След "1001 нощ" приказката продължава с проектите на нашите любими актьори - 194

• 44 810
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Моментът  преди да изненада зрителките!

Ама султанът е непредсказуем от самото начало! Heart Eyes Hug Сигурно и Изабела е изненадана!  Joy Joy Какво ли ще последва?! Laughing Hug
Майдриим, изгледах серията благодарение на една  от най- невероятните ми и отзивчиви съфорумки   bouquet Hug.Играта им е перфектна както винаги и месля ,че няма неяснота и за неговорещите езика.
Но ако някой диалог ви озадъчава съм насреща.

[Майдриим ,точно за момента м/у Сюлейман и Изабела си мислех.
Той се впечатли от саможествата й и когато тя му каза че е запалила пожара й заговори на вие в учтива форма
Преди това при самия пожар а попита: "как си  Изабела?" Беше фамилиарен макар и загрижен Thinking Thinking Thinking

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 19:06 от Danaya33

# 331
Meryem Uzerli : Hürremin gücünü görmenize çok az kaldı. Hürremın bir tek sözü diziyi tamamen değiştirecek. . .
Filiz ahmet : Nigar Kalfa doğru yolu bulacak. Hürrem sultanın yanında olacak. İbrahime olan imkansız aşkı onu çaresiz bırakacak.

Рускините преведоха това нещо така:
Мерием: още малко остава и вие ще видите силата на Хюррем, една нейна дума ще промени сериала
Фелиз: Нигяр Калфа ще намери правилния път. Ще застане на стната на Хюррем. Безнадежната любов към Ибрахим ще я остави в безисходица.
С извинение ,за намесата ми ,но това мнение не е извлечено от сериала.Следя серията в Оригинал.
Нигяр калфа ,която ми е любим образ наравно със Сюлейман великолепни и Малкоч оглу Бали  бей- се държа много достойно и резервирано пред Хюрем:
Нигар" султанке ,дълго ви умолявах да ми простите . Вие не ми повярвахте .
Какво ви кара сега да ми се доверите?"

А горния текст ,който е цитиран от интервю на двете актриси ли е?
В интерес на истината превода е съвсем точен- Но от къде е извлечен!?

# 332
  • София
Danaya33 , Heart Eyes Hug,много важен нюанс си уловила smile3501 newsm44,значи  СС ще си изпрати "гостенката" по живо, по здраво, "недокосната"   и  ШОК,ШОК   за ФРЕДЕРИК Joy Joy

# 333
    Тъй като новата БНТ 2 започна излъчване само преди десетина дни оказва се, че в моя пакет на кабелната тв я няма. Sad Така че ще гледам Берг на лаптоп. Ето линк за всички, които се интересуват.

http://tv.bnt.bg/bnt2/

# 334
Данайче, радвам се, че си успяла да изгледаш епизода. Какво да ти кажа - за неяснотите. Основно в действията на героите и отношенията долу-горе, следейки епизодите, човек се ориентира. Сигурна съм, че знаещите езика най-вярно улавят всеки детайл и удоволствието е пълно. Както съм сигурна, че и много от незнаещите езика, както примерно съм аз,/изключвам няколко десетки думи от ежедневните разговори/ си представяме определени реплики, но много често казаното е съвсем друго или има нюанс, който е важен за развитието на сюжета. И поради тази причина, за мен има флирт между двамата. Къде скрит, къде явен...Но пък е някакъв цвят в цялата история. Изабела - Изабела. Поредната актриса/героиня вмъкната в сценария. Да, Сюлейман се впечатлява от по-дръзки постъпки. Халит много хубаво го каза в едно свое интервю за героинята Хюрем - няма човек, който да не се впечатли от различното поведение. Това важи по принцип. "Няма значение дали са мъже или жени. Всеки се чувства привлечен от хора нестандартни, екстравагантни..."/намерих интервюто/ Не казвам, че принцесата е нещо изключително, но на фона на еднообразието в сарая...Може да се тълкува по всякакви начини - среща на две култури, манталитети, стремежа на султана да представи гостоприемство, справедливост и в същото време неограничена власт. Кой знае...Всъщност, Данайче, ако има нещо, което много силно те е впечатлило като фрази, като замисъл, който влага Мерал в определени сцени, сподели го. С интерес ще го прочета! Hug Hug Hug Hug

Ето няколко снимки и на Джейда от "Едно сърце за Ван" - http://www.iimmgg.com/image/6d75545685983e76d2b492896be4d4ae

# 335
Нигяр калфа ,която ми е любим образ наравно със Сюлейман великолепни и Малкоч оглу Бали  бей- се държа много достойно и резервирано пред Хюрем:
Нигар" султанке ,дълго ви умолявах да ми простите . Вие не ми повярвахте .
Какво ви кара сега да ми се доверите?"

Това съм го разбрала абсолютно точно. Дори съм го споделила в първия си пост в четвъртък -много ми хареса играта на Нигяр. В този момент Хюрем беше жалка. Нигяр колко й се моли преди това, искаше да й служи, винаги се е стремяла да я предпази/когато ИБрахим я накара да й предаде бележката от Лео, как ли не завъртя разговорите с Хюрем, за да я отклони от срещата/, но нашето момиче, когато си внуши нещо - действа доста крайно, нагрубява, блъска, удря, проявява недоверие, изолира... Много хубаво го беше написала Жането - да не те нарочи веднъж. Интересно ми е, ако Сюлейман знае за всички тези неща, дали щеше да възприема Хюрем като жената, различна от другите...Вкарах се пак във филма...Спирам! Laughing Laughing Laughing Или ...пак ще кажем - харемът на това я научи...Колко удобна причина за всичко и всички! Край! Hug

# 336
  • София
   Тъй като новата БНТ 2 започна излъчване само преди десетина дни оказва се, че в моя пакет на кабелната тв я няма. Sad Така че ще гледам Берг на лаптоп. Ето линк за всички, които се интересуват.

Много благодаря за линка, от колко часа беше филма newsm78 baby_neutral

# 337

Hug Hug Hug Hug Hug

# 338
Danaya33 , Heart Eyes Hug,много важен нюанс си уловила smile3501 newsm44,значи  СС ще си изпрати "гостенката" по живо, по здраво, "недокосната"   и  ШОК,ШОК   за ФРЕДЕРИК Joy Joy

Laughing LaughingКрасе споделям възхищението ти от Сюлейман и не само заради Халит /защото за мен и това има значение/.
На него по силата на единовластието Всичко му е позволено ,но той е един мислещ и фин човек.
В последната серия отиде при Валиде и искрено я помоли да му признае наистина ли го смята за вероломен или просто в моментния си гняв го е казала.
Валиде го закле да не забравя никога на какво е бил свидетел в детството си / имаше прде вид братоубийствата на Селим 1/
Сюлейман каза ,че иска децата му да живеят в мир и братска кръв да не се пролива.
Но......знае се ,че с негово съгласие убиват двама от синовете му- Мустафа и Байзид.Какво го проминя?!Интригата на Рустем паша или любовта към Хюррем?! Но Баязид е нейн син . Дали й връща за Мустафа.?!
Много интересен образ е развила Мерал."
"Времена и нрави"
Не е възможно да сме обективни и да съдим .......а сериала си заслужава вниманието ни....

# 339

23,00

# 340
# 341

Не само за Фредерик. Сюлейман накара Бали бей да убиде Гритти че Изабела е мъртва. И После сподели с Ибрахим ,че тя ще е скритото му оръжие срещу Шарл.
Каза ,че ще изчака удобен момент  .....
.... прие откупа за Фредерик  Laughing Laughing

# 342
Но......знае се ,че с негово съгласие убиват двама от синовете му- Мустафа и Байзид.Какво го проминя?!Интригата на Рустем паша или любовта към Хюррем?! Но Баязид е нейн син . Дали й връща за Мустафа.?!
Много интересен образ е развила Мерал."
"Времена и нрави"
Не е възможно да сме обективни и да съдим .......а сериала си заслужава вниманието ни....[/size][/color][/b]

Не е ли ясно кой и какво го променя? Този, който има личен интерес - може би Хюрем, може би Мустафа, а и всички "загрижени" около Сюлейман за власт, превъзходство и благоволението на бъдещия владетел т.н. А колкото до любовта като начин за промяна...Не знам какво означава това...По принцип любовта облагородява, прави те по-извисен, но и по-сляп...Така, че в бъдеще със сигурност Мерал ще остави на всеки да преценя събитията и постъпките от своя гледна точка...Както и досега. Нито един образ не е само лош, или само добър... Поне за мен. Всеки притежава човешки чувства, причини, за да постъпва по определен начин.

# 343

23,00
И аз благодаря !!  bouquet

# 344

И Бюлент е участвал в благотворителната вечер.

Общи условия

Активация на акаунт