Израел - 55

• 147 757
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Ерев тов
Работих 1997-1999 в Ода шарон, Реховот, Гиват Савион и Ахисемах в строителния бранш. Миналата година имаше обява за такава работа, но едно от условията беше да не съм работил в Израел. Как и къде да потърся легална работа, имам ли шансове да си намеря нещо в областта на телекомуникациите, завърших такова висше. Позабравил съм езика, само говоримо го знаех, иначе владея руски и добър английски.
Стефанов

п.с. Има ли някой информация как се прави ин витро в Израел? Със съпругата ми имаме проблеми, и евентуално ако отида там да работя ще пробваме.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 21:31 от stefanov.t

# 481
  • T"A
Ерев тов  Simple Smile
Повечето, които са били активни в тази тема, имат израелско гражданство, така че за тях евентуално процедурата за ин витро би следвала съвсем друг ред от тази, която е за чужди граждани  Peace
Напр. израелски граждани не плащат процедурите, включени са ни в застраховките, докато някой, който идва отвън би трябвало да се допита до болница, да му се изпрати оферта с цени и т.н.

За работа - нямам никаква информация за тези области, но ми прави впечатление, че Фейсбук страницата на израелското посолство в България понякога публикува доста полезни линкове (напр. тук са ни питали  за образование и специализации - миналата седмица посолството публикува за университетите): https://www.facebook.com/IsraelinBulgaria

Съжалявам, че не мога да бъда полезна с по-конкретна информация.  Rolling Eyes

# 482
Не коментирам просто публикувам ако някои иска да отиде да знае....

Публикуваме призива за демонстрацията и декларацията на организаторите:

"До всички, които носят България в сърцето си!!! Неделя 24февруари 17.30 пред българското посолство в Тел-Авив!!! С вас сме!!!"

"Декларация:

до Президента на Република  България!

Ние, българите живеещи в Израел напълно подкрепяме протеста на сънародниците си.
Подкрепяме  желанието за силна социална държава, дойстойно детство, достойни старини и достоен живот.
В хилядолетната ни история е имало възходи и падения, но винаги името  БЪЛГАРИН е устоявано с гордо вдигната глава. Искаме това да продължи!
Искаме да не се срамуваме от принадлежността  си, да носим с чест и достойнство името "българин"!
Дерзайте сънародници!
В  сърцата и мислите ние сме с вас!
Тел-Авив, 24 02  2013

И още:

"До всички скептици:

Подкрепата ни за България възникна спонтанно след обсъждания и призива във фейсбук в петък -22. 2.т.г.  Това са млади хора, на които не им е безразлично какво се случва. Не сме свързани с политически партии, още по-малко с гн.Божидар Томалевски! Разграничаваме се от всички, които се опитват да ни вкарат в рамка или да си припишат дивиденти! Младите хора в Израел имат свое мнение и своята дума !!! Всички български граждани живеещи в Тел Авив са поканени да участват! ДНЕС , 24 ФЕВРУАРИ В 17.30 ЧАСА ПРЕД ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА УЛИЦА ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ 21"

# 483
Mentha Благодаря за информацията. Чакам от позната информация за курс по иврит и ще се оглеждам за работа.
Стефанов

# 484
Mentha здравей  Simple Smile Искам да те попитам когато в България се празнува велигден ,тук запозната ли си в наща църква в Йеросалим как стоят нещата и лесно ли може да се намери там.Сподели каквото знаеш, благодаря ти предварително Simple Smile

# 485
  • T"A
На Великден (в неделя сутринта) може да отидете до Божи гроб. Ако пътувате с градски транспорт - от града, в който се намирате, взимате рейс до централната автогара (тахана мерказит) в Ерусалим, от там автобус 1 - последната му спирка е Стената на плача - а от нея до Божи гроб е доста близо, пък и приятно - Старият град на Ерусалим си е атракция за туристите.
В Стария град, в арабската част (на самия пазар там) съм виждала да продават и червени яйца. Иначе не съм била на самия празник на служба в църквата, но са ми разказвали, че е голяма емоция. Но сигурно ще има много хора, защото за Великден специално пристигат на поклонение  Peace

