Докога се пие фолиева киселина?

• 126 202
  • 267
  •   1
Отговори
# 120
Аз  съм  с малко  по- различно  мнение  за  хаповето  и  то  точно  заради  докторите  тук.   Тук  не  дават  хапове  с  изключение  на  фолиевата  киселина  . Магнезий   чак  след  20  седмица иначе  нямало  смисъл. И   друго  ми  прави  впечатление   в  БГ.  Побъркват ви  от  изследвания  и  прегледи -   всяка  седмица или  през  седмица.  Тук  не  е  така.  С  втората  си  бременност,  заради  загубата  на  бебето   преди  това  ме   следяха  по  изкъсо.  Единствената  разлика  беше , че  ми  назначиха  ехографа  в  8 седмица,  а  не   в  11...Тук  имаме  само  2  ехографа  за   цялата  бременност  и  това  е... И  преглед   1  път  на  месец   докато  влезеш  в  30  седмица.  В  БГ   едвали  не  докторите  с е  застраховат  и   всички  пият едно  и също.  Ако  имаш проблеми -  разбирам,  ама е така не  ми е  по   сърце  идеята.

# 121
  • Бургас
А къде е това тука, за където пишеш?
В БГ също се полагат само 2 ехорафски прегледа за цялата бременност и те викат през месец на прегледи.
Наистина при една нормално протичаща бременност това може и да е достатъчно, но при проблемна такава си е твърде малко. Да не говорим, че ФМ и БХС също се заплаща - доста важни прегледи, които в повечето държави се поемат от здравна каса.
И на мен ми се иска да мина само с 2 ехографски прегледа и да не плащам постоянно на частно, но няма начин.

А магнезий се пие при контракции. При някои те настъпват след 20, че и след 30 г.с., но при други - и преди това. Не може да се поставят така генерално всички под един знаменател, понеже всяка бременност е различна и е добре лекарят да се съобразява с всеки отделен случаи. Иначе си права, че някои лекари се презстраховат и изписват сумати лекарства на всеки. Но и случаите на спонтанни аборти доста са зачестили, така че понякога това презастраховане е оправдано.

# 122
Ами   в  Щатите  съм. Не  искам  да  поставям  никой  под  общ  знаменател,  но  ми  е много  чудно  -  вземи  пример   с  отчетните  теми -  около  100  момичета  /  това  е  една добра  представителна   извадка/.  Минимум  2 / 3  от  тях  пият  но-  шпа и   магнезий. Както  и   почти  всички  посещават   втори  -   дори   трети  доктор. Не  мога  да  разбера  за  какво  с е прави   всичко  това.  Всяка  една  такава  тема   бъка  от   стойности  на  излседвания и   въпроси  от  типа -  ами  еди  що  си ни  е  в  тая   стойност -  нормално  ли  е.  Ами   чакай  нали  за  това   ходим да   доктор.  Ако  не  е  нормално  ще  каже.   Всеки  тръгна  да   го  играе  ролята  на  доктор.  Не   ме  разбирай   погрешно  и  аз  исках  да  съм  сигурна,  че  всичко е  наред, но  по някога   с е прекалява. 

# 123
  • Бургас
Ами предполагам въпросът опира до доверие в лекарското съсловие като цяло. Не знам в Щатите как е, но тук колкото лекари, толкова и мнения, да не говорим, че масово се плюят един друг (говоря разбира се от личен опит, а естествено, не съм посещава всички). Допълнително пребавям факта, че няма осъден лекар за "лекарска грешка", а случаи бол; за редицата случаи, в които се стига дори до опериране на здрави хора, за да се източат малко пари от здравна каса и прочие подобни (нека не натоварвам темата). Та мисълта ми е, че това води до някаква масова истерия и параноя сред хората и се налага да се търсят странични мнения от втори, трети, пети специалист, че дори и от форума.

# 124
Да...истината  е,  че  малко  са  ми   далечни  вече   българските лекари...  Tired Tired Tired А  тук имам   пълно  доверие  на   моя   доктор.
Виждам  , че  и  ти  чакаш  бебче  -  лека   бременност до   края  и  прекрасен  резултат...  аз  имам  още  малко  и  нямам  търпение  вече..

# 125
  • Бургас
Мерси  Hug и на теб още малко търпение до финала и разбира се - леко раждане. Да гушкаш най-сладкото и пухкаво бебче.

# 126
Здравейте.Аз може би се отклонявам малко от темата, но имам странно за мен лечение.Изследват ми вида анемия и ми предписаха 2х10 бр. фолиева киселина на ден, което по моите изчисления  е 8мг.Според листовката не бива да се надвишава дозата от 2 таблетки, което е 0,8 мг. Успях да намеря във тази публикация мамче, което е пило общо 6 хапчета на ден(3х2т.). но до моите 20 бр. има още много.Това ми е първа бременност и нямам идея кое е нормално и кое не, но ще се радвам да споделите опит ако някой е имал подобна терапия  с фолиева киселина.Силно съм притеснена от количеството, а със бебчо шега не бива.Наистина много трудно се доверявам на докторите и техните лечения.
Моля помогнете Praynig

# 127
  • София
marina1985 аз анемия нямам,но имам генетично неусвояване на фолиева киселина. Масово при такива като мен предписват конски дози,НО това не винаги е правилно,аз пиех *1 таблетка Неофолик Мета-казано ми от лекар, с детето няма проблеми.
Съвета ми е да се допиташ до специалист рискова бременност,ако те тревожи наистина, не взимай мнения от форуми и не прави своеволия Peace

# 128
marina1985 аз анемия нямам,но имам генетично неусвояване на фолиева киселина. Масово при такива като мен предписват конски дози,НО това не винаги е правилно,аз пиех *1 таблетка Неофолик Мета-казано ми от лекар, с детето няма проблеми.
Съвета ми е да се допиташ до специалист рискова бременност,ако те тревожи наистина, не взимай мнения от форуми и не прави своеволия Peace
Разбира се ббез своеволия Simple Smile Просто трябва от утре да я пия, но се чудех дали да се консултирам с АГ-то си първо.В крайна сметка още не са разбрали какъв вид точно е анемията ми, а прегледа при тях и периода, в който трябва да пия 20 таблетки фолиева е 7 дни.

# 129
Да, и моят съвет е - допитай се до АГ-специалист. А кой ти е предписал фолиевата, ако не АГ?
Вижда ми се адски много 20 хапа дневно обаче..

# 130
Да, и моят съвет е - допитай се до АГ-специалист. А кой ти е предписал фолиевата, ако не АГ?
Вижда ми се адски много 20 хапа дневно обаче..
Хематоложката изписа конската доза Simple SmileНо се допитах до втора на другия ден и тя каза, че най-вероятно имам анемия придобита по време на бременност.Накара ме да си направя още един тест, от който очаквам резултатите и тогава ще ми предпише нужното лечение.До няколко дни ще знам какво е и ще пиша Simple Smile

# 131
  • София
Анемия не се лекува с конска доза фолиева ooooh! И много "професионално" звучи- вероятно имаш анемия... smile3505

# 132
Аз съм в риск от анемия, по всички показатели на кръвни тестове - но ми предписват желязо и магнезий. Фолиева к-на досега не са ми казвали, че би помогнала...  Thinking

# 133
Анемия не се лекува с конска доза фолиева ooooh! И много "професионално" звучи- вероятно имаш анемия... smile3505
Именно и аз това казвам.А цитатът "вероятно имаш" ми звучи доста по-професионално впредвид липсата на всички необходими изследвания, пред "Пий 20 хапчета на ден и ела след седмица, когато ще са готови изследванията ти, за да видим каква е анемията"   bouquet

# 134
  • София
Аз бях с XБ 113, само с храна успях да овладея пложението, при други се предписват медикаменти, в тежки случаи ИНЖЕКЦИИ витамин Б12 ,а в най-тежки кръвопреливане!
Обикновено при БРЕМЕННИ мерки се взимат ако ХБ падне под 100,110

marina1985 от къде си? Виж,намери свестен лекар по-скоро Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт