Февруарчетата като гъбки си растат и бели зъбчета редят!- Тема 21

• 31 035
  • 720
  •   1
Отговори
# 540
Днес съм си мерудийка.. Joy

Ами като забравям...

Честита месечинка на Йоан и на хубавата Елена! Да са здрави, много щастливи и добри деца!  bouquet

Болничките - палчета! Praynig

Моника, не му се притеснявай, но все пак консултацията с лекар е добра идея! Hug
Хайде, цун, отивам да си почета книжка... Heart Eyes

# 541
  • София
Здравейте отново...благодаря за изказаните мнения...То при нас, ако ще е гарга, ще е рошава, Аспарух изначално мрази да яде друго освен кърма и голям успех е, ако за час успея да му пробутам половин пюре. Не е така от седмица или две, а от самото начало на захранването и вече се изчерпах. Не е ял нищо /дори кърма/ от 7 часа сутринта. Няма да му дам да суче докато не хапне нещо, така съм се озлобила вече, ако ще 24 часа няма да яде и това е. И вода не иска. Педиатърката само вдига рамене, ама аз съм си виновна, че се водя по акъла подфорум Кърмене, от много модерност сега детето ме върти на малкия си пръст и ме възприема само като 2 гърди. Иначе много съм чела и съм информирана  ooooh! #Cussing out.

# 542
Evil, АМ не иска ли да яде? Ако яде спирай да кърмиш и това е. Поне няма да се ядосваш. Пробвай да му даваш пюрета с шише, знам че не е правилно и ще ме оплюят, но все пак са вариянти, давай му да яде сам с ръце или нещо такова. МОже да му даваш на Аспарух от вашата храна, Лорис много обича да яде по малко от нашето ядене, каквото и да е. Като седнем да вечеряме винаги му давам и той е много доволен. Според мен ако го оставиш глден, това ще го изнерви още повече и съвсем няма да иска друга храна освен кърма. Не знам как да ти помогна, Лорис сам си отказа кърменето- от 12 пъти на ден вече е само вечер и през нощта. Дано да се оправят нещата. Хубаво е, че си решила да се върнеш на работа, това ще ти помогне.
Ако искаш чужда жена за детегледачка имаше една европейска програма, където можеш да наемеш жена, но държавата й плаща. Вие по желание може да й доплащате малка сума, защото иначе е на мин. работна заплата. Не знам как се казваше програмата, но мога да проверя ако искаш.

# 543
Евилче, направо ти съчуватвам мила  Hug  Не се озлобявай....  bouquet  Едно време, ехееее далече в бременните ни месеци бях посъветвала да не се превръща кърменето в мания, но тогава никой не ме отрази (или пък някой ме насоли  newsm78) То с 300 зора почнеш да кърмиш, а после с 10 пъти по 300 зора се мъчиш да спреш...Аз бях другата крайност де, исках, но не можах да кърмя. Около мен обаче имам доста идентични с твоя случаи. Всички пробваха какво ли не - едната кърмеше преди да даде другото ядене, другата обратно, третата кърмеше само вечер. Може би като начало ти трябва да се успокоиш, да се вземеш в ръце и да се стегнеш. Предлагай си му друга храна, но като иска човека кърма....Знам (от опит с баткото), че ако го насилваш да яде дадени неща против волята му, ще го откажеш съвсем. Търпение и само търпение му е цаката, стига да успееш да устискаш.... Hug Но не го оставяй гладен, ефекта е обратен. Сигурна съм, че си пробвала всички варианти за хранене. Не му ли е интересно сам да яде, т.е. да се маже? Я дай да се видим на по кафе в квартала  Peace

# 544
  • област Варна
Снежи, ЧРД! Да си много щастлива и обичана жена!
Честити месечинки и на малките палавници!
И ние кашляме, обаче само докато спи и после се чува как преглъща нещо (предполагаме лиги). Това от два дена и днес изби най-накрая 6-тия зъб дето го чакам от три седмици. Не знам дали има връзка, но нито Т има, нито гърло зачервено, нито се чу нещо на слушалката. За сега доки каза да капя сребърна вода два три пъти на ден в нослето и до четвъртък ако не поспре кашлицата пак на преглед.
Някой да има идея това може ли да се получава от никнене на зъб?
И снощи не спахме... будеше се през половин час с рев, в следствие на което спа на спалнята между мама и тате за успокоение  Heart Eyes
Парите утре ги чакам, но още нищо не пише на сайта на НОИ. Надявам се днес да пишат ведомостите.

