Докога се пие фолиева киселина?

• 126 226
  • 267
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм в риск от анемия, по всички показатели на кръвни тестове - но ми предписват желязо и магнезий. Фолиева к-на досега не са ми казвали, че би помогнала...  Thinking
Не съм специалист по темата, но в интернет има хиляди статии за видовете анемии и доколкото знам само 1 се лекува с фолиева.ИМЕННО ЗА ТОВА е от изключителна важност първо да ти направят абсолютно всички видове изследвания, да сверят резултатите и чак тогава да дават диагноза за вида анемия.След ясен отговор се назначава лечение.

# 136
моя хемоглобин беше 86. вливаха ми 3 дни веноферн.

# 137
  • Най-красивата страна
Фолиева киселина пих първите 4 месеца.
И аз имах нисък хемоглобин, но не съм пила таблетки, а хапвах черен дроб, спанак, яйца.

# 138
моя хемоглобин беше 86. вливаха ми 3 дни веноферн.
След дългите изследвания се оказа че всъщност имам анемия на бременността.В началото мислеха, че е вродена, а тя се лекува доста продължително, тъй-като хемоглобина се вдига изключително трудно при нея  #Crazy
Та след като се изследвах за последно се оказа че за малко повече от седмица с помоща на цвекло(в сурово състояние) всяка вечер по едно и с ядене на месо успях да си вдигна хемоглобина от 77 на 86  coolcool  Това за цвеклото го прочетох от една мама тук във форумите и реших и аз да опитам.
За щастие не са ми вливали нищо и се надявам да не се стига до там.
Може и ти да опиташ освен с медикаменти и с храна  Hug

# 139
Фолиевата я пия месец преди да забременея.Сега 21-ва седмица продължавам да си я пия.Имам още една таблетка и смятам да я спра.

# 140
Във витамините Пренатал има 1000 микрограма фолиева.Пия ги от 4 месец и пише, че се пият и докато кърмиш.Не смятам, че фолиевата е проблем да се пие дълго време.

# 141
Здравейте,мили дами  bouquet Днес реших да си купя фолиева киселина и да започна да я пия  защото,правим опити за бебче fertilization колко време трябва да я приемам преди да забременея??? Simple Smile

# 142
  • на последния етаж
Здравейте,мили дами  bouquet Днес реших да си купя фолиева киселина и да започна да я пия  защото,правим опити за бебче fertilization колко време трябва да я приемам преди да забременея??? Simple Smile
Около половин година.

# 143
  • София
Около половин година.

В повечето случаи препоръчват да са 3 месеца преди забременяване, не визирам проблемните.

# 144
Фолиева започнах 3 месеца преди да забременя и после пих до 12 г.с., лекарката ми я спря, но ми предписа мултивитамини, в които прочетох, че също има фолиева, макар и да е в по-малко количество, така че не съм я спряла на 100 % Laughing

# 145
аз фолиевата киселина я пих до 3месец защото почнаха да ми излизат сташно много пъпки бях станала като жаба после минах на прогестан (не си спомням добре името ) в него имало омега 3 и т.н. ама ми омръзна да пия хапчета защото пия хапчета за киселини за стомах и сам подвижна аптека

# 146
Здравейте,мили дами  bouquet Днес реших да си купя фолиева киселина и да започна да я пия  защото,правим опити за бебче fertilization колко време трябва да я приемам преди да забременея??? Simple Smile

Важното е, че си започнала да пиеш!
Фолиевата киселина предпазва от дефекти в гръбначния стълб на бебето, по принцип се пие поне до 12 г.с, а иначе ако пиеш и витамини за бременни в тях също има. Аз пих Пренатал, докато родих.

# 147
  • София
Имахте ли метален вкус в устата докато пиехте ФК?
Моята е Огестан по предписание на АГ, но вече месец както я пия и този ужасен метален вкус не мога да го изтърпя....

# 148
  • на последния етаж
Не. Аз пиех Неофолик.

# 149
Не. Аз пиех Неофолик.

Не! И аз пиех Ноефолик

Общи условия

Активация на акаунт