Отговори
# 345
Raq_  много благодаря за линкчетата. Ще ми свършат работа. Дори вече си набелязах няколко моделчета.

# 346
Кажете моля как се плете това? http://www.etsy.com/listing/61797992/pattern-for-knit-scarf-neckwarmer-n9 Т.е. въпроса ми е по-точно като се съединят краищата дали долният край е изцяло похлупен от горния или свършва и се пришива в горния (т.е. дали се застъпват или не - по-просто попитано Mr. Green)

влюбих се в тази якичка http://www.etsy.com/listing/76460544/knitted-scarf-neckwarmer-chunky-cowl, и питането ми е плетката каква е, тъй като не знам наименования и схеми((

http://www.youtube.com/watch?v=DYZsslbwy4E&feature=related, и предполагам това на една кука не става newsm78

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 15:58 от ina.gg

# 347
  • на брега на реката
Плетката на втората якичка е опакова и на лицето и на опакото или както и казваме по нашия край "иди си ,ела си" , после е наплетена на една кука. Плетох нещо подобно миналата зима, крайщата се прихлупват .
Може и на една кука да се направи, с друга плетка естествено, пак ще е хубаво.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 16:01 от canu6a

# 348
Дидка@ много е сладко бухалчето макар и недоволно Heart Eyes

Иник, страхотно палтенце си си спретнала за студените есенни дни.
Муша много е готина чантата и жилетката на малката също, за ръкавичките и шапката на IPG просто нямам думи, прекрасни са.
Рая много е нежна шапката, много харесвам съчетанието розово и кафяво, но моето маймунче е на тема лилаво този сезон иначе и аз бих изплела в такова съчетание, но дятето е с характер  Laughing

Т.е. въпроса ми е по-точно като се съединят краищата дали долният край е изцяло похлупен от горния или свършва и се пришива в горния (т.е. дали се застъпват или не - по-просто попитано Mr. Green)

според мен горният край похлупва долният изцяло  Peace

# 349
Плетката на втората якичка е опакова и на лицето и на опакото или както и казваме по нашия край "иди си ,ела си" , после е наплетена на една кука. Плетох нещо подобно миналата зима, крайщата се прихлупват .

т.е. на една кука не става, а трябва с игли да го плета? Tired

# 350
Ето го принципа на наддаване при всички шапки, избрала съм ти клипче точно с този бод с който аз плетох шапката. Разликата е в дебелината на преждата и диаметъра до който трябва да наддаваш. Аз лично като стигна определен диаметър и спирам да наддавам и не свивам никъде. Диаметъра го определям по една формула която бяха пуснали - обиколката на главата деля на 3,14 и получавам диаметъра до който трябва да наддавам

Това с формулата е много хитро, но аз не разбрах накрая-как диаметъра до който трябва да наддавам? Например ако обиколката на главата е 48 деля на 3,14 и се получава 15,3 см и в случая това 15,3 какво е точно и откъде меря?  Embarassed

# 351
Първо да поздравя Raq  за сладката  шапка,  musha за красивата чанта – харесва ми  и жилетчицата, inik за изработеното от нея палтенце. Всичко, което се показва тук ми е интересно да видя.

И да покажа крайния резултат на моята шапка, направих козирката пробвах по  схемите, които  показа raq  и kalinka-malinka_83 – твоите шапки са приказни,  и накрая се получи това:

# 352
да ви покажа нещо което измайсторих днес

# 353
Да покажа какво завърших днес, малко дългичко ми се вижда, но и така си го харесвам  Laughing

# 354
  • София
A-A, чудесна е козирката.. аз моята още не съм спретнала, че нямам време. Но тия дни ще я довърша вече окончателно  Wink

# 355
inik, blue_eyes - жестоки!

# 356
Вие сте вълшебници!

# 357
Да покажа какво завърших днес, малко дългичко ми се вижда, но и така си го харесвам  Laughing

И дългичко си е хубаво!Честито!

# 358
Блу айс,  много ми хареса дългичкото, както му викаш... Laughing,  хич не е дългичко,  ами си е  баш !   Hug   Със здраве да си ги носиш !  И шапетата са хубави,  абе само красоти  навред в темата...

# 359
  • Варна
Блу айс,чудесно е!

Общи условия

Активация на акаунт