# 545
Здрасти на бебчовци и мами  Hug

Едно ми е минорно, опитвам се да се разведрявам с хелоини и избори тези дни, с хубаво време, но като имаш бебе, което не спи, ти е все тъпо  Tired
Всеки от нас си носи мъка - кой болен, кой не яде, кой не спи, кой зъби вади, кой по доктори ходи Cry Много искам вече всички такива ужаси да свършват!!!
Почнах да си записвам колко спи Симо и му се събират средно на денонощие около 6-7 часа. Справка с дебелите книги и педиатри сочи, че бебе на 9 месеца има нужда от 14 часа сън за денонощие Rolling Eyes
Евилче, мъчно ми стана като ти прочетох поста, но идея си нямам какво да ти кажа  Sad Мой Симо не ядеше повече от месец след захранването, но постепено почна и аз не знам как...свикна май. Дано ти е някакво успокоение факта, че официалните теории са, че кърмата е най-добрата храна за бебе до 1 годинка и че останалото е само за запознаване с вкусове и консистенции, но не за нахранване.

И сега малко по-весело Grinning Браво на Софи за столчето  Hug
ГОЛЯМА ЧЕСТИТКА НА ЙОАНЧО СЛАДУРАНЧО ЗА МЕСЕЧИНКАТА  Hug  Hug  Hug
И МНОООГО ГОЛЯМА ЧЕСТИТКА ЗА ДЕН ДЕН НА СНЕЖИ  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 546
Евилче  Hug
Еспиноза, възможно е, още повече щом всичко е наред.
Днес времето е разкошно. Седяхме 2 часа на вън, но поради бебешката радост най-голяма да си има куца мама се прибрахме. Гледам още пече, но ... няма да ни огрее днес пак.
Зелда  Hug аз имам усещането, че докато не се гътна няма да се успокоят нещата ...  Mr. Green

# 547
Евилче  Hug и аз не знам какво да ти напиша  Cry със сигурност, не мога да си представя колко е изнервящо... все някога ще прояде, но това надали ти е някаква утеха... всъщност, предполагам дори подобни успокоения те дразнят, но няма да се кърмите вечно... изглежда Аспарух ще каже докога  Confused Идеята сестра ти да ти помага е много добра, защо известно време тя не поеме ангажимента да го храни с твърда храна или поне някой друг да му я предлага  newsm78 дано скоро намерите Решението  Hug Hug Hug
Зелда голямо гуш и за теб  Hug не знам как намираш сили да звучиш толкова ведро в постовете си  Hug каква хомеопатия даваш? дормокинд, хамомила, нух вомика... не помагат ли  Tired Дано скоро да кротне сладкия Мони  Hug Hug Hug

# 548
  • София
Evil, АМ не иска ли да яде? Ако яде спирай да кърмиш и това е. Поне няма да се ядосваш. Пробвай да му даваш пюрета с шише, знам че не е правилно и ще ме оплюят, но все пак са вариянти, давай му да яде сам с ръце или нещо такова. МОже да му даваш на Аспарух от вашата храна, Лорис много обича да яде по малко от нашето ядене, каквото и да е. Като седнем да вечеряме винаги му давам и той е много доволен. Според мен ако го оставиш глден, това ще го изнерви още повече и съвсем няма да иска друга храна освен кърма. Не знам как да ти помогна, Лорис сам си отказа кърменето- от 12 пъти на ден вече е само вечер и през нощта. Дано да се оправят нещата. Хубаво е, че си решила да се върнеш на работа, това ще ти помогне.
Ако искаш чужда жена за детегледачка имаше една европейска програма, където можеш да наемеш жена, но държавата й плаща. Вие по желание може да й доплащате малка сума, защото иначе е на мин. работна заплата. Не знам как се казваше програмата, но мога да проверя ако искаш.

Не иска АМ, пробвах различни шишета, като че ли от АМ още повече реве. Още не е ял, предполагам, че накрая директно ще прояде пържоли. Ще имам преглед тези дни и ще се помъча да изнудя лекарката да ми изпише хапчета за спиране, писна ми да ме използва. Благодаря на всички  Hug Hug Hug Аз не бях навита много да кърмя, ама нали форум, че и мъжът ми вика, че било адски полезно и приятно, да ама на мен кърменето ми е най-досадното нещо на света /след простирането от самото начало/. Сега мъжът ми ме подкрепя де.

Зелда, Аспарух в момента спи от глад, иначе през деня спи 2 пъти за около половин час и през нощта към 6, максимум 7 часа.

Стискам палци на всички, които имат нужда...

# 549
Момичета, защо ги няма още парите в сайта на НОИ  newsm78 да не ни забравят покрай новия бюджет... и преди са ни ги превеждали на 1-во число, когато е вторник или четвъртък... да не са сменили регламента, че така съм се наточила за утре Rolling Eyes

# 550
Дейзи давах дентокинд около 2 седмици и за момент ми се стори, че има ефект, но беше за кратко. Сега давам 6ти ден дормикинд и май са по-зле нещата. Ще го давам още няколко дни заради принципа, че трябва време да проработи хомеопатията, но като цяло съм песимист  Confused
Евилче значи и вие сте като нас със съня.  Sad Може би просто трябва да си кажа, че моето дете се наспива бързо и не му трябва повече. Поне да можеше 6 часа наведнъж да спи...
Булче  Hug  Hug  Hug

# 551
  • Mostly in my mind
Евилче, защо не го пробваш на детска кухня. някои деца твърдо отказват пюретата, но като опитат ДК и ушите им плющят.

Снежи, честит рожден ден. жива и здрава да си.

и по повод поста пак на Евилчето, че не сочил с пръст, не се изправял и не пляскал с ръце. и ние не ги правим тези работи, освен че се опитваме да се изправяме. дали е нормално, че не ги прави ?  newsm78
и аз да се оплача  Confused на нас ще ни излиза зъб - първият и от около седмица е ужасно кисела. един рев, едни чудесии, не иска да спи. снощи два часа е будувала. и аз какво да правя - и аз с нея будувам и рева

дали ще има парички утре, като гледам на никой не са му излезнали в сайта  newsm78
много тъпо направиха от бг мама да може да си сменя всеки когато си иска ника
Naughty

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 17:46 от Лолита

# 552
  • Варна, морето, сините вълни...
Евилче и на мен ми стана много мъчно от поста ти. И ние почти нищо не ядем, освен каша, но аз пък се притеснявам че не може само слако да яде. и кърма най вече.

Но и той не сочи с пръст и не пляска с ръце и не се и притеснявам, и това ще стане. Иначе се иправя сам и се движи по малко вече, като се придържа за мебел.

# 553
Здравейте и от нас.
Не съм писала тези дни,че нещо Марти не спи нощно време и само реве и аз болна на сума ти лекарства и той хремав и въобще ужас голям.
Днес е с Т.38.6 и от 4 сутринта само реве без спирка и сега установих ,че имал Т.
Много ми е отпаднало нещо и умирам за малко спокойствие ама няма да е скоро май. Sad

Стиснатии палчета за всички болни бебчета. Praynig
Снежи,честит рожден ден и само хубави емоции и жива и здрава.  bouquet
Честити месечинковци.  bouquet

# 554
Здравейте , момичета!Много неща сте писали и сега нищо не си спомням... Днес си имам едно Тигърче ( ама костюмчето му е въз тесничко  Laughing )  и цял ден ще си хапвам шоколад за Хелоуин  Crazy

Честит Рожден Ден на Снежи! Дано скоро са си с тати за постоянно!
Лоли, много ясно , че е напълно нормално! Малко са децата , които правят подобни неща на 8 , 9 месеца. Не бих се притеснила за нищо от сорта.
Евилче, не те ли е страх , че ако си спреш кърмата и Ханчето няма да има и толкова да хапва? Аз бих се страхувала, че може и до болница дасе  стигне. Дано намерите добро решение. Не знам какво да ти кажа, но и аз си мисля, че кърменето няма много общо със злоядството.
Бебешки лаптоп не мисля да взимам. Нито дистанционно, нито телефон - няма начин да ги излъжем . Софи ( мисля ) беше питала за едни игри с топчета, които се прехврърлят ( какво описание само...) Малкият мноооооого, ама много им се радва . Бяхме и едни приятели и техните деца имаха поне 2 такива джаджи. Не съм сигурна дали ще им се радва толкова ако са вкъщи , а и са обемни и затова не съм решила да взимам или не.
Зелда, много сладък Зайо си имаш !
Отивам да пускам 2-ра пералня, че имам поне още 1, 2  Crazy

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 17:54 от lena1

Общи условия

Активация на акаунт