Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 301
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • Bristol
И аз по нощите будувам. Направих един чери кейк, шефката организира high tea утре по време на team meeting. Днес се бъзикам с нея, че ще правим tea meeting  Laughing Надписах картичките, досадна работа, но пък обичам да получавам  Mr. Green С Ели в съботата направихме над 30 ръчно изработени за съученици, учители и двете чайлдмайндерки  Crazy Така се бяхме подпалили, че чак на детето му направи впечатление, че сме били като джуджетата в работилницата на дядо Коледа  Laughing
А тези коледни базари в училищата ми напомнят нашенските панаири  Laughing Аз не ги долюбвам, но децата много им се радват. Не обичам и децата да ги водя при дядо Коледа, не само в училищата, но и по молове, по разни пещери, зоологически градини, защото много печалбарски го докарват Rolling Eyes Тази година обаче Шу ме подпали да ги водим и добре го бяха измислили в тяхното училище, купуваха се билетчета няколко седмици предварително и ти дават ориентировъчен час. Докато чакаха децата да влязат имаше стая, където оцветяваха рисунки и пишеха писма до дядо Коледа. Сума ти дребни парички изхарчиха за разни игри. А в нашето училище на базара спечелихме кутия зелен чай, на който срокът на годност е до този декември  Laughing Аз за тази томбола бях дарила шоколадчета на катбъри за украса на елха. Хора разни...

# 721
Здравейте мами GrinningКазвам се Лили и имам едно малко съкровище Стилиян на 2 годинки. Живеем в Лондон от 4 години.Виждам че тук се пишат много полезни неща и ще се радвам ако мога да се включа активно в групата.Има мами с дечица на различна възраст което е супер,за да може  взаимно да си обменяме опит.Сега влязох, случайно защото сме в процес на приучаване към гърнето,натиснах в Гугъл да видиме какво ще излезе и попаднах в бг-мама а след това се позарових малко и видях че има и мами във Великобритания Laughingи ето ме и мен  Grinning Grinning GrinningСега зимата освен да ходим на play groups и да обиколим набързо магазинте никаде др.не ходим,защото си стана доста студеничко.От 2 дни се занимавам да слагам Коледната окраса а моят палавник след мен да я маха и да се увива с гирляндите а играчките да ги подхвърля където му падне Laughing Laughing Laughingголям купон,но за моя сметка.Сега смятам да го запиша на плуване ,че да хъби някъде др.тая енергия.Сега трябва да се разровя и да видя как стоят нещата с тези басейни,ако може някой да ми даде съвет дали това е добра идея и дали Стили няма да се уплаши,защото не съм ходила на плуване тук досега и незнам дали има инструктори,предполагам има и специялни басейнчета за малките сладурковци.Много ще се радвам на малко инфо и предварително благодаря  bouquetЛека вечер на всички,който все още не са в леглата като мен и приятен и ползотворен утрешен ден Laughing

# 722
  • Нотингам/Пловдив
Добре дошла Лили  Hug За спортовете погледни тук https://www.sportscourses.org/home/default.aspx  Можеш да провериш всичко ,кой спорт , в кой център , какви групи и така. Успех  от мен. Hug

# 723
Тъкмо си говорим с половинката какво ще правим по Коледа и около и се спряхме на вариант да посетим Бристъл,но зависи и какво ще е времето все пак.Ако има желаещи да се видим нека ми пишат на лични и ако наистина успеем да дойдем ще се радвам да се запознаем и да се видим  Peace

# 724
Добре дошла Лили  Hug За спортовете погледни тук https://www.sportscourses.org/home/default.aspx  Можеш да провериш всичко ,кой спорт , в кой център , какви групи и така. Успех  от мен. Hug
Благодаря за линка,и аз ги проверих,но няма много разнообразие освен плуването за нас:(
Аз другият петък ще украсявам елхата и вече предусещам екзалтацията покрай това събитие. Винаги сме го правили или на 22 или на 23 .12 ,та чакам с  нетърпение.

# 725
Здравейте.

Страхотно време а Laughing От едната страна на къщата вали градушка а от другата пече Crazy

Лили добре дошла в темата. cocko ти е дала линк,но аз ще кажа около нас какво има. Плуването на тази възраст е с родители. След 3 са сами. Яна е на 2,9 и я водя на гимнастика, там май повечето са момченца. В клуба по тенис на сина има тодлър група. Не си представяй точно спорта както трябва да е. Там повече ги учат на баланс, координация и тн. Полезно и забавно е.

