Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 259
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • UK
  Момичета, минавам на бързо и аз да пожелая леко раждане на бременните. Страшничко си е  Grinning
Днес тамън почнах да си хабя нервите за ремонта  Mr. Green , но прочетох пожеланието, така че спирам  Joy
  Приятен ден на всички и да ни е по празнично, че аман от проблеми  Hug

# 706
butterflyve,

На това се казва пълноценно петъчно разтоварване!
И ние се радвахме на такова в едно заведение, преди да ни полазят двойка суингъри
и трябваше да се спасяваме с бягство  Laughing

svidni4ka,

Аз като преборя реалните проблеми и почвам да си измислям нереални такива..
Няма свършване, ей  Crazy

Сънувам вече снежни човеци, ангели и бели старци..
В училище всичко се върти около Коледата,
но празничното настроение  ми действа подривно на работното.
Още една седмица и ваканцияяяя.. И после на гости в Лондон..
Цяла седмица мързелуване при родителите на аланглето по Ню Касълско..
После Мисия Бристол  Laughing 

Но днес съм просто една Снежанка, разтребваща след джуджетата.
Двама сме само с аланглето, но хаосът в къщата е все едно сме десет!
И прането! Как се оправяте и с деца, не знам... Кошът за пране ми е враг..
Изпразня го и след ден пак е пълен. Аман..

# 707
Аз ако няма на какво друго да се изнервя, все намирам кусур на децата Mr. Green

Коша за пране, ох този звяр.... аз имам два, един за нашите и един за детските , борбата е люта и те винаги побеждават.

Боба, много хубави идеи ми давате момичета. Аз на вкус го докарвам, но никога не е сварен Tired а онзи ден го варих от 11:40 до 15:00 и пак Crossing Arms Сега си го хрупам сама Crazy

Ние днес си отвисяхме на тенис кортовете. Сутринта бяхме от 9:30 за час и после пак от 14 до 15. Дребното милото спа в ръцете ми на балкона. Милата става за училище, става за тенис, виси на басейна и  все не е за нея. Вчера имала имен ден, обаче аз разбрах чак в 12 вечерта.

Украсихме вчера, но нещо не ми харесва.

Толумбе вие сте двама и е разхвърляно, ама ела да видиш какво е у нас. Аз хем разхвърлям почти наравно с другите хем после търча да подреждам Crazy Онзи ден хванах Боян да изчисти с прахосмукачката, че с едно вафли направиха невероятна кочина. Дребното реши и то да помогне, като избърше праха с четката ми за фондьотен (така ли се пише това?)

Яна има нов бисер, сега като и се пишка вика:"Помоооооощ, Яна има пиш!"

Отивам да правя мъфини.

# 708
Вчера беше Света Анна и аз имах имен ден и понеже не мога да черпя виртуално, моля всички да се почерпят с любимите си бонбони или чашка червено винце за мое здраве!
След като готвих цял ден, сама, посрещахме гости и вече накрая на вечерта имах чувството, че ще родя..и като се притесних, че нямам нищо Mr. Green Нито дрешки, нито легло, нито нищо...
И днес пристигна всичко което сме поръчали вече - имаме легълце, шишета, стерилизатор, даже мъничка бибка, дрешки и мъничка шапчица  Grinning Та, вече съм спокойна, мога да тръгвам към болницата!
Иначе и ние сме украсили, но украсата на елхата не стои на нея, защото Стефания постоянно я сваля и си играе с нея. А тъпата елха почти е окапала вече..най-накрая ще стане мойта и ще купим жива в саксия от IKEA и да се свършва!
Дребната е получила почти от целия си клас картички и май ще трябва да върнем жеста. Чудя се дали да не се направя на чукната, че не съм разбрала като нови, току що пристигнали рефюджита  Mr. Green
Да не подхващаме темата за прането, че понякога пускам и по две перални на ден!
Лека и спокойна вечер! Аз ще гледам да дочакам родителите ми, които пристигат на 14 - ти преди да родя  Joy

# 709
Ана Му, честит имен ден на патерици от мен! Да си жива и здрава!

ГДобринова, леко да премине всички и при теб, даже като ти видях лентичката и дали не си се гушкате вече мама и бебче!

Цитат
Яна има нов бисер, сега като и се пишка вика:"Помоооооощ, Яна има пиш!"
Шу, голям сладур ти е момиченцето!

Толумбичке, хубав план сте скроили! Стискай още малко, не остана, седмица и свършвате и вие, нали?

Аз искам малко да помърморя, не ми се сърдете. Хубавото ми Коледно настроение падна с три пункта надолу след посещението на Коледния базар в училището ни. Вече ви писах за глупостите с кошниците за томболата, ама нали е за училището, взех билети, да ги подкрепям. И сладкиши занесох, и се писах дежурна на щанда с дядо Коледа. И си мисля аз какво ще да ме карат да правя на този щанд, ще подгрявам децата, ясно е. Да, ама не. Дадоха ми една престилка на бакалка и трябваше да събирам по 2 лири на дете, за да влезе в една дупка (замотано с пердета абсолютно тъмно помещение, не се шегувам!, май някакви гирлянди светеха надалеч, но на практика си беше като тъмна стаичка на избори, с идиотска завеса и изгасена лампа... да не виждаш за кой гласуваш един вид...). Толкова ми беше смотано това, не разбрах каква беше целта на играта - да научим децата да си плащат за дядо Коледа? Да свикват с тъмното, да не се оглеждат много и да не питат? Дори и в Мадрид, където Санта изобщо няма, щото тримата царе носят подаръците на 7-ми януари, дори и там странните дядо Коледовци са си на светло, на голямо червено кресло, всички деца ги виждат отдалеч, наблюдават опашката и плащаш за снимка, ако искаш.

Добре, да съберем пари за училището! За наплескване на мъфин - стотинка, за татуиривка - стотинка, за поне 5 лотарии (в които имах чувството, че хората са се отървали от  ненужни у дома предмети)- стотинка. Учителките седяха като наказани по щандовете, съжалих ги тези момичета, и за тях е съботен ден все пак, но строени като войници и трябва да... продават!, не да учат. Щото можехме, например, да си купим благотворително картички и украси за елха, изработени от децата ни. За Алкината работа щях да съм разтопена от радост, а сега подкрепихме китайското бълване на болкуци. Дядо Коледа даваше подаръци, които ние дарихме предишната седмица, толкова беше срамно да им искам на децата по 2 лири, за да си вземат подаръка. Имаше една стая, където децата можеха да влязат и да "купят" подарък на родителите си - малък, среден или голям, съответно за 2, 3 или 5 лири. Ние пак го дарихме, а сега Алка я научиха, че трябва да го купи!

Децата не бяха по никакъв начин насърчени да общуват едно с друго, да са включени в състезателни малки игрички, в отбори, да нарисуват нещо на момента, за да зарадват родител/учител. Всичко просто беше редиш се на опашка, мълчиш, даваш си стотинката, изпълняваш си там за каквото си се редил и заминаваш да се наредиш на другата опашка.

Али беше единственото дете, което занесе рисунка на дядо Коледа. Той толкова се изненада, че попита Али дали не иска да си я вземе като тръгвахме от тъмницата му.

Това са деца на 4, 5 и 6 години. Те с нищо не участваха в този базар. Те просто пускаха стотинките и консумираха глупости. 100 пъти предпочитам да бяхме дали по 20 лири за училищната каса и да си следваме мечтания светъл и усмихнат дядо Коледа както ние си знаем.

Много криво ми стана като се прибирахме. Единственото хубаво нещо беше училищният хор, попяха дечицата, порадвахме им се.

Освен това, снощи пък се набутахме да пием сок с Али в едно помещение с пасторална сцена отпред и реклама - "Кафе Африка сервира напитки и закуски". Главната ни улица я затвориха и направиха панаир - въртележка, захарен памук и такива. Отидохме ние с Али, но започна силен дъжд и аз къде да я скрия да изчакаме дъжда и бум - в това помещение. Взехме си ние сок, купихме и някакви картички, нали тука всички ми викате, че така трябва, но аз все пак само на тези, дето поздравяват ще дам (извинявайте, но да се научат да казват първо добро утро), седнахме и си говорим двете. Дойде една и взе да омайва детето - ела, миличка, имаме костюми, какъв герой искаш да си, кинг, ооо, добре, хайде сега за снимка на пастроланата сцена. Към мен - безплатно е. Докато се поразмислих какви са тези истории и ми снимаха Алка, бутнаха ми една визитка - да сме си сваляли снимките от този сайт и после една декларация, че разрешавам снимката на Али да е в сайт. И тогава разбрах, че са църковни истории. Така се шашнах, но реших да не правя допълнителни представления. У дома мъжът ми ми вика да не съм го мислила толкова, чудят се как да ти грабнат вниманието.

Хубаво поне, че срещнах комшийката на излизане, ха дано ѝ стане ясно, че сме примерни, почтени и заслужаваме добро утро. А вън въртележката мокра, децата мърляви и аромат на риба и чипс.

За първи път да ми липсва да ми мирише на кебапче и да чуя звучна псувня.

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 01:31 от Маpи

# 710
butterflyve,

На това се казва пълноценно петъчно разтоварване!
И ние се радвахме на такова в едно заведение, преди да ни полазят двойка суингъри
и трябваше да се спасяваме с бягство  Laughing

Joy

Ana Mu, честит имен ден на патерици!
Аз пък най-обичам да пускам пералня  Crazy Искам да кажа в сравнение с другите домакински задължение - пълниш, натискаш копчето, вадиш. После простирането и прибирането  Confused, сгъването ми е слабост, много съм добра  Grinning, НЕ гладя.
Мари, като чета - вече не съжалявам, че пропуснах нашия базар. Като една новодошла бях решила да участвам във всички мероприятия, за да не се чувства детето пренебрегнато - и кейк носих, и играчка за базара, картички надписах...Ама баш преди базара си загубих венчалната халка в нашата градина и прекарах следобеда ровейки из тревата. Намерих го де.

# 711
Маpи,

Представих си го този ваш псевдо базар... Много странна организация и решение.

При удобен повод, аз бих си казала, че не ми е харесало и какво точно.
Да, и аз като теб участвам в едно или друго, давам шанс на всичко местно,
но ако не ми харесва си го заявявам и много често се оказва, че не съм сама.
И не съм загубила ничие уважение, заради това че съм изказала неодобрение.

Надявам се за Али да е просто странно, а не неприятно Коледно преживяване  Peace

# 712
Мари, обожавам стила ти на писане!  Hug Все едно през моите очи си ги видяла тези традиции, само че аз не мога да намеря тези думи да опиша смесените си чувства. На практика мисля че приключих с посещенията на училищните масовки- писма за такива, организирани от родителския комитет изпращат всеки месец-диско, базар, панаир, незнам си какво... И аз първата година си мислех че за социализацията е важно да ги отразяваме тези събития, но бях втрещена още на първото ( и последно) диско, когато 5-6 годишни деца бяха пуснати в затъмнената училищна зала, някакъв селски Ди Джей бичеще Лейди ГаГа с децибели на нощен клуб и децата съответно силно превъзбудени от цялата дандания тичаха хаотично като избити електрони...едва изчаках да мине един час и си прибрах детето, оттогава като ги видя тези писма директно в трея за хартиени отпадъци, даже не го питам иска ли, не иска ли...Същата безмислица беше летния училищен панаир-децата трябваше да плащат за да ритнат топката във вратата или да си пъхнат лицата в някаква дупка за да ги замерят с наквасена гъба... Не сме повтаряли оттогава. Тази работа с къмюнити спирита ми се струва доста изчанчена, пък и то зависи от къмюнитито, за себе си съм решила че контакти с училищното обкръжение- не на всяка цена. Освен това, смятам че децата прекарват достатъчно време в училище- по 7 часа дневно, че да продължават да са повлияни от това къмюнити и след това. Оттам нататък идва ред да упражни влияние семейното къмюнити и това, което аз като родител смятам че е по-благотворно за детето ми- на приятели, на спортни инициативи и т.н. по-облагородяващи излъчвания.
Коледните събития ги игнорирах тотално тъй като всичките ми звучаха в горния стил. Изключвам КОледния концерт на 700 деца, вкл. моето, в концертната зала на града, което преживяване беше много емоционално и  запомнящо се. И нативити плей разбира се, но това е извън горния контекст.
Мари, мисля че отлично разбирам желанието ти да се включиш в случващото се около тебе, да покажеш съпричастност, но понякога разликата в ценностите и културата те докарва до такива депресивни заключения и въпроси като " Да бъде или да не бъде?" Хубавото в цялата ситуация е, че тази държава предлага освен халтура и култура и всеки е свободен да избера. Знам че нищо ново не ти казвам де, но ми дойде така отвътре!  Hug Горе, главата, не си разваляй Коледата и си намерете нещо стойностно с което да компенсираш неприятните емоции!  Hug

# 713
  • UK
и мен ме загубиха завинаги за подобни мероприятия, голяма тъпотия беше коледния базар.
Аз не знам как се финансират училищата тука, но това постоянно организиране на недомислици с цел събиране на средства много ме дразни.

# 714
аз доколкото знам училищата са изцяло на общинско финансиране, а тукашните общини не са от бедните сякаш  Wink даренията са май за разни странични организации. на коледното тържество при нас се събираха дарения за някакъв хоспис.

# 715
  • UK
при нас събират за пясъчник, за това ме дразнят  Laughing

# 716
Благодаря ви, момичета! Имах нужда да чуя няколко мили думи, че много ми беше криво.

При удобен повод, аз бих си казала, че не ми е харесало и какво точно.

Толумби, точно това си мисля и аз. Искам обаче не само да кажа какво не ми хареса, някак най-лесно и бързо е " не ми харесва" и толкова. Иска ми се да предложа нещо от себе си. Както са кръстени класовете "Париж", "Сидни", "Бейджин", "Кайро" - поне можехме всеки клас да си направи негов щанд и да покажем как се прави Коледа / Нова година по тези места. Какви маски за коса и лютив криспс?! За какво ги правихме тези проекти за градовете? Ами докато прибирах на децата парите за дядо Коледа подред ги питах кой от кой клас е - хилят се и не знаят. Толкова са го запомнили. Или пък чуждестранните родители да покажем Коледата по нашите земи - тук мога отлично да се включа и да покажа нещо различно... Определено ще търся начин да предложа нещо различно, ще гледам да не ги критикувам лошо, че сме много нови, може грешката да е някъде в мен.

Оттам нататък идва ред да упражни влияние семейното къмюнити и това, което аз като родител смятам че е по-благотворно за детето ми- на приятели, на спортни инициативи и т.н. по-облагородяващи излъчвания.

Абсолютно! Кой сега ми е взел думите от устата?  Hug

Маймунка и Е.Л., и ние все даваме за училището, аз съм напълно съгласна, разбира се, че за всичко трябват пари, но има и други начини, а не от детската шепа директно.

Хубава последна училищна седмица на учениците и учителите!
Всички да се пазите здрави и да ви е много Коледно!

# 717
  Здравейте и от мен. Много ми харесват последните постове, не това, което чета в тях, но са ми доста полезни за вбъдеще да знам какво ме чака. Според мен просто си имаме културни различия и някой неща трудно ще ги приемем, а на местните са им файн. То и аз не мисля, че върха на забавата е да се напиеш кат ряпа и да се хвалиш как си повръщал, ама тука възрастните под това разбират забавление  Crazy
  Аз имам проблемация, на вратата на нърсерито има бележка, че благодарят на родителите за подаръците  Crazy А сега де, какво да ги дарявам  ooooh! Четох из английски форуми, обикновенно било шоколади и вино, ама учителките били сик от това и се радвали на сапуни снежни човеци например или ваучери за Коста кафе  Crazy Мъжо каза, че според него нашите каки на вино най ще се израдват. Мен ми се върти идеята за цветя, има в Азда разни коледни аранжировки. Но и незнам колко са в бебешката група, че те все се въртят, доста са, а аз на 20 каки не мисля да купувам. Ще е тъпо ли, ако ги питам  newsm78 А и имената им незнам, малко по-тъпо, ако не са достатъчни коя ще вземе и коя не. А искам да взема нещо, защото с много любов и внимание я гледат, много съм доволна. Иначе при нас ще има Коледна седмица, с много забавления, диско, снаксове, дядо Коледа. Трябва да и мисля 5 тоалета  Crazy Пари не са ни искали за нищо.
  Иначе за първи и последен път разреших да я снимат. Началото на септември ни пуснаха писмо дали сме съгласни на 25 да я снимат. Аз много се зарадвах, на 25 септември приготвих тоалета и чакам, то пък било на 25 октомври, не съм видяла точно. Мислех си, че ще ни дадат по една снимка безплатно, ама неби по 12 паунда снимка на един бял фон. Викам си айде, ще поръчам 3, за бабите да пратя за Коледа. Е познайте, още ги няма, скоро щели да ги получим. За 12 паунда пък можеше да ги изпринтят за 2 месеца, да му се незнаят и снимките, полвин година с тях се занимавам  Crossing Arms

# 718
Не, няма да е тъпо да попиташ, кои точно "каки"  Crazy се занимават с детето ти.
Днес два такива списъка направих..

И подари каквото и както го чувстваш. Ако изобщо ти се подарява нещо.
Не се чувствай длъжна. Не всички родители подаряват.

Аз лично не обичам тези подаръци.. Карат ме да се чувствам странно..

Хубава последна училищна седмица на учениците и учителите!
Всички да се пазите здрави и да ви е много Коледно!

Много мило...

Мари,

Категорично не мисля, че грешката е в теб... С тези твои идеи и подход, няма начин  Wink
Аз съм сигурна, че ще си намерите вашето удобно място.
То може и да е в централната ложа, или на сцената, на балкона..

# 719
Аз съм сигурна, че ще си намерите вашето удобно място.
То може и да е в централната ложа, или на сцената, на балкона..

Peace

Общи условия

Активация на акаунт