ДЕКЕМВРИйската дружина първа бебка вече има

• 39 217
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
A_vagabond, сещам се каква точно люлка търсеше преди, ако не си си променила желанието, като на Kalalily нали? Аз гледах в продавалника, чисто нова такава подобна за 320 лв, сега ще я потърся, ако те интересува. Новите в магазините колко струват?
П.С. Сега гледам тази за 260 лв http://prodavalnik.com/lyulka-fisher-price-cradle-n-swing-r3901-i2264876 Ще се радвам, ако някой сподели разликите с по-скъпите от същия вид.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 13:41 от Mimci

# 226
Всеки различно понася излизането от упойка.
Една приятелка ражда със секцио преди 2 месеца и не й даваха да пие вода 2 дена, мъжо й само с памук напоен с вода й мокреше устата, а пък на an4eto са й казали да пие 2 литра течност , за да избегне гадните последици от излизането на упойката.Кое е вярно сега, да пиеш или да не пиеш вода, това е въпроса  newsm78

# 227
Аз като излязох от упойката ме питаха веднага дали искам кафе и блокче шоколад.

# 228
След моето секцио отначало не ми даваха и вода, а след 6 часа ми казаха, че трябва да пия много, добре че ми бяха донесли цял стек малки бутилки, защото ги изпих до края на деня, зависи от самото обезболяване Hug

# 229
  • София
Може ли някой да сподели как правят проверката на таза, т.е. дали ще се справиш с нормално раждане на бебето или не? И кога я правят тази проверка, непосредствено преди раждане ли? Ами ко са почнали вече контракции?

# 230
Всеки различно понася излизането от упойка.
Една приятелка ражда със секцио преди 2 месеца и не й даваха да пие вода 2 дена, мъжо й само с памук напоен с вода й мокреше устата, а пък на an4eto са й казали да пие 2 литра течност , за да избегне гадните последици от излизането на упойката.Кое е вярно сега, да пиеш или да не пиеш вода, това е въпроса  newsm78
Аз миналата година претърпях една интервенция под пълна упойка. Условията бяха 4 часа преди упойката да е пия течности и да не се храня и после пък 2 часа след това не ми даваха да пия вода и да ям /заради упойката/. Понеже свекърва ми беше с мен като излизах от упойка и бяха разрешили като поискам вода да ми търка устните с мокър памук или с лимон. Което не е никакво облекчение. На мен ми беше много пресъхнала устата. Не изкарах 2 часа, а 45 мин. след това никой не можа да ме спре да изпия няколко глътки вода. Нищо не ми стана.  Иначе не ми е било чак толкова зле, добре ми понесе всичко и след около 1 час бях на крака.

# 231
  • София
Последните 7 месеца имах 2 пълни упойки. Първият път заспах добре и се събудих в идеално състояние. Вторият път (със същият медикамент - деприван) заспах кошмарно и после 4-5 часа си доспивах у дома (пуснаха ме да си ходя след 1 час).

Майка ми обаче ми е разказвала, че при нейната последна пълна упойка е излизала 8 часа от нея. Била е в съзнание, но не си е усещала крайниците, нито главата.. жив труп.

Не ме е страх от пълната упойка. Страх ме е, че няма да видя децата си! Цял живот да живея с тази мисъл - не мога. Сега имам чувството, че дори няма да ги искам, няма да съм сигурна, че са излезли от мен. Но, непрепатил човек е лесно да дава акъл.

# 232
  • Sofia
И при мен казаха първите 2 часа да се въздържам от вода.....те тогава ми наливаха и системи. Но след това яко течност. Странно звучи това 2 дена да не пиеш...то без да си опериран ще се обезводниш newsm78. Освен водата и мисля може и ябълков сок (ама не зелена ябълка). Иначе се доверявам напълно на това за приема на много течности, защото това си го каза самия анестезиолог. Мисля, че той човека е достатъчно компетентен в сферата на упойките и излизането от тях. Но разни доктори....разни теории.
Последните 7 месеца имах 2 пълни упойки. Първият път заспах добре и се събудих в идеално състояние. Вторият път (със същият медикамент - деприван) заспах кошмарно и после 4-5 часа си доспивах у дома (пуснаха ме да си ходя след 1 час).

Майка ми обаче ми е разказвала, че при нейната последна пълна упойка е излизала 8 часа от нея. Била е в съзнание, но не си е усещала крайниците, нито главата.. жив труп.

Не ме е страх от пълната упойка. Страх ме е, че няма да видя децата си! Цял живот да живея с тази мисъл - не мога. Сега имам чувството, че дори няма да ги искам, няма да съм сигурна, че са излезли от мен. Но, непрепатил човек е лесно да дава акъл.
Киарче, много си права....и за мен това е най-важното да си видя детенцето. Като извадиха щерка ни и ми я дадоха.....такива моменти никога не се забравят Two Hearts. Помня, ще миришеше на топъл хляб. Супер.
А относно пълните упойки: много голямо значение има времето. Аз при едната опреция бях 2 часа под упойка. И верно като майката на Киара ми трябваха часове наред, за да изляза и после два дни бях като парцал.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 15:21 от an4eto

# 233
БъгаМъга,

аз имах същия страх, че няма да съм сигурна, че е моето бебе, ако не го видя, вече нямам никакво съмнение, дори номера на гривната, която ни сложиха веднага след като го извадиха още го помня/ 0467, а тогава доста време се зверих да го видя и запомня, ама ти с 2 номерца ще си  newsm78

Тонита, лекаря по ЗК, който ти води ЖК ти следи таза, на мен някъде в началото на 9 ми каза, че може би няма да може бебето да излезе нормално, но ще го проследим до края, е не се разшири  Peace

# 234
Аз миналата година докато излизах от пълна упойка, също не ми даваха да пия вода като поисках, казаха ми първия 1 час да не пия, за да не повърна. Предполагам  това е причината, да не им създаваме работа. Е, да ама тогава си супер жаден, а и аз се чувствах перфектно и много добре усещам кога бих повърнала и кога не, само чаках сестрата да излезе от стаята, и изпих 0.500 минерална, която си носех в чантата Simple Smile Направо светнах. След още половин час ми донесоха и от персонала. Всичко беше наред.

# 235
Може ли някой да сподели как правят проверката на таза, т.е. дали ще се справиш с нормално раждане на бебето или не? И кога я правят тази проверка, непосредствено преди раждане ли? Ами ко са почнали вече контракции?

мен ми го мерят и записват в картона на ЖК още от самото начало, когато се записах,.Мерят го с едно изкривено желязо, само, че не знам как се казва

# 236
  • Beyond the Frontiers
Мен ме шиха с пълна упойка от епизотомията, нямах никакви проблеми със събуждането и вода не са ме спирали да пия. Явно зависи от самата упойка. Peace

# 237
Oф мами, така ми се е допило винце. Докато пазарих online в сайта на Carrefour видях, че имат червено вино без алкохол и си го поръчах разбира се.  Времето застудя и вече не става за безалкохолни бири. Сега съм в дилема дали ни е позволено да ядем скариди. Някой знае ли нещо по въпроса?  newsm78  Цяла бременност се въздържам от някои храни, но вече съм в осми месец и може би не биха навредили на бебка.

Само ядене и пиене ми е в главата.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 16:09 от Lara8

# 238
  • София
Лара, http://pregnancy.medical.bg/pregnancy/information/foods-to-avoid/seafood.html  Hug
Според мен спокойно си хапни каквото ти се яде, вече сме почти на финала, все пак е ясно, че няма да прекаляваш. А и за червеното винце - пийни си чашка, от дена няма какво да ти стане.  Peace

# 239
Предната бременност никой не ме е мерил и проверявал.
Тази бременност също. Даже  ми е чудно как решават коя жена може и коя не да ражда...

Да ви попитам някой взима ли нещо за киселини? От снощи ми е много зле. Като легнах и такоива киселини. Сега като хапнах на обяд и пак същото. Дали може да се пие нещо , което облекчава

Общи условия

Активация на акаунт