Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 714
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Привет Simple Smile

Ние от вчера също правим сериозни опити да се обърнем и само се пъчи на една страна, а накрая с малко помощ от мен се завъртя и беше голяма радост. Сега ни е на мода обръщането и по цял ден се пъчи в опити да се обърне сама ( даже докато ядем  Mr. Green).

Цвети*, честит рожден ден миличка !!! Желая ти много здраве, усмивки и сбъднати мечти !!!    newsm59  bigdance2  ura dance Tada  Party Time  party002 Tada bdbaloni Tada party002

Днес съм на тези пожелания , защото и моят брат също има рожден ден !!!  Hug

За кърмене, вече съм се престрашила, макар и се старая да не ми се налага да го правя на обществени места, защото просто съм свикнала да си ползвам вкъщи една възглавничка и ми е неудобно без нея, защото малката тежи. Но пък, в парка, в кафенета и в колата ми се случва често Wink А за удобни дрехи, гледам че много от мамчета тук , като и мен следят темата на Шаманката за новата зимна колекция за кърмачки, така че ако някой я изпуснал , сега е момента да се включи, че скоро ще започнем с поръчването Wink

ох, айде пак да бегам, че тези дни не сме на кеф нещо....

# 91
  • София
Цвети*, честит рожден ден! Много здраве, щастие и само прекрасни моменти ти пожелавам!

Честито и на навършващите месечинки днес!

# 92
Цвети,Честит рожден ден!!!  ura  :party013 :nbirthday
Голяма вкусотия си ни приготвила.
Павел също не прави опити да се обръща,но иска вече да сяда май.Така се набира,дори и в люлката която е полулегнала.
Момичета да ви попитам за отзиви за ортопеда д-р Кехайов от Горна баня.Големият ми син е с плоскостъпие и ми го препоръчаха този д-р,но все пак събирам мнения.Работи ли със здравната каса?

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 15:50 от Galla

# 93
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЦВЕТИ dance newsm59
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ЦВЕТОЗАРА, ИЗАБЕЛ, ВИКТОРИЯ И ЮЛИЯ!
ludesita -  преди малко проверих темата и за съжаление не ни вълнува вече - Видове упойки при раждане. Но можем да се организираме за една среща в удобен ден за всички.
Относно обръщането - мисля че вече писах.. от скоро се обръщаме... и онзи ден дори се беше обърнал в съня си.
Относно кърменето - все още не съм се отпуснала да кърмя на всякъде, все бързам да се прибера. Но в кола, в заведение и в парка съм кърмила.

Хубав ден   bouquet

# 94
Цвети , Честит Рожден ден!!![/color] Да си жива,здрава и много обичана!!!!
 Честити месеченки на всички празнуващи тези дни   bouquet . Много да ви слушат майките ви !!!!  Hug

# 95
ЦВЕТИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН!
БЪДИ ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА!
  bouquet

Ние днес бяхме на консултация и сме качили само 400гр и сега сме 6400 и 64см... Rolling Eyes Ама ЛЛ вика, че добре си изглежда детето и няма място за притеснение. Пък и след 3мес. щя'и да качват по по-малко вече... Rolling Eyes Иначе си пишка и ака детето, активно е /дори доста/, така че няма да се притеснявам.
Биха ни и 2-ри прием двойната ваксина, та сме малко кисели, но няма Т и не съм давала нищо.
Направихме си и 2ч разходка следобед  Mr. Green

Аз кърмя абсолютно навсякъде и въобще не ми пука  Naughty Все пак си храня детето, на който не му харесва да не гледа!
За обръщането и аз бях писала-започна да се обръща от гръб по корем още преди да направи 3мес., обратно не е пробвал още  Mr. Green

Оставям ви, че ще сменяме пампа  hahaha

# 96
Привет  Hug
Цвети, ЧРД   bouquet  bouquet  bouquet Да си много обичана и много щастлива!!!  Hug
Честити месечинки на дребосъчетата  Heart Eyes
Благодаря ви че споделихте  Hug На доста места кърмите като гледам, браво на вас  Hug Аз съм кърмила само в парка, колата и крайбрежната до нас, защото сега няма туристи и там се разхождаме. Гледам да не се налага , но понякога кърмя там.  Но някак си по търговските улици, то дори няма пейки, не мисля че мога  Confused

За обръщането - само веднъж се обърна сама по корем, но ръчичката ѝ остана отдолу и беше доста безпомощна  Laughing

# 97
Здравейте,
много благодаря на всички ви за страхотните пожелания!
Бъдете и вие здрави и много обичани!
Честити месечинки на всички бебчовци!
Франсе честит рожден ден на брат ти! Да е жив и здрав и много да те слуша Simple Smile)))))

Да ви почерпя и нещо по-така  Crazy smile3534

Лека вечер на всички   lovekiss

# 98
   bouquet

Честити месечинки на всички!

Франсе, честит празник на брат ти!

Танка, дано е минала успешно консултацията.  Praynig

Лудесита, в центъра се намира, приблизително на кръстовището на Раковкси и Московска.  Peace

Ние днес голяма разходка направихме.
Посетихме ИКЕА, но си тръгнахме само с няколко дреболийки. Възползвахме се от стаята им за преповиване, също се и кърмихме там... Приятно ме изненада, че имат паркоместа близо до входа специално за семейства с деца и колички.  Flutter

Ходихме и до Аутлет Центъра. Нищо особено като цяло, но си взех една жилетчица, дето ще ми е удобна за кърмене. А пък за неприятна изненада - вече няма Зара Аутлет...  Tired

Лека и спокойна нощ на всички!  Heart Eyes

# 99
Ей,писах,писах и като натиснах"публикувай" всичко изчезна:(
Цвети,честит рожден ден и тук!

Ние сме добре,Коки по цял ден кротува или спи ,вечер реве както обикновено...И това ще отмине,важното е,че всички сме здравички!  Praynig
Баткото пак ме "зарадва" с лошо представяне в училище...направо ми иде  newsm29 newsm66 bambam
Имам отново въпрос към консултантите на ЛЛЛ:
От около седмица Калоян суче 2-3 минути,след което почва да дърпа зърното,огъва се назад,след това отново се нахвърля да суче,после отново се отдръпва,почва да ми се хили,рита с краха,маха с ръце,върти се.Всичко това само при дневните кърмения.Нощем нямаме проблеми,но през деня голяма борба/игра с храната...
Чудя се дали поема достатъчно храна това дете,а не искам да го оставям да си играе така с гърдите ми!Предпочитам да го отдръпна и после,като се успокои и пожелае-пак да му дам гърда.Ама той все по-често се заиграва или почва да "приказва" и после заспива и доста разреди дневните хранения(доскоро се кърмехме на 1,5-2 часа).Съпругът ми ме успокоява,че такова голямо бебе няма да търпи да стои гладно и сигурно има право...(само да уточня,че вече сме удвоили рожденото тегло,има достатъчно напишкани памперси и Коки е доста енергично детенце,както и голям лакомник.Винаги досега е преяждал и е повръщал грандиозни количества,но напоследък повръщането като че ли почва да намалява,а аз все се чудя дали му се оправя мускулатурата или яде по-малко Embarassed)
Моля да споделите своето мнение и евентуално опит с подобно заиграване с гърдите!

това е всичко от мен.Пак съм пуснала запис на сешоар и сега ще се кърмим за 8376039409 път тази вечер,пък дано най-сетне заспи това детенце!
Спокойна вечер на всички!

# 100
Цветето, благодаря за бързият и изчерпателен отговор!  Hug Идеята за тези 48 часа ми хареса много, но  моята дивачка не става за такива работи, повече от 30-40 мин. на едно място няма как да седи, дори и да става въпрос за моите прегръдки. Постоянно се сменят уреди (люлка, акт.гимнастика, количка, кошара, огледало и пак отначало) и изобщо не си я представям в покой.
На денонощие се събират минимум 8 хранения, но повечето от тях, както обясних са много кратки. Опитвам се да я кърмя по на често, но тя все така си се дърпа, суче по-спокойно само когато ме използва за заспиване Simple Smile
А за признаците за огладняване е малко относително, ръцете винаги са в устата или си ближе играчките, мисля си че огладнява, когато почне да ги засмуква по-солно и шумно и тогава я слагам, но пак същата история, цокне 5 мин и ревне.
И аз съм на мнение, че моето състояние е много важно и че бебетата усещат, но ми е малко трудно да съм отпочинала, след като нощем  се буди толкова и често, и спокойна след истериите и от кърменето. Старая се... От ден-два имаме няколко успешни дневни кърмения.
Памперса и го сменям преди всяко хранене (с изключение на нощните и всички са доволно пълни, тоест поне 6 бр. Кожата и е по-скоро бледа и доста суха и по-скоро не е еластично, но с лигавиците според мен няма проблем, влажни са си. Вчера направи 8 дена от последното изхождане и имаше пак операция"Термометър" успя да изкара добро количество. Предният път когато ака беше без моя намеса, бяха минали  6 дена от предпоследният път, количеството е много обилно (размазва се из крачолите, че чак до коленете) и с нормална консистенция, даже според мен е малко рядко....
След още една седмица я теглихме пак, беше качила 150 гр., но това е резултат от друг кантар, мерим я по боди потник и сменен памперс преди да тръгнем за ЛЛ. След една седмица сме на консултация на нашият си кантар и тогава мога да коментирам с по-голяма точност наддаването.
Когато спре да суче активно и да заспива прилагам компресия, но ината си е инат, млякото изтича от крайчето на устата, така прави и когато само иска да си играе без да е гладна, засмуква но не гълта и си отваря устата да изтече каквото има  Crossing Arms Залагалки не признава, вода предлагам ( но често забравям), но не е почитателка, изпива 10-20 мл на ден.
За козметиката също съм чела, от много време не използвам никакви дезодоранти , лосиони, парфюми и т.н., ходя си като циганче  Whistling
И мен ме е страх да не привикне към пиенето с биберон и затова съм си позволявала да давам 2-3 пъти само и то с биберон за новородено, с най-малката дуп1ица които са. Според мен най-лесно ми звучи пиенето от чаша, но не съм се интересувала достатъчно задълбочено за да пробвам...
Да, повръща доста, понякога ми се струва, че повръща повече о колкото е изяла, пробвали сме различни пози, но най-често сме на поз.1 от линка който си ми предоставила, повдигнали сме и матрачето от към главата на по-високо, но странното е че повръща когато е я държа изправена или е в поза почти седнала (например в столчето за кола) и горе долу час след хранене.
Аз за направлене за гастроентеролог главно отидох първият път при ЛЛ, но тя ми отказа, нямало смисъл, на детето му нямало нищо, не ака, защото нямало какво, да му взема АМ да го храня и щяло да се оправи, но другият път ще настоявам и ако пак не ми даде, ще отида и ще си платя за специалист в крайна сметка.
Извинявам се за дългият отговор, малко май се поотплеснах  Blush
И аз се надявам скоро да мине  и този период, ще видим какво ще стане на консултацията другата седмица.
Приятен и спокоен ден на всички  Peace

Привет отново aneliq_sergeva,

И аз ти благодаря ти за изчерпателния отговор.
Радвам се, че сте отчели наддаване за тази седмица, и че Андреа има достатъчно напишкани памперси за денонощие. Ще се радвам да споделиш и какво е отчел кантара на консултацията ви идната седмица.  Peace
 Около и след 6-тата седмица от раждането, храносмилателната система на някои бебета би могла да започне да усвоява все по-добре и пълно кърмата. Това би могло да доведе и до разреждане на периодите на които бебето се изхожда и това обикновено се счита за естествено.
 Ще си позволя да вмъкна преведен от Бу цитат от книгата The Womanly Art of Breastfeeding 

