Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 812
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • ENGLAND
Аелис има доста обширна тема за медицинските сестри тук в бгхелп http://www.bghelp.co.uk/ . Доколкото знам за по-рано завършилите не им признават направо образованието и трябва да доучват. Тези завършилите в последните години им го признават, но пак трябва да доучват. Да не те отчайвам, но в момента е доста трудно да се намери квалифицирана работа от неживеещи тук, па макар и от европейския съюз. Камерън започна с реформи в образованието, сега се почва и здравеопазването и предполагам ще е доста трудно с работата. Наистина има доста мед. сестри, но те дойдоха преди десетина години с агенции, работиха в домове за стари хора и някои завършиха курсовете за тукашни медицински сестри. Сега и да дойдеш, ти искат разрешително за работа. И да го имаш никой няма да те наеме на работа като сестра, щото пък нямаш тукашна диплома. За работа в домове за възрастни или нещо като санитари в болницата не се изисква никакво образование, но пък и там при тая безработица предпочитат тукашни.
Заговорили сте се за сандвичите. Аз съм категорично против. Сандвич сега, сандвичи в секондарито, в колежа също, на работата пак сандвичи. Те затова англичанките са най-дебелите в Европа. Това е от днешните новини, не е плюене. Моята е на стола, разнообразно ядене, топло, имат и избор между две основни, има и вегетарианско всеки ден. Е, има деца дето си носят и лънч бокс, но общината ни прави всичко възможно да привлече повече деца на стола, плаща храната на доста. В училище са забранени всякакви бонбони, снаксове, сокове, дори и в лънч бокса. Дават им и стикери, ако си изядат яденето. Това като майка
Като учител, има деца със сандвичи, има и на стола, може би 50:50. Но там където работя не знам какво ги правят на обяд децата, за тая работа си има лънч супервайзор, аз съм учител, ние нямаме право да се занимаваме с децата по това време. Пък и за мен това е моята обедна почивка.

# 421
Аелис, няма проблем да работиш като сестра. Моя много близка работи тук като сестра, завършила е в БГ през 80-те. Не е доучвала нищо тук, дипломата й се признава. Но е член на RCN, как се членува там не знам, но знам, че ти трябва определен стаж, такъв сигурно имаш.Знам, че се вади ПИН номер, които ти дава право да работиш като мед. сестра.
Колкото до документите, мисля ти трябва синя карта. Съвет как да вземеш не знам, но има варианти за сестри като селф имплоид, но не в болници, а на частно, един вид болногледачки, аз познавам такива жени.
Но имаш ли дипломата и си добра сестра, която е практикувала в БГ, ще успееш и тук, сигурна съм.

# 422
И от сготвено може да станеш 100 кила.
В добавка разнообразното, което ако е поднесено неподходящо,
може и повече да навреди, от колкото да е полезно.

Doret,

А нашите дечица са с аутизъм и дори и за високофункционалните, обядът е така да се каже пак учебно време.
И за тях и за нас, дори е по-трудно от един нормален урок по математика, например.
Затова и ни искат учителите там. Абсурд е хора, без няколко специални обучения,
да се занимават се децата, защото при нас това е далеч от едното надзираване.
Почивката, разбира се, е след обяда. Затова и си имам асистентки..

# 423
  • UK
 Нямаше ли една потребителка, която беше мед. сестра  newsm78 Така или иначе можеш сама да разбереш какви са изискванията за членство. Аз навремето им се обадих в нашия "Royal college". Разясниха ми хората всичко, събрах си документите и се регистрирах.
 Не съм съгласна с Дорет по един въпрос -  на двете места, където работих като вет. лекар не са ме питали каква диплома имам. Искаха само да им покажа сертификата за членство. Не мисля, че някой ще се интересува дали си завършила в БГ, ако си член на RCN.
 Мисля, че и за хуманните лекари се отнася същото - ако си член на сътветния Royal college и ако говориш добър английски, никой не го е грижа дали си завършил на луната или в Англия.
  А за сандвичите и наднормното тегло - размерите ми се дължат на чийзкейкове и браунита  Joy
  П.С. Толумби, ще стачкувате ли в сряда?  Hug

# 424
  • ENGLAND
Не съм съгласна с Дорет по един въпрос -  на двете места, където работих като вет. лекар не са ме питали каква диплома имам. Искаха само да им покажа сертификата за членство. Не мисля, че някой ще се интересува дали си завършила в БГ, ако си член на RCN.

Да де, ама за да си извадиш сертификата ти искаха диплома. Пък и във всяка апликейшън искат каква квалификация имаш, демек кво си завършила, експириенса и рефренси. Все в началото някъде си показала дипломата и са ти я копирали. Никой няма да те назначи без да знае какво притежаваш като квалификация.

# 425
  • UK
 Да, за да стана член ми искаха дипломата  в RCVS и дотук. След това дори не са ме питали къде съм завършила, дори и в приятелски разговор. Задавали са ми въпрос само дали съм член или не.   Peace Може би за други професии има значение къде си завършил, не претендирам, че знам как стои въпросът при тях.
  Съгласна съм, че е много трудно в момента да се намери работа и се съмнявам, че жената ще може да започне като мед. сестра, но да твърдиш, че дори и да имала синя карта нямало да я вземат, защото е с БГ диплома е направо абсурдно. Доста хора с дипломи от България са успели да работят по специалността си в Англия.

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 19:58 от svidni4ka

# 426
  • ENGLAND
Съгласна съм, че е много трудно в момента да се намери работа и се съмнявам, че жената ще може да започне като мед. сестра, но да твърдиш, че дори и да имала синя карта нямало да я вземат, защото е с БГ диплома е направо абсурдно. Доста хора с дипломи от България са успели да работят по специалността си в Англия.
Ами добре, да дойде и да видим дали ще я вземат веднага или без доучване. А има разлика между диплома и диплома. Аз се опитвам да опиша реалната ситуация в момента. Най-лесно е да се каже ела и опитай, но никой не казва какво ще коства този опит.
zlatnata tolumba аз говоря за нормално училище, все пак на повечето децата им са в такива.

# 427
  • UK
Doret четеш м/у редовете. Никъде не казвам, че като дойде ще я вземат, а напротив. Много е трудно без документи и без оферта за работа. Също така съм съгласна с теб, че икономическата ситуация допълнително усложнява положението. Просто казвам, че не е невъзможноPeace
 Баста Stop

# 428

zlatnata tolumba аз говоря за нормално училище, все пак на повечето децата им са в такива.

Какво значение има училището, като ти си в почивка по време на обяда  Whistling

svidni4ka,

Ние затваряме за стачката, да. Аланглето дори на марш ще ходи.
Очаква се стачката да е наистина голяма...

# 429
  • ENGLAND
Вече разбирам другите момичета дето не пишат. Тук сте се събрали една групичка, дето не търпите друго мнение, ха някой се е появил с нещо по-различно от вашето и сте го заръфали. Добре, че са личните.
Впрочем аз съм тук и в темата много преди някои дори да си помислят да емигрират. Не е хвалба, а опит.

# 430
И тук ще стачкуват. Какви точно са промените за пенсионното осигуряване (дано съм разбрала правилно), че такава вълна от неодобрение са предизвикали? Пропуснала съм новината явно.  Rolling Eyes

# 431
По последно дискутирания въпрос- всички медицинско отнесение професии, за да се практикуват като такива ( а не санитарка, хигиенистка и т.н. ) следват следния логичен ред на събития:
1. Регистрираш се в съответната съсловна организация- в случая- тази от линка който беше даден по-горе. Те, за да те регистрират като пълноправен специалист ще ти искат разни неща като копие от диплома, хорариум, свидетелство за съдимост, доказателство за стаж и разни други неща, и на базата на тази бумащина, ще решат дали образованието ти е релевантно към тукашното и дали ще ти дадат съответното членство. svidni4ka е напълно права- получиш ли го-никой и никога няма да те пита откъде ти е дипломата- от този момент нататък трябва просто да си добра в това което правиш.
2. След като получиш членството вече можеш да потърсиш работодател- най-добре с агенция която набира сестри, вярвам все някоя е останала. Ако някой работодател те поиска- той ще уреди документите ти. Съветвам това да се движи от БГ, търсенето на работа оттук изисква силни нерви и воля, голяма подкрепа, финанси и резултата никой не може да гарантира. Нямам идея как стоят нещата с този пазар, но като правило всичко напоследък става запечено. Наскоро разбрах че търсенето на фармацевти и стоматолози, каквито преди 2-3 години "се извозваха с камиони"  Wink е силно намалял. Хубаво е да проучиш пазара, търсенето, заплащането, характера на работата...ПОследното е много важно като си с деца и то малки.
3. Ако не намериш работодател, остават отворени варианти като селф емплойд- всичките на твой риск, за съжаление не съм компетентна и не мога да ги коментирам.
4. Ако дипломата не бъде призната, опасявам се че не може да се направи много...следва допълнително учене предполагам, всеки си преценява докъде може да стигне.
Желая успех,  никое начинание от такъв мащаб не е лесно, но при правилно планиране и добра информираност може да бъде много удовлетворяващо!  Peace

# 432
  • Пазарджик/Лондон
Благодаря ви , момичета, че толкова много изписахте в отговор на моето запитване Hug!

Това, което разбрах, е че първо трябва да се регистрирам , но получих два линка и не разбрах къде точно трябва да се регистрирам :
 Тук :
http://www.nmc-uk.org/

Или тук :

https://www.rcn.org.uk/

На първият линк са описани стъпки и като че ли отговарям на изискванията за подаване на документи, на вторият не мога да се ориентирам къде точно е информацията за получаване на регистрационен номер.

Намерих и друга полезна информация благодарение на вашите линкова - благодаря за което.

# 433
Nursing and midwifery council -това е съсловната организация, която ще ти каже дали образованието ти е оК за тук и дали можеш да членуваш при тях. Другия линк е страница на образователна институция ( една от многото предполагам) която не ти трябва за момента.

# 434
И тук ще стачкуват. Какви точно са промените за пенсионното осигуряване (дано съм разбрала правилно), че такава вълна от неодобрение са предизвикали? Пропуснала съм новината явно.  Rolling Eyes

Реформата е за по-голяма вноска, но накрая не и по-голяма пенсия...
Увеличаване на възрастта, разбира се..
При учителите искат като база за пенсията да се взема осреднена заплата.
Това най-общо, но и достатъчно да изправи хората на нокти.

Общи условия

Активация на акаунт