Израел - 55

• 149 020
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Цитат
Имам религиозен въпрос ...

Много благодаря на Илка за своевременния и бърз отговор. Както обещах изтривам въпроса.

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 14:53 от дядо хаджия

# 316
 Simple Smile Здравейте мили Дами!
Радвам се че има място, където ние, новодошли *израелки, можем да си улесним адаптирането, общувайки с вас.
От 3 дни съм тук, в гр. Модиин.Като за начало да питам : къде и с какви документи да отида за да моля за постояно пребиваване в Израел? 
Четох в форума по въпроса, поставен от sedrina още в 2011г.
Не намерих отговор от препоръчаният Верано Азул .
Предварително мн. ви благодаря.

# 317
Ами няма и как да намериш, защото аз не живея в Израел  Simple Smile, а т. нар. sedrina съвсем по фантомски се появи тогава в темата с неясна за мен, но ясна за нея самата цел, скалъпи някаква измислена история и след като не намери каквото търсеше, изчезна.  Sunglasses Ако си направиш труда да се разходиш из старите теми, там момичетата подробно са описали всички перипетии, дали са препоръки и насоки, координати и съвети. Успех!

# 318
Верано  Hug, а ще се променя ли  местожителството ти скоро?!

emilor, а ти как си дошла в Израел? За да останеш тук легално ти трябва да работиш, учиш или да си ола хадаша. Иначе като туристка от 3-6мес.

Сама ли си или със семейство, на какви основания искаш да подаваш документи за пребиваване?

На всички четящи и не пишещи дружки и другари много  Hug и  Peace.
Ние стягаме багажа за българско лято, да се похваля за не разбралите от фейса, че вече официално съм шофьорка, ходете само по тротоарите и се оглеждайте добре  Laughing.

Лек ден!

# 319

emilor, а ти как си дошла в Израел? За да останеш тук легално ти трябва да работиш, учиш или да си ола хадаша. Иначе като туристка от 3-6мес.

Сама ли си или със семейство, на какви основания искаш да подаваш документи за пребиваванe

Благодаря  Simple Smile за отговор!
Дошла сьм сега ей така, при мъжа си (израелец), който от месец тук, на работа.
Трябва да правя нещо за да стоя тук повече от 3-6 мес. За работа не мисля още.  
 newsm78   ...какво е ола хадаша ?

# 320
Оле хадаш е статут, който се придобива и ти дава право да получиш израелско гражданство. Може до се получи от всеки евреин по майчина линия или по бащина до 3то коляно, може да се получи и при брак с израелец. Мъжът ти би трябвало да ги знае тези неща  Peace, нека ти обясни.

При това положение с всички документи за брака, паспорти и с него под ръка отивате във Вътрешно М-во. Там попълвате каквото ви дадат и се задейства процедурата, доста пъти дълга и отегчителна, макар че не е задължително. Всеки случай е индивидуален.

Не знам доколко знаеш иврит, но ако ползваш английски може да погледнеш това http://gov.il/firstGov/topNavEng/EngSituations/

Успех!

# 321
Тали (мога така да се обръщам км теб?) ,
в Тел-Авив ли е външното министерство?
Не знам иврит ... Свидетелството ни за брак е на български език, трябва ли да се преведе? задължително ли е в фирмата за преводи?
Целтта ми е да пребивавам в Израел постояно и да имам медицинско обслужване (дано да не се налага нещо сериозно).   Wink  възрастта ми е *балзаковска

# 322
Тали (мога така да се обръщам км теб?) ,
  Peace

Клонове не Вътрешно М-во има в повечето големи градове. Не знам на вас къде ще ви е по- удобно в Тел Авив или в Йерусалим. Нека мъжът ти да се свърже с тях по тел. и да провери, за да не се разкарвате напразно. Всички документи трябва да са преведени и легализирани  Peace.

възрастта ми е *балзаковска
  Laughing Е, чак пък...  Simple Smile

# 323
 Simple Smile На всички пожелавам добро настроение и интересен ден!

Имам въпросче: как се справяте с птиците, приказно пееят от 5 сутринтта  ooooh! , но гадят по первазите на прозорците и балконьт...
 newsm78
Искам да посадя в саксията истинско,лечебно алое. Четох в интернет. Намерих и латинското му название, но на пазара за тези неща не го намерих.   

# 324
Здравейте на всички тук.Ех само как ме е оплю Verano azul .Защо си мислиш,че съм скалъпила нещо?
Та ти не ме познаваш изобщо.Чета темата отстрани защото нямам време поради новоредената ми дъщеря.Не се реших да живея за постоянно в Тел Авив.Сега живеем в Гент.Ще се включа по-активно ,защото тук наистина много ми допадат темите ви.Исках само да изясна положението.Бъдете здрави.

# 325
Tali Hug скоро ще е, но по последни данни не за дълго, поради приоритетно появяване на други дестинации. Разправии с български банки забавиха значително (надявам се да не е фатално) тръгването ни. Един ден ще напиша книга ... Crossing Arms

Sedrina, радвам се за теб и още повече ще се радвам, ако греша в предположенията си, но засега си оставам с тях и имам своите основания за това, като не възнамерявам да спамя темата с разискването им.  Peace

# 326
  • T"A
Искам да посадя в саксията истинско,лечебно алое. Четох в интернет. Намерих и латинското му название, но на пазара за тези неща не го намерих.   

Аз съм виждала алое, но не ми е трябвало и не съм запомнила къде съм гледала, че продават  Confused Е, не знам дали е от вида, който търсиш (ако има различни сортове). Тук му казват аловера, като една дума, иначе ако кажеш само алое, няма да те разберат  Peace

Птичките тук ги заобичах  Simple Smile

# 327

Благодаря   bouquet  за отговор и за съвет; ще питам за АЛОВЕРА. Така изглежда:

http://www.az-jenata.bg/article/6889/Aloe-Vera-naistina-lekuva/    ****   http://www.puls.bg/health/beauty/news_1914.html

Ползите и са големи; на мен много помага за моите кожни проблеми.

Птичките обичам и се наслаждавам от разнообразието на мелодиите и гласовете им.
 НО   Thinking  как да защитя големият ни балкон на последен етаж от *птичкини мръсотийки...?  Не ми се иска *изненадка да падне на главата, а и трудно се потдържа винаги чисто на такъв балкон.        
 Добро настроение пожелавам на всичките вас!  1swing  

# 328
Здравейте момичета !Колко струва една виза до Израел?

# 329
  • На дивана, под юргана
Здравейте момичета !Колко струва една виза до Израел?

За туристическо пътуване до Израел нямаш нужда от виза - трябва ти само валиден БГ паспорт.

Общи условия

Активация на акаунт