За посещения при/от педиатъра след изписването.

• 6 785
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • Шумен
Когато ни изписаха, ЛЛ не можа да дойде същия ден (не помня вече защо) а на следващия вече официално мъжо и беше занесал бланките. Това и беше единственото посещение вкъщи, после първия месец на 2 седмици ходихме да се теглим контролно. А до годинката всеки месец. С изключение на моя трети болничен лист (нали се издава от ЛЛ на детето) за който платих потребителска такса 2,40 една стотинка не съм дала на лекарката нито за консултация, нито за преглед. Когато има проблем извън работното и време ходим на дежурен кабинет (има договор с тях) в поликлиниката със сините книжки и не плащаме нищо и там  Peace

# 31
Ха, ново 20!  ooooh!

Какви са тези пари? За пъри път дойде в къщи 3 дни след изписването!
Никакви пари не сме и давали. След това ние ходихме , както следва - всеки месец.
Всеки ЛЛ има час или часове за ДОМАШНО ПОСЕЩЕНИЕ - упоменати в работното време.
Не би трябвало да взима пари - след като това и влиза в задълженията, още повече , че ДОРИ НЕ СЕ ЗАПЛАЩА ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА.  Peace

# 32
  • Пловдив
Ние платихме 10 лв. Rolling Eyes ЛЛ ни каза, че това е таксата за домашно посещение.

# 33
Прочетох всички отговори и едно ми стана ясно  всеки  лекар си таксува както иска... Явно не е  регламентирана  такса.
Нашия  педи ни взе 40 лева за първото посещение веднага след родилното. Идва още веднъж преди да  запишем детето при  него. Обяснението за  таксата беше, че понеже не  можел да  бъде сигурен, че  ще запишем детето и затова.  newsm78 newsm78 newsm78
Чувствам се прецакана честно казано!
Иначе за  3тия  болничен не  ми е искал пари. Ако  ми го беше написала моята ЛЛ - може би щеше да ми вземе - не знам.

# 34
На първото посещение ни взе 20лв (или 25 newsm78 ). Обяснението беше, че се плаща, защото бебето още не е записано при никой (и как да е, като няма ЕГН). Повече никакви пари не съм плащаша. Дори като го водя в спешния кабинет.

ANGYA, малко множко ми се виждат тия 40лв... Но пък домашните посещения са регламентирани в нашата поликлиника, пише си го в ценоразписа и си имахме разписка.

# 35
На първото посещение ни взе 20лв (или 25 newsm78 ). Обяснението беше, че се плаща, защото бебето още не е записано при никой (и как да е, като няма ЕГН). Повече никакви пари не съм плащаша. Дори като го водя в спешния кабинет.

ANGYA, малко множко ми се виждат тия 40лв... Но пък домашните посещения са регламентирани в нашата поликлиника, пише си го в ценоразписа и си имахме разписка.
Ами той  явно си  взе за двете посещения  наведнъж, но  нито разписка даде, нито касов  бон.
Свекърва ми беше  подготвила 10 лева да му даде да се почерпи - викам няма  нужда  взе ми  вече 40 Simple Smile  Joy Joy Joy

# 36
Първото посещение в дома беше платено(30 лв) защото все още избора ни на педиатър не беше документиран официално.В къщи попълнихме и документацията.При следващите посещения в кабинета които бяха ежемесечни не са ни вземали пари,въпреки че педиатърката беше казала че събота и неделя се таксуват прегледите.Е,досега обаче пари не ни е взела за тези посещения.Всичките прегледи на малката са правени в нейния кабинет,не се е налагало да идва до дома ни Peace Вашата педиатърка направо ме изумява Shocked

# 37
  • España (Плевен)
При нас дойде 2 пъти първия месец и не ни е искала такса..  newsm78

# 38
Когато ни изписаха от болницата с малката,лекарката ни дойде на същия ден.Понеже дойде след като й свърши работното време в кабинета(следобед),а и не знаеше къде живеем,мъжа ми отиде и я взе с колата(после си я закара до дома).Пари не е взимала.Какви са тези 30,40 лева,това е абсурдно. Първите 3 месеца водих малката на консултация,която също е безплатна.Понеже бях много паникьосана мама,в началото като започнаха коликите и малката плачеше постоянно(буквално),съм викала лекарката в 3 часа през нощта,като отново мъжа ми я водеше с колата за да види малката и после си я караше обратно.Макар и през нощта пак не съм давала пари.И сега като е болна малката ходим в кабинета и не плащаме.Като гледам другите постове направо се дразня,как може да има такива лекари.Съвета ми към потърпевшите мами е да сигнализират в здравната каса,защото това че личния лекар иска пари за да прегледа дете е незаконно.Освен ако самия лекар не работи със здравната каса,но щом не е на частно не си давайте парите излишно,отидете в здравната каса и сигнализирайте.

# 39
ПЕдиатърката дойде няколко дена след като ни изписаха от родилния дом, не ни иска пари, но ние й дадохме 20 лв. После вече си ходехме в кабинета й и не се плаща такса, но носим понякога  кутия бонбони.  Laughing

# 40
ИЗВИНЕТЕ бих искала да попитам когато личния лекар не е педиатър на детето и не съм доволна от педиатъра кога мога да го сменя и как? Искам да сменя и личния и педиатъра.
Има ли дата до която трябва да се направи - примерно в кой месец и до коя дата.
Възмутена съм е леко казано - педиатъра ни не ни е уведомявал за това че като се роди детето трябва да ни прегледа ортопед и то два пъти.Когато я попитах веднъж на 6 мес тя каза че нямало смисъл и не виждала проблеми.Второ - АМ  което давах беше Лактана и е с пробиотици и тя каза да го сменя понеже пробиотика правел червата лениви и било вредно ?? И днес ме пита дали давам таблетки за смучене при зачервено гърло а ние сме на годинка и 4мес само ?? Помислих че или това е шега или е изкукала от толкова много деца които са на различна възраст и не помисля ние на колко сме или даже просто вече не знае какво говори.Но просто не сматам че това е надежден лекар.Трябваше днес да имаме ваксина в 14мес според нея и отидох да ваксината с бебо а тя казва да оставим за другия месец когато ще направела две наведнъж ?!?Доколкото знам в 14мес се прави реимунизация но защо пък в декември да ни прави две??След като минат тези ваксини искам да я сменя.Друга майка пък ми каза че на нейното дете не и правят ваксини щом е здраво? А много други майки също изобщо не са пращани на ортопед нито веднъж - само една е пращана един път и то без прегед с ехограф.Просто не знам ...

Да не би да трябва да се направи смяна до 01,12 ? Тъкмо мислех да стане декември поне така ми каза една мед сестра и ето хоп личната измести ваксините в декември и то средата - дано това не ми е пречка.Ами водят я много добър педиатър в моя град  Tired и аз затова я избрах отначало.Не нещо направо се потресох.Това за таблетките за смучене беше абсурдно.Трябваше да я запиша на мобилния.Иначе е вежлива и любезна но другото не е наред.Не искам да я обиждам нито да се карам с нея - там е картона на детето защото го видях че е одраскан като .... да не казвам.
НО СИНЯ КНИЖКА НЕ СЪМ ВИЖДАЛА.Може да е в личния и трябва от него да я искам ако склони да ми я даде. newsm78
Има ли такова нещо като ... лични дава на педиатъра двугодишен талон защото подписвах в родилния за избор на личен документи които не са в мен и служителката спомена че е за две години - да не би сега да съм длъжна до 2г да не променям личния или педиатъра.Тия бюрукратщини не са ми ясни.Ако започна да обяснявам защо искам да я сменя ще я засегна ... дори да го кажа по най деликатния начи но да казва че пробиотика е вреден и аз си спомням че спорих с нея че не е възможно първо да продават вредни АМ - второ точно пробиотиците ги препоръчваха навсякъде.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 19:15 от Boten Mary

# 41
Ох,ужас,кой и е дал диплома на тази жена и то педиатър.
Можеш да смениш до края на декември,поне е така с лл,аз съм си сменяла.
Само,че не знам за дете дали направо отиваш при другия лекар след като няма здравна книжка.
Дано има начин.Успех!

# 42
  • на последния етаж
Нашият педиатър първия път дойде в нас, след това ние ходим в кабинета му всеки месец, както е по график. Нито веднъж не е искал или намеквал за пари.
До ден днешен не съм дала и стотинка на педиатъра ни по ЗК. Друг е въпросът, че допълнително ходим в частна болница при проблем - на този по ЗК нямам кой знае какво доверие.

# 43
  • Малта
Честита Коледа на всички мамчета и дечица   bouquet

Нашите две бебета още не са се появили на бял свят, събитието предстои  Praynig да са живи и здрави !!!
Искам да ви питам няколко неща:
1. ние ще живеем с малките в къща, води се вилна зано на София - Мало Бучино, след Суходол ... но казуса е, да не дава Господ, бебетата се разболеят, дали ще дойде педиатър до там или пък бърза помощ ...  и има ли частни педиатри с които мога да се договоря и съответно да платя накакъв абонамент за около 3-6 месеца, и в замяна на това въпросния доктор да идва макс. бързо, ако се наложи???

2. Има ли във форума друга по-актуална / отчетна тема, че гледам тук отдавна не е писано ... моля за линк ако има такава.

Благодаря ми предварително мили дами   bouquet

# 44
Не мога да повярвам, направо се шашнах, че е взела пари. След раждането на малкия личната лекарка и педиатъра дойдоха вкъщи, на няколко пъти след товва пак се е наложило да идват, но не съм плащала нищо. Сменихме педиатъра, не че не бяхме доволни, но просто другата лекарка е много по- близо и ми  по- удобно. Водя и двамата/ тя е изгледала мени сестрите ми / при нея сега, на две минути път е от дома ни. Събота и неделя е идвала у дома, а веднъж сме водили и двамата у тях. Пари не е в зимала за нищо. С личната им лекарка те се оправят, взимат си  направления , аз не се занимавам  с нищо. Доволна съм. но не мога да повярвам, че има лекари които взимат пари за децата и то за какви суми става въпрос. Но нищо не може да ме учуди.

Общи условия

Активация на акаунт