Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 743
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро и от мен!

Аз не пиша много често, но постоянно ви чета и моето слънчице расте заедно с вашите бебчовци.
Бих искала да споделя нещо за захранването понеже на моя бебо не му стига само млякото, не може да дочака следващото ядене, реве като му свъри млякото в шишето той и на АМ и му дадох две лъжички пюре на Хип с ябълки добре го понесе нямаше колики и т.н,това беше след като се консултирах с педиатър тя ми каза че като е гладно детето ще реве и ще е нервно затова да му давам за да го засити.
Ако има и друга мама такъв проблем моля да сподели.
За сега това е от мен!
Честит празник на всички именници, да са живи и здрави!
И на месечинките! newsm51 Two Hearts

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 10:07 от koniem

# 106
мами да попитам какво ви е мнението за пюретата на ганчев,в пластмасовите опаковки?

# 107
Честит имен ден! Да ви е живо и здраво както името, така и тялото!!!  Tada
Има ли заченати днес?  Grinning
Честито на месечинките !!!   Kissing Heart
koniem според мен идеята да започнеш с плодово не е добра. Има вероятност да ти откаже после зеленчуковите. Аз препоръчвам морков или тиква (сладки са но не толкова).
bubulechi- да слушаш шефа,че да не се караме  Grinning
Благодаря за закуската и кафето . С нетърпение очаквам Коледа, когато ще отидем при баба и тя всяка сутрин ще глези мама  Joy
Дано е слънчев този ден-със разходки подреден!!!

# 108
Здравейте, момичета   bouquet

Не съм писала отдавна, но днес има повод да почерпя. Моето момче днес има имен ден и ще празнуваме първият му голям празник. Почерпете се за негово здраве:

аз напоследък не мога да се добера до компа, че с мъжа ми сме само с един. Напоследък Димитър е много кисел. Избиват му двата долни резци от почти месец и изведнъж както е весел и се смее почва да плаче. Пръстите му непрекъснато са на венеца и сменяме лигавник след лигавник, такова производство на слюнка скоро не бях виждала  Joy

Иначе човека има голямо желание да се обръща и почти успява, но все още не може да се сети как да си извади ръката, която му е остава под тялото. А като му помогна почва да мърда с крака все едно ще започне да лази скоро...

ето го какви усилия полага Simple Smile

Почна и много да вика, говори си нещо и изведнъж почва да крещи. Кефи се на собствения си глас  
 Joy

Това е за сега от мен, надявам се всички да сте в добро здраве и кондиция  Hug

Ще гледам да се включвам по-често! До скоро  wavey

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 11:37 от eka

# 109
Здравейте  wavey
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!
БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Аз използвам докато малкия е задрямал за да ви пиша, че после трябва да се оправям и да излизаме като се събуди.Свеки и свекъра ще идват на гости довечера и трябва да пазарувам за да ги почерпя за вчерашното РД.Няма да е кой знае какво, защото с този лимон вкъщи няма да смогна да сготвя  hahaha
От вчера Даниел много смешно вика.Ама направо си вика.Пък онази вечер докато го преобувах и му говорех, той ме погледна и каза "теййййййй"  Joy С глас съм се смяла, толкова беше сладък  smile3532
Иначе нищо ново при нас.Явно докато избие първия зъб ще е ад под небето,Много ми прилича на лелка в критическата.Както си се смее и след 5 мин се скъсва от рев,после пак се смее.. изобщо... камбани ми звънят в главата.Ама така е, какво да се прави
bubulechi ама това шефче много сладичко  Heart Eyes И как се крие от мама   Stuck Out Tongue Winking Eye

Хайде, отивам да се оправям, много   Kissing Heart на всички

# 110
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи днес, да са живи и здрави и те, и имената им! Само късмет да им донесе името!

Бубулечи, много е сладък малкия шеф Simple Smile

Йоанна също крещи напоследък и се колкото по-силно вика, толкова повече се кефи  Joy Към звуците ни освен "агу", "ау", "гхххи", "ляя" и "еее", се прибави напоследък и нещо, което звучи като "аааа, нееее" Simple Smile Снощи щях да умра с нея - взимам я да я къпем и я питам "Искаш ли, маменце, да ходим в банята?" и тя "аааа, нееее"  smile3532

Да ви питам, вашите бебета как се държат в коритото? Йоанна непрекъснато се мята, имам чувството, че драпа да излезе от водата. Не се мръщи и не плаче и не мога да разбера от кеф ли се върти и буйства така, или не й е приятно  newsm12

Има ли заченати днес?  Grinning
При нас  fertilization е станало някъде между 30.10 и 1.11, та още нямам годишнина от появата на  EFP Wink Но сигурно си имаме и бебенца, заченати днес.

