Израел - 55

• 150 211
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • T"A
Никид, как ще направиш запитване - утре е шабат, работят само дежурни аптеки...

# 496
  • Ямбол
аз в БГ ще правя запитването,тук всичко работи  Laughing

# 497
  • Ямбол
Хоп-троп! забавих се с отговора за цените на лекарствата,понеже в аптеката ги нямали налични и ми казаха днес да мина за цени,но по техни справки в аптеката им дали само за Овитрела -70 лв,др. за другите ,трябвало да се заявят,за да дадат цени.
Не знам в някоя тема за ин-витро,дали няма да ти помогнат с цени момичетата.

# 498
  • T"A
Никид, мила, мисля, че е станало недоразумение, Хоп-троп за Израел няма как да провери цените и май за тук попита, тя нали си е в България сега  Hug

Аз бях в Нюфарм, това е една от двете големи вериги аптеки, и тук тези лекарства се взимат с предварителна поръчка (казаха 1 ден) и рецепта. Първоначално казаха, че дори и за цените искат рецепта, но провериха в компютъра и ми ги казаха с уговорка, че този списък не им дава инфо за дозировка и напр. за Менопур имат няколко цени...

Овитрел 250 - 268 шекела
Cetrotide 0,25 - 188 шекела
Менопур - за 75 единици 1650 шекела, но за друга дозировка (7 инжекции) им излезе 1680 шекела, нещо са ми диктували 1200 или 1700 - не разбрах точно дали това е цена или дозировка, но определено казаха, че за по-голяма точност трябва да видят поне ксерокопие на рецептата  Peace
Гонал Ф (300 и 900) - 1480 шекела и 4950 шекела - или 950 и 1480 шекела - не си разбирам написаното  ooooh!
(в един форум пишат, че 3 ампули са 900 шекела)

Доста неясно съм записала, а като бях в аптеката ми се стори, че всичко ще се разбере  ooooh!

Аз мислех, че и в Израел има сайтове като българският "фрамар", и може да се проверят цените.

Тук почти никой не плаща цялата цена, а според това в коя каса и с каква застраховка е човек, ползва различни отстъпки, и затова, предполагам, такъв сайт няма да свърши работа на хората...

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 13:24 от Mentha

# 499
Никид, благодаря ти много, но наистина е станало недоразумение. Аз в момента съм си в България.
  bouquet

Мента, страхотна си!  bouquet
Определено цените в Израел са по-високи от България, но някои от лекарствата май все пак ще ми се наложи да си ги взема на място от Тел Авив, защото трябва да се съхраняват в хладилник и няма да мога да си ги донеса от България.

Благодаря много!  bouquet

# 500
  • Ямбол
Хоп-троп! наистина не съм ти разбрала запитването,а лекарствата може да се пренесат в хладилна чанта с охладители.

# 501
  • София
Здравейте дами искам само да ви попитам предстоят доста почивни дни този месец при вас - въпроса ми е от кога до кога са тези почивни дни?
Благодаря предварително.

# 502
  • T"A
ако имаш предвид Песах - от 25 март до 1 април включително
(но те не са поголовно почивни, само 25-26.03 и 01.04 са официални почивни дни, останалите са почивни за част от хората)

# 503
  • София
Благодаря за отговора!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 504
  • Ямбол
"Недадените"-исторически сериал за Израел ,започна вчера по БНТ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=705388.new#new , пост 113/115 има линкове на епизода.

# 505
Здравейте и пожелавам на всички поносимо лято - 2013...

Бях в България и донесох семенца домат *биволско сърце; посадих ги, покараха всички и сега питам вас: искате ли коренчета български домат? че нямам възможност да гледам това количество, а да хвърля....не ми се иска....

# 506
Здравейте!

Нахълтвам в темата ви с молба. Организирам пътуване с приятели до Израел и искам да съм максимално подготвен, да имам маршрут, план и всичко. За да не спамя темата ви , ви пускам линк от тема, която поднових в подфорума "на път". Отделно се ровя в архивите и търся стари теми, но не са много темите за Израел.

Благодаря на включилите се!  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=680201.0

# 507
Извинете за спама, но имам нужда от помощ. Израелския паспорт ми изтече 2006та г. От тогава не съм подновявала, не съм и пътувала натам. Говорих с посолството, че трябва освен това да сменя и статус, тъй като вече съм женена и с деца. Казаха, че най-вероятно ще ми издадат само временен паспорт, а в Израел ще си оправям статус и т.н. Въпросът ми е за колко време мога да свърша с бюрокращината по смяната на статут и подаване на за нов паспорт. Искам да знам за колко време да си взема отпуска, билет и т.н. Също така, като подам за паспорт, мога ли после да си го чакам в БГ? Моля някой ако знае, да ми пише на лични, за да не спамим тук. Благодаря ви!

# 508
  • Ямбол
с малката идваме на гости,някой да желае нещо от БГ?
Скрит текст:
Към Бат-ям сме

# 509
Приятно изкарване Ники, ние скоро ще пътуваме в обратната посока и нямаме нужда. Мнгог мило, че попита. Дени за първи път ще я водите насам?

Общи условия

Активация на акаунт