МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 418
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Честити 8 месеца на прззнуващите!

Благодаря на всички мами, които се включиха по въпроса за бисквитките Wink Аз да ви кажа, не мога все още да се престраша Sad Имам някаква фобия от това задавяне.....Аз понякога може да се задавя и от собствената си слюнка едва ли не....абе страх си ме е и не знам. Чудя се едно време как са процедирали като май не е имало такива топящи се бисквитки, което улеснява положението или поне не знам на мен да са ми давали такива  newsm78 Сега това ми е другия страх, как ще да я науча да яде твърдите неща?!  Thinking Пюретата, които й правя, не ги пасирам, а ги намачквам с вилица и тя си ги хапва без проблем. Та такива ми ти работиии......
Ена, да, видях, че има захар в бисквитките на Плазмон, но не знам да има такива, които да се топят и да се без..... Wink
Да ви се оплача, че и аз съм в отбора на болните - страшна хрема......направо ужас! 1-во таткото беше болен, след това и аз....и понеже сме при родителите ми, изолирах Дара да спи при наште, че поне през нощта да не е близо до мен. Дано да я опазя!  Praynig

Някой беше питал за цикъла - ами и аз нямам още....Все още имаме кърмения и предполагам, че след като спра, тогава би следвало да ми дойде....Охххх и това ме подсеща, че не съм си записала час при гинеколога и май май ще трябва и това да направя Sad

Към мамите, които ползват чисто месните на Хипп....абе нещо много гадни ми се струват Sad Наистина както Лилироуз казва миришат като кучешки пастет Sad Преди тях бях ползвала от тези на Плазмон и определено не бях забелязала да са така....тъпото е, че те имат сол  Confused И сега съм решила както тука някои мами процедират, да сварявам пилешко и да пасирам....Някой ми беше споменал за пилета Дюк, били екологично гледани, хранени само с растителни храни и без антибиотици.....та днес ще потърся такова пиле  Wink

Относно албумчето......ами аз не съм си надписала снимката също....ама и не виждам и другите да са  Thinking Ако трябва, кажете как  Embarassed

Хайде хубав ден ви желая!  Hug

# 571
Да се отчетем, бяхме на консултация малчо е 9,400кг (+400) и е 72см (+2) а аз се притеснявах че не иска да яде и няма да е наддал и грам а то се оказа доста прилично Simple Smile

Слънчев и хубав следобед от нас Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 15:12 от стефанова

# 572
Мартенки, четете ли вече приказки на бебоците? Ето нещо, на което попаднах из нет-а:
7 признака, че героите от ''Мечо Пух'' употребяват забранени вещества: 1. На магарето Йори не му пука за нищо, реакциите му са забавени и демонстрира силна липса на мотивация. - Марихуана. 2. Прасчо се бои от всеки и страда от мания за преследване. - Гъби. 3. Зайо си бута носа навсякъде, от всичко има нужда. - Кокаин. 4. Тигърът не може да стои спокоен на едно място, постоянно скача и вика, никога не се уморява. - Екстази. 5. Кристофър Робин може да разговаря с животните. - Халюциногени. 6. Мечо Пух обича сладкото и има наистина безгранична фантазия. - LSD. 7. Бухалът винаги се притичва на помощ на всеки, който има проблеми. - Дилър.
Бързо оздравяване на малките сладурчета!  Hug

# 573
Bub, аз ти я надписах Peace

# 574
Привет  Hug
Аз съм оставила Виктор да спи в количката на терасата  Mr. Green и го гледам от вътре. Ама иначе не ще да спи и само мрънка и плаче а бе киселяк  ooooh! а сега на вън спи вече 1 час. И без това снощи не спахме добре, че и Т ми вдигна  ooooh! Но пък аз май започвам да се оправям  Praynig вече хремата ми намалява   Peace

стефанова, Mur Честито на ставащите на 8 месеца Момчил и Самуил!  Tada

Mur, Буб Бързо оздравяване и на вас  Hug

Еna Излиза че сме си самодостатъчни за диалог  Joy

Бета И аз реших да пробвам да видя дали ако му посоча нещо ще ми гледа пръста или ще гледа това което съм му посочила  newsm78 И се оказа че и той гледа това което му посочвам  Hug явно вече доста добре разбират какво им се говори  Mr. Green а аз си мислех че са още много малки  Whistling

