Докога се пие фолиева киселина?

• 126 199
  • 267
  •   1
Отговори
# 210
  • Nova Zagora
Какъв е проблема да я пиете до края,та и след това. На нищо не пречи. Моята братовчедка от 10 години я пие. станало и е такъв навик,че не виждам дали някога изобщо ще я спре!

# 211
Здравейте,
при положение, че имам неусвояемост на фолиевата киселина и имам предписано да пия по 4 гр дневно (т.е. по 10 таблетки), но искам да включа и витамините на Допелхерц актив мама в които има 300 мг,  дали е проблем да пия малко в повече или да намаля фолиевата до 9 таблетки?

# 212
  • София
И аз съм с генетично неусвояване на фолиева,но пия по една таблетка Неофолик Мета...

# 213
И аз съм с генетично неусвояване на фолиева,но пия по една таблетка Неофолик Мета...
Магнитче, на мен ми изписаха 10 точно от метата  newsm78
На много места четох, че им предписват при неусвояемост по 1 мета, а защо на мен тъй незнам.  Crossing Arms

# 214
През цялата бременност и докато кърмих.

# 215
  • Телиш/Плевен
Моята бременност не беше планирана, затова пия фолиева киселина от момента, в който разбрах, че съм бременна. Гинеколожката ми каза да я пия до третия месец, но аз смятам да я пия до края на бременността. Peace

# 216
С фолиевата киселина започнах в края на първия месец и преди седмица (сега съм в 20 г.с.) докторът ми каза да я спирам...

# 217
Аз по време и на двете си бременности пиех фолиевата киселина до 20-а г.с., но не виждам никакъв проблем да се пие до края, че и след това по време на кърменето.  Peace

# 218
Здравейте, планираме след няколко месеца да започнем да работим за бебче, и реших да започна да пия фолиева киселина отсега. Въпроса ми е на коя марка да си закупя, какво бихте ме посъветвали. Или ако има друга тема където да попитам, да ме насочите.  bouquet

# 219
# 220
Здравейте,
дали е правилно да почна да взимам фолиева киселина без консултация с лекар?
 В 7г.с. съм и все още не съм ходила на гинеколог ,защото ми дадоха час чак за 29 април.(след повече от 30 дни)

днес изпих първата си таблетка фолиева киселина и 3-4 минути след това ми потече кръв от носа .. дали има връзка , дали всичко е наред?
Притеснена съм

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 15:03 от AnMary

# 221
  • София
днес изпих първата си таблетка фолиева киселина и 3-4 минути след това ми потече кръв от носа .. дали има връзка , дали всичко е наред?
Притеснена съм
не няма връзка.

# 222
  • София
Притеснена съм
Не съм запозната фолиевата киселина (витамин B9) да има такова действие.
Кръвното ви как е?

Преди да забременея с дъщеря ми (а и между двете бременности) бях с много ниско кръвно. По време на бременностите започнах да го качвам.
В начална бременност (1вата) имах кървене от носа в сутрешните часове. При най-малкото издухване на носа ми потичаше кръв. Сутрин в банята не смеех да си издухам носа.

Консултирайте се с гинеколога си.

# 223
  • София
До 12-14гс ,но се почва преди да се забременее...

# 224
Здравейте! Искам да попитам понеже съм в 6 г.с.,а доктора не ми е изписал фолиева к-на да започвам ли да си я пия?? Изписани са ми таблетки Мама Вит,но ми каза да ги почна след 3 месец...Има ли проблем да ги пия и тях от сега и да е едновременно с фолиевата к-на?

Общи условия

Активация на акаунт