеки час от 21ч.нататък за да яде. Като новороден не се е будил толкова често да яде.  ooooh! Надявам се да не ми намалее много кърмата, защото през останалото време си се кърмим на поискване и все си мисля че би следвало да е достатъчно. В крайна сметка рано или късно това трябва да се случи, няма да е все на кърма основно. Постепенно ще се заместват  Peace  Въпреки това аз съм тъпа и упорита и ще продължавам да си го кърмя на поискване и се надявам да издържим до към 1,5г. Сега това ми е план "максимум"  hahaha след като първия план максимум го преизпълних  Joy
А да питам колко време издържа кърмата в хладилник, не фризер?  Peace

Сиренце, Magica Много мерси за инфото  Peace

Днес по малко се събрахме, но беше страхотно. Дано и другата седмица е хубаво времето  Hug
Може да я заформим на друго място  Peace

# 197
я първо да разсея всякакви съмнения
Помня, че докато бременеехме някой влезе в темата и каза: Валари роди (едно момиче, което преди редовно пишеше) и след няколко часа Валари влезе и каза: Тъй ли, родила ли съм  newsm78
Голям майтап падна. Та и сега, бременна ли съм  newsm78 От вас научавам  hahaha
Всъщност, много бих се радвала, ако беше така, ама ц. Едно розово щъркелче много би ми харесало  Heart Eyes (ама ще го поотложим мъничко във времето).

Онзи ден ми се повдигна, защото се събудих в прекрасно настроение, за моя радост Марти също, времето беше страхотно, птички пеят, абе ... щастлива съм нещо. Влизам да си чукна лафче в мамата с моите прекрасни приятелки, а те рано-рано започнали да описват надълго и нашироко какво е тва було, къде се намира и тям подобни. Та затова ми се догади (гнуслива си падам).  Wink Hug
Та, съжалявам, че ви разочаровах момичета, но не съм аз първата мартенка, която ще се похвали с прекрасна новина

sirence, мерси, че сподели за ДМ   bouquet

Обаче все пак имам напредък, благодарение на гризинките на Мигео!  Hug  
И аз си взех от тези гризинки мерси на Мегийо_  Hug
аз се чудих защо нямаше хрупанки, а вие сте ги овършали  Wink Сериозно, рафтът беше празен

И накрая да се похвалим. Имаме си зъбче newsm47

Рени, оризовата каша я правя всеки ден  Sad Както при елдата, така и при ориза, използвам готово брашно, които варя с вода за около 2 минути.

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 00:12 от lilyrose

# 198
Добро утро!  Hug

Пропуснала съм срещичките, жалко Tired Дано другата седмица има хубави дни, че да се организираме пак, по възможност в Борисовата или в Южния, че Заимов ми идва далече.

Да споделя, че минахме на Молфикс. Много съм доволна. Тънички са и не пропускат. Цента им е 19лв за 66бр (размер 4), а мъжо си изпросил и подарък от продавачката един пакет кърпички Laughing

# 199
  • София
Добро утро Grinning
Днес ставаме на 8 месеца newsm44
Мама Веси, ето инфо Peace
Зряло мляко
дръжте на 15 C (59-60 F) - 24 часа
дръжте на 19-22 C (66-72 F) - 10 часа
дръжте на  25 C (79 F) - 4-6 часа
в хладилник 0-4 C (32-39 F) - 8 дни
Взето е оттук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
Лилироуз, то твойто стана-иди и обеснявай,че нямаш сестра Laughing
Ето ни и нас със слънчеви очила-подарък от зетко newsm47

migeio_ и Бобо е сладур, не се стискай и  сложи една снимчица в албумчето за клипчето! Wink
Цитат
Цитат на: migeio_ в Пет., 21 Окт. 2011, 17:51

на мен си пожелавам робот,дали ми стигат годините 33  

И аз, и аз-мойте са 38 smile3533

Бързо оздравяване на всички болнички и скоро на нова среща в по-пълен състав!

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 10:37 от maiski3

# 200
  • София
Привет, момичета!

Рени, оризовата каша я правя всеки ден  Sad Както при елдата, така и при ориза, използвам готово брашно, които варя с вода за около 2 минути.

lilyrose, честито зъбче!
Аз пък оризът го варя и пасирам после, та си помислих да направя така и едлата Thinking Ти откъде купуваш това брашно?

maiski3, честито! Да сте живи и здрави и много засмени!

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 11:36 от redreny2000

# 201
И накрая да се похвалим. Имаме си зъбче newsm47
Честито ви зъбче тогава, като няма друго  Joy

maiski3, може да сте само 6 кг., ама какъв чар имате  Flutter

Да споделя, че минахме на Молфикс. Много съм доволна. Тънички са и не пропускат. Цента им е 19лв за 66бр (размер 4), а мъжо си изпросил и подарък от продавачката един пакет кърпички Laughing
Ние вечер започнахме да слагаме от тях, защото много поемат и с изненада установих, че 4-та са по-тънички, защото веднъж пробвах 3-ката и бяха дебели и груби.

Искам да питам...как процедирате със следобедната каша, когато сте навън? newsm78 Аз съм взела такива, които се приготвят и не върви да я направя от вкъщи и да я мъкна с мен.....
Слагам в едно бурканче няколко лъжици каша и отделно шишето с вода. Като дойде време за ядене, сипвам вода в бурканчето, бъркам и давам  Peace
И аз така правя.

# 202
Привет!

Майски, честити 8 месеца!  baloni Андреа е станала голяма сладурана! Много е порастнала! Пу-пу! Живот и здраве, ще чакам да се видим на живо! Wink

Лилироуз, честито зъбче на Марти!  Wink

Звездаа, Мур, благодаря за включването по въпроса за кашите. Ще пробвам и аз така следващия път  Peace

Миегйо, и аз мисля да взема чисто месно на Хипп, то даже е и повече като количество Wink Ти цялото съдържание ли изсипваш или на 2 пъти му го даваш на Бобо?

Охх момичета, да ви се оплача - искам да науча Дара да си спи в креватчето, ама нещо ми се опъва Sad Като заспи, я слагам в него, но там издържа не повече от 2-3 часа ...... буди се и си личи, че й се спи, защото след като я гушна веднага си слага главата на рамото ми, но в момента в който усети, че я поднасям към креватчето и почва да плаче Sad Sad Sad Принудих се към 04:00 вече да я сложа при нас  Crossing Arms Не знам какво да правя?! Отделно като чуя, че някое бебе се приспива само в креватчето, просто недоумявам как става.....Дара я приспивам на ръце  ooooh! и вече така ме болят......направо съм като  р а з г л о б е н а!  Tired

По темата за памперсите.....някой взе ли си от тези Премиум Кеър на Хъджис (новите)? Аз си взех, но размер 3 и нещо са ни малко малки  Grinning, но като цяло съм доволна, защото не пропускат Wink а пък са и с органичен памук.....

# 203
Честити 8 месеца на красивата дамичка на Майски   bouquet

Магика, мерси за инфото за Мothercare. Аз много искам да купя ето това гърне http://www.mothercare.com/Thomas-Tank-Engine-Potty-Chair/dp/B001 … s=related-tab-3-5

и да започна вече да го слагам редовно (както виждате, то е с облегалка), ама в тукашния магазин е 56лв, което ми е страшно много. Сега гледам, че и в сайта е 17 паунда, което с доставката сигурно толкова ще дойде.

Да ви кажа, че Марио си има гадже - една красива зеленоока кака на почти годинка, с която ежедневно сме заедно, защото са ни съседи. Всеки път като се видят, се държат за ръце, той я стрелка с флиртаджийски поглед; а тя (понеже вече ходи) само обикаля около него в количката и му се хили.

Казах ли ви аз за Лилироуз - да не се поддаваме на провокации Wink . Обаче кой знае - може пък и вярно да е вече бременна и още да не го е разбрала Wink  Hug
Има една много вярна мисъл, май че беше  от "Големите надежди", която е за друг контекст, ама за нея се сещам и в нашия случай: "Голямата лъжа: повтаряй я често и високо, и тогава, не само че хората ще повярват, но и тя ще се сбъдне". Като под "голямата лъжа" се има предвид точно мълвата.
Честити зъбче на Марти и от мен Simple Smile

Жени, ще помисля върху предложението ти (за което благодаря) да заместим НЕ-то с нещо друго, но няма да е лесно, защото трябва да е нещо също толкова кратко ...

Джоузи, ще се радвам да се видим на някаква обща среща, когато и където кажете, че отдавна не сме се срещали  Hug Буб, и ти да дойдеш непременно на следващата среща, че и с теб не сме се виждали скоро!  Hug

# 204
  • София
По темата за памперсите.....някой взе ли си от тези Премиум Кеър на Хъджис (новите)? Аз си взех, но размер 3 и нещо са ни малко малки  Grinning, но като цяло съм доволна, защото не пропускат Wink а пък са и с органичен памук.....

Bub, аз планувам да ги пробвам, но първо трябва да си свърша последния пакет Памперс. Колко килограма е Дара в момента, че ти се струват малки? Питам, за да мога да преценя дали да взема номер 3 или 4 за нас.

За спането в креватчето, не знам дали и ние лека полека няма да научим Виктор да спи на нашето легло. От около месец сигурно, като започне да се събужда много и трябва да ставам дори и само да му дам залъгалката, го местя при нас, защото не ми се става постоянно. Всяка вечер е различно. Има и такива, в които си спи само в неговото легло, но има и доста такива, в които го вземам при нас. Нямам сили да ставам постоянно. Мъжът ми казва, че сме щели да го научим да спи при нас, ама ако той се навие да става вместо мен, аз нямам нищо против да си спи в неговото легло.

# 205
Рени, брашната ги купувам от Биомага.

някой да е виждал някъде да се продава шапка от този тип?

Майски, честита месечинка. Ах, че хубави очила си има малката принцеса  Hug

jozyy, честит ти блог  Mr. Green

Дончо, как сте?

Буб, нали знаеш, че лесно деца не се гледат  Mr. Green (сори, ама не се сдържах) Hug

sirence, малкият ми любим толкова много ме изтощава, че не ми оставя силички за големия ми любим  Tired

# 206
Хай банда  Joy

Оууу,Лилироуз,стана точно като във вица за сестрата  hahahaЕ все пак ако го искаш ти го пожелавам...

Майски-Андреа е невероятна,пу пу

Да ви кажа, че Марио си има гадже - една красива зеленоока кака на почти годинка, с която ежедневно сме заедно, защото са ни съседи. Всеки път като се видят, се държат за ръце, той я стрелка с флиртаджийски поглед; а тя (понеже вече ходи) само обикаля около него в количката и му се хили.
Хахаха  Joy Честито,ще има ли сватба

Bub_да не те отчайвам,ама според мен е мисия невъзможна. Анастасия спи при нас,аз не се и мъча да я научавам в креватчето де,но когато мен ме няма баба ми спи при нея и малката си спи в леглото,без проблем се приспиват там и си спи по цяла нощ. А обаче като се прибера дори и да заспи в леглото си,максимум след 30минути почва да реве и като я гушна при мен веднага заспива.

jozyyвнимавай с такива подаръци  hahaha

lilyrose честито ви озъбване  newsm47

По другите теми не мога да се включа...

# 207
  • България моята родина
сиренце с бащата решихме малкия да учи български като начало,защото и двамата сме си българи и вкъщи говорим родна реч,нищо,че всеки у дома говори гръцки.Майка ми в началото си беше наумила да му говори гръцки на Сашо,но я отучих и аз си му говоря бг,а сега и всички други.Пък не се знае един ден може и да се приберем ако стане много зле тук,та тръгне ли на ясла тук ще си учи сам гръцки сред децата знам,че и други малки дечица знаят и двата езика тук.

Много изписахте не мога да изчета всичко,е при нас времето е супер малкия тича по къс ръкав по терасата и нямам време да поседна.Пък и като се засиля да седна все има някой на лаптопа.Изпращам ви много слънце от бушуваща се Гърция,че май там няма вече много високи температури.

# 208
  • България моята родина
А да помоля някой ако може пак да ми изпрати паролата за албумчето,че съм изтрила предното съобщение благодаря предварително.

# 209
Здравейте мами,иска ми се да се включа и аз по темите,но уви вече сме в редиците на болничките и засега няма да мога.Снощи Петя вдигна 39градуса температура и доста ме притесни,но най-ужасното нещо са сополите направо нама отпушване,а следоватално и спане.
МОЛЯ Мамите на които дечицата наскоро бяха с хрема да ми кажат ефикасни капки за нос(обещавам да ги използвам само за  през ноща).Сега промивам със стеримар и слагам коларгол,но ефект никакъв.

Общи условия

Активация на акаунт