Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 42 302
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Добър вечер! Ние сме на вълна пеене и пищене, досега готвих с една ръка, а с другата държах бамбина, само така иска да стои, ако не друго ще направя ръце като на културист  Laughing
Момичета, някоя от вас или ли примерна схема на захранване в табличен вид? Не съм търсила усърдно в нета, но в подфорума за захранване в библиотеката нищо не открих  newsm78
Хубава вечер   bouquet

# 556
Бау  smile3534

Аз влизам набързо да се похваля, че моето зверче от снощи се обръща  newsm32 Много съм щастлива  newsm03 А преди малко мъничето си намери крачката  Heart Eyes Направо си го представям как вдига краката и се опитва да се обърне  Joy

Тези от вас, които изкараха паспорти на бебоците могат ли да ми кажат каква е процедурата?

Връщам се да чета  Hug

# 557
Здравейте  
Днес ни сложиха ваксините и сме много кисели .... ама много . Предния път не се разкисели , ама сега компенсира. Цвети все не ми е на късмет да се видим. Няма да се каня вече а направо ще звъня.
Моята бамбина се научи да прави буууууу-буууууу и да прави балончета и цял ден бръмчи  Simple Smile също така може да си цока езичето-показва го малко и го зацоква  Joy много е смешно .
besyto честито   bouquet аз още очаквам деня в който ще се обърне ...
Крем за лице и гел за венците .... мисля утре да мина да купя. Какви???? Нямам идея  newsm78
И отчета : 59см. и 5800гр.  -оставаме на 2к Вигантол
 Kissing Heart и лека нощ!!!

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 05:57 от pospalana

# 558
Оф, по много теми исках да се включа, но все не остава време. децата се влошиха за пореден път, малкия е на антибиотик. Вече записвам и отбелязвам на кой какво съм дала, че не помня. Двамата са на инхалации поне по 3 пъти на ден. Общо взето докато изредя всички лекарства и аха да седна и някой вече е гладен и то пак дошло време за лекарствата.
Цвети, не помня, четох в някаква статия и беше доста добре обяснено, че не се пробва така. Сега обаче нямам време да я търся. Отделно нали им липсва не помня кой ензим в стомаха и е вредно и безсмислено да се пробва преди 6 месец. Смята се, че преди това не го възприема детския стомах. Суровите плодове пък са по- силен алерген и също не са за препоръчване. Аз поне се водя от тези принципи, но си е мое решение. Ако не изкукуригам и поооздравеят децата ще потърся статиите.

# 559
nut_ella,  и аз съм на вълна събиране на информация за захранването. За таблица мисля да питам ЛЛ ако разполага с такава. Ето два линка, които могат да са ти полезни:

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=10972

http://papa-bebe.com/zahranvane.html

# 560

Привет!

Днес откарахме 4.5 часа навън! Бубу така много обича да спинка.

Нутела, аз си направих, но е за захранване, водено от бебето. Иначе някъде във форума бях гледала качени таблици за стандартното захранване. А,намерих ги. Ето темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=609741.0 Най-долу на първия пост има линк и парола за гугъл докс, където момичетата са качили доста схеми. Като тази например: https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?key=0AhooY4qEc9c … NW90UXc&gid=1

Ако искаш мога да ти пратя и моята за педагогическото.

бесито, отивате двамата родители с Л.К. и бебчо, носите оригинал и копие от акта за раждане. На място платихме, попълнихме заявлението и снимаха бебока. После като е готов отива един от двамата да го вземе. Може да е готов за месец или за три дни. Този за три дни е някъде малко над 20тина лв., другия не знам. (Това за София)

За обличането навън: ако е под 10 градуса слагам космонавта и под него го обличам с два тънички и един по-плътен "слой". Ако е вече към нулата слагам и одеалце отгоре. Така през преходния период. После като посвикнем с ниските температури ще махна единия тънък слой, а като дойдат големите студове пак ще го върна.

За обличнаето при спане: спи по пижамка и в торбата (памучна, не е поларна). Ако ми захладнее през нощта завивам с тънка пелена. Не ме притеснява, че ръчичките са отвити, защото той така или иначе си ги държи нагоре често и ще са извън каквото и да било одеало. Спим на около 22 градуса, или поне е толкова като си лягаме.

За зеленото ако: и на анс ни се е случвало инцидентно. Май причините може да са доста: претопляне, изстиване, ако мама е яла нещо, колики, поемане само на предна кърма. При продължително акане на зелено задължително консултация с доки.

Ей, тая вечер голям зор със заспиването...

Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 22:35 от Епона

# 561
Завиждам на всички благородно за дългите разходки. Моята принцеса от 4-5 дена на иска въобще в количката.Такъв рев,такова пищене  #Crazy  като я взема и кротва. Колко мога да я нося на ръце и да бутам количката ...максимум час и то все пред блока гледам да съм,че знае ли се . Приберем ли се си лежи няма проблем,но излезем ли ......... Дайте съвети и идеи  (да не включват биберон .... и него не иска)

# 562
Епона  Hug Ще накарам татито тези дни да отидем да му изкараме.

за обличането -навън бебчо го обличам с космонавт, отдолу с боди и ританки и после го завивам Simple Smile
за спането- няколко дена през деня спи два пъти за по 2 часа през останалото време будува и вечер към 11-12 спи по 30мин и после чак към 1-2 отнася Simple Smile така днес до 11ч с 2-3 ставания. Ние с татито лягаме към 2-3, така че не ни е проблем късното лягане. Спинка с боди и ританки Simple Smile завивам го с две пеленки или една олекотена завивка...спим на 18-20градуса  Peace

# 563
Здравейте!
На Коки днес му сложиха ваксини.Сега е един кисел,ама поне няма температура.От няколко дни има обрив в гънката на вратлето,става все по зле.Доктора ни изписа цинкова паста и Еузин.Няма да ви казвам как изглежда,след като го намазах с това цикламено нещо!Дано поне помогне!
Милият,досега си вири краката и им крещя нещо  Joy сега за пореден път се приспиваме  ooooh!
Иначе,да споделя резултати от консултацията 8 кг / 71 см
оф,дано бебик да заспи сега,че съм  Tired
лека вечер на всички!

# 564
Привет и от мен, все ще пиша...  и докато ви изчета и ...smile3541
Пак да ви върна към коментарите за водичката  Embarassed Някои използва ли кана Брита и ако "Да", преварявате ли я или я давате директно (имам предвид като приготвяте АМ).
Аз от около месец си купих кана и редувам една седмица изворна, една седмица от каната, като и двете ги преварявам.
Пожелавам ви спокойна нощ  smile3524, тъй като аз съм на крак от 3,30 сутринта и вече едва гледам отивам да си дремна, че бебчо в 12 ч. ще си търси "голямата биба" smile3504 bombs breastfeeding

# 565
като я взема и кротва. Колко мога да я нося на ръце и да бутам количката ...максимум час и то все пред блока гледам да съм,че знае ли се . Приберем ли се си лежи няма проблем,но излезем ли ......... Дайте съвети и идеи  (да не включват биберон .... и него не иска)
Ние сме доста често така  Mr. Green Свикнах да си нося и кенгурото за всеки случай.Отскоро го замених със слинг.За 2-3 минути и е заспал ревльото.

# 566
Завиждам на всички благородно за дългите разходки. Моята принцеса от 4-5 дена на иска въобще в количката.Такъв рев,такова пищене  #Crazy  като я взема и кротва. Колко мога да я нося на ръце и да бутам количката ...максимум час и то все пред блока гледам да съм,че знае ли се . Приберем ли се си лежи няма проблем,но излезем ли ......... Дайте съвети и идеи  (да не включват биберон .... и него не иска)

И ние бяхме така доскоро. Сега като стана студено и явно му е приятно и на него и 10мин. след като излезем е заспал. Спи по 1,3ч, буди се да яде и после пак откарва още около 40мин.
Преди няколко дни обаче /беше още по-топличко/ пак започна да се дере и аз не мога да се прибера.Има една играчка, окачена отстрани на покрива/гюрука.Взех я и започнах да му я размахвам пред очите, докато го бутам.Еми прибрахме се тихо и кротко.МНого бях доволна, че съм открила този метод  Mr. Green
Така че пробвай и ти с някоя любима играчка- с едната ръка буташ, с другата му я размахваш-ако тропа или дрънка още по-добре  Mr. Green

Иначе и аз нося кенгурото, но вече ще го махам, че то е студено за него, а и с тея космонафти едва ли ще мога да го натикам вътре ...

# 567
Добро утро на всички!
Ние имахме тежка нощ, Софи плака доста и се наложи да я кърмя няколко пъти. Толкова ми се спи нощем, че вече не помня колко пъти съм й давала да яде. Някой нощи е много спокойна , а други направо ме побърква. Но като й видя прекрасната усмивка сутрин всичко ми минава.
За оболичането навън- аз май прекалявам. Отдавна съм я зазимила, но пък тя явно се чувства добре, защото спи по четири часа. Буди се само за кърмене . Жалко, че и в къщи не поспива повечко. Така имам нужда да свърша и нещо различно от обичайните ни задължения. Искам да се похваля, че ходих с нея на кино, държа се много културно и успях да изгледам цял филм. Може и вие да пробвате.
Искам да попитам замразявате ли кърма за по-нататък? Аз нищо не съхранявам, но се замислих, че може би ще е добре.
И втория ми въпрос, знам че е малко рано, но подавахте ли документи за ясли? Мисля тези дни да обиколя яслите в нашия район и разбера как стоят нещата, че не ми се мисли какво ще правим есента.

# 568
Привет мамчета Hug Hug Hug
Ние днес ставаме на 4 месеца Heart Eyesпочерпете се кой с каквото пожелае Laughing
Честити месечинки на Руми и Галин newsm51 smile3525 newsm51да са живи здрави и много да радват мама и тати.
Минавам набързо,че Нико нещо е нервен днеска Rolling Eyesпо случай празникастана в 5ч и от тогава си играем заедно Crazyче не му е забавно  сам Mr. GreenНе съм ви чела Embarassedно ще наваксам,надявам се по-късно да успея да се включа Laughing
Това за сега,пак ще мина Joy
Слънчев и усмихнат ден на всички  bouquet  bouquet  bouquet

# 569
Ние тази нощ бяхме учудващо спокойни и спахме от 19.00 до 5.30.Не мога да се оплача,но пък за сметка на това вечер преди сън надаваме такъв вой,че съседите ще кажат,че го колим мъника  Laughing
Искам да ви попитам сега когато захладня къпете ли все още бебчовците всяка вечер?
За зеленото ако:доста време имахме такова,но лекарката каза,че е от коремчето и няма проблем.От седмица насам вече нямаме.

Честити месечинки на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт