ДЕКЕМВРИйската дружина първа бебка вече има

• 39 380
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Когато преди 10 г. миправиха секцио /аз раждах в Асеновград/ме питаха каква упойка искам, аз избрах пълната, Честно казано не ми се искаше да ги чувам какво си говорят.

# 196
Стефи, опитах се да го напиша възможно най-кратко, точно и ясно, за да не стават обърквания, ама май нямаше начин.
И на мен ми е много неудобно на ляво да спя и спинкам на дясно, че тогава дивака и той е най-спокоен в корема.
Стеф, задушава те, защото се притиска някаква важна вена /май кава беше/, дори четох че при лежане по гръб при някои бъдещи майки може да се стигне и до загуба на съзнание. За това не препоръчват спането по гръб по време на бременност.

# 197
  • София
гадамер, води се, че спиналната е по-щадяща и за майката, и за бебето от пълната, особено за бебето. Освен това и възстановяването е по-бързо.Другият плюс е, че през цялото време си си в съзнание и виждаш малкото човече, веднага щом се появи на бял свят Hug

Жули, честито!

# 198
добро утро момичета..по повод датите за секцио-моята приятелка също иаше право на избор и избра: петък-13 януари-КОЗИРОГ-дъщеря й се роди(преди няколко години де..)пожар е щерка й-вярвайте ми!!!!

# 199
Лелеее, Гадамер, тези мъфини изглеждат страхотнооо....   newsm22
Ние тази сутрин се събудихме и двамата с дразнене в гърлото и лека хрема. Снощо бяхме на рожден ден на един много близък наш приятел и явно някой е бил болен та, та сега и двамата сме прихванали и пием чайове с мед. Майка ми ми каза за някакъв нов Аспирин комплекс - някоя чувала ли е за него и дали е безопасно да го пия?
И всъщност освен Парацетамол какво друго мога да пия в момента, че да го пресека този вирус??  newsm78

# 200
Да е жива и здрава малката бабка, да носи много поводи за радост и гордост на мама и на тати.

Момичета, да ви питам: при секциото трябва ли пак лингнин или.... нещо ми е много мътен въпроса със секциото и много ме е страх  Weary Кажете какво да си носим? Някакви допълнителни обезболяващи?

За датите и аз сега се чудя ама не мога да се ориентирам, на мен доктора ми каза, че нашата програма максимум е 10 декември /термин -25 декември/. Та сега и аз се чудя за датата. Поне се радвам, че за празниците дай боже вече ще сме си вкъщи с бебетата.

# 201
  • София
A_vagabоnd , аспиринът не се препоръчва за бременни.
Освен чайчета и парацетамол може да вземеш и няква хомеопатия, Осцилококцинум или Парагрип и нещо за такова за смучене от сорта на Прополки, Тонзилотрен, Хомеожен и пр.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 11:39 от Marleen

# 202
  • Варна
Добро утро!
A_vagabоnd, аспирина мисля е противопоказен! Парацетамол може, но при температура знам. Почвай хомеопатичните според мен - осцилукокцинум и инфлуцид. Лимони с мед и чай, разтривки и така.
И мен нещо гърлото ме притеснява тая сутрин  Confused май от газираното, което пих снощи.
Да ви питам за изследванията - до сега са ми правили 2 пъти, сега третия път при издаването на 45- дневния болничен ли са? Или те се падат 4- ти изследвания вече  newsm78

# 203
A_vagabоnd, освен аспирин протект /той не е за лечение на настинки, а за разраждена на кръвта/, всякакъв друг аспирин е абсолютно забранен. Моя доктор ми препоръчва ефералган и към момента, щом се почувствам зле пия един и после съм като нова, даже не се налага да повтарям.

# 204
Juli_Ivka честито!!!
Момичета защо се налага вие да избирате датите за секцио? Моя приятелка роди скоро по този начин, нейния лекар и беше казал, че той преценя датата спрямо размерите и развитието на бебето  newsm78

# 205
  • София
margolina, да, трябва пак лигнин или превръзки за родилки, защото при кюртирането на матката след ваденето на бебето пак си има кръвотечение. За Шейново специално (имам спомен, че ти там ще раждаш) не държат на лигнина, може и превръзки.
Обезболяващи слагат след операцията, докато си в реанимация, но не е лошо и ти да си вземеш нещо. Аз си бях взела течен аналгин, тоя път пак или течен аналгин или аулин ще си взема. Анестезиологът, който беше на смяна, ни каза, че може деня след операцията да вземем обезболяващо по желание, защото бебетата ще ги кърмим чак на следващия ден. Много хвалеха там и едни свещички- Профенид. Не се страхувай, всичко ще мине и ще замине Hug

Момичета защо се налага вие да избирате датите за секцио? Моя приятелка роди скоро по този начин, нейния лекар и беше казал, че той преценя датата спрямо размерите и развитието на бебето  newsm78

И на мен миналия път само ми казаха 8 или 9 декември. Това беше избора, аз си избрах 9ти, защото аз самата имам РД на 8ми и не исках с бебето да сме на един ден  Peace

# 206
  • София
Здравейте  Simple Smile

Може ли да продължите да разказвате за секциото? Ако може и да включите спомени от момента в който ви вкараха в операционната. Как издържахте психически на идеята, че сте живи и ви режат?
Някой друг с епидурална упойка освен силвър?

а_вагабонд, никакъв аспирин  Naughty. Аз лекувах гърлото с трахизан и тантум верде. Ииии прослувутия цитросепт Simple Smile

# 207
Мерси много за съветите! Сега ще го пратя таткото до аптеката да ми вземе каквото сте препоръчали, че трябва да го пресечем този вирус. Много ме е страх от вируси, т.к. миналата година една приятелка загуби бебчето си след тежък вирус в 4-ти месец и аз сега умирам от страх като тръгна да се разболявам...

# 208
Киара, аз не бях секцио, но етърва ми и кумицата родиха така. Едната с пълна упойка по спешност /етървата/, другата със спинална упойка по желание след като не издържала на болките. И двете много бързо се възстановиха. И двете са на различни мнения кое е по-добре, спинална или пълна упойка. Аз лично смятам, че ако ми се наложи секцио ще избера спиналната. Поне ще мога да си видя бебока още като го извадят и ще знам че всичко е минало добре.
A_vagabоnd, ако имаш главоболи е или температура вземи парацетамол. Иначе почни с нещо от сорта на осцилококцинум, пии много чай с мед и лимон, може да взимаш и допълнително витамин Ц. Друго не виждам какво можеш да ползваш, въпреки че при мен не помогнаха всички тия неща и сега съм на АБ и от утре може и на инжекции ако няма промяна.

# 209
Миналия ден гинекологът ми каза аналгин или парацетамол, само аспирин не,

Общи условия

Активация на акаунт