Докога се пие фолиева киселина?

• 126 221
  • 267
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз пих по 6 на ден, защото съм с таласемия. Не смятам, че съм мутирала
Laughing Хаха,че кой е казал че си? И мъжа ми е с таласемия минор досега хапченце не е изпил Wink
А ако щеш и 20 - 30 на ден да пиеш ефекта е никакъв,даже може да ти стане лошо.
Рядкост е по време на бременност да се размине без инжекции Б12 или преливане на кръв при таласемия,браво,че си се преборила без тези екстри. А дали имаш или не мутация/неусвояване на фолиева киселина/, не се доказва с таласемия, а с изследване на MTHFR.

ПП И въпреки моята лека мутация,не се имам за мутирала Laughing

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 22:01 от magnet_for_happiness

# 166
  • София
на мен док. ми каза да изпия 3 опаковки ФК и да я спирам като пия по 5 на ден  Rolling Eyes... явно всеки различно я предписва...нзм дали да я спирам....
Иха,сигурно си с много яка мутация...*5 на ден ooooh!

мутация??? напротив,нищо ми няма ...явно така си я предписва

Няма да е зле да смениш този лекар.Безумие е да се пие конска доза фолиева киселина просто ей така без нужда. По едно хапче  на ден е достатъчно. Аз имам лека мутация,генетично неусвояване на фолиева 35% и приемам по една таблетка не 5,10 или 20 на ден, какво остава да нямаш неусвояване и....все тая,пий си я както ти я е предписал,но имай едно наум,че не го слуша главата и е изостанал с медицинските си познания някъде в миналото.

Не мисля че 2 мг на ден са конска доза и док. ми не е с остарели познания най- малкото защото не е стар... Освен това фолиевата киселина не е лекарство, това е витамин ,който не се натрупва подобно на някои други в организма.

Ето каква статия има по този повод, в която се споменава за дозите ФК и до кога е препоръчително да се пие
: http://kenguru.bg/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0% … rMpWLQtiLcZmzY5en

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 22:29 от charming87

# 167
  • София
Ей,стига сте ми слагали думи,които не съм написала. Това,че лекаря ти е млад не го прави да е в час с нещата,никъде не съм написала,че лекаря ти е стар,а и въобще не ме интересува на колко години е. Чети си статиите...всеки има глава на раменете си с решава за себе си. Жалкото е, че наистина има лекари изостанали със знанията си...но..
В тази статия има и за витамините по време на бременност..пийте синтетика..но на първо място както вече написах-слушай си лекаря,добър,лош,лекар е. Peace

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 23:20 от magnet_for_happiness

# 168
magnet_for_happiness, хематоложка ми изписа тази доза, а не гинеколога ми. И двата пъти с увеличаване на дозата на фолиева ми се вдигна и хемоглобина, като при втората бременност бях на косъм от преливане, но ми се размина. Инжекции не са ми били. При Небременно състояние и аз не пия фолиева киселина. Така че, това че мъжът ти не пие, за мен не е критерий.

# 169
  • София
Е...за мен и ти не си критерии,че пиеш много фолиева,явно анемията ти добре се повлиява...те са и различни де,мъжа ми няма нисък хемохлобин. А аз и да пия и да не пия фолиева...хб си пада..

# 170
Ами то затова си има лекари, които преценят на кой каква доза и от какво да изпишат.

# 171
Momicheta poneje sum v Germany i za sega nqmam doktor tuk, ta dnes ot aptekata si kupih folieva kiselina. v 5 sedmica sum a do 12ta tuk se pie po 800mg. na den-1 tabletka, mislite li che e prekaleno mnogo?  newsm78

# 172
Не е много.

# 173
# 174
Онзи ден питах моята лекарка до кога трябва да се пие фолиевата и ми каза, че до 12г.с. и се спира и ми я спря и на мен. Моя приятелка при друг доктор го е питала, а той й е казал че може и до края на 4ти месец да се пие понеже са витамини и не вредът нито на бебето, нито на майката. Всеки доктор различно го казва  newsm78

# 175
  • София
Аз пиех до около 14-та, но то беше само, за да си довърша опаковката. Иначе я пиех 4 месеца преди да забременея.

# 176
  • Nova Zagora
С първата бременност пих до деветия месец, с тази започнах четири месеца преди да започнем с опитите за бебе и ще я пия докато доктора не ми каже друго.

# 177
  • София
и аз я пиех до 12гс ,а я почнах около месец преди да забременея някъде ...

# 178
  • Пловдив
magnet_for_happiness,в 11г.с установихме с изследване (прощавай,но не запомних името) ,че имам недостиг на ФК въпреки ,че я пиех от 4 години.Доки вдигна дозата на 5 хапчета на ден и ми каза да я пия до 16 седмица.Утре влизам в16 г.с и се замислих,че не помня дали ми каза до или включително.Как мислиш- да я продължа ли,не ли? Ново изследване да пускам ли?

# 179
  • София
magnet_for_happiness,в 11г.с установихме с изследване (прощавай,но не запомних името) ,че имам недостиг на ФК въпреки ,че я пиех от 4 години.Доки вдигна дозата на 5 хапчета на ден и ми каза да я пия до 16 седмица.Утре влизам в16 г.с и се замислих,че не помня дали ми каза до или включително.Как мислиш- да я продължа ли,не ли? Ново изследване да пускам ли?
MTHFR е  изследването, аз имам 35% неусвояване, пия си по хапче на ден до ден днешен, не възнамерявам да я спирам метата Simple Smile Продължаваш я Simple Smile Ново изследване няма защо-това си е генетично,няма да се промени резултата Wink А дозата ти няма да коментирам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт