Отговори
# 630
  • София

Пинки, не съм я плела тази шапка, не съм и чела описанието, но от това, което виждам от схемата, това всъщност е право парче, което накрая събираш; можеш смело да я правиш толкова дълга (или широка), колкото искаш.

От доста време не бях влизала, но във връзка с последните ти думи погледнах малко назад - малей! То не е огън, то не е жупел, то не размахване на пръстче и порицания... гледам едно от момичетата просто е изтрило всичките си постове... ама не бива така, моля ви!

Аз колкото съм питала и обяснявала... търпение се иска - във всичко! Ако на някой нещо не му се обяснява, мързи го или не знае отговора - просто пропуска, не се кара на питащия! Има си "горещи" теми в клюкарника за развиване и отстояване на тези, пък и всеки може да си отвори нова по всеки наболял го въпрос... тук не му е мястото, толкова уют лъхаше от плетаческите теми...

# 631
Кате, мерси много ..  Hug  Нощта е моя... Трябва да я  изплета за петък, че и шалче искам да избоцкам за детенцето, дано успея... А  за ластика да питам ,като го искам 1л/1оп, отделно ли пак трябва да го правя или мога да си извадя бримки от основната част? Питам,защото тя идва на диагонал, а нали ластика трябва да си е.. както си го плетем..равен, да не взема да я посуча съвсем..... Joy

# 632
Здравейте.
Някой би ли ми казал какво е "две бримки заедно лицево кръстосани"?
Знам какво е кръстосана бримка, но не съм сигурна, че го разбирам. Нещо като свиване и кръстосване едновременно?

# 633
за плетката ако питаш,дано ти обяснят по-разбиращите,но кройката,тъкмо днес я оглеждах на една мадама...
та,дано го обясня добре,но- заплиташ от към долния край на гърба.После ,при врата-разделяш бримките на две и доплиташ предниците
останалото е дооформяне и декорация

Благодаря ти за отговора. Simple Smile

# 634
Някой би ли ми казал какво е "две бримки заедно лицево кръстосани"?

Заповядай -

# 635
  • София
Кате, мерси много ..  Hug  Нощта е моя... Трябва да я  изплета за петък, че и шалче искам да избоцкам за детенцето, дано успея... А  за ластика да питам ,като го искам 1л/1оп, отделно ли пак трябва да го правя или мога да си извадя бримки от основната част? Питам,защото тя идва на диагонал, а нали ластика трябва да си е.. както си го плетем..равен, да не взема да я посуча съвсем..... Joy

Както казах не съм я плела, но от принципни съображения не виждам пречка да е извадят бримки. Плетката изглежда, че върви диагонално / веревно или както там се казва, но от схемата е вижда, че всъщност е право парче и ефектът идва от мотива, не от по- особена кройка. Т.е. можеш да си извадиш бримки отдолу и като плетеш прави - л./о. - ще получиш прав ластик...

# 636
Много ти благодаря ! Сега вече всичко разбрах !  Hug

# 637
Ето ги моите тиквички http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.25554830, и предните две снимки.

Ах, тия тиквета с тия очи ... Да родиш още две! Това е заповед ... на щуката! Joy  Heart Eyes

Бире, много ти се радвам, ама много!  Hug

Благодаря ти Пуфи, на Кармела, Пинкито и Сбъдваща мечти също  bouquet А за заповедта, и на мен ми се иска, но не ми стиска, дет се вика, след 4-5г. може и да се осмеля Laughing

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 11:03 от svhristova

# 638
http://www.etsy.com/listing/85196652/hand-knitted-scarf-scarflette-lariat ох влюбих се в този шал - ако някой има схемичка... или ако може да разясните как се прави  Praynig
Шала е авторски, едва ли ще се намери оригинална схема.

В един стар Воуг има тази плетка, лесна е, след работа ще опитам да намеря на домашния комп описанието.
За да не ме линчуват и мен, че не отговарям на личните изисквания на Вожда за присъствие в темата, се юрнах да го търся това пусто описание, което според мен (подчертавам, това е само и единствено мой възглед и не отразява официалната позиция на  big pufana) е същото като горепоказания шал.
Описанието всъщност виси в библиотеката, ето как изглежда http://amelly.snimka.bg/other/ideas.184019.25562486

С по-голям брой бримки ( разбира се,в зависимост от дебелината на преждата) би трябвало да се получи същото като в Етси.
Ето отново как изглежда лентата  лентата в мое изпълнение

# 639
  • София
Много ти благодаря ! Сега вече всичко разбрах !  Hug

Много м оля...  Hug

# 640
Не пиша, защото не плета и няма какво да показвам, но ви чета от време на време.
Има едни страници, които не ми харесаха...
Темите тук са за взаимопомощ, а не за доказване пред себе си или не знам кой си. Ще се радвам да си остане такава. Това е една от 4-те теми, която остана в полезрението ми от времето когато бях "ентусиаст"(Амели, много точно си го казала). Искам да си остане.

Поздрави на плетящите! Hug

# 641
http://www.etsy.com/listing/85196652/hand-knitted-scarf-scarflette-lariat ох влюбих се в този шал - ако някой има схемичка... или ако може да разясните как се прави  Praynig
Шала е авторски, едва ли ще се намери оригинална схема.

В един стар Воуг има тази плетка, лесна е, след работа ще опитам да намеря на домашния комп описанието.
За да не ме линчуват и мен, че не отговарям на личните изисквания на Вожда за присъствие в темата, се юрнах да го търся това пусто описание, което според мен (подчертавам, това е само и единствено мой възглед и не отразява официалната позиция на  big pufana) е същото като горепоказания шал.
Описанието всъщност виси в библиотеката, ето как изглежда http://amelly.snimka.bg/other/ideas.184019.25562486

С по-голям брой бримки ( разбира се,в зависимост от дебелината на преждата) би трябвало да се получи същото като в Етси.
Ето отново как изглежда лентата  лентата в мое изпълнение

Амели, не е това. Плела си нещо като триъгълни сектори, а на етсианския шал секторите са квадрати, по-скоро леко ромбовидни квадрати.
Сигурна съм, че се плете на принципа на ентрелака. Ентрелак плетен в кръг, като накрая първото парче не се захваща за последното, а се плете следващо и следващо. Така се образува спирала по дължината на шала. Сигурна съм, че който е плел ентрелак, ще се сети за какво говоря.

# 642
Сбъдваща мечти, много правилно! Прави се ромбче, като в началото на реда се свива една бримка, а в края се добавя една. След изплитането му, от едната страна се изваждат бримки и пак се изплита ромбче. Третото се започва от съседната страна на която са свързани първите две и т.н.

# 643
Весела, баш това имам предвид. Мерси, че го каза по-ясно.
Оппа, още нещо важно - всеки следващ ромб трябва да е с отместване, за да се получи дължината на шала.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 11:27 от Анонимен

# 644
Сне*инка, Carmela,   bouquet благодаря ви много. Не бях се сетила, че илиците може да са по широчината  Embarassed Преждата ми за Tchibo шала е съвсем обикновена, но смятам, че ще стои добре - става дълъг и тежък  Simple Smile
А относно другия шал, и аз мисля, че е ентрелак. Не съм плела и не знам как, но ще си копирам обясненията на Весела и смятам да се пробвам. Много ми харесаха моделът и цветовете  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт