Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 289
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Ламарина, добре че свекърва ти не знае за бг традицията майката и новороденото да живеят при нея до 40 му ден  Laughing В родния ми град се спазваше едно време Mr. Green
а иначе спор няма, много по-спокойно е и за предпочитане да сте си само вие  Peace

# 616
Има такава традиция, да. Но то не е традиция точно, просто така правят хората, макар че в последните години вече съвсем малко хора го изпълняват. Аз знам, че идва от там, че детето до 40-ия ден не е кръстено (едно време децата са кръщавани колкото се може по-бързо след раждането) и няма още пазители, а майката още кърви и това е "мръсна" кръв. В този смисъл, за да не ги нападнат зли сили и уроки в период, в който са уязвими и родилката, и бебето, не се събират с чужди хора. Имаше и нещо за родилката да не простира и прибира пране по тъмно. Обаче свекитата са на първа линия, как, нали те къпят бебето! За кучето - да, хигиената трябва да е на ниво. Ламарина, тепърва ще са ти странни разни неща по раждането и отглеждането на дете тук. Ако знаеш колко се чудих аз,  в една книга за бременност пишеше "точно преди да родите, задължително отидете и напазурвайте кафе, чай и захар. Ще имате много посетители след раждането и няма да можете да идете за чай до магазина."  Joy

При мен Коледата върви по разписание. Онзи ден си мислих дори, че единственото по-хубаво от това ти самият да вярваш в дядо Коледа, е да накараш детето да вярва в дядо Коледа. Извадила съм и сурвакничката и уча Али на "Сурва, сурва година". Ще има и гевречета, и питка с паричка, и баница с късмети, и пълна маса на Бъдни вечер (обичам да гледам изумените очи на свекитата на Бъдни вечер), и Коледен пудинг и всичките му английски неща, и гости, и музика, и подаръци. И изобщо - от двете култури най-доброто!  Blush

# 617
LamaRina има и още нещо което другите пропуснаха да споменат.Родилното отделение е отворено за посетители така,че щеш или не около теб и бебето ще има много и най-различни хора да не споменавам,че  е разрешено внасянето на храна(това специално в нашата болница).Моите свекър и свекърва дойдоха около 3 часа след раждането да видят децата все пак от 8 внучета само 1 е момиченце и тя е гордостта на семейството.Спомням си,че упойката ми не беше отминала от епидуралната.Ех че хубави спомени ми се завъртяха в главата.На една от жените до мен мъжът и се изтърси в 5 часа сутринта на посещение  Crazy
Ние също имам е куче,но това не значи че хигиената е намалена.

# 618
Извинявам се за дългото отсъствие. Местихме се в нова къща, в която преди нас са живяли някакви индийци. От как съм тук съм станала голям расист, ама на такова съм се нагледала... Та повече от една седмица съм чистила, само за кухнята ми трябваха три пълни дена и то с помощта на мъжа Sad

Междувременно най-после си взехме и кучето от България та да ви попитам трябва ли да я регистрирам при ветеринар както ние се регистрираме при Джи Пи? Застраховка вече и направих, но не можах да намеря информация никъде относно регистрация при вет.

# 619
Има такива традиции в БГ и се правят с цел предпазване на бебето от инфекции в първите най-важни дни за него, докато започне имунната му система да функционира правилно. Не са измислици с цел някой да се прави на интересен. Naughty

Отдавна се смята за отживелица тази традиция дори и в БГ  Wink Аз моите деца веднага след изписването ги метнах в количката и на разходка. А и нали в болницата сумати народ ще се изреди /акушерки, лекари/ - каква гаранция имаш че всички са в перфектно здраве ?! Друг въпрос е че не съм давала на никой да ги пипа първите месеци, да гледат от прилично разстояние няма проблем, но не и да ги пипат, особено по лицето и ръцете. Майка ми като влизаше отвън първо си миеше ръцете, после си сменяше дрехите с домашни и тогава си позволяваше да я вземе.
Аз напазарих вече подаръци, ама тая година сме лесни - нали сме си само ние 4-мата.  Grinning За Ема кола за бутане и първата й кукла, за Лора - огромен плюшен кон. Напоследък е полудяла на тема коне, само говори как като порасне и тати ще и купи конче  Laughing Водих я няколко пъти във фермата в Мордън парк, нали има конно училище там - голям възторг беше.

# 620
Не искам да кажа нищо лошо за притежателите на кучета, самата аз искам куче и ги обожавам, в БГ цял живот сме имали кучета /е, верно на двора, ловджийски/, но мисълта ми е, че съм израснала с тях край себе си. Проблемът е точно свекървата и нейното куче, защото хигиената и е под всякаква критика...до толкова, че половинката мие всичко преди да го използва като отидем на гости, а не е от гнусливите...

Мъжът ми трудно прие идеята за 40те дни, но я прие и ще направи всичко възможно да си я спазим, така както аз съм пожелала. Което значи, че ще варди пред вратата като вярно куче и няма да допусне никой външен да припари до нас в болницата. Златен ми е той Heart Eyes

Относно това дали ще има обидени...ами не съм особено заинтересована. Имам желание и ако някой реши да не го зачита, обидената ще съм аз, а това няма да се понрави на никой от родата след това Sunglasses
В крайна сметка съм сигурна, че всичко ще е ок, защото свеки е много добър и разбран човек и няма да има проблеми с това да почака да си види внучето наживо.

# 621
varnagirl трябва да си харесаш ветеринарна клиника и да им се обадиш и те най-добре ще ти кажат какви са процедурите.Моето куче  го взехме от тук и аз им се обадих да си запазя час за първите му ваксините  и да му сложат чип.След това всяка година ми пращаха писма за годишните ваксини.
Бъркам ли се или сред нас имаше едно момиче което работи като ветеринар дано да се включи и да те насочи къде и какво да направиш  Peace

# 622
Svidnichka май беше споменала, че е ветеринар. Ще я изчакам да се включи. Ние сме с редовни ваксини и чип си имаме, даже вече го регистрирах в местната база данни, само не ми стана ясно да я регистрирам ли при вет сега или когато имаме някаква болежка тогава. Та тъй като не ми е спешно ще изчакам ветеринарката да се изкаже по въпроса Simple Smile

# 623
  • Манчестър
Не искам да кажа нищо лошо за притежателите на кучета, самата аз искам куче и ги обожавам, в БГ цял живот сме имали кучета /е, верно на двора, ловджийски/, но мисълта ми е, че съм израснала с тях край себе си. Проблемът е точно свекървата и нейното куче, защото хигиената и е под всякаква критика...до толкова, че половинката мие всичко преди да го използва като отидем на гости, а не е от гнусливите...

Мъжът ми трудно прие идеята за 40те дни, но я прие и ще направи всичко възможно да си я спазим, така както аз съм пожелала. Което значи, че ще варди пред вратата като вярно куче и няма да допусне никой външен да припари до нас в болницата. Златен ми е той Heart Eyes

Относно това дали ще има обидени...ами не съм особено заинтересована. Имам желание и ако някой реши да не го зачита, обидената ще съм аз, а това няма да се понрави на никой от родата след това Sunglasses
В крайна сметка съм сигурна, че всичко ще е ок, защото свеки е много добър и разбран човек и няма да има проблеми с това да почака да си види внучето наживо.

Само постави себе си един ден в подобна ситуация и виж каква ще ти е реакцията. Откакто сина ми е роден, винаги преди да кажа/направя нещо на свеки си помисляма как ще един ден като ролите се разменят.

Сори ама снаха ми един ден ми налага такива правила ще разбере с кого си има работа.

# 624

Сори ама снаха ми един ден ми налага такива правила ще разбере с кого си има работа.
[/quote]
  Joy Joy  то не се знае к'ъв Дзвер ще ти се падне , дано да е някоя с която ще се разбирате  Simple Smile
LamaRina хубаво е човек да се опитва да се поставя на мястото на другия. Мисля че, каквото и да решиш, когато има уважение и компромиси и от двете срани, нещата се нареждат.
Аз също си мечтая за коледно чудо под елхата  EFP  Simple Smile пожелавам го както на себе си, така и на  и всички мечтаещи за такава радост  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 18:09 от eva_82

# 625
Ако аз бях на мястото на Ламарина, щях да говоря със свекърите си да позасилят хигиената, защото и преди, и след 40 дни, няма да е добре за бебето, ако е мръсно и навсякъде има косми. Някой може да не се съгласи с мен, но аз смятам по- голямата част от англичаните за много по- мърляви от нас.
А ако бях на мястото на свекървата и ми кажат, че 40 дни няма да виждам първородното си внуче, бих се засегнала доста.

LamaRina, eva_82, пожелавам ви да видите двете чертички много,много скоро Wink

# 626
  • Пловдив
Жените сме склонни да делим нашите майки и свекървите ни,за съжаление.Просто ни идва от вътре.За майка ми много неща са позволени,а за свекърва ми не.Ако майка говори глупости и прави тъпи забележки се смея,но ако свеки го прави е голям проблем.Което никак не е честно.От няколко години го осъзнах това нещо и работя по въпроса да не пренебрегвам свекърва ми.Разбира се става въпрос,когато свекървата е с всичкия си и не застрашава живота на снахата и внучето.

LamaRina,би ли държала майка си настрана от бебето 40 дни.Ама честно си дай отговор пред себе си.

Иначе с тези косми е проблем наистина,но с чисти дрехи и измиване на ръцете като влезнат у вас не би трябвало да има проблем.И все пак трябва да правиш нещата както ги усещаш ти.В този момент всички жени сме много чувствителни и най-малкото нещо ни изкарва извън релси.
За себе си аз избрах да споделя щастието ни от първия миг.Идваха на гости роднини и приятели.Беше ми ужасно приятно.

# 627
Лелеее, ЛамаРина, тази свекърва ще да е голяма мърла, щом няма да и показваш детето 40 дни!
Това незнам дали някой все още го практикува в БГ. Голяма отживелица е, но ти явно имаш сериозна причина, за да държиш на него. Ми след 40-те дни какво ще правиш? Все някога ще трябва да и го дадеш да го види... Имай предвид, че тя сигурно доста ще се учуди на 40те дни, може и да се обиди. Тук се ходи на гости на бебе още от първия ден. Мойто го показвах отначалото и го пипаха приятелки,но купих дезинфектиращ гел за ръце и първо подавах гела,после бебето  Crazy

Пожелавам на всички който искат, бебета за Коледа!!! Стискам палци!!!

# 628
  ЛамаРина направо ме втрещи честно  Shocked Shocked Shocked Моля, само не казвайте, че това е българска традиция, аз такова нещо не съм чувала някой да прави. Аз като минала по този път ще ти кажа, че ти 40 дена сама с това бебе няма да издържиш. На първия ден още като ме изписаха си бяхме по магазините, а у нас беше като хан. Не давах да я пипат по лицето и да я носят приятелите, на роднините се чудех как да я набутам за да си отдъхна. В болницата минаваха през стаята средно по 50 човека на ден, без да преувеличавам. Пък и това е свекърва, аз ако детето ми има бебе и не ме пуснат да го видя 40 дена ще съм леко казано обидена...А колко деца се гледат с кучета, пък пак си стават хора...

# 629
Момичета, гледате ли more 4 True stories?  ooooh! Сериозно ли не можаха да намерят една "нормална", интелигентна личност да снимат, а само някакви супер откачалки?!   Confused

Общи условия

Активация на акаунт