В събота мога да ви пусна една карта от спирката до Божи гроб, ако искате  Peace

# 486
  • София
Mentha здравей  Simple Smile Искам да те попитам когато в България се празнува велигден ,тук запозната ли си в наща църква в Йеросалим как стоят нещата и лесно ли може да се намери там.Сподели каквото знаеш, благодаря ти предварително Simple Smile

Ако питате за календара на честванията и нашата и Йерусалимската църква са по един и същи календар за великденските празници. Имайте предвид обаче, че не съм сигурен дали е свободен достъпа по време на самите служби. Навремето (през 1992 година) на слизането на благодатния огън имаше много вярващи. Аз тогава бях в полуофициална делегация и влезнах по малко по страничен начин. На самата пасхална служба обаче не ни пуснаха в църквата „Възкресение Христово“ (където е Божи гроб), а отидохме в руската на Елеонската гора.

# 487
За инвитро мога да дам информация от първа ръка. Grinning
Точно се върнах от Тел Авив, в клиниката в която ще правим ние струва 20200 шекела без лекарствата.
Ако имате някякви въпроси мога да се опитам да помогна.
И аз да попитам, някои може ли да провери цените на няколко лекарства, за да знам дали да си ги купя от Израел или от Бг.

# 488
  • Ямбол
Хоп-троп! Пиши ми ако желаеш,ще проверя,ако се наложи,бих се заела и със закупуване и изпращане,за някои може да се налага хладилна чанта,за да са на студено...
Успех ти желая!
А на всички,ЧЕСТИТА Баба Марта!

# 489
Честита Баба Марта!  bouquet
(Съвсем забравих Embarassed)
Никид, ще съм ти много благодарна, ако можеш да ми помогнеш с цените.  Hug
Става дума за:
Gonal F (една писалка от 900 и една от 300)
Menopur 25
Cetrotide 0,25
Ovitrel 250

# 490
  • На дивана, под юргана
Честита Баба Марта! Simple Smile

# 491
Честита Баба Марта Hug
 Благодаря за отговорите!!! Не разбрах само дали лесно ще намеря българската църква там. На мен идеята ми е на великден да идем с няколко колеги до там като ползваме услугите на тези  еднодневните екскурзии. Искам да накупувам подараци за бг но исках да ги осветя в нашата църква,затова се притеснявам да не ми пропадне плана Simple Smile Ако ме доупътите ощемалко ще съм ви благодарен Simple Smile

# 492
  • T"A
Овитрел, Гонал Ф са с рецепта, трябва да се провери дали напр. приемат копие.
За съжаление, не виждам цените в Интернет, трябва да се пита на място в аптеките...

Тони, аз не знам в Ерусалим да има българска църква. На Божи гроб има части на католическата, на православната, на арменската църкви и така са и службите. А самият гроб е в една стара църква - "Възкресение Христово": https://maps.google.co.il/maps?ie=UTF-8&q=Church+of+the+Holy … ;ved=0CLQBEPwSMAA

Ако ходите с някоя от руските фирми, които предлагат еднодневните екскурзии, те имат маршрути до там, аз съм ползвала Метроклаб и Рубин; т.е. те ще ви заведат на точното място  Peace
http://www.metroclub.co.il/information.asp?action=bus
http://rubinisrael.ru/tour_info.asp?id=73

За Metroclub чета, че качеството им е паднало, даже в един руски форум препоръчват TRAVEL LUX (с тях нямам опит) и ето този: http://www.torick.com/o_day/

С екскурзовод е по-добре за вас, защото Ерусалим е много объркващ град, лесно е човек да се загуби  Peace

# 493
Мента, благодаря!  bouquet
Аз имам рецепта, но излезнахме много късно от прегледа и аптеката в болницата беше затворена, а на другият ден излетяхме доста рано и проверих в една аптека, но тя се оказа, че е предимно хомеопатична и не можаха да ми дадат информация.
Аз мислех, че и в Израел има сайтове като българският "фрамар", и може да се проверят цените.
Жалко!
 П.П. Аз също не знам да има българска църква в Ерусалим. Ходили сме с гид и той ни каза, че няма българска църква и ни заведе в руска, в която не ни взеха пари, когато разбраха, че сме българи. Simple Smile

# 494
  • Ямбол
Хоп-троп! утре ще направя запитване в някоя аптека,но знам,че от Турция и Гърция са на половин цена

Общи условия

Активация на акаунт