Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 839
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
*Cveteto* , много ти благодаря за бързия отговор, ще прочета статията и ще започна замръзяването  Simple Smile Лаура обаче вече яде по 6 пъти на ден, рядко по 7, а някои дни папка само 5 пъти. Иначе с пълненето на памперсите е добре, наддаването също - първия месец 1020 гр, втория 1050 гр., третия - 700 гр., тя е 100% на кърма, а понякога между храненията предлагам водичка, но пие по 10-20 мл., тъй като имам особено добро мнение за приема на вода, а пък и малката пие, не я насилвам Simple Smile първият месец имах проблем с хиперлактацията и се налагаше денонощно да се изцеждам, но явно се поувличах и не се изцеждах докато ми се облекчат гърдите, а "до дупка", както се казва и най-лошото е, че изхвърлях кърмата, просто нямах сили да стерилизирам и съхранявам. Ще внимавам този път с доизцеждането, че не ми се връща в онзи ужас, благодаря ти за съветите   bouquet

# 406
Честит Имен Ден на всички празнуващи днес Hug
Да сте живи и здрави и горди с имената си Grinning

Юлиянка, София от две седмици не е в коша за новородено. Добре се чуства детето. Но при нас има почти легнало положение.  Но ти говори с педито или ортопед за свое успокоение. Пък после и на нас ще кажеш. Прегръдка на Християн от нас с момата Hug

# 407
Привет, мамчета!
Честито на всички празнуващи днес!
Поръчах си от Мататама блуза за кърмене с дълъг ръкав, ето тази: http://www.matatama.com/drehi-za-karmene/Bluza-s-dalag-rakav-1#, номер L, днес пристигна и се оказа, че ми е тясна на гърдите и не мога да я използвам. Ако някоя мама има интерес - нека ми пише на лични, просто няма какво да я правя за съжаление и май ще трябва да се ориентирам към шаманската колекция, нищо че ще станат нещата след повече от месец  newsm78

Много е хубава блузката, но от шаманската колекция си харесах повече дрешки, отколкото мога да си позволя финансово и ме е срам да си купя още...  Blush 

Искам да попитам, бебчетата ви със сълзички ли плачат? На половин месечна възраст едното оченце на малкото започна да сълзи и да секретира... Предположих запушено слъзно каналче... и познах... Направи ми впечатление, че когато плачеше, сълзички му течаха само от проблемното оченце... От двумесечна възраст проблемът (секретирането и мокренето на оченцето) изчезна... Сега обаче ми прави впечатление, че когато плаче, има сълзички и на двете очета, макар и малко... Не си спомням с първото ми дете кога се появиха сълзи по време на плач...   newsm78    Какви са вашите наблюдения? Мерси предварително!    bouquet

# 408
stelt77  и моята бамбина плаче със сълзи - първоначално само от лявото оченце, когато й се появиха коликите. Преди месец започна и от двете очички да й капят сълзи като плаче, но съм забелязала, че тогава и почервенява цялата.

# 409
  • Стара Загора
3дравейте! Много ми се иска да ви почерпя понеже според календара Емито и аз имаме имен ден, но пиша от телефона. Така че ... чувствайте се почерпени Simple Smile Бесито съчувствам ти за "гостите", аз ги чакам за трети път, кофти тръпка Sad За летния кош - и аз го бях сложила по простата причина, че зимния вече ни е малък, но педито каза, че е много открит и за това го смених. Франсе дано по - бързо ти преведат паричките. Вчера поръчах много сладки дрешки на Еми и сега нямам търпение утре да дойда, ще сложа снимки да ги видите. Отивам да направя салатката и вечерята, докато Емито спи. Приятна вечер от мен!

# 410
Добър вечер. Ние цял ден сме в някаква драма с дребния. Все гладен, все реве, на всеки час сукане, после малко сън, изобщо не се понася... Както ме боли главата от синузита, това вече ми дойде в повече. Сега е заспал и влязох да ви видя как сте преди да се е събудил и пак да е надал рев.

Shushka и двете неща, които си ми препоръчала за коликите са ми ги казвали. Това второто ми се стори небивалица, но явно не е. Ще го пробвам. А този Лефакс, ти как се сдоби с него?

diadora1010  ще го потърся и този Бибиформ, който препоръчваш. Дано имаме успех с него.

Кремена, Биогая давам всеки ден в комбинация с Колийфа. Даже като бях спряла Колийф продължих Биогаята, но коликите се върнаха точно за 2 седмици...

Франсе, давах го чая, но много повръща след него и спрях да го давам. Дано днес Руми да е била по-спокойна и ти да си имала време да почетеш. Много тъпо това с парите. Дано бързо оправят документите и скоро да си получиш паричките.

Фони, за градините и яслите ми казаха първия работен ден на 2012 да се регистрираме.

Честит Имен Ден на всички малки и големи именници! Да са ви живи и здрави!

forest_veil, моят мъж и той като теб една нощ булнува нещо. И аз го питам какво има и той ми отговори: Кажи ми финансовите параметри и ме остави на мира. И после си заспа.  Joy Joy Joy Само да кажа, че той е инженер и финансите са много далеч от него Simple Smile

Меги, добре дошла. Да ти е жива и здрава бебка и много фа ви радва.

Цвети, и Ники между нас спи по-добре отколкото в неговото легло. Отдавам го на това, че отвсякъде е обграден и му е по-уютно. За това сложих едно голямо олекотено в неговата кошара и като го сложа върху него, то застава около него и го обгръща подобно на нашите завивки. От тогава поспива повече в неговото легло и е по-спокоен там.

Бесито, не е ли рано още за бънджи? Иначе и аз си мисля за такова. А този модел е много готин. Simple Smile

Yuliana_ и аз се чудя за летния кош. Знам, че е много рано, но и при нас става бунт като трябва да лежи в количката. Такъв рев изревава, че ме е срам да ходя по улиците с него... Като говориш с лекар по въпроса кажи моля те какво са те посъветвали.

stelt77 и дребният тези дни го забелязвам че пуска по някоя сълза. Но по 1-2 от всяко око, не много Simple Smile

Нутела, ще ти пиша на лични за блузата.

Малко се поувлякох с писането  Embarassed Прегръдки и лека вечер Simple Smile

# 411
Капризче, на нас ни помогна чай Блевит за колики, давах само него и освен, че помогна малкия много го харесва. Проблема е, че го продават навсяакъде. Аз го купих от аптеката с/у центъра по хигиена. Дано се оправите по-бързо  Hug

Ели 88, по какво разбраха, че имате рахит, понеже симптоми има всяко 2-ро дете?

Стискам палци за Таня и Роско да се прибират по-скоро  Praynig
А също така и всички болнички да оздравяват бързо.  Hug

Някой знае ли как е  Джен?

# 412
Здравейте Simple Smile Ние тъкмо с изкъпахме и сега цоцка мъника   breastfeeding Днес си направихме една хубава 4 часова разходка ,много добре ни се отрази  Peace
Капризче и аз мисля, че още е мъничък, но на места прочетох, че от 4 месец ги слагат в гащичките  Peace Още не сме го видели как ще реагира, но смятам утре да пробваме Simple Smile Ако ли не 1-2 месеца ще го люшкам по 15мин на ден  Mr. Green Дано дребосъчето се успокои малко и да си спинка сладичко  baby_neutral
Диадора, чакаме снимки на дрешките Simple Smile и после да споделиш откъде си ги взела  Hug
Франсе, добре че си отишла да провериш какво става... ooooh! Кофти, че ще трябва да почакате още малко, но дано този път всичко е наред  Peace
за сълзичките- още на 20-25 ден се появиха и на двете оченца. Оттогава като е гладен си плачка със сълзи  Mr. Green
за летният кош - смятам от 5 месец да го слагам  Peace все още си понася зимният кош и си спинка сладко, сладко  Heart Eyes
за ваксините- на вас двете наведнъж ли ви ги бият( става въпрос за тези, които са 2,3 и 4месец)? Някъде прочетох, че през 10дена...и се зачудих, защо нашето педи ги бие и двете наведнъж  newsm78 Едната в лявото, другата в дясното краче.  ooooh!

Отиваме с мъжлето да готвим  Crazy
Пожелавам на всички бебчета и майчета с болежки да се оправят скоро  Hug

# 413
  • Бургас
Здравейте, мерси че ме приехте  Hug. УФФФФФФФ аз от къде да започна? Всичките проблеми при бебетата на нея се паднаха. Първият месец беше ужасен - колики. Всяка вечер след 18ч. рев до към 23ч. , едно дране гласът и се сменя чак. Още има но са по рядко и поносими вече не и давам никакви капки, иначе почти всичките ги пробвах, ама с времето си отминават и немога да кажа кои действат, много хора ми казват че капките са за успокоение на родителите. Има така нареченият рефлукс - повръща, надава си на тегло така че не е тревожно за сега. На кърма е изцяло и ми обясниха,че когато започне да рпиема по гъста храна ще и спре повръщането. Науче се на ръце да я преспиваме всичко ме боли от друсане люшкане и разхождане из стаята. Правя опити да я преспя сама но обикновенно когато рита в кошарата уж да се измори повръща и трябва да я сменям и става мн сложно. В кошчето не иска, не сам я слагала там отдавна. Вечер горе долу ме оставя да поспя, буди се още за ядене. През деня спи почти след всяко ядене по 30 мин. понякога по-малко понякога по 1ч. иначе имаше един период не спеше по цял ден, а и се спеше много преспивам я слагам я в кошарата и е будна вече, заспиваше на всяко ядене и когато я драпна от гърдата се събуждаше. бях се притеснила това дете защо така не спеше. Ама мина, дано не се повтаря. И най- големият ми проблем е че не иска в количката. пищи права се изправя вътре , мълчи само когато я залъжа да заспи на късмет, а то нейното спане след 15-20 мин е събудена и се започва едно реване срам ме е да изляза на вън. Не научи бибероната и хич не ми е лесно. последните няколко пати когато излизах се прибирах като я нося на ръце и бутам количката, днес майка ми ми беше на гости и като пекна следобед сланце викам айде ще излезем но пак се прибрахме бързо, разкриви се не искаше и на ръце да я носим. Че такива работи, мойта дъщеря трудна ще е  ooooh!
Предният месец беше 5840кг 60см този месец ще видим.
За килограмите - аз бях с операция и корема ми няма скоро да се махне, правих няколко коремни преси но нещо ми е трудно, може да поизчакам още чалко. Хапвам си добре, нека да има сега Траянка да яде аз после ще слабея.
не се обръща още сама само с наша помощ, но и нещо не и е добре така първо седи очудена и след малко започва да мрънка.
Е горе долу това е........ На всички болни да оздравяват, на всички празнуващи веселко и лека вечер  Hug

# 414
*Cveteto* , много ти благодаря за бързия отговор, ще прочета статията и ще започна замръзяването  Simple Smile Лаура обаче вече яде по 6 пъти на ден, рядко по 7, а някои дни папка само 5 пъти. Иначе с пълненето на памперсите е добре, наддаването също - първия месец 1020 гр, втория 1050 гр., третия - 700 гр., тя е 100% на кърма, а понякога между храненията предлагам водичка, но пие по 10-20 мл., тъй като имам особено добро мнение за приема на вода, а пък и малката пие, не я насилвам Simple Smile първият месец имах проблем с хиперлактацията и се налагаше денонощно да се изцеждам, но явно се поувличах и не се изцеждах докато ми се облекчат гърдите, а "до дупка", както се казва и най-лошото е, че изхвърлях кърмата, просто нямах сили да стерилизирам и съхранявам. Ще внимавам този път с доизцеждането, че не ми се връща в онзи ужас, благодаря ти за съветите   bouquet
Здравей nut_ella,
 Благодаря ти за отговора! Радвам се, че Лаура наддавa добре и пълни редовно памперсите.
 Ти си чудесна майка и най-добре познаваш своето бебе и неговият ритъм на хранене. Ако прецениш в даден етап, че е необходимо винаги би могла да се опиташ да включиш по твоя инициатива още едно или повече кърмения за денонощие.  Peace
 Описала си, че предлагаш водичка на Лаура по около 10-20 мл между храненията. Това на пръв поглед са малки количества, но ако предлагаш например около 6-7 пъти в денонощие биха могли да се събере количество приблизително равно на толкова милилитри, колкото мляко обичайно изпива бебето на отделните кърмения. Това би могло понякога да се отрази на апетита и темповете  на наддаване на бебето . Ако имаш желание би могла да погледнеш за повече информация тези Указания за предлагане на вода на кърмачетата
  Радвам се, че си запозната и с това, че би било удачно препълнените гърди  да се изцеждат само до облекчаване, за да не се стимулират прекалено и да произвеждат големи количества кърма.
 Желая ти прекрасни кърмачески мигове и весели есенни дни! Hug

# 415
Зравейте!
Моят циврьо заспа и си викам дай и аз да драсна някой ред...
Ей,голям рев пак днес това дете!Франсето ,радвай се,наистина,че не е ежедневие при вас постоянното носене на ръце!Ще видим утре на консултацията колко е наддал Коки,ама ми се струва,че вече е към 8 кила.Добре че има с кой да се редувам за носенето,иначе   smile3511
във всяко друго отношение сме добре.Дори снощи отново имахме "торта" в памперса!Ей,ще вземе да се оправи това дете!
Меги ,добре дошла при нас!И моят син е с рефлукс,също така не иска да спи другаде,освен залепен за мен,през деня дремва по 15-20 мин...Не си сама Simple Smile
Фатче ,какво става с теб?Не си писала от няколко дни!
еми...толкова от мен за днес.
ех,как ми липсват големите(и забавни) чаршафи на Юлка!

# 416
  • София

Добро утро!Сервирам по едно капучино.
Бесито,и на нас ни бият двете наведнъж.За сега и от двете не е имала реакции.
На всички болнички,бързо оздравяване.
Добре дошла на мама Меги и малката Траяна Hug
Танче,дано всичко е наред вече с вас и скоро да се разпишеш с добри новини Hug
Ние сме добре.Гледкаме си се вкъщи,излизаме по обяд за по 2-3 часа,че и каката не я свърта на едно място.От няколко дни и пеем Joy толкова е смешна като започне да извива Laughing иначе се смее много,хапва си,спокойна е.Давам плодово пюре от няколко дни и си го хапва с кеф Heart Eyes
Мися,че е това за сега от мен.Целувки на всички Hug Hug Hug

# 417
Добро утро!
Аз рядко пиша но ви чета редовно. Нямам много голяма възмжност защото и моето бебче обича да се носи на ръце и така заспива повечето пъти и докато спи аз гледом да свърша нещо от домакинската работа, е понякога заспива и в шезлонга но не винаги.
За ваксините и на нас ни ги бият двете на веднъж, но досега не е вдигал температура.
За майчинството и аз го чакам все още няма преводи, а документите са изпратени отдавна.
Меги добре дошла! Hug newsm51 и вие сте като нас трудно писпиващи се.
Мокакуин мисля че и моят бебик е вече към 8 кг., но ще видим на консултацията ние вървим малко по едри и винаги сме на максималните стойности за възрастта.
Засега това от мен ще продължа да чета докато не се събуди малкия и бързо оздравяване на болничките.
PS-То и ние бяхме с хрема доста дълго време около две седмици, много трудно минава  newsm78.

# 418
Добро утро!
Тази сутрин пак с колики smile3511
ваксините и на нас ни ги бият в един ден в различните крачета
Чакаме баба да ни гостува (майка ми) и отивам да  newsm28  1dishes а тя носи много ядене  Hug
Лек ден и  lovekiss

# 419
Мока, тук съм, но нещо не съм на кеф да пиша. Кракът ми се оправи и мога вече да стъпвам, но се получи едно удебеляване- не зная на какво , на сухожилието ли или на нещо друго и не мога да  движа стъпалото свободно във всички посоки. Утре съм на лекар да видим какво ще каже. Слава Богу не е нещо автоимунно ревматично. Изследванията са ми хубави, но е имало някакво възпаление и  не е ясно от какво.
Големият е в една фаза...мани, мани не мога да го трая.На всичкото отгоре е и болен... Аз съм спала последните дни по 3/4 часа на нощ. Сега се надявах да поспя, обаче съседът отгоре взе да блъска нещо така, че чак мазилката ще падне.
Исках да ви питам, че с големия всичко ми е в пълна мъгла и не помня вече. От кога започнахте да повдигате облегалката на количката и да слагате бебето леко изправено? Помня само , че големия като го захраних на 5 месеца вече седеше леко облегнат назад в столчето за хранене.

Бебешонко вече е 6,665 кг и 66 см. Да му мисли майка му като баба си замине. Майка ми сега го разнася по цял ден, защото не иска да лежи, обаче после ще ми дойде тъпкано. Боли ме всичко- гръб, кръст, китките, глезенът на другия крак... Ох -оооохх! Старост-нерадост  Mr. Green На 37 съм, а физически се чувствам като баба на 70 години.

Общи условия

Активация на акаунт