Ходене по нужда при бебето

Честотата на изхождане варира от бебе до бебе и дори често от седмица до седмица при едно и също бебе. Някои бебета могат да се изхождат много начесто, като акото да е малко повече от петно на памперса. В началото бебето ви може да ака на всяко ядене. Това определено не е диария при кърмено бебе. Това е знак, че получава изобилно мляко. Като поотрасне, след първите шест седмици, може да има само две или три по-значителни изхождания на седмица, понякога само веднъж седмично; дори по-рядко е нормално за някои бебета. Щом изхожданията намалят броя си, се увеличава обема им. Има значителни вариации между съвършено нормални кърмени бебета. Дори някое воднисто, зеленикато ако от време на време не е причина за тревога за иначе здравото бебе. Изпражненията могат също така да променят цвета си след излагане на въздух.
За щастие, тъй като човешкото мляко съдържа достатъчно вода за да задоволи нуждите му, кърменото ви бебе не се запича. Запекът (твърди, сухи изпражнения) няма нищо общо с интервалът между изхожданията. Някои по-големи бебета правят пауза от пет до седем дена между изхожданията и имат съвършено нормални, макар и много изобилни изпражнения...

Превод от The Womanly Art of Breastfeeding

От написаното от теб разбирам, че Андреа е любопитно бебе и има нужда от разнообразие и честа промяна на обстановката. Добре би било да се има впредвид, че малките бебетата са с все още недостатъчно зряла нервна система и биха могли лесно да се превъзбудят от новите гледки, звуци и светлини. Това би могло да се отрази и на начина по който протичат кърменията.
 Ако прецениш би могла да опиташ да редуваш периодите на "забавление" с периоди на гушкане и спокойствие, в които може да опиташ тихичко да и пееш и/или люлееш. Бихте могли също така за малко да се преместите в по тиха стая и когато Андреа е малко по-спокойна да и предложиш да суче.
 Ако е неспокойна и плаче, докато е на гърдата би могла да прекъснеш кърменето и опиташ да я успокоиш, след което пак да предложиш да суче.
 Бебета в тази възраст започват да откриват колко вълнуващ и интересен е света и някои от тях в този период биха могли и да се разконцентрират по време на кърмене. Много майки споделят, че носенето по време на кърмене на гердан от големи, цветни  топчета или увит около врата пъстър шал би могло да привлече вниманието на бебето и да му помогне да се концентрира върху гърдата.
 Понякога е възможно в началото на кърменето струята мляко да е твърде силна и това да притеснява бебето. Ако смяташ, че това би могло да е обясни поведението на Андреа при сукане, би могла да опиташ в началото да изцеждаш малко гърдата, докато забележиш, че струята не е толкова силна и тогава да я предложиш на дъщеричката ти.
 Предполагам би открила полезна и информацията и в тези статии цък  и цък
 Споделила си, че Андреа суче спокойно в периодите преди да заспи. Би могла да се възползваш от това и да и предлагаш гърда преди заспиване и непосредствено след или при събуждане.
 Кърменето нощем, особено ако бебето желае да суче много често би могло да е уморително за майката. Много майки споделят, че съвместния нощен сън с бебето им дава възможност да отпочинат, тъй като не се налага да стават и прекъсват съня си, когато бебето желае да суче и се буди обикновено с плач. Би могла да обмислиш варианта за съвместен сън, докато отмине периода, в който суче толкова често през нощта.
 Повръщането при малките бебета е често срещано и обикновено отшумява след различен за всяко бебе период.
 Би ли споделила колко често се случва да връща мляко Андреа и на фонтан ли излиза струята, когато се случи?
  Би било удачно за бебе,което повръща да се храни на чести интервали. Сучейки често бебето вероятно би поемало по-малко мляко на всяко отделно хранене. Това би могло да помогне за по-бързото усвояване на млякото. Кърмата е бързо усвояема и лека храна, за разлика от адаптираните млека и тя продължава да е подходящата храна, дори и за повръщащо бебе.
 Някои бебета се хранят твърде лакомо и бързо, което би могло да предразположи повръщане на мляко. Ако смяташ, че и при вас може да е така, то честите макар и кратки сукания, както и редовното оригване на бебето, по време и след сукане биха могли да помогнат за намаляване на честотата на повръщането.
 Би ли споделила приемаш ли ти или бебето някакви витамини или лекарства, например капки за колики или други добавки?
 Ако желаеш би могла погледнеш тази статия и да прецениш какво от информацията и идеите в нея може да е адекватни и полезно спрямо вашата ситуация.    Повръщане и рефлукс при кърменото бебе
 Ако посетите гастроентеролог ще се радвам да споделиш какво е неговото мнение.
 Относно дохранването с чашка (ако е наложително) може да погледнеш  тук и това клипче http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article … ips&Itemid=13
 Надявам се да съм успяла да ти дам идеи, които да са подходящи за вас конкретно и да доведат до позитивни резултати. Желая ти много търпение и спокойствие! Ще се радвам да ни държиш в течение как се развиват нещата при вас. Насреща сме винаги когато имаш нужда от подкрепа или повече информация!   Hug

