МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 565
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Привет гърлз  hahaha

Към мамите които сами правят пюретата, споделете как правите месно пюре и слатате ли подправки в зеленчуковите пюренца?(Прочетох, че може да се добави магданоз, гьозум, копър, чубрица, дори лук и чесън.)
Месо домашно съм давала само пиле-варих за супа и просто дадох едно по-голямо парче-така че да може да го хване,тя "отхапа" малко,прехвърли го няколко пъти из устата и го глътна. На зеленчуците  не съм слагала нищо,изключвам единичен случай,когато бях правила кремсупа за нас и и дадох два пъти на върха на лъжичка да си близне,така се облизваше после,че няма накъде...

Ivelina9292ние сме 10,200 минимум и познай какво ми е като се носим,оставам без ръце,затова избягвам да я нося.,

Кисело мляко - мисля след годинка да давам,може би най-рано 11месец

Домашни бисквити не правя

Мама Веси-мерси за кафето.Как бяха танците вчера?или пропусна предизборно

За изборите - гласувах,но на балотажа няма да го направя поне за президент,възмутена съм от кандидатите...

Commelina честито

mama_i_bebe-попари не правя,не мисля и да правя

И да ви кажа,че нашата хитруша много усеща при кого минава номера-знае,че аз не я разнасям на ръце из къщата и не иска,но като види баба си,която я носи и веднага протяга ръце,а като я вземе и малката веднага показва рафта над камината,където обикновено "опознават"двете.Дори вчера счупиха един сувенир от пътуване в чужбина.

Друго няма какво да споделя,реших само да се разпиша...

# 271
  • Пловдив
Момичета, благодаря за честитките  Hug

В това ужасничко време май ще висим вкъщи на компютъра.
Хайде да подосаждам още малко  Crazy и да ви се покажем как се храним сами - с банан, коричка и каша.

Снощи Сашо се разбуди както обикновено и не поиска гърда да заспи,тогава реших и аз да пробвам на ръце.Уви не се получи ами той тежи 9.500 близо и е дълъг над 70 см как го постигате това с приспиването на ръце искрено ви се възхищавам.Мъчих се мъчих то ръцете и краката му се висерят,стърчат тежи много,абе мисията невъзможна  Shocked.
Хахаха, Ивелина, с тренировки стават нещата. И Тошето е 9 кг и  70 см, явно доста съм заякнала  hahaha Те и навън разходките са ни на ръце и със слинга все.

# 272
Bub_  за козето мляко - ми нали то е най-близко до кърмата, защо да не му даваш...козето за бебе е най-хубаво.
А и много майки, на които кърмата рано е спряла дават такова мляко. По-добре е от сяквите адаптирани , тъпкани с какво ли не млека. Тези дни почвам да давам на моя бебок. Но съм сигурна в хората, от които го взимам, все пак и това не е от малко значение Simple Smile
  Stuck Out Tongue Winking Eye
Исках да ви попитам нещо - как правите попарката? С чай ли, с мляко ли? И какво сирене ?
Да бе да, от кога краве или нека и козе стана по полезно за бебе на 3 мес-6 мес например по добрия вариант от адаптираното. Shocked
Освен форума трябва да се чете и някаква по така литература,  или поне ако не ти се чете може всеки да си храни детето и с конско мляко (на мен са ми го давали Embarassed) ама чак пък да кажеш че е за предпочитане.

Към мамите които сами правят пюретата, споделете как правите месно пюре и слатате ли подправки в зеленчуковите пюренца?(Прочетох, че може да се добави магданоз, гьозум, копър, чубрица, дори лук и чесън.)
За Крум още не съм правила, но за Емил ги добавях в зеленчуците, сваря ги пасирам с пасатора и в зеленчуковото пюре.
Как ще го давам сега представа си нямам още, не ми се вижда добра идея пилешкото например да го дам на парче, аз не мога да го сдъвча и да глътна. Подправки в тази възраст освен копър не бих рискувала, може би чак след 10-11 мес.
Направихме си хубава разходка, нищо че е мръчаво. завих го добре и си спа поне час на вън.

# 273
Ку-ку! По ред на номерата - и аз като Мама Веси   Hug, започвам:
Първо да честитя на Лъки за християнчето Ади! А бе много си е хубаво да са кръстени децата, какво ще ги чакате да порастват, че да избират сами, а до тогава как без ангелче-хранител ще бъдат?  newsm78
Да поздравя Енач и Комелина за озъбването на бебоците им, и Пенмар за отминалата годишнина - ГУ Simple Smile  Честити 7 месеца и на бебоците на Редрени и Надя - Живчето е голям сладЪр (това като Катилиас, на която ще кажа, че само едно нещо е по-хубаво от това, сладкарка като теб да си направи сама торта за рождения ден: мъжът й да й я направи, така че сте в десятката  Hug )
ВСД, и вашият е симпатяга голям  Hug
Мама Веси, мерси за калкулацията на интернет покупката, ще си помисля, но май вече клоня към гърнето на Чико от 8-9 лева, което се води 18+, ама става и нашите юнаци.

Видях, че ви вълнуват намаленията, та да ви кажа най-добрата оферта: хващате някой близък рожденик в настоящата календарна седмица за ушите Wink и го водите в ДМ  в четвъртък, петък или събота, понеже ще важи и намалението за рожденик, та прибавено към другото на кърпички, памперси и пюрета - е -хееееее, съвсем на далавера стават нещата! Аз питах, и така ми казаха, но докато не го видя в четвъртък, няма да го повярвам. Ще ви пипша веднага, да знаете. По-добре да не питате и вие, че големият интерес може да обърка работите (да кажат, че важи само едната отстъпка).
Сабрина, за мантуто: педиатърката констатира на 7 месеца липсата на белег, пише една бележка и те праща в Белодробния диспансер на ул. "Кирил и Методий", или - както нашата направи - при изнесен преглед на друго място при лекар от същия диспансер - на "Одрин" 95 (а може да има и на други места). Отиваш с бебето, драсват го на свивката ръчичката и точно на третия ден отчитат - ако няма реакция, на момента му слагат ваксината. Двата пъти платих по 5 лева, не разбрах точно за какво, но други мами ми казаха, че и на "Кирил и Методий" също се плащат същите пари.
Мама и Бебе, аз за козето мляко съм доста резервирана заради риск от евентуални алергии, и затова няма да бързам с него, нито  и  с кравето, де.
П.Атанасова, купичката е на Bebe-jou http://www.bebe-jou.com/product/show/52/Hot%20water%20plate.html, но ми е подарък от Германия - тук не съм ги виждала по магазините. Ако решиш да поръчваш, кажи ми финансовите условия, ще взема още една или две, че страхотна работа ми върши, а се амортизират все пак. Яница и Лилироуз, бяхте ми казали за подобна на Canpol - сигурни ли сте, че е на този принцип, че видях една, но тя само е подплатена отдолу против изпускане от ръката, а няма контейнер за вода.
Енач, честити 8 месеца на Евичка Simple Smile Жива и здрава , и гордост на мама и тати! (ти писа, че няма да имаш компютър тези дни, но ще видиш честитката, рано или късно)
 И Марио днес става на 8 месеца Simple Smile       party023  party023 newsm67

А днес бяхме на първия ни детски рожден ден на едногодишно приятелче, та надувах ли, надувах балони .... , ама мнооого са си  хубави тези емоции - то засега са за мамите, а за децата ще са повече от втория рожден ден нататък  ura

Комелина, много ви е сладък бебока!   bouquet И колко коса има  - и ние имаме много, ама вие направо биете рекорда! Само перчемко Момчил на Мур скоро не сме го виждали как му е прическата, той е конкурент голям Wink  Hug

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 15:17 от sirence

# 274
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Месото ми е предварително сварено,пасирано и замразено!Правя зеленчуково пюре и отделям половината, в която слагам свареното месо! Магданоз слагам на почти всички пюрета / само на картоф+тиква не слагам/. Лук също слагам,но не винаги. Моя позната пък слага на всичките чубрица,но аз досега не съм пробвала!

# 275
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Честити 8 месеца на Мариоura

# 276
Сиренце, много обичам да те чета!
Честит мини празник  Tada
За купичката с вода, аз на кампол не съм виждала, Яни каза, че има такава.
p.atanassova, аз бях виждала преди време в Люлинския Хиполенд, не съм сигурна на коя марка беше. Всъщност не знам за кой град питаш  Embarassed

За подправките в пюретата - чат-пат като се сетя слагам мъничко лук и веднъж сложих малко стръкче целина. Мисля, че в минимални количества магданоз, копър, лук не са проблем. Чубрица и джоджен ми се струват с по-наситен аромат и аз лично не бих сложила на този етап.

# 277
Благодаря на всички момичета, които се включиха по моите въпроси  Hug

Относно козето мляко - май ще го въведа към края на годинка.....не мисля, че може да има проблем...Все пак като се замисля повечето от нас са отгледани с кисело мляко и от по-ранна възраст, та какво ни има сега?! Wink Това си е мое мнение......

За пъзелите - ще проверя в Хиполенд и в Джъмбо  Peace

Сиренце, честити 8 месеца на Марио!
Това с ДМ е супер, само дето ме е яд, че няма да можем да се възползваме и се разминахме с една седмица - таткото имаше рожден ден преди седмица  Crossing Arms ама здраве да е! Wink

За подправките - досега съм слагала само целина...нищо друго.

Bub_ Ако ще я оставяш да реве, то не трябва да се пречупваш. Ако не можеш да издържиш, по добре въобще не я оставяй  Peace Защото тя ще знае че ако плаче достатъчно дълго време ти ще я вземеш и може така да реве с часове  Peace

Даааа, така е...ще видим как ще се справим с това налагане, защото според мен тя вече усеща какво ще се случи и много добре ме работи
Blush

# 278

П.Атанасова, купичката е на Bebe-jou http://www.bebe-jou.com/product/show/52/Hot%20water%20plate.html, но ми е подарък от Германия - тук не съм ги виждала по магазините. Ако решиш да поръчваш, кажи ми финансовите условия, ще взема още една или две, че страхотна работа ми върши, а се амортизират все пак. Яница и Лилироуз, бяхте ми казали за подобна на Canpol - сигурни ли сте, че е на този принцип, че видях една, но тя само е подплатена отдолу против изпускане от ръката, а няма контейнер за вода.
Енач, честити 8 месеца на Евичка Simple Smile Жива и здрава , и гордост на мама и тати! (ти писа, че няма да имаш компютър тези дни, но ще видиш честитката, рано или късно)
 И Марио днес става на 8 месеца Simple Smile       party023  party023 newsm67

Sirence, да расте здрав и послушен Марио и много, много да ви радва и българската и гръцката рода   bouquet!
Аз имам купичка на Canpol и е на същия принцип като твоята. Купих я случайно от една разпродажба на половин цена в магазин до нас, беше последна и ми излезе някъде под 10 лв. Благодаря ти, че ме светна,  Hug Heart Eyes точно от теб я бях видяла, нали я беше показала преди и много я беше похвалила. Върши страхотна работа, толкова полезна вещ отдавна не бях купувала. Спести ми парите за нагревател, който мислех да купувам преди това.

# 279
Поразрових се малко и намерих. Ето такава ми е купичката: http://canpolbabies.com/en/products/product/459-food-warmer-plate/page:3/group:2

# 280
Моята баба (пра баба на бебо) ни праща редовно домашна кокошчица и я варя и я слагам на порции в бурканче с малко бульонче. Варя зеленчуци, пасирам ги и слагам малко месце и такам.     food002

ОБОЖАВА го   Blush    в бурканчетата въобще не ги яде.  Чакаме тея дни и зайче. Бе по-хубаво от домашното-няма.

Да бе да, от кога краве или нека и козе стана по полезно за бебе на 3 мес-6 мес например по добрия вариант от адаптираното.
Освен форума трябва да се чете и някаква по така литература,  или поне ако не ти се чете може всеки да си храни детето и с конско мляко (на мен са ми го давали ) ама чак пък да кажеш че е за предпочитане.

По повод този коментар ще кажа, че всеки прави сам за себе си избор как ще храни детето си, а тук сме се събрали всеки да изкаже мнението си и да каже как той прави нещата вкъщи. Задаващия въпроса САМ решава дали ще се възползва от съвета.
Няма как да ме убедиш, че купените пюрета пък са по- ОК от домашно приготвените примерно (логиката е същата, като с млякото). Няма как да бъда и убедена, че купената готова каша е по-ОК от попарата, киселчето, гриста примерно.
Ама няма значение де...казах просто какво правя аз вкъщи според предпочитанията на моето дете.      smile3541

# 281
sirence, честита месечинка на Марио. Да е все така чаровен и послушен  Grinning

Bub_, пъзели има в Джъмбо, по 19.90 лв. с принцеси, тъкмо като за Дара  Grinning

Подправки - досега съм слагала само целина, понеже имам домашна и най-вече защото я имаше в заешкото пюре, което купих и исках предварително да се запознаем с нея, че в пюрето имаше твърде много нови за нас неща. Ако имах домашен магданоз и копър, също бих слагала, че и тях ги има в месните пюрета. Самата целина я сложих докато варих картофче, но преди пасиране я махнах.

Кисело мляко не мисля да давам скоро.

# 282
sirence, честита месечинка на Марио Hug

Днес ходих до Хиполенд и видях много пъзели - с Мики Маус, Мечо пух, цифри, най-много ми хареса един пъзел с пътища Simple Smile Имаше много промоции Grinning и взех на Вики образователното куче на Фишър Прайс за 59.90 Grinning, иначе е 70лв в Джъмбо.

Кисело мляко няма да давам скоро, има кърмица Grinning

Приятна вечер момичета Hug

# 283
Благодаря ви за помоща, мами!   bouquet
Моя синковец не ми яде кашите  Cry май ще се върна на зеленчуци и тогава пак ще пробва, пък каквото стане. Иначе вече пълзиме навсякъде и исе изправя за всяко нещо до което се хване! Яко мете пода иначе  Laughing , хайде, че супата ще ми изкипи   food002

# 284
Здравейте, мами! Направихме днес следобед много хубава разходка. Излизаме вече с новия кош и ми е много удобно като ги сложа и двамата в количката. Баткото толкова много се радва на локвите, прибрах го като се намокри до коленете, но много хубаво се наигра. Ади пък в студа спи много хубаво, та се готвя вече за утре, че в къщи ме хващат лудите да стоя.
Благодаря ви много Маринелс, Лилинчо, matza83, Мама Веси, Мър, Пенмар, Редрени, maiski3, Ена, Сиренце  Hug
Лилинчо, мерси за линка за припиването. Още не съм решила, че ще я оставям така всяка вечер, но вече мине ли 12 и не иска да ляга ще я оставям  Crossing Arms Не стига, че спи по няма и час през деня, а и през нощта не иска  ooooh! Но всеки път като се заканя и нещо се променя - днес например спа почти 3 часа и сега също спи  Shocked
Пенмар, честита ви годишнина! Да сте много влюбени - гууууууу - и много щастливи заедно!
Редрени, Комелина, честито ви зъбче! Майски, хайде ваш ред е  Simple Smile Комелина, много сте сладки с комата хляб, а каша само си хапва момчето!
Мама Веси, баткото наистина ми е много кротък и гальовен. И видимо си предпочита мен пред баща си. Всяка вечер баща му го приспива, но той винаги се пазари да отида аз да му чета приказки. Всяка вечер му обяснявам, че аз ще му чета утре на обяд и на следващата е същото. А Ади е фурия, но тя пък е като закърфичена за мен, чак изтощително закърфичена, не ми стига въздух, ако ме разбираш.
ПипИлота, Комелина, честито Ви пролазили дечица!
Катуолк, ние сме още назад със захранването, но на баткото слагах подправки - магданоз и други зелени подправки още от началото, по-нататък лук и чесън. Месото го варях отделно - например един заек, разделях го на порции и го слагам във фризера. После приготвям зеленчуците и добавям месото.

Общи условия

Активация на акаунт