Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 719
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧЕНКИ НА ВСИЧКИ!

ние тази нощ почти не сме спали.Малкия заспа ужасно трудно в 22:00 и цяла нощ мрънка.С изключение на интервала между 3 и 4 часа,когато направо се съдра от рев.Намазах му венците и заспа,но не знам дали от гела му олеккна или се предаде от умора.После стана да яде в 6:30 и окончателно се събуди в 7:30.Добре,че татито днес е отпуск,та ще мога поне малко да си почина.

snow_79 Не си ли създаваш прекалено мн работа с водата.Хем Брита,хем изворна,пък и двете преварени..... аз само чешмяната преварявам,изворната ей така съм давала.

За спането навън до сега не съм имала проблем.Плакал е, взимам го за малко на ръце и като спре да реве пак го слагам.Като почне да нервничи свалям гюрука  и гледка нагоре към дървенцата.Определено го успокояа това.Чудя се като окапят съвсем листата какво ще правим  hahaha

deniz_st аз съхранявам кърма, но само защото цедя и така давам на Дани, а той милия никога не изяжда количеството,което трябва да изяжда бебе на съответната възраст ( и до сега си яде по 120 мл кърма) и остава много.Във фризера имам сигурно едно 8-9 л. кърма  Crazy Но поне ще имам за по-дълго (дано не се развали де)

Поспалана важно е малката да е добре  Peace За кафе ще имаме много време   bouquet

Хайде да бягам да си върша задълженията,докато певеца не се усети,че се забавлява сам  hahaha

Хубав ден  Hug

# 571
  • София
Привет!

Честити месечинки на навършващите ги днес!

А ние пък днес си имаме годишнина от двете чертички  Grinning

маргаритка, мерси за съвета, ама не работи. Пробвала съм да я излъжа, да я сложа на дясната гърда, после на лявата, ама тц. Вчера се излъга за малко в парка, ама това беше.

Съчувствам на всички недоспали, дано сме с акъла си, докато дойде момента да се наспиваме както трябва  hahaha hahaha hahaha Аз също съм от недоспалите, ама не заради Йоанна, а заради малко лични неприятности, които изневиделