Отговори
# 600
Снощи успях да го довърша, а също преди това изплетох и шапка, пак благодарение на темата/четяйки и гледайки картинки, снимки и клипчета/.
Знам че не се получи идеалното, но по-съм щастлива, че моето дете е безкрайно щастливо от факта, че мама ги е изплела.

Браво, Меги! Така се учи и прави. Хайде сега дрешки ... степ бай степ.  Heart Eyes

Като гледам пухи-пухи гори! Ина, смекчи заповедите. Пък Амели, не ми отговаря на питането, може и аз да се надръндя да намеря шала, а, Ина? Абе ще се нагодят някои виртуали ...

# 601
big pufana, ех.... недей така... со кроце и со благо и без кютек... мисля че форумите са за помощ. По-дълго съм във форумното пространство, била съм модератор на теми, имам идея как човек/потребител/ трябва да се държи на такова място. "Заповеди" не съм издавала тук никога, за да ги смекчавам. Кофтито е на такива места, че повечето думи се възприемат като заяждане - нека има отсяване и благоразумни отговори/помощ/критика (градивна надявам се) и т.н. Поклон пред дългия ти стаж като плетачка. Я кажи стригала ли си офца? Хурка ползвала ли си, прежда явно си боядисвала... Когато се помоли за помощ ако може нека му се окаже, без да се изпълват 10 страници със заяждания, нали? Който не иска да дава такава - подминава и така. Мисля е най-разумно. Да, никой не се е родил научен, и повечето искат на готово - има и такива "готованковци", но и повечето момичета споделят, ровят се, търсят из гугъл, ютуб, и явно не всички на "ти" с интернет пространството и за това търсят помощ. Аз лично съм плела терлици и ръкавици и жилекти и ... но не съм захващала игли от години, схеми никога не съм ползвала и съответно за това и търсех помощ как се разчитат - да благодарение на отзовали се оттук разбрах и съм много благодарна. Ето, с клипче за фламенко шала, ми стана ясно и той как се прави...
http://alexanderyarn.com/prejdi/prejdi-akrilni/jarn-art-bolero.html - това ми хареса - предполагам се плете по аналог като фламенкото? newsm78

# 602
Ина според мен няма значение с какви игли плетеш, плела съм и собръч 5мм и с шишове 8мм, но в момента плета с чорапени куки 3,5мм защото са къси и са ми удобни, резултатът със всички е еднакъв.С кука не съм пробвала.

Ето още една ефектна прежда на която се натъкнах, смятам в скоро време да я пробвам
http://www.magazin.hobiyarn.com/product_info.php?cPath=48&products_id=149

Пуфи  Hug

# 603
Blue_eyes, мерси за отговора. Ще пробвам с кука 5 и ще докладвам резултата)) Тази преждичка и аз я гледах преди малко, цената е по-скъпичка, но пък много красиво изглежда.

# 604
Поклон пред дългия ти стаж като плетачка. Я кажи стригала ли си офца? Хурка ползвала ли си, прежда явно си боядисвала... Когато се помоли за помощ ако може нека му се окаже, без да се изпълват 10 страници със заяждания, нали?

Нямам нужда от поклони - уверявам те, а относно компютърната ми грамотност, може само да си мечтаеш за нея ... Хм, за оВцата, тя не "вирееше в София" едно време, демек не съм стригала такава. Не виждам заяждания в темата, освен безсмислени въпроси и ... точки. Joy

Дадох много полезен съвет, има списания на български, в които има подробни описания на моделите, както и прилежащите им схеми. Всеки, който иска, може да се научи. Даже линк дадох, за да не се харчат пари, а да се купуват прежди ..., ама ...

# 605
big pufana, УФСЪ звучи още по звучно))) какво да ти кажа правец 8д домашен и аз съм ползвала, и дипломите и знанията за компютърна грамотност и програмиране няма да си показваме нали? Както и да отваряме правописния и правоговорен речник. Просто отмятам, въпреки че ти е писнално от неграмотност и задаване на постоянно едни и същи въпроси, да има малко търпимост и по-мек изказ)

Да, линковете и на мен ми бяха много ползени, отново мерси   bouquet

# 606
Просто отмятам, въпреки че ти е писнално от неграмотност и задаване на постоянно едни и същи въпроси, да има малко търпимост и по-мек изказ)

Е, щом аз съм нетърпима и твърда, чеки да видиш останалите ... акули Joy Joy Joy Спри да се излагаш, мило! Това не е Клюкарника.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 15:47 от big pufana

# 607
big pufana
... Спри да се излагаш, мило! Това не е Клюкарника.

Е, не))) Явно ти знаеш как е в Клюкарника, там не съм стъпвала, ахахах... ама незнам кой се излага повече))) вместо да престанем да пълним темата с оф-ти пак) Акулите, които "изтри" като се обадят ще разбера как е)

# 608
  • Севлиево
Здравейте момичета. Отдавна не съм писала (и плела), но ви чета и ахкам на красотите ви.
Ако някой може да ми помогне ще съм дълбоко благодарна.
Преди време копирах снимка на детска рокличка и шапка. За жалост не свалих описание.
Ако знаете или сте плели подобни, предварително благодаря.
http://www.album.bg/adelinche/images/27470910/
Като си отида в магазина ще ти пусна схема на горната част на това елече. Надолу ми е чиста импровизация заради шапката. Исках да е същата плетка.
Ето горната част на елечето

# 609
Здравейте!
Имам едно въпросче за тази шапка: http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/2//65/277/65277380_3 … 7569458235359.jpg  До края ли просължавам по дадената схема (2 тройки заедно, 3 тройки заедно, 2 тройки заедно и тн - http://www.liveinternet.ru/users/helga1972/post137364356/ ) или до определен момент и после си продължава само с по 3 троки... както си е плетката?  Плета я за подарък, но зациклих тук а ми е спешно.
Благодаря предварително! Обещавам снимки... ако я завърша.

# 610
Според мен продължаваш по схемата до дълбочината която искаш.И аз съм я запланувала за подарък.Ще чакам снимка да покажеш на готовата шапка.

# 611
Много благодаря, doci , ще го почвам.

# 612
  • София
Появявам се след дълга пауза - имам доста готови неща, но къде не съм снимала, къде не съм качвала - все някой ден ще поправя тази грешка.. но не точно веднага, ха. Ама пустото време все не стига...

# 613

Бире, много ти се радвам, ама много!  Hug

Embarassed Blush Rolling Eyes
Благодаря ти за помощта и вярата в мен.   bouquet Разгледах списанията, които ми постна вчера, но съм още боса за тях. Мисля да започна с някоя шапка, че първо да се науча да свивам и наддавам бримки.  Crazy

# 614
  • София
Съжалявам ако аз разгорях страстите.Вече казах , че доста съм чела(вкл .и гледала и 1 -ния от въпросите беше точно за този клип в youtube на испански и на 1 кука)И че има разминаване в инструкциите и го бях описала какво е то. Да не говорим 4е клиповвете са с премятане не конеца,а не с игла(ако разбирате какво имам в предвид)Зададох конкретни въпроси.
И сега имам отново конкретен въпрос-какво значи "грешна страна на лентата".При това имах предвид че не ми се получава това [imghttp://s005.radikal.ru/i212/1111/3a/f2e11161c097.jpg][/img]
а се получава двустранна спирала(и кое е правилното?)Бримките със сигурност не са стегнати.Плетено е през 1 дупка,на всяка не  ми се видя  добре.На по-едри куки ми се видя по-лесно.НА МЕНЕ-не твърдя 4е е така
П.С ако не Ви се отговаря-няма проблем.Но не бих искала на 2 страници да съм"консуматор"

Общи условия

Активация на акаунт