Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, благодаря за успокоението за кърменето. Просто много се бях надъхала преди да родя на тази тема и като не стана и направо ми беше шок. Знаете как е като си навие човек нещо на пръста и после не се получи колко е гадно...

За именния ден мисля да поканя трите майки от парка, скоито излизаме и техните бебоци, те са колкото Ники и това да е. Няма да е голям купон, но да се отбележи празника. Бабите и дядовците са в друг град и няма как да ги съберем тях, така че това е приемлив вариант. Тази сутрин направих прототип на поканата, мисля че е добре като идея. Ще я направя на фотошоп и ще я доизкусуря, за да стане какво трябва. Ще направя и същия надпис за стената и няколко балона съвсем ще завършат картинката Simple Smile Май повече за мен го правя отколкото за детето, но какво да правя като обичам празненствата или по-скоро подготовката им  Embarassed

Честити месечинки на празнуващите днес!

adi86, това със Ссссс-то ме подсети за един виц, в който зетът се прибира от работата, вдига едната ръка, свита в китката към тъста, на което той отговаря с 2 вдигнати по този начин ръце. Превод: Кобрата(жена ми) в къщи ли е? Отговор: И твойта и мойта Simple Smile

Нутела, ти направо ме разби с историята ти как си видяла двете чертички Simple Smile И аз на твое място бих помислила че не е реално Simple Smile

[soon] mother of two
готино заглавие си измислила. Само се надявам, да не се случи това с бурята Simple Smile Мечтая си за повече слънце тази зима, дано стане.

Хайде хубав ден на всички, тук е едно страхотно слънце, след малко мятам дребния в количката и заминаваме да мерим улиците Simple Smile

# 616
Добро утро  Hug големи сме поспаланковци   Mr. Green

Капризче не се самообвинявай  Hug Знай, че си страхотна майка без значение дали дохранваш или кърмиш бебончо!  Hug
Soon Страхотно заглавие! С нетърпение очаквам появата му. Браво  smile3501
Цвети - дупе да ти е яко с твоето свекървище. Дано през тези две седмици, в които ще сте сами да не ти се качи на главата  Hug
Франсе, стискам палци  fingerscrossed Ще чакаме по-късно да се похвалиш
Аз януари месец заминавам за Ирландия, за да си завърша образованието  Grinning Бебчо и татито ще дойдат, но малко по-късно...първо ще трябва да намеря квартира и разбира се някаква работа. Не знам как ще се разделя с моето мъниче, още от сега се натъжавам  Cry

Масаж - прави татито винаги след баня  Peace Откакто застудя  баня правим през ден, понякога през два  Peace
Онзи ден забелязах, че бебчо има крусти  Sad Т.е май са крусти...по това, което видях и прочетох в интернет. Тези, които са минали през тях биха ли споделили как се отървахте? Колко пъти мазахте и сресвахте главичките на бебоците?
Да се оплача от няколко дена косата ми пада изключително много Sad Не знам какво да е правя  ooooh!

Hug Спокоен ден

# 617
besyto, аз писах миналата седмица, че на Габи й се появиха. Педиатърката препоръча Стелакер на Мустела - мажа 1 път сутрин. В темата посъветваха, че могат да се мажат и с бебешко олио - това на Себамед било хубаво  Peace
Габи все още има, но са се променили и на места вече са изчезнали.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 12:24 от forest_veil

# 618
  • София
Здравейте  Simple Smile
Туко що се прибрахме от преглед и ваксинация при педиатърката. Жорко ми е качил само 500 гр и е порастнал 1 см от миналия месец. Абе виждам аз, че детето не се храни пълноценно, а мъжът ми ми вика, че съм параноичка. Та на 4 месеца и 4 дни Жорко е 7,500кг и 65 см.
Проблемът с пищенето, неспането и непълноценното хранене е наистина зъбче, че даже и 2. Показват се много лекичко  - като 2 бели връхчета на венеца стоят  Grinning На мама малкото вампирче е то  Mr. Green. Педиатърката каза, че непълноценното хранене и отказа от АМ се дължат на пробиващите зъбчета и подутите венци. Питах кога мога да започна захранване - може след навършване на 4 месеца и половина като ми препоръча захранване  с картоф или безмлечна оризова каша. Та след 2-3 седмици Жоренцето го започвам  Grinning

Хубав и слънчев ден!

# 619
  • София
Капризче, ама по никакъв начин не се самообвинявай,  затова че дохранваш детето си с АМ. Та да не му даваш отрова, я.  Важното е детето да се храни пълноценно и да наддава добре. Аз пък искам да мина на смесено хранене  Wink
Имай предвид, че при всяка жена капацитетът на гърдите, така да се изразя, е различен. Едни жени са с голяма лактация, а други - в това число и аз сме с по-малка. Какво ли не правих, за да си увелича лактацията- цедих се след кърмене, ядох лук, жито, сурови бадеми, пих боза( всичките тези храни са ми ужасно противни, но...) само и само, за да имам кърма. Е, не се промени нищо откъм увеличаването на кърмата.
Забелязвам, че в последно време повечето статии, които се пишат, предимно се набляга на кърменето и естественото раждане. Да, хубаво е да кърмиш, но това че нямаш тази възможност по една или друга причина или си родила секцио, не трябва да те карат да се чувстваш гузна и непълноценна майка  Hug

Форест, може би за 1-2 дни, но не искам да те притеснявам. Ще поразпитам някои от моите познати, които живеят близо до нас и ако не намеря може и да те обезпокоя.
Прочетох, че се храните с Лактана. Дай да ти я дам, че е грехота да я хвърля. Единият пакет е отворен преди 3-4 дни и липсват 3 лъжички, а вторият пакет не е отворен.

Диадора, благодаря за споделеното. И на нас не ни влияе Виброцилът, Тобрекс давам рядко. Нашата лекарка каза, че щом сополките не са с жълт или зеленикав цвят, да не се притеснявам, ама като го чувам как хърка и се дави детето, как да не се притеснявам. Сранното е, че дърпаме секретите с Бейби вак и почти нищо не излиза, а Жорко хърка ли, хърка.

Нутела, честита месечинка на Лаура   bouquet Да ви е жива и зрава малката хубавица!

Честити месечинки на всички дечица, които празнуват днес!

Бесито, представям си колко ще ти е трудно да се разделиш за известно време с бебчето си. Важното е, че после всички ще сте си отново заедно  Hug

# 620
besyto, аз писах миналата седмица, че на Габи й се появиха. Педиатърката препоръча Стелакер на Мустела - мажа 1 път сутрин. В темата посъветваха, че могат да се мажат и с бебешко олио - това на Себамед било хубаво  Peace
Габи все още има, но са се променили и на места вече са изчезнали.
 bouquet Благодаря.  Hug А сресваш ли главичката? С гребен или с четка?Ние засега имаме само на две места, но ме притеснява да не се увеличат.  Praynig

# 621
Цитат на: *Адинка* link=topic=618131.msg20286492#msg20286492 date=1321552511
[color=green
*Cveteto*, благодаря за отговора! Млякото тече доста силно и от двете гърди; като се изцеждах сега видях поне 5-6 доста силни струйки и събрах 80 мл за 5 минути. Обаче така си тече и от дясната. За позите: ами Йоанна признава само 2 на този етап: "люлка" и легнала, в останалите решава, че трябва да се върти и да си играе и прави всичко друго, само не и да суче. Като се разхождаме е същото - веднага щом усети, че се движим, започва да се върти и да се озърта и престава да суче. С легналото положение обаче имаме проблем: това става само нощем. През деня рядко се получава, дори и да й се спи. Днес опитах да я кърмя легнала от лявата гърда - не щя, обърна си главата на другата страна и по никакъв начин не успях да я накарам да се обърне към мен. Когато се преместих и й подадох дясната, си засука много лакомо... В парка на студа обаче сука от нея. Малко, но сука.

Не съм опитвала да изцедя малко мляко и да намажа зърното с него - ще пробвам. Може би ще помогне и да успеем да се кърмим в друга поза - харесала съм си "конче", обаче когато я сложа така, Йоанна започва да ми гука, да ми се смее и да си играе и изглежда изобщо не възприема тази поза като позиция за ядене. Ако има и други хитринки как да я накарам да засуче така, ще се радвам да ги чуя (прочета). Благодаря още веднъж!   bouquet
[/color]

Здравей *Адинка*

Чудесно е, че опитваш различни пози и стратегии, за да помогнеш на Йоанна да засуче спокойно лявата гърда. Самата ти чудесно си се сетила, че вероятно смяната в обстановката би могла да помогне в това. Кърмене на открито, в кола, в друга стая или място в дома би могло да я предразположи да засуче.
 Би могла да опиташ да и пееш нежно докато я кърмиш или да я полюлееш преди да предложиш гърда. Ако по време и преди сукане Йоанна се разсейва или губи интерес към гърдата би могла да опиташ да сложиш около врата си пъстър шал или гердан с големи цветни топчета, които да привличат вниманието и към кърменето.
 Би могла да опиташ и следното: поставяш Йоанна в изправена позиция на рамото си и постепенно я спускаш надолу към гърдата докато засуче зърното. И нещо малко по-диво, но ако го намираш за удачно би могла да опиташ: ако имате въртящ, офис стол може да седнеш като си я гушнала (но не в поза за кърмене), някой да ви върти докато се почувстваш леко замаяна и тогава предлагаш на дъщеричката си гърдата. Леката дезориентация, в моного случаи би могла да извади инстинктите на преден план.  Mr. Green
 Споделила си, че дори да предлагаш лявата гърда в легнало положение бебето отказва да я засуче. Би могла да опиташ да предложиш лявата гърда, докато лежиш на дясната си страна както е например позата "Лежешком на възглавница" от тук .Позата "В ръката на мама", както и следващите четири също биха могли да се окажат подходящи.
 Надявам се някои от идеите да дадат позитивен резултат при вас. Понякога подобна ситуация  се оказва нещо временно и отминава . Желая ти търпение и спокойствие. Ще се радвам да ни държиш в течение.  Peace

# 622
  • на село
Имам питане към ЛЛЛ.
От 2 дни дохранвам с АМ(веднъж или два пъти) малкия тъй като кърмата ми драстично намаля и колкото и да ми се иска да е само на кърма не успявам да събера по 200мл за 6,7 хранения.
Та питането ми е-сутринта като се изцеждах с помпичката,млякото в едната ми гърда имаше розов цвят(предполагам че е кръв) Shocked защо се получи така нямам идея,а и едната половина на гърдата е зачервена,не ме боли,нямам разранени зърна.На обед изстисках  доволно количество в нормален цвят newsm78. Благодаря предварително за отговорите  bouquet

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 09:23 от Pola777

# 623
Здравейте момичета,

честити месечинки на празнуващите днес бебоци!

Капризче, недей се притеснява и обвинява, понякога просто така се случва. Сестра ми например имаше кърма и към края на 3 месец изведнъж и намаля много и спря. Защо и до ден днешен не разбрахме. Племенникът ми е почти на 4 години и е здраво и пълно с енергия дете.
Едно време са ни захранвали още 3 месец и то с кисело и краве мляко - неща, които днес се считат за опасни за бебета - обаче тогава така се е процедирало и така е било правилно.
Немците пък си имат друг тертип на мислене. Ние като бяхме в болницата за раждането много се бяхме учудили с мъжа ми на следното: има една стаичка до тази на сестрите и ако искаш вечер може да им оставиш бебо, за да се наспиш. Пояснявам, че тук не ти носят детето да го кърмиш, повечето стаи бяха семейни (2 легла за мама и тати и малко легълце по средата за бебо). Сестрите бяха само 2 през нощта и в 00.00 часа теглеха бебетата едно след друго, а в 03.00 идваха да ги светват с един апарат за нивото на билерубина, зареждаха стаите със свежо бельо и памперси, отговаряха на всичките ни въпроси, помагаха за всичко - с една дума, ако и носеха бебетата за кърмене щеще да е прекалено. Та, можеш да оставиш бебето в тази стая през нощта на твоя отговорност, сестрите не седяха да ги вардят, а надничаха всеки 30мин. дали всичко е ок. Хранене и всичко друго е отговорност на родителите. Ние като чухме си помислихме, ами кой луд ще си остави бебето там, толкова малко бебче все пак... Отива мъжът ми първата нощ да пита нещо сестрата, връща се и вика: Е, няма да повярваш, ама стаичката е пълна  с бебоци Shocked На другия ден говоря с две родилки в коридора и те викат, ама що не оставиш бебето вечерта в стаята да сте рахат и да се наспите  #Crazy Аз им казах, че не съм родила дете, че да съм рахат и като се наложи да не спя, няма да спя, но детето ми ще е получило нужната грижа и внимание.  Като родиш и те сложат в стаята идва сестрата и те пита искаш ли да кърмиш или не. Бях една от малкото, които искаха да кърмят. Имаме познати немци, които имат момченце на 1,5 годинки. От жената чух изречението: Имахме голям късмет да спра да кърмя още в началото, минахме на АМ, отделихме го да спи в неговата стая сам (бебе на 3 седмици) и така нямаше страдащи и всички се наспивахме. Преди 2 седмици се чуваме с тях и те питат спи ли малката вече цяла нощ. Казах им, че се буди 3 пъти да хапва, на което ми се каза: ами давай и АМ да почне да спи, така и ти няма да се тормозиш  Shocked Не слагам всички немци под общ знаменател, но има една обща тенденция да не си нарушават спокойствието въпреки бебето. Сравнявайки с нашия манталитет звучи налудничево Simple Smile Разказах ви това, за да ви покажа, че нито една от вас не е лоша майка, без значение с кърма или с АМ, напротив на дали има по-любящи майки.

Лек и усмихнат ден!

# 624
Shushka били споделила за кой град говориш? Shocked
Ние започнахме със захранването....мъка.
Пюрето от моркови яко го плюе, смесвам го с малко кърма, пак не го ще. Пие само сок, 20 мл от моркови или ябълки, но пюре не ще. Май не се сеща какво точно да прави с него:-) ....след малко ще му давам 2 лъжички, вчера уж една изяде. Ще видим тая работа.

# 625
Ето това е страхотно средство при АД, суха кожа итн.http://www.balneum.de/hermal_oelbaeder/alle_produkte.php Не знам има ли го в БГ.Слага се във ваната и не се измива след това.

# 626
Привет  Laughing

Честити месечинки Grinning

Мецани, дано със захранването и избиването на зъбките нещата да се оправят. Другата седмица ще мачкам Жорко Hug

За къпането - къпя всеки ден, като през ден използвам душ гел на Бюбхен.  София вече изпитва огромно удоволствие от къпането и пляска яко във водата.
За обличането - чорапогащник, боди, блузка и комсонавт. Ако е без космонавт, дебел панталон и яке. Вечер спи с боди с къс ръкав, гащеризон пижама и чувал за спане.

Дано бебчетата с АД се оправят по-бързо.

Капризче, да кажа и аз за дохранването. Не се чувствай виновна. Важното е детето да е нахранено.
Аз също дохранвам с АМ, като не съм правила драми от това.
Има бебета, които не са изпили и капка кърма. Как трябва да се чувстват техните майки?
Здрави да са децата, това е най-важното Hug

Хубав ден ви пожелавам!

# 627
Viara ние живеем засега в Есен (от година, но не още дълго). Преди това 10 години бяхме в друг град, хората бяха съвсем различни... явно е и до средата.

# 628
Здравейте,
понеже коментирате атопичния дерматит, аз не съм много запозната, но на моя приятелка бебчето е с АД и на нея са й казали да пие това: http://apteka.framar.bg/30017871/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%BE … -60#axzz1e2wt7gH1

Дано ви е полезно! Simple Smile

# 629
Привет мамчета  bouquet
Добре сме  Mr. Greenискам да питам мамите чиито бебчета имат зъбки какви са симптомите Thinkingпри нас има следните неща:миналата нощ както си спеше започна да плаче,лигави се като от време на време е по-обилна слюнката,ръцете са му все в устата,а днеска както си хапваше спокойно изведнъж започна да пищи сякаш нещо го боли,та се чудя дали са зъби newsm78
Да споделя днес му дадох картофено пюренце обаче нещо не го хареса Mr. Greenслед няколко дни ще го пробвам пак да видим Wink
Днес времето беше много хубаво и ходихме на разходка,заедно с кучо,добре мина,малчо спа през цялото време,а Белла беше много послушна Grinning
Това за сега,целувки на всички бебчета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт