Отговори
# 570
Здравейте и от мен.Имам няколко въпроса по повод къдравите шалове "фламенко".Предварително казвам че доста поизчетох.Извинявам се а ама:
Защо се плете опако(не навсякъде е казано така) и това дава ли някакво отражение на крайния резултат(спрямо все лице)?
По-къдравото зависи от броя бримки които прескачаш ли?
Шала върви като фуния(т,е кръгова възходяща спирала?)
Някой измислил ли е по лесен начин да "разтваря "преждата и дупките?
Защо в едно упътване пише "вземат се бр.от втория ред на мрежата?
Намерих урок на испански на 1 кука с тази прежда,някой пробвал ли е?
И най тъпия-някой от тези които плетат този модел плетат ли "на пръст"?
Четейки въпросите ти, оставам с впечатление че не си хванала куките и преждата и не си пробвала. А при прежди тип Фламенко баш това си трябва. Практиката е по-лесна от теорията, демек.
Плете се с 2 игли или с 1 игла. 2-те игли (или обръч) са по-подходящи за по-меки и по-обемни шалчета, като тези :

А тези съм плела на една кука - декоративни летни шалчета:

Плете се само опаково и от двете страни на шала, за да има къдрички и от двете страни. Ако плетеш лицево от едната страна, а опаково от другата, къдричките ще са ти само от едната страна и няма да е толкова красиво.
От броя бримки зависи ширината на шала, а от разстоянието между бримките (през колко см. взимаш следващата бримка) зависи колко големи ще са вълничките/къдричките.
Бримки се взимат от тази страна на лентата, която на вид е по-стегната, по-стабилна.
Това горното се отнася за всички лентовидни прежди от този тип - Дантела, Фламенко и прочие.

# 571
Здравейте,момичета!Аз съм нова тук,много обичам да плета и сега съм си харесала този шал но нямам представа как се плете Thinking Някоя от вас може ли да ми помогне  Sad ще ви бъде много благодарна  Hug Ето го и шалчето

Това е триъгълен шал. Плетката изобщо не се вижда, но какъвто и да е мотив на дупки  би свършил работа. Номера е да избереш мека качествена прежда в подходящ цвят, по-голям номер игли и да действаш. Това, което се вижда е, че шала е плетен не от долу нагоре или от горе надолу, а от единия към другия ъгъл (дано ме разбра). Успех!

# 572
Привет! Не съм сигурна, че ще излезе цитата, защото в момента на екрана ми го няма newsm78 (защо всъщност не мога да вмъкна цитат, някой има ли подобен проблем?)

Пуфи, много ми хареса елхичката от първата снимка, би ли ми казала кое след кое се плете от схемата, не мога да се справя нещо Rolling Eyes

Амели, ще споделиш ли как точно ги плетеш с едната кука къдравите шалчета, аз опитах, но нещо не ми се получава, имам от най-първите лентови прежди, фър-фър мисля, затрила съм си етикета.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 11:14 от svhristova

# 573
Рая,обещавам да не притеснявам никого повече в тази тема Laughing

Пишеш щуротии! Рая е права! Ние сме плетачки, с дълъг опит - над 20 годишен примерно, но обикновено си забравяме кристалните топки вкъщи.

Никой не се е родил научен. Питай, но първо пробвай да се справиш сама. Така се помни най-дълго и трайно. Практиката е най-добрият съветник. Не го приемай лично, тук никой не е назначен на заплата да дава дежурства по питания на клиенти, т.н. поддръжка от кол център! Така че ако искаш пиши. Изборът е твой.

Едно полезно удължаване на къс пуловер - http://www.youtube.com/watch?v=yxa1qDFRBN4&feature=player_embedded

Пуфи, много ми хареса елхичката от първата снимка, би ли ми казала кое след кое се плете от схемата, не мога да се справя нещо Rolling Eyes

Работи цитатника, от браузъра ще да е твоя. Аз съм с ОПЕРА.

Елхичката не съм я плела, трябва да се пробва. Само я намерих за Пинкича. Струва ми се, че е на части, които се прехлупват. Не мога да ти кажа, докато не я заплета.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 10:52 от big pufana

# 574
Отдавна не съм чела темата, за писане да не говорим ooooh! но направо съжалих, че я зячетох, защото това не е темата, която беше. Много моля уж активно пишешите в нея да се държат като голями и зряли хора, защото това беше и се надявам все още да е тема за взаимопомощ при плетенето, а не тема за лъскане на неоцененото ни самочувствие. Приятен ден   bouquet

# 575
ооо   Crazy Blue_eyes и Сбъдваща мечти страхотни са тия къдрави шалове, направо и аз се зарибих... особено тези с червеното и черното  Heart Eyes

# 576
Пуфи, благодаря, ще я пробвам аз довечера  Grinning. Явно при мен е проблема с цитатите.

Ето ги моите тиквички http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.25554830, и предните две снимки.

# 577
Отдавна не съм чела темата, за писане да не говорим ooooh! но направо съжалих, че я зячетох, защото това не е темата, която беше. Много моля уж активно пишешите в нея да се държат като голями и зряли хора, защото това беше и се надявам все още да е тема за взаимопомощ при плетенето, а не тема за лъскане на неоцененото ни самочувствие.

А ти предлагаш ли взаимопомощ? Защото постът ти граничи с наглост, да не говоря за неграмотност. Обещах в предната тема да не допускам повече простащина и чувство за превъзходство и няма да търпя оспамване на всичко полезно. Защо виждаш само лошото в темата?

И аз мога така - ВИЖТЕ МЕ какво изплетох и друм. Да не останат темите без плетачки, само питащи себе си?! Едва ли ще отречеш, че не помагам с каквото мога. Ама няма как да го оцениш, защото не влизаш. А уж или не, взаимната помощ е факт! Тенденцията да напускат можещи и знаещи хора ще достигне екстремални стойности. Дано съм лош пророк!

Колкото до големината, зрелостта, самочувствието, все гранични положения, има си други теми за губене на време. Много мразя насила хубост.

Блу айс, разкошни шалчета са се получили от Дантелата. Браво! Сбъди, ти си знаеш!   bouquet

# 578
  • София

Ето ги моите тиквички http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.25554830, и предните две снимки.

Ама много, много са ти сладки тиквичките, да ги нацелуваш по бузките  Heart Eyes

# 579
И аз да се включа за взаимопомощ. Simple Smile Нова съм в пелтките, но жената, от която си купувам преждите ми показа как да ги плета тия шалове "фламенко". Изплетох един на себе си и един на майка ми. Оказа се, че лентите са различни по структура и на майка ми го изплетох доста трудно.
Луна, за разплитане на лентата и по-лесно плетене, развих цялото кълбо и го намотах на една визитка, като докато намотавах, изправях лентата да е готова за плетене (ама само как го обясних...  ooooh!)
Моят шал го плетох на шишове 6-ти номер, опако, със 7 бримки, а на майка ми го плетех пак със 7 бримки опако, но през 1 дупка. Станаха еднакви на вид.

И да ви дам една идейка за тези шалове - моята прежда се оказа дефектна и малко след средата беше разцепена до края. Оплетох каквото можах и понеже шалъут стана доста къс, си купих "аксесоар за дрехи" (прилича на кръгла брошка и шнола за коса - кръг с шиш)  и забодох над краищата на шала. Сега го слагам като яка и стои много ефектно!  Peace

# 580

Ах, тия тиквета с тия очи ... Да родиш още две! Това е заповед ... на щуката! Joy  Heart Eyes

Бире, много ти се радвам, ама много!  Hug

# 581

И да ви дам една идейка за тези шалове - моята прежда се оказа дефектна и малко след средата беше разцепена до края. Оплетох каквото можах и понеже шалъут стана доста къс, си купих "аксесоар за дрехи" (прилича на кръгла брошка и шнола за коса - кръг с шиш)  и забодох над краищата на шала. Сега го слагам като яка и стои много ефектно!  Peace
Браво!
Любимият ми похват - от дефекта -ефект! Снимка,моля!:-)

# 582
Да се включа и аз по темата за тези шалове. Наистина има различни видове прежда. Адз сега плета с една-не е много широка лентата, и го плета на тънки игли-3,50. А на етикета пише 15. Ама на мен ми се струва прекалено, и мистава един сбит. Много ли нагъсто го карам-ама обясних. Ще снимам да ви покажа да ми дадете акъл

По темата за помоща-аз винаги съм намирала съпричастност. Дори мога да кажа че от тук се понаучих да плета.

# 583
Здравейте момичета. Отдавна не съм писала (и плела), но ви чета и ахкам на красотите ви.
Ако някой може да ми помогне ще съм дълбоко благодарна.
Преди време копирах снимка на детска рокличка и шапка. За жалост не свалих описание.
Ако знаете или сте плели подобни, предварително благодаря.
http://www.album.bg/adelinche/images/27470910/

# 584
  • София
Мерси на Бира с таратор.
За Сбъдваша мечти ]
Това е 6-тия опит,който горе долу ме задоволи.Нещо не ми се връзва и затова попитах.Явно не мога да си формулирам правилно въпросите.В описанията беше написано "само опако"От там и въпроса ако е само лице каква ще е разликата (за мене няма)Все си е жартиер.За "на пръст" защото там опакото се взима по различен начин(поне аз така )  и в случая ми е неудобно.За преждата(идеята да се навие плоско на картон е добра),защото се гърчи и много трудно се разделят дупките.За фунията-защото на мене ми се струваше че е по-логично не да е във вид на "камбанки,а да "върви напред и назад"За 1-та кука,защото не разбрах след като стигнат определена дължина на какъв  принцип обръщат и намаляват бровя на пропуснатите.Ако нещо пак не съм обяснила добре-извинявам се.
И по повод опита-опит имам,видях само картинка ,потърсих описания,купих прежда,направих няколко опита(които не ме устроиха)и тогава попитах.ЛИЧНО на мене ми е по-приятно и лесно да плета с конвенционална прежда и плетки. Peace
Обаче шала го обещах в другата тема и харесва ми или не резултата ще го оплета.

Общи условия

Активация на акаунт