Панаирите в училище, странни са ми, има и китайски неща, има и много ръчна изработка. Имаше страхотни бебешки плетени неща. Преди 2 години имаше разпродажба на книги, купихме си страхотни за без пари и детски и за нас. Харесва ми, че непрекъснато се прави нещо, е не винаги съм съгласна с подхода, но има заинтересованост, което е важно. Всеки път казват колко са събрали и за какво са ги дали. Определено ми харесва идеята да ангажират децата и в организация и в благотворителност. Друг е въпроса че каквато съм забравана все съм в стрес да не пропусна нещо. Утре трябва да нося шоколадови пръчици, че имат коледен купон.
И нашия дядо Коледа беше в тъмна стая, но според мен идеята беше да не бъде разпознат Crazy защото беше директора. Боян веднага го заподозря, попита и къде му е изчезнало шкембето Laughing
Че той е един дълъг и тънък сладур.

Нещо друго много ми хареса. Имали School Council. Боян бил представител, на нещо. Питали го какво би променил. Той се изправил и казал, че има проблем с отношението на динър лейдитата към насилието в училище. Не наказвали, не се карали, само вдигали рамене и нищо не правили. А те нали ги гледали по време на играта след обяда. Децата не можели да разчитат на тяхната помощ! Всики други деца се съгласили с него. Предложил да бъдат изпратени на обучение , за да ги научат как да се справят с проблемите!

Аз отивам да готвя, че довечера ще идва.....моргич адвайзърката ни, да говорим за застраховки.

# 726
  • Лондон
Шу, браво на детето, ей такива неща обичам да чувам..много да го нахвалиш Simple Smile

Лили, добре дошла, ако искаш пиши в кой район на Лондон си? Басейните около нас са много заети, за предния терм не можахме да се вредим, докато бяхме на море и  всичките групи се бяха заели, говоря за 2 басейна, които са на близо... Сега миналият понеделник се подредих на опашката в 9 сутринта и се класирахме за от януари Simple Smile.
За 2 годишно дете са Parent&Toddler групите, тоест влизаш във водата с детето, какво си учат, не знам, но предполагам, че има полза...

Аз имах 2 понеделника отпуск, и се впуснах в любимите ми обиколки из Лондон, жалко, че огромните тълпи ми попречиха малко на удоволствието, но все пак си е супер... Покупки мислех да не правя, в крайна сметка опуках лимита на кредитната ми карта Confused Чух по новините, че голяма част от гражданите тук ще посрещнат Нова година с много големи задължения, които ще изплащат до другата Коледа...  Grinning Аз се надявам по-рано да се справя

Писала съм и преди, панаирите и масовките ги мразя, най-вече в тази държава, в нашия квартал винаги са били сбирка на социалните, да ги напият с евтин алкохол и да им вземат парите от помощите, ако са им останали...

Картички досега не пишех, защото мразя, но сега ще пишем заедно с Аннабел, тъй като ще трябва да го прави за в бъдеще...

butterflyve, винаги се радвам на мъдрите ти слова Heart Eyes

# 727
  • След завоя в дясно
А при нас вали сняг, но не натрупва.
Шу- браво на детенце, и виж какво оригинално решение на проблема са намерили.
Ох, училища, разни хора разни училища Crazy Миналогодишнишният базар бе предимно с ръчно правени неща от майките(накупих си украса за елхата, много хубава) продаваха картички (процент отиваше за чарити), детски дрехи, някои маркови (една от майките е дизайнер към големите фирми) пак за чарити. Имаше надаване, в което участваха само възрастни и се надаваше за дребни игри и др. парите бяха за нов навес на училището, защото стария подаде от снега. Няма да споменавам десертите, който се продаваха правени от майките парите отиваха за мини ван.
Далече съм от мисълта, че системата е перфектна. При нас комитета на родителите е страхотен, виждам ги че го правят с хъс, когато мога помагам.
Добре дошли на новите момичета

# 728
Здравейте Grinningи благодаря за помощта Hug Разгледах сайта и открих кои са най-близките до нас Центрове,в който мога да заведа Стили,ориентирах се и за цените,но ме очуди че плуването е само половин час,което ми се струва малко,но знам ли...може би мъниците бързо се изморяват.Аз живея в Источен Лондон-Waltam Forest и за тази събота съм планирала голямо пазаруване за празниците,защото под елхата няма още подаръци.Миналата седмица ходих v Westfield Stratford City,но малкият беше много кисел и му се доспа и така и нищо неможах да си накупя.Тази седмица обаче съм решила взимам храна и играчки и биберони и пак там...на лов Laughing Laughing LaughingМами отивам да готвя и аз още незнам какво,че малкият заспа и имам един час на разположение да свърша малко дом.работа  chef  chef  chefБлагодаря ви още веднъж за отговорите и милото посрещане  bouquet

# 729
Лили Стили, добре дошла в темата!
Ние водим дъщерята на детски басейн самостоятелно, не на уроци. Ние с баща и я "учим" да плува.
При нас самостоятелно е от 4 годишни. И си стоим колкото ни се иска. Обикновено тя не иска да си тръгва. Но я водим от бебе. Първо имахме пояс за сядане в него, за бебета. После ползваше бански със стериопори около корема и кръста, които предпазват от потъване. А сега с обикновен бански с пояс или нищо.

# 730
Ох, това плуване ми е днешната мъка..
Прогарамата ми по физическо е плуване следващия срок.
Не ги обичам обществените басейни, ама въобще.. Мъка ще ми е.
Но пак по-добре пред конната база, която засега се размина.

...Предложил да бъдат изпратени на обучение , за да ги научат как да се справят с проблемите!

Ха-ха. Готов е за мениджър. За всеки проблем-трейнингче!
 Mr. Green

# 731
  • Bristol
Лили, заведи малката първо пробно, да видиш как ще реагира. Моята я записах на такова плуване преди да имаше година и голям рев беше на първото занятие. Наложи се една седмица всеки ден да я водя на басейн с мен да свикне и на следващия урок беше ОК. Не ги учат кой знае какво на тази възраст. Основното е да могат да се отпускат във водата и да не изпадат в паника и задържат дъха като са под водата. Занятията са по 30 мин не само за най-малките, а и за по-големите деца  Rolling Eyes Аз водех малката на тези уроци основно заради себе си, после с майките сядах на по кафе и лафче Wink
Шу, как го е измислил това hahaha
aniji, аз съм офф между Коледа и НГ. За съжаление обаче и коледния базар в центъра тогава няма да го има. Вие какво сте намислили да видите от Бристол?

Още малко приготовления ми останаха, последно трябва да правя кашкавал и ананас хапки за партито на Ели в училище. Втора година подред ми се пада да правя това  ooooh! Другите минават метър с неща, които се купуват готови от магазина. Даже ме бъзикаха, че явно много хубави са ми били хапките миналата година и затова пак аз ги правя  Confused Догодина, ако пак ми се паднат, официално ще протестирам  Mr. Green

# 732
Merry   честно нямам идея, но каквото и да е трябва да е и достъпно за двама пакостника  Mr. Green .Сега оглеждам хотелите и го мислим и го обмисляме, но най-много искам да се запознаем и да се видим на живо  Peace

# 733
 aniji мама на Джозеф и Кейт и аз съм на линия ако дойдете!

# 734
Шу, 6+ за твоя сладур!  Joy С глас съм се смяла на малкия ти умник! Няма да го мислите, ще се оправи в живота!  Grinning
Толумби, какво им има на кончетата?  Grinning

След като оправите спортовете на децата, споделете моля как ексърсайзвате вие? Преди известно време реших да я пробвам тая прехвалена Зумба, но не ми легна на сърце нещо...ходя все пак веднъж седмично за чиста съвест...А преди 2 години попаднах на страхотен комплекс за "домашна" йога...това много обичам да го правя и от 2-3 пъти седмично се чувствам страхотно. Давайте други идеи.  Hug

И една друга питанка имам- препоръчайте изпробван онлайн сървиз за принтиране на дигитални снимки. Преди използвах www.lidl-photo.co.uk , но откакто минах на Макинтош, софтуера явно е несъвместим с тяхния и не ми се получава. Който си е с  Windows обаче може да ги пробва- много добро качество, чудни цени и бързина. Ужасно ме е яд че не мога да поръчвам там!

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 00:49 от яхнала метлата

Общи условия

Активация на акаунт