Адриана   Браво на Вайяна  Hug  Ние още не сме писали, но си спомням миналата година какво беше писала: Мили Дядо Коледа! Аз съм много добра ученичка / hahaha беше в 3 група в градината/ Много знам и за това трябва да ми донесеш.......  Joy Много се смяхме с мъжа ми  Laughing

matza83 Бързо оздравяване и на вас  Praynig  Аз капя кърма и сребърна вода от вчера и се надявам да има ефект  Praynig

migeo така е като има под ръка чекмеджета, какво да ги прави  Laughing

racholina Каката много обича да и чета за Мечо пух  hahaha  Joy А на малкия чета не точно приказки  Mr. Green има такива дебели книжки с по няколко изречения на всяка страничка  Peace и той ми обръща внимание за кратко разбира се   Mr. Green

# 575
ино4када Пълна ти е пощата   Peace

# 576
  • София
Привет Wink
Всички болнички бързо да оздравяват Praynig

Честито на всички месечинки днес   Heart Eyes

Буб, аз също купувам от чистото месо на хип , направих на Андреа зеленчукова супа и вътре сложих част от него.Е, толкова много не ми е яла никога, накрая реших ,че ще и стане лошо Crazy, но нищо и нямаше Hug и после блажено заспа.
migeo , Бобо ти тараши шкафчетата, а Андреа редовно ми скубе палмата Laughing, онзи ден даже похапваше едно от листата Embarassed
Мерис,Петър и Стефан са много сладки Heart Eyes

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 17:19 от maiski3

# 577
Еna, изчисти си пощата  Wink

# 578
Лъки, мила, само 3 съобщения имам. newsm78 Вече ги направих 1. Wink
Ева не яде палми, ама иска да рови в пръста от саксийте. Laughing Това става само като е долу при майка ми, че вкъщи съм се освободила от всякакви растителности, заради алергията на баткото.
Уф, ставам, че дават зор.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 20:06 от Еna

# 579
Привет момичета,

днес ходих да се занимавам с разни бюрокращини покрай документите и малката се държа много прилично по "институциите",много и беше интересно. Ноооо като се прибрахме няма такъв киселяк -разболява се и е ужасна...

Да Ви почерпя с торта от моркови, която правих днес:

# 580
Мър, много неприятно. Бързо за оздравява малчо  Hug
Бобчо и той, и всички болнички.
Ена, вие как сте?

Маринелка, потекоха ми лигите. Майсторка.

може ли някой да даде адреса на Дядо Коледа, да си го запиша аз, че да си го имам, когато ми затрябва

# 581
lilyrose Hug

адреса на Дядо Коледа

Santa Claus
Arctic Circle
96930 Rovaniemi
Finland

# 582
Привет мамчета и от мен! аз рядко пиша но ви чета вечер, когато заспят децата Laughing
На последната консултация преди седмица бяхме 7500 и 68см.качили сме 400гр от предната консултация,за мое учудване защото още не съм заменила на 100% нито едно млечно хранене,още караме на кърма. Девойката въобще не е фен нито на пюретата, нито на кашите които давам.Със зор изяжда едно пюре на Хип от 125гр, кашите също на Хип ако не ги смеся с плодово пюре повече от 5,6лъжици не иска. Вече почвам да си мисля  че ще се кърмим още дъъъълго Rolling Eyes Колко трябва да изяжда бебе на 7мес на едно хранене 180,190 гр newsm78
Имам и въпрос към ЛЛЛ бях лепнала вируса с разстройството и повръщане,само че при мене мина по леко само с болки в ставите,отпадналост и болки в стомаха.За съжаление нямаше как да не храня малката и я кърмих и тогава, и тя от вчера има разстройство и лека Т 37,2 днес вече е по добре,то е ясно че съм я заразила но при такива случай какво да правя за напред да спирам ли да я кърмя?
Да питам кърмещите мами "екстри"  като попара и кухня от млечна кухня давате ли? Мене вече ме мислят за луда щото нищо не давам ,то при нас кухнята почва от 10м ама те пак ми се чудят що не и вземам с чужди купони а давам пари за пюрета Mr. Green Аз попара не давам още,даже и глутена не съм въвела,защото от един сухар /на Пападополу/ се изприщи и направи алергия. И така си се кърмим,кърмим.... Laughing