Аз ви оставям, че и моята шефка се разбуди и трябва да сервирам обяда  breastfeeding После ще видя дали ще излезем, че то при нас е слънчево, но духа силен и студен вятър. Хубав ден на всички!

# 111
Rakkaus и Дани много се мята.Като риба на сухо е  hahaha А най ми е интересен като си види краката и почне да ги свива към себе си.После полага неимоверни усилия да се сгъне,за да ги пипне  hahaha

# 112
Привет Simple Smile

Честит имен ден на всички празнуващи днес Simple Smile Да ви е живо и здраво именцето и да сте много здрави Simple Smile    bouquet

Ние снощи цяла нещо не спахме, че много ни се играеше  Mr. Green За това пък гледах сутринта , колкото се може повече да я оставя да спи, и да се приспива сама като се събуди и за мой късмет се буди 3 пъти , врътка се известно време кротко и после пак си заспиваше Simple Smile Та малко поспах сутринта Simple Smile Чакам днес майка ми да дойде да я погледа , малко ,че трябва да отскоча до фризьорката да ме понагласи и да ида да се снимам за дипломата в уни-то Simple Smile

Бубулечи, голям бонбон е шефа , ама те са така , родените на 17ти Stuck Out Tongue

Танче, чакаме те с добри новини за Роско  Hug

Лек ден на всички  Hug

# 113
Нямам много време за писане и влизам само да честитя празниците!

На Цвети на патерици - Честит Рожден Ден! Много здраве и щастие за теб и всички около теб!   bouquet

На Франсето, да и е жив и здрав брата!   bouquet

На всички празнуващи месечинки - да слушкат много мама и тати и да са спокойнички!

На всички, които имат имен ден днес - бебчета, мами или татковци: Да сте живи и здрави, много късмет и усмивки и само добро настроение!   bouquet  bouquet  bouquet

# 114
Честит празник на всички именници!!!

Ракаус, хехе, и ние нашия го питаме така разни неща и е много смешно като съвпадне питането със звук от него "ъъъъааааа" или "нееееее".  hahaha Един път много се смях, избирам между две шапки коя да му сложа и го питам: "Искаш ли тази?" и той "нееееее", показвам другата и пак го питам и той "ъъъъъаааааа". И така няколко пъти, дори и разбъркано, и "ъъъъаааа" беше все при една и съща...  Joy

бубулечи, много е готин!  Hug

Момичета, освен плюнченето, някое бебче започнало ли е са си хапе долната устна??? Боян започна да го прави отскоро, май си чеше венеца с нея??? Хич не ми харесва това....  Thinking

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 16:25 от Епона

# 115
Честит имен ден на всички! Ека, специално и за твоя Димитър   bouquet
За кърменето - гледам предимно вкъщи да я кърмя, тъй като й е най-спокойно, а и е най-удобно на възглавницата. Но иначе се случва и в парка, в колата, в ресторант по-рядко. Бамбина няма проблем да яде и от шише, въпросът е, че за да изцедя за едно хранене трябва цял ден с помпата на скърцам, затова и гледам да си я влача с мен. Каква е тази колекция за кърмачки, дайде инфо, че вече е много драматично с дрехите.
За Ротарикс - в петък сме на втори прием, първия много добре го понесе. След време мисля и cervarix да сложим на бамбина, ако до тогава държавата не си промени политиката и не ваксинира безплатно цялата женска популация в ранна възраст срещу рак на маточната шийка.
за ранното обучение - още не знам какъв метод ще използваме, но за момента мисля, че на бамбина й стига, че с баща й и говорим на различни езици. Най-странното е, че когато приятелката на брат ми говори на полски (тя е полякиня) и малката, ако реве - млъква. След като го открихме това, разбира се, че съм я записала и от време на време пускам аудиото на полски, малката е толкова щастлива, не можете да си представите  Mr. Green иначе издава всякакви звуци от няколко дни казва "но-но-но-но-нооо" и аз я хващам пред огледалото и я питам "ще ходиме ли при баба-вещица (свекървещището) за Нова година", бамбина гледа сериозно в огледалото и започва да се мръщи - но-но-но-нооо  Laughing
Фейт, честито първо зъбче, пусни снимки като имаш време да я видим беболина със зъбчето  Hug
Епона, Лаура също си хапе долната устна от няколко дни, обаче някак си изглежда като да я засмуква, много е странно. Аз като я видя така и веднага пъхам бибката. Много интересно ми звучи плуването с бебе, на което ходите. На мен по принцип не ми е конфортно да стоя дълго във вода, тъй като съм лош плувец, но със сигурност ще предложа на аморето, ако иска да ходи с малката, надявам се, че има и татковци там?
Rakkaus, много добре си разговаряте с малката  Hug

# 116
Имам отново въпрос към консултантите на ЛЛЛ:
От около седмица Калоян суче 2-3 минути,след което почва да дърпа зърното,огъва се назад,след това отново се нахвърля да суче,после отново се отдръпва,почва да ми се хили,рита с краха,маха с ръце,върти се.Всичко това само при дневните кърмения.Нощем нямаме проблеми,но през деня голяма борба/игра с храната...
Чудя се дали поема достатъчно храна това дете,а не искам да го оставям да си играе така с гърдите ми!Предпочитам да го отдръпна и после,като се успокои и пожелае-пак да му дам гърда.Ама той все по-често се заиграва или почва да "приказва" и после заспива и доста разреди дневните хранения(доскоро се кърмехме на 1,5-2 часа).Съпругът ми ме успокоява,че такова голямо бебе няма да търпи да стои гладно и сигурно има право...(само да уточня,че вече сме удвоили рожденото тегло,има достатъчно напишкани памперси и Коки е доста енергично детенце,както и голям лакомник.Винаги досега е преяждал и е повръщал грандиозни количества,но напоследък повръщането като че ли почва да намалява,а аз все се чудя дали му се оправя мускулатурата или яде по-малко Embarassed)
Моля да споделите своето мнение и евентуално опит с подобно заиграване с гърдите!

това е всичко от мен.Пак съм пуснала запис на сешоар и сега ще се кърмим за 8376039409 път тази вечер,пък дано най-сетне заспи това детенце!
Спокойна вечер на всички!
Здравей MocaQueen

Поздравявам те за това, че следваш майчинската си интуиция и сигналите които Калоян ти подава!
 Около и след 3-тия месец бебетата минават постепенно в друг етап от своето развитие. Светът около тях се разширява заедно с възприятията им, а с това нараства и тяхното любопитство и желание да го изучават. Някой майки откриват, че гърдите им вече не служат само за задоволяване на глада и за утеха, а са обект за забавление, усмивки и игра. Понякога това би могло и да се отрази на спокойното протичане на кърменията.
 Чудесно си се ориентирала в такива моменти да отстраниш за малко бебето от гърдата и да му предложиш да суче малко по-късно, когато е по-спокойно, евентуално и по-гладно, за да се концентрира върху кърменето.
 Би могла да се опиташ кърмене в спокойна и тиха, притъмнена атмосфера.  Да се погушкате или дори потанцувате, да му попееш или говориш тихичко преди да предложиш да суче. Понякога дори пускането на тиха, релаксираща музика би могло да помогне повече от тишината.
 За да привлекат вниманието на бебето към гърдите и сукането някои майки слагат около врата си гердан от големи цветни топлчета или пъстър шал.
Ако Калоян суче по-спокойно при заспиване и събуждане би могла да се възползваш от тези моменти и да предлагаш тогава гърда.
 Ти познаваш най-добре своето бебе и би могла да откриеш и други методи, които биха му подействали успокояващо и предразполагащо да суче.
 С нарастването на сукателните умения и способността на храносмилателната им система да усвоява все по-добре кърмата, много бебета биха могли да започнат да сучат по-кратко и да разредят интервалите на които се хранят.
 С развитието на храносмилателната му система повръщането също би могло да намалее постепенно, като периодът в който това би могло да се случи е индивидуален за всяко бебе.
 Ако бебето е жизнено и енергично, има добър вид на кожата , еластичност на тургора , наддава добре  и пълни редовно памперсите (поне 5-6 добре напишкани за денонощие) вероятно всичко е наред. От написаното от теб разбирам, че Калоян има всички показатели, че се храни добре и това е чудесно.
 Надявам се някои от идеите да се окажат полезни за вас. Ако имаш нужда от още идеи не се колебай да питаш.
 Вие с Калоян сте страхотен екип и ви желая ви още много прекрасни кърмачески мигове!  Hug

# 117
Нутелка, ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=612587.0, може да се запишеш да следиш, че скоро ще има поръчки вече Wink

# 118
*Cveteto*, и аз благодаря за орговора към МокаКуин, защото и ние имаме проблем с разсейването. Наистина някой път помага да му дам малко по-късно, или да се кърмим прави и да се полюшвам леко. Струва ми се интересна идеята с гердана или шала.  Hug

Нутела, да и Боян точно така прави. Аз му стискам леко бузките. че той нали биба не ще... Иначе за плуването, на тoзи етап само бебето е във вода, в по-малка или по-голяма вана. Заниманията все още са индивидуални. Чак след 7ми  месец (и досатъчно предварителна подготовка) може да се ходи в голям басейн. Тогава и с другарчета може да се ходи, за да е по-весело. Wink

Франсе, леле колко ги чакам тия поръчки, вече няма какво да обличам!  Crazy

# 119
Честит имен ден на всички празнуващи!!!   bouquet

Никоя мама ли не е ходила при д-р Кехайов за да ми помогне в избора на ортопед  newsm78
Наистина ми е необходимо малко инфо

Общи условия

Активация на акаунт