# 101
  • София
Здравейте пак от мен!
Честити месечинки на всички!
Честит рожден ден, Цвети! Да си жива и здрава и бебо много да те слуша!

Аз докато се наканя да пиша за лекцията утре и то май пропадна Sad

За кърменето - досега съм се престрашила пред хора. В мола на Карфур има тоалетна за майки с деца и там съм кърмила два пъти. Наложи се и в Икеа в стаята за преповиване. Ех, ако всички магазини имаха такива стаи. С мека мебел, топла вода ... Епона аз неможах да се доредя до специално паркомясто. Всичко беше заето и не съм сигурна, че се ползваше по предназначение Sad

Ади и аз мерих Сашко вчера и е наддал само около 400 г и се успокоявам, че до 3ти има още малко време. Ти ме успокои, че е нормално.

Има ли някой който е мислил по въпроса за ранно обучение на децата? Става дума за метода на Сесил Лупан или Доман? Аз тези дни сериозно обмислям въпроса и мисля да започна нещо такова.

Това звучи интересно и ще питам чичко Гугъл за подробности. На повечето места дават занимания за бебета доста по-напред в месеците.

В обръщането нямаме успех, но ядем юмручета като за световно.

Ох, вече ми се карат да гася компа, а исках още да пиша. По-нататък пак  Peace

# 102
  • на село
Добро утро от мен Hug

Честит Празник на всички именници  bouquet

закуска и кафенце да сложа Mr. Green

Днес се очертава слънчев ден,да го възползваме за разходки 1stroller

# 103
Добро утрооооооо Hugхайде и аз веднъж да сложа закуска Mr. Green
ние сме добре,от няколко дни Нико се крие с пеленката и много се радва като му я махам и му казвам''Има ли бебе?Ето го!'' hahahaа вечер като заспива си хваща края на калъвката и си крие очичките докато заспи Laughingголяма е маймунка,по-късно ще кача малко снимки.
Честити месечинки на празнуващите бебчета Hug Heart Eyes  bouquet
Честит празник на всички именници,живи,здрави и много щастливи newsm51 smile3525 newsm51
  Усмихнат ден   bouquet

# 104
ето една снимка на малчо Joyкак се крие

иииииии на мама малкия шеф hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 09:53 от bubulechi

Общи условия

Активация на акаунт