Израел - 55

• 150 410
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • T"A
Е, аз споделих лично впечатление, може и да е знаела жената... Макаби не праща никакви писма и подсещания за изследвания напр., както казах, на нас ни го натъртиха в типат халав, когато ходихме за ваксината. А ако детето няма оплаквания, не посещава личния си (или ако е на алтернтивна медицина пр.)  Wink

Между другото, на мен много ми допадна една статия за храненето: Обществено хранене
Някой да е чел и книжките на тази авторка?

Мента, ама ти като правиш такива обявления ги пускай с по-големи букви, ако обичаш.

Laughing

# 196

Мента, ама ти като правиш такива обявления ги пускай с по-големи букви, ако обичаш.

Laughing
И аз се връщах да търся повода Laughing
     Имах предвид,че Типат Халав не е само за ваксини и да ги откажеш пак можеш да го посещаваш, има мерки, преглед за развитие и т.н., не ти се отказват тези неща като се откажеш от ваксини. Алтернативи също има Peace
    Не съм чела книги от авторката, интересна е статията
    Най-малките недоноени бебета http://www.jpost.com/Health/Article.aspx?id=249401

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 15:58 от mimkis@

# 197
  • T"A
Нали знаеш, че често майките остават с неприятно чувство след посещение в Т.Х. и някои с удоволствие биха го избегнали. Даже мисля, че и конкретния случай е такъв (по някаква случайност с тази майка 2 пъти се засичам на срещи, като първия път бях още бременна).  Simple Smile

Аз пък какво видях днес: https://lh4.googleusercontent.com/-YB7pDdl6Jco/TuoK0U2Iq2I/AAAAA … s400/DSC00447.jpg

(вижда ли се обявата? бърз превод: кибуцничка с опит в гладенето предлага услугите си - да глади и  да сгъва дрехи по домовете на клиентите - не знам защо, но ми се стори забавна обявата  Grinning не бях попадала на такава преди)

# 198
  • София
(вижда ли се обявата? бърз превод: кибуцничка с опит в гладенето предлага услугите си - да глади и  да сгъва дрехи по домовете на клиентите - не знам защо, но ми се стори забавна обявата  Grinning не бях попадала на такава преди)

аз си имам една такава жена, макар и да не е кибуцничка, която идва два пъти седмично именно да глади, сгъва и подрежда, ако случайно й остане време може и да позачисти, но обикновено я затрупвам с пране за гладене.  Joy

# 199
  • T"A
О, Илче, в България все още има хора, които си гладят дрехите, а тук това е рядкост (освен за празник)  Wink
Ние си даваме чаршафите на гладачница, иначе аз върша тази работа.
Но нямам опита на жена, която цял живот това е вършила в кибуца  Flutter

# 200
  Момичета, благодаря ви, че споделихте за желязото.
Ние вчера навършихме 5 месеца. Захранването мисля да го започвам някъде след 2-3 или 4 седмици. За сега е само на кърма, без режим и ограничения- когато си поиска яде по колкото си иска. В Типат Халав бяхме за последно преди месец. Тогава ми казаха, че килограмите 5,620 са под нормата за четеримесечно и трябва да и давам поне два пъти на ден "матерна" и да започвам захранването. Повториха ми го няколко пъти за няколко минути.  Матерна не започнах, но започнах по-начесто да я подсещам да яде. Онзи ден на домашния кантар (за възрастни) я изтеглих 6,100. Може и да не е съвсем точно, но си расте детето.

МЧ, благодаря за точното обеснение за парка. Открих мястото в картата, остава и "на живо" да го намерим.

Преди няколко дни обсъждахте въпроса за второ дете. Нямах време тогава да пиша, но и сега не е късно да кажа- Мимкис, момче, момче, ама и момиче е хубаво да имаш, пробвай и ще видиш. То това към повечето пишещи тук се отнася.  Правете второто, и дайте поръчка за момиче, че имаме доста подарени неща, които са ни малки или не са за сезона и си стоят с етикетите-трябва да ги дам на някои.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 20:44 от elinda

# 201
  • T"A
Елинда, на нас и за първото поръчката ни беше за момиче, ама съдбата ни изигра лош номер - сега смееш ли да поемаш отново този риск   Laughing
Колкото по-подвижно става детето, толкова по-бавно наддава. Ти хубаво си си решила да я храниш по-често, но аз да си напиша да не се притесняваш  Hug

# 202
  Ааа, Елинда аз за пола претенции нямам Laughing, но ако и след няколко години не са ти влезли в употреба дрешките ще се възползвам от предложението Laughing Mr. Green
    Дан-дан не се ли роди 3000-3200,колко да е на 4 месеца Thinking На мен ми се струва нормално, а и те растат скокообразно все пак Peace
     В кибуците има обществена пералня(не знам как да я нарека по-точно newsm78), в повечето ,които не са се разпаднали. НИе сме използвали такава като живеехме на юг, имаш си номер, който се слага с преса на дрехите(отвътре).Плаща се на килограм, получаваш ги и изгладени. Доста такива перални не съществуват вече наред с общите помещения за хранене и т.н. Peace

# 203
  • T"A
  (не знам как да я нарека по-точно newsm78)

Аз по-горе я нарекох гладачница, защото ние ползваме такива обществени перални само за гладене.
В кибуците, поне някога, може хората да са нямали перални, но на мен ми се струва кощунство да давам пари за пране при все, че си имаме пералня (немска, купена преди 7 години за 900 шекела втора ръка и работи безотказно)  bowuu
Няма спор - жената си е с опит, пък и с препоръки и може да се разчита на нея (амина) Simple Smile

МЧ ми препоръча преди време кокосовото олио. Йойо имаше някаква екзема, какво ли не предполагаха, накрая и антибиотична паста изписаха, аз го намазах 2 пъти с кокосово олио и екземата изчезна (става дума за себорейна екзема). Препоръчвам горещо, олиото го бях купила за ядене от Еден  Peace

# 204
Мимкис, много подробна и хубава статия за вит.Д.  Hug Но стойностите в нея не са актуални.  Peace  Последни изследвания показват, че дори човек да прекарва 8 часа на открито не може да си набави нужното количество витамин Д чрез слънцето. А ако става въпрос за бебе, още по-малко. Първо защото никоя майка не би изложила бебето си неограничено време на слънчевите лъчи .И второ защото евентуален дефицит на този витамин при майката предполага възникването на такъв и при бебето.А по  последни данни огромна част от човечеството страда от такъв дефицит.(Ако кликнеш в Google  на Vitamin D Deficiency може да ти стане лошо) 
Проучвам темата в последните 2 години и ще споделя неща само от личен опит  Peace :
Вече 8-ма година съм в слънчева държава и никога в живота си не съм взимала добавка на вит.Д(освен като бебе сигурно). След раждането получих брошура по пощата от моята здр.каса (Макаби), в която имаше подробна информация за важността и подценената роля на този витамин, за всички възрасти. От тогава досега (2 години и 3 месеца) взимам добавки на вит.Д. При направените ми скорошни изследвания бях на долната граница.Което означава, че съм страдала от сериозен  недостиг на този витамин години наред. Т.е. това, което искам да кажа е: моля майчета правете си изследвания и се грижете за себе си, защото от вас зависи и здравето на вашите бебенца. Peace
(Сестра ми, която е  в БГ се оказа с ниво 10 пъти под нормата).
А и още нещо - ако педито или личния препоръчват само 10 мин на слънце, това може само да ви говори за неговата неинформираност. Peace

За Типат Халав- мен ме изпратиха в 10-та глуха, като чуха, че не искам да слагам ваксини на малкия.Това за мерки и теглилки не им било спешно...Не че на мен ми е спешно.

Мента, имаше 'катава' в новините преди известно време, в която говориха за тази нова услуга.Струвало около 75-80 шекела на час (да си поръчаш гладачка вкъщи). И сигурно е голям кеф...(Макар да ми е  едно от любимите домашни задължения.)   

Елинда, честита ви 5-та месечинка!   bouquet Не се тревожи за теглото. Hug

УАУ Мента , сега видях за Йо-Йо.  Hug Не  мога да ти опиша колко се радвам! Hug

# 205
  • T"A
О, да не те подведа, мила - става дума за някакво образование на нослето, което му се появи, а на клепачите още се борим с възпалението, но и там има подобрение  Peace

И на мен гладенето ми е любимо, особено с хубав филм  Mr. Green

Мъничко червеничко, попадна ли ти тази статия от днес?
http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1590939

Не смеят да предупреждават за страничните ефекти от ваксините, защото се опасяват, че родителите ще спрат да ваксинират децата...

# 206
  Ние нямахме пералня, току що бяхме пристигнали, а и сумите не са като в градовете. Сега вече са отживелица тези неща, но се замислих, че вероятно преди всеки да си има от кибуца собствена пералня е било удобно и икономично за времето си решение.
   МЧ, аз пиех витамини по време на бременността,защото не консумирах много млечни. Преди да родя беше в нормата ми витамин Д. Иначе темата е доста сложна, дори да приемаш синтетични витамини или с храна,ако имаш проблем с т.нар, стомашен фактор(или малсорбация,което е по-сериозно) пак можеш да имаш дефицит на витамина/и. Много са факторите, един от тях е да речем и промяната в състава на храната. Една кокошка няма да снесе богато яйце,ако не я хранят и гледат нормално и т.н и т.н. Гледай това,ако не си го гледала вече Peace
     Има ли някой идея за бг торент с детски филмчета( с бг озвучение)?

# 207
Ой, много сте бързи.
Мента, дори и само това да е, пак се радвам  Grinning .
Тази статия за ваксините изобщо не ме изненадва.Хората с право се страхуват. А тези от Мисрад аБриут явно доста се притесняват от  масовите откази.Все пак става дума за много пари. Предполагам, че ще вземат някакви мерки срещу това Thinking .(Макар че от друга страна пък са оставили харедимите на мира-те нали отказват всякакви ваксинации)  .

МимкисPeace.  Не съм гледала филма. Изглежда много интересен. Благодаря! Hug
За торенти с детски филмчета на бг език и аз се редя на опашката...

# 208
  • София
За торенти с детски филмчета на бг език и аз се редя на опашката...

вие не можете ли да сваляте от замунда?  newsm78

за вит.Д-то и недостига му много се озадачих. аз помня, че Ида като беше бебе бях чела, че точно 10-15 мин. на ден стигат за образуването на необходимото количество витамин. Но може и това наистиан да са стари данни, отговарящи за време, в което замръсяването на въздуха е било по-ниско.  Thinking Ще взема да се разровя по въпроса.  Peace

# 209
  • T"A
zamunda беше със спрян достъп от чужбина, сега може и да са променили нещата... Но аз и заглавия, които да търся, не знам  Confused Така че, ако можете да препоръчате, поне да зная какво да търся..

За витамин Д мисля, че има две теории и наистина според едната 10-15 минути са достатъчни.  Thinking

Мимкис, аз пускам Том и Джери на Йойо - не е мн. подходящо за неговата възраст, но той го обича и  му го слагаме, когато трябва да му чистим клепачите, което на него не му е мн. приятно
ето това му е любимо  Peace
(човекът, който е качил това филмче, е качил още няколко Peace)

Можем и за книжки да направим един списък какво се харесва на мъниците. При нас книжките на иврит се котират по-добре, но има 1-2 на български които малкият обича.
Това е последният хит у дома: Моят мечо - пожарникар  Laughing

Food  Inc. е много въздействащ, според мен  Peace за мен новостите в този филм бяха по-малко, но на Ментов му повлияя отношението към храната, особено непосредствено след като го гледа...

Общи условия

Активация на акаунт