За посещения при/от педиатъра след изписването.

• 6 786
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • Ку-куландия
От форума разбрах, че някои хора не записват на децата си личен лекар по ЗК, а ходят на частни консултации, да не би твоята позната да е от тях?
  Не, не мисля и на нея по-голямото й дете е записано при същата педиатърка, а то беше болно миналата седмица и за прегледа не са плащали нищо. Просто това домашно посещение за бебето срещу 45 лв и след това първо посещение в кабинета слещу 35 лв. много ме шашнаха. Ако е въвела такива тарифи аз не мога да си ги позволя. 

# 16
  • Бургас
Цитат
Цитат на: milenaka в Ср., 19 Окт. 2011, 11:04
Нашият педиатър първия път дойде в нас, след това ние ходим в кабинета му всеки месец, както е по график. Нито веднъж не е искал или намеквал за пари.

Същото и при нас.

# 17
  • Ку-куландия
Значи дойде, доста подробно ми обясни всичко от кърменето до подмиването, мазане на гънките, чистене на пъпчето и др. неща за които сега не мога да се сетя, час и нещо стоя, надблюдава едно кърмене, прегледа бебка. Домашното посещение е 45 лв, независимо дали е по ЗК или на частно така са си го определили. От другия път няма да плащаме нищо, записа ни час за след една седмица в кабинета й.

# 18
Значи дойде, доста подробно ми обясни всичко от кърменето до подмиването, мазане на гънките, чистене на пъпчето и др. неща за които сега не мога да се сетя, час и нещо стоя, надблюдава едно кърмене, прегледа бебка. Домашното посещение е 45 лв, независимо дали е по ЗК или на частно така са си го определили. От другия път няма да плащаме нищо, записа ни час за след една седмица в кабинета й.
Според мен няма право и за домашно посещение да взема такива пари, особено че това е нейно задължение при условие, че ще бъде педиатър на детето. Но както и да е, поне че е обяснила всичко, защото можеше просто да отбие номера.

# 19
Нашият педиатър дойде в деня на изписването. Не сме плащали нищо, нито той е искал. След това веднъж я водихме при него за пробно кърмене и мерене на ръст и тегло - бях се притеснила дали наддава. Сега трябва да я водим веднъж в месеца за прегледи и ваксини. Иначе педиатъра винаги е на линия за въпроси и консултации по телефона - аз си му звъня от време на време, или на място в кабинета му.  Simple Smile

# 20
Как така си плащала за педиатър по ЗК???  Shocked Това си е чиста злоупотреба! НЕ Е РЕДНО!

Педиатърката, която избрах за бебчо, дойде в деня след изписването в къщи. Не съм плащала нищо! След това след седмица отидохме в кабинета, после на месец, на два месеца, сега на три месеца (за мерки и теглилки и ваксини, слава богу за друго не ни се е налагало). Никога не съм плащала нищо!

# 21
  • София
Педиатърът ни дойде и за двете деца безплатно вкъщи веднага след изписването, при второто даже беше в отпуск. Не ни е взел и стотинка до сега. Посещенията - когато и колкото искаме. Ходила съм с първия и без да е болен, ей така на консултация, да го измери на неговата везна, че имах притеснения с наддаването му.
Отново го пиша - много е важно какъв педиатър избираме за децата си, важно е на първо място да е професионалист и да обича работата си. А това дали е за ранно захранване или дали подкрепя кърменето е въпрос, който е на дневен ред първите 6-7 месеца, после идва важното.

# 22
  • София
веднага след изписването, после до годинка 1 път месечно, освен ако разбира се няма нужда от друго освен от консултацията сатндартната, никога , нищо не ни е таксувала. Иначе по принцип дом. посещения не прави. Спешните кабинети, с които работи също не са ни взимали пари, нито за дом. посещение, нито , когато съм го водила там детето.

# 23
При нас има един педиатър,който работи само като специалист в поликлиниката,т.е.бебетата не се следят от него,консултациите,ваксините и другите такива се водят при GP.

Когато ни изписаха,GPто дойде на посещение безплатно,когато съм викала педиатъра вкъщи,когато бебо беше много малък ми е взимал по 10лв.Когато съм викала GPто,не е искала нищо.

# 24
  • Бургас
Когато малката беше на 6 дни дойде за първи път педиатъра вкъщи. Не ни е взимала пари.
След това започнахме да си я водим по план. Досега не съм платила нищо.  Peace

# 25
  • Плевен
След изписването на малкия, педито дойде в къщи общо 3 пъти - за които не ми е вземала пари. След това си имахме час всеки месец за консултации, като също не се плаща нищо.

# 26
  • София
И аз си мисля, че не е редно да ти взима пари. Педиатъра на сина ми дойде в къщи един ден след изписването и след това всеки месец го водя на консултация, като досега нито веднъж не са ми поискани пари за това.

# 27
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
На мен само за посещението вкъщи след изписването ми взе 20лв., иначе след това ходим ние при нея всеки месец по 1 път и не ни взима абсолютно никакви парички.  Peace

# 28
  • София
На нас също никога не ни е взимал пари педиатъра - нито за посещението вкъщи, нито за консултациите след това. Мисля, че не е редно да се искат пари, щом е по ЗК - домашното посещение след изписването също се поема от касата.

# 29
  • София
След изписването дойде у дома, даде много съвети и пр., платихме 15 лв. На консултация сме всеки месец в кабинета, без да плащаме нищо. Има възможност за домашни посещения, но без биене на ваксини в домашна обстановка, но не сме се възползвали.

Общи условия

Активация на акаунт