МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 546
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Сега виждам тези пъзели и все се каня да питам откъде да си ги взема и аз, че не искам да пълзи на земята  newsm78 Хайде моля да споделят мамите от София  Hug

Купих го от магазин Пъблик (Public), магазин за музика, книжарница, техника. Имате го в The Mall в София. Предполагам, че ще ги има и в други по-големи книжарници.

Аз имам от къде да вземам прясно мляко, майка ми ще го заквасва и ще си имам хубаво домашно кисело мляко. А и май ще е по-добре сама да се науча да го квася, та да си реша проблема. Ще започна да го давам по-късно, не съм решила още кога.

# 256
  • София
Здравейте мамчета и бебчета!

Да пийнем по кафенце и да си пожелаем спокоен ден!

Стихията сподели една рецепта за безглутенови бисквитки Simple Smile Предната седмица мисля че Simple Smile

Благодаря! Ще я потърся!

Ена, честити зъбенца  tooth

Anduli, сподели с нас на каква находка си попаднала за бисквитите

Едната находка е тази

http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4510_0.html

Другите бисквитки ще ги напиша т.к. не откривам сайта в момента.

Бисквити без мляко и яйца

1 ч.ч. безглутеново (или глутеново) брашно
1 ч.ч. готова каша (сухо вещество) - може кашата да е с плодове
3 с.л. масло (или друго по желание) - аз лично ще ги пробвам с гхи- пречистено безсолно краве масло
студена вода

Фурната се загрява на 200 градуса. В купа се смесват брашното и сухата каша. Прибавя се маслото  и се прибавя постепенно по малко вода (за начало 1/4 ч.ч.) докато тестото започне да се отделя от купата. Точи се кора с дебелина на бисквита и се изрязват различни формички. Пече се в/у хартия за печене 10-12 мин.

Бебешки солети

1/2 ч.ч. типово брашно
1/2 ч.ч. ръжено брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко+ 1/3 ч.ч. вода (т.е. айрян)
1/4 ч.л. сода за хляб
сол по желание

Брашната се смесват в купа. Към айряна се добавя содата и заедно се слагат в купата при брашната. Трябва да се получи меко лепкаво тесто. С шприц се оформят солетките в/у хартия за печене. Пече се 8-10 мин. на предварително загрята на 180 градуса фурна.

# 257
Redreni, ползвала съм премиум, но още в самото начало и имам някаква представа, определено са по-плитички Хъджис, но в никакъв случай не говори лошо, проста няма излишък от найлончето покрито с някаква мека тъкан. Абсорбиращата част си е нормална и попива добре, няма влага към бебето. Молфикс има влага.

# 258
Bub_  за козето мляко - ми нали то е най-близко до кърмата, защо да не му даваш...козето за бебе е най-хубаво.
А и много майки, на които кърмата рано е спряла дават такова мляко. По-добре е от сяквите адаптирани , тъпкани с какво ли не млека. Тези дни почвам да давам на моя бебок. Но съм сигурна в хората, от които го взимам, все пак и това не е от малко значение Simple Smile
  Stuck Out Tongue Winking Eye
Исках да ви попитам нещо - как правите попарката? С чай ли, с мляко ли? И какво сирене ?

# 259
  • Пловдив
Добро утро, мами  Hug

Минавам набързо да си похваля гарджето, че от седмица някъде пълзи, но не на 4 крака, а с провлачване и изтласкване като Бобо на Бетта. (Ама не се изправя, не пляска с ръце, не седи стабилно и не си знае името Wink, всичко с времето си, няма смисъл да ги сравняваме  Hug)

А от вчера си имаме и 2 зъбчета  newsm47 Голям зор беше, 4 месеца го мъчат.

М-у другото пробвах и каша да му давам вечер, никаква разлика няма и пак си се буди по 100 пъти.

Това за приспиването на ръце или сам в креватчето вече не го мисля даже. Ние сме от тези, които се приспиваме с дундуркане и сучене, но вече го приех, че така ще е, но няма да е завинаги. Все ще дойде ден да го израсте и да няма такава нужда.

Телевизията не мисля, че води до затъпяване. По-нататък ще ограничавам сигурно какво гледа и по колко време, но пълна забрана ми се вижда малко прекалено. Всичко с мярка  Peace

Киселото мляко
не съм го мислила. Засега кърма има бол, не виждам смисъл да бързам с кисело.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.  Shocked
Ех, че сте бързи, аз това го пиша от 9 ч  Mr. Green Даже добро утро съм писала Wink

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 12:00 от Commelina

# 260
  • София
Добър ден!Днес май е доста студено и ще седим вкъщи Sad
Цитат
За киселото мляко - и мен ме вълнува....можем да взимаме домашно козе мляко и затова и аз се чудя кога може да се въведе newsm78

Буб, миналият месец питах моята педиатърка, просто да знам.Това което тя ми каза е ,че след 6 месеца на бебето може да се дава, но допълни-"Ако не си на зор най-добре след годинката".
За козето мляко знам,че е най-близко до майчиното, но по-добре да питаш педи Peace
За пъзелите, мисля,че ги има и в Хипо.
За телевизията до днес не гледаше, но днес се принудих много тегаво си ядеше пюрето и като се зазяпа в телевизора и пюрето свърши ShockedНе смятам обаче да ползвам тази "екстра" всеки ден.
VSD, голям сладур е Аслан Heart Eyes
Commelina, честити зъбчета Grinning, май само ние сме още без зъби Laughing

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 12:34 от maiski3

# 261
  • София
Оф, не знам защо не можах да изляза от цитата на Буб newsm78 и всичко стана в едно.

мама и бебе, попарата я правя с вода не със чай, а сиренето е по БДС-  предварително изкиснато Peace

# 262
времето е само за спане, добре че този път и Марти мисли така  Laughing

Commelina, честити зъбчета

Anduli, аз мислех, че бисквитите са за възраст 7-8 м. Аз не съм въвела глутен, затова солетите не мога да ги правя още. А бисквитите без мляко и яйца, се чудих какво като нямат мляко, след като има краве масло  newsm78 Записвам си ги за по-нататък

Bub, пъзел съм виждала в Джъмбо - но не беше с букви или цифри, а с картини - единият беше с Пух, другият с Барби, ако не се лъжа.
newsm46

# 263
Преди време някой ( не помня кой) беше пуснал линк на една купичка с двойно дъно, което се пълни с топла вода , за да не изтива храната на бебето. обикалях да си намеря такава по магазините, но няма и няма! Моля, ако може пак да ме подсетите, от къде мога да си взема такава. Или само по интернет мога да си поръчам?

# 264
  • Кукуландия
Здравейте!

Аз влизам само да си повторя въпроса, че не можах да намеря отговора назад - ако помня правилно някой беше купил бънджи, което може да се използва за столче за хранене? Аз ли съм в грешка... ако не съм пишете модела, моля!

Другото друг път  Mr. Green

# 265
Здравейте момичета  Hug Едно мокачино за хубаво настроение  Mr. Green

Sabrina1 Честито и на вас  Hug

Комелина честито ви озъбване  tooth

Кисело мляко Още няма да давам  Peace

Anduli Бедствието ти е копнало рецептата  Peace
Цитат
Днес правих безглутенови бисквитки на Емил, кво ми щукна отделих малка порция без мед и направих на Крум еееееееееееее няма такова щастие.
Давам рецептата ако някой му се прави.
половин ябълка може и друг плод.
1 с.л стафиди (ако сте въвели гроздето)
1 с.л киноа
1с л тиквено семе (ако не ви притеснява да давате)
3сл олио от гроздови семки или сусамово или рапично
щипка сол и кафена лъжица сода бикарбонат
1 .ч.ч безглутеново брашно
За по големите може да добавите 2 с.л кленов сироп
Който въвел жълтъка може и 1 жълтък (аз след време мисля така да въвеждам яйце)
Всичко без брашното пускате на пасатор, след това малко по малко добавяте брашно да стане малко по гъсто колкото за кекс.
В тавата постилате хартия за печене и със супена лъжица разпределяте тестото да станат малки питчици, на 180 гр до като не станат кафяви.  chef

VSD Много е готин Аслан  Hug

Скреч Така е  Peace Но от тогава ми дойде още 3 пъти и с всяко следващо идване ставаше все по зле.   Confused За кратко като че ли се бяха пооправили нещата, или аз поне така си мислех.   Thinking  Но той трудно заспиваше и почти не спеше през деня, за по 20-30 мин. За нощните хранения не ми се говори  ooooh!  А сега след като се захранваме и на обед яде пюре/125 гр./ + кърма и 17:30-18ч каша  - през другото време се кърмим. Явно се наяжда и спи по час, час и половина 2 пъти на ден  Peace  Което за мен е невероятна почивка  Hug А нощем яде 1 или най много 2 пъти което пак ме устройва, та и аз да се понаспя.  Whistling  

Bub_ Ако ще я оставяш да реве, то не трябва да се пречупваш. Ако не можеш да издържиш, по добре въобще не я оставяй  Peace Защото тя ще знае че ако плаче достатъчно дълго време ти ще я вземеш и може така да реве с часове  Peace

p.atanassova Сиренце беше писала  Peace  Peace

# 266
  • Пловдив
За бисквитките
В този файл момичетата от темата за ЗВБ са събрали доста рецепти. Има и няколко за бисквитки без мляко, масло и т.н., т.е. подходящи от сега. https://docs.google.com/document/pub?id=1OWAWgel8Rv_v5i9KH4GhoaW … bVcUOAU&pli=1

Аз редовно правя от настърган или намачкан плод, капка зехтин и малко брашно за сгъстяване. Оформям с лъжичка на хартия за печене и пека на 180 градуса. Стават с всякакъв плод и брашно.

# 267
  • София
p.atanasova, благодаря. Ще купя аз 4-ката за по-сигурно.

# 268
  • България моята родина
При вас времето май е лошо при нас стана за разходка и дивия успя да поспи навън.

Снощи Сашо се разбуди както обикновено и не поиска гърда да заспи,тогава реших и аз да пробвам на ръце.Уви не се получи ами той тежи 9.500 близо и е дълъг над 70 см как го постигате това с приспиването на ръце искрено ви се възхищавам.Мъчих се мъчих то ръцете и краката му се висерят,стърчат тежи много,абе мисията невъзможна  Shocked.За това се и радвам,че през деня не се носим на ръце.А за ставане или за лазене и дума да не става никакво усилие от негова страна,явно си е мързеланко. Laughing

# 269
  • Бургас
Към мамите които сами правят пюретата, споделете как правите месно пюре и слатате ли подправки в зеленчуковите пюренца?(Прочетох, че може да се добави магданоз, гьозум, копър, чубрица, дори лук и чесън.)

Общи условия

Активация на акаунт