# 583
lilyrose, аз бях писала по-назад, но може да си пропуснала. БГ пощи имат такава "услуга". Адресира се до Дядо Коледа, Лапландия. Пишеш писмо на обикновен лист, като накрая пишеш напр. "чакаме те с нетърпение" и пишеш обратния си адрес. Слагаш го в плик с марка за България, като на плика също си пишеш адреса. Връщат ви отговор в цветен плик на цветен лист. Дано да съм обяснила ясно. Адриана, страхотно писмо сте написали  Hug Баткото днес си хареса за подарък 2 лего, така че и ние ще сядаме да пишем писмо  Laughing Аз му бях избрала друг подарък, но явно така ще е занапред - с предпочитания, а не каквото мама реши  Crazy
Ена, забравих да ти пратя този сайт, погледни и там. Някои цени са по-евтини от другия, въпреки че няма толкова голямо разнообразие.
racholina, баткото, когато беше на тази възраст разглеждахме книжки с картинки и слушахме аудио приказки докато си играем. Не му се задържаше вниманието да му чета. Сега с Ади въобще не ми остава време, второто дете винаги е някак на самоотглеждане - и по-малко снимки й правя (просто съм все заета с нещо), и по-малко внимание мога да й отделям, все пак има и друго дете, и по-малко се впрягам, представям си как е с трето. Ще чакаме скоро отзиви от Катилиас Laughing
Хайде всички болни да оздравяват. Моите и двамата са със сополи. Давам разни хомеопатични, дано се оправят, че другата седмица ще ги водим на спа-хотел  Praynig Ще трябва да купя и пюрета на Ади, препоръчайте ми нещо. Досега е яла картоф, морков, тиква, тиквичка, чушка, просо, елда, амарант, утре може и спанак да й дам. Ябълка досега давах в ниблера, днес обаче грабна едно резънче от на батко й и си хапна от него, така че сама мина на бейби лед  Laughing
malka s4etka, и аз не съм въвела глутен, не давам попара, но мислих точно от тези сухари да взимам в бъдеще. От тях съм давала на баткото и не съм имала проблем  ooooh!

# 584

malka s4etka Ами не си избрала подходящ продукт за захранване с глутен.
За детска кухня въпроса е сложен, вчера изгубих и последната си партнерка в разходките.
Не сме се виждали от месец и нещо, и като се видяхме и тя ме пита дали съм се записала на детска кухня Shocked и какво ми е мнението по принцип за детските кухни. Ей не се научих аз за 37 години че не винаги трябва да отговаряш откровено на такива въпроси. Е не и стана приятно да слуша какво мисля по въпроса, така че изгубих и последния човек с който да се разхождаме с колички.
Предполагам и ти не държиш много на моята откровеност, затова ще отговоря така.
Не мисля че детските кухни е най доброто което може да дадеш на детето си, можеш естествено и това си е избор, просто не е най доброто.
Изключително неразбираемо за мен да взимаш детска кухня за дете на 7-8 мес, първо то не би трябвало да яде толкова че да ти е трудно или време отнемащо за готвене, второ за какво разнообразие трябва да иде реч когато още не сме въвели глутена, трето как може да взимаш детска кухня за дете на 8 мес когато ястията там са готвят за по големи деца.
Толкова съм близо и отвътре видяла тази институция включително и часна детска кухня, че няма да дам от там, но това е мой избор. Макар че не считам за нещо лошо да храниш дете от детска кухня когато то е на година и половина две, но да взимаш по три манджи на ден и да ги предлагаш на дете на 8 мес като знам че има вътре сухо мляко, замразени зеленчуци,  замразено месо, продукти с толкова неизвестен произход.
Май пак се получи доста откровено Sick

Общи условия

Активация на акаунт