Докога се пие фолиева киселина?

• 126 198
  • 267
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас

А момичета имате ли обяснение защо трябва да се пие и по време на кърмене? Нали се пие за предотвратяване на аномалиите?

Защото е важна и за образуването и отделянето на мляко при кърмачките.

# 106
Здравейте
На мен ми казаха до 5 месец (който съм в момента) , но след изчетените коментари мисля доста сериозно да си продължа употребата.
 Simple Smile))

# 107
Аз   родих септември  2010,  пия  ги  още от   месец    февруари 2009.  Загубихме  първото  си бебче  през   юли 2009   и  тогава   доктора  ми  препоръча  ако  ще  правим  опити  за  друго  бебе   изобщо   да  не  ги  спирам. От  тогава  не  съм  ги  и  спирала.  Родих,   кърмих   10  пълни месеца  и  след  като  решихме  да  имаме   второ  бебе по препоръка  пак  на  док  изобщо  не  ги  и  спрях. Фолиевата  киселина  е  много   важна за   всички  мами  в детеродна   възраст.  Да  хубаво  е  да  си я набавяш  от  храната, но  да  си  признаем   не   ядем  черен  дроб,  броколи  и т.н.  всеки  ден.

# 108
  • Бургас
Аз пък четох, че яденето на черен дроб не се препоръчва по време на бременност, както  пастета.

Сега разбирам, че фолиевата киселина спомага за наличието на кърма, така ли? В такъв случай май въобще няма да я спирам Simple Smile

# 109
не знам дали е вярно, но кърма ще имаш, бъди сигурна..целта е да я регулираш после и да я стимулираш  Peace

# 110
Моята доку покрай фолиевата ми е предписала куп допълнителни хапове, начело с но-шпата. Срам, не срам - признавам си  - не съм лапнала ни едно хапче досега (в 10 г.с. съм).
Някоя от вас да е проявявала подобно неподчинение?
Имам някаква вътрешна убеденост, че няма смисъл да се тъпча с лекарства ей-така, профилактично...

# 111
  • Бургас
beginner_mamma, и фолиева к-на ли дори не пиеш?
Ако те боли коремът, от но-шпа има смисъл  Peace И какво ще рече един куп хапове? Чудно ми е, без да имаш оплаквания, какво друго ти е изписано?

# 112
ФК пия. Но по едно прахче на де. Тя ми е предписала 2 прахчета и 2х3 но-шпи дневно!!!
Добре, че ми е в чантата рецептата, момент:
Duphalac (май), подчеркът е много "пожелателен"; Malfofel или Maltofel и Duphaston? (май, пак не съм сигурна, че го разчитам)...

Това са сума ти хапове  Laughing

# 113
  • Бургас
ФК пич. Но по едно прахче на де.

Това не го разбрах. Crazy

Ти имаш ли оплаквания? Обикновено, при слаби болки в корема, но-шпа се пие 3п по 1т.

Редактирам се. Имаш ли болки, зацапвания, нисък хемоглобин, запек, друго?

Малтофер е най-вероятно /Малтофер Фол е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ желязо и фолиева киселина за лечение на железен дефицит и профилактика на железен и фолиев дефицит преди, по време и след бременността (по време на кърменето )/.

Дуфалак се пие ако имаш запек. Не вреди.

Дуфастон аз пих по време на първата си бременност, иначе ме заплашваше аборт.

Така че това са лекарства, от които има смисъл, при съответните оплаквания и проблеми. Peace

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 12:34 от Мон...

# 114
Прощавай за неволната грешка. "Пия" Simple Smile

Ами никакви оплаквания не съм имала досега  newsm78

# 115
  • Бургас
Каква е тази ФК на прахчета?
Аз я пия на таблетки, по 1 на ден.

# 116
INFOLIC.

Леле, добре, че в дамската чанта си нося цялата покъщнина  Laughing И мога да ти отговоря и от офисния компютър  Blush

# 117
Моята доку покрай фолиевата ми е предписала куп допълнителни хапове, начело с но-шпата. Срам, не срам - признавам си  - не съм лапнала ни едно хапче досега (в 10 г.с. съм).
Някоя от вас да е проявявала подобно неподчинение?
Имам някаква вътрешна убеденост, че няма смисъл да се тъпча с лекарства ей-така, профилактично...

Ти имай каквито щеш убеждения, аз се доверявам на медицината. Факт е, имам 4 аборта, спонтанни, по мед. причини и т.н. и ако не пия хапове не се получава.
Ако нямаш проблем може и да няма смисъл от хапчета, но във ,в което живеем на толкова Е-та в храните, химия и боклуци, мръсен въздух и стрес, може и да има причина да ти ги предписва, все пак те са Доктори.  Peace

# 118
За съжаление не се доверявам на лекарското съсловие, и не бих ги и писала с главно "Д". Благодарение на такива "доктори" съм със статус инвалидност, и от едната кумова срама не съм си извадила документ Sad

Имам куп срещи и хирургически интервенции от всякакви такива... Та, да, не е редно да ги слагам под общ знаменател, но е трудно да остана неафектирана, при условие, че ми е****ха живота и младежките години.

# 119
  • Бургас
Доста от тези хапчета бяха предписани на мами от отчетната ми тема. За всичко на веднъж - не знам. Сещам се, че в доста от лекарствата си имаше необходимото количество ФК и реално те не я приемаха допълнително.
Следкато нямаш оплаквания, възможо е лекарката ти да иска да се презастрахова.
При мен пък се получи обратния ефект - нищо не ми предписаха, дори ФК, но аз си я пиех. И още я пия. Моята е на хапчета, не на прахче, даже не знаех, че има и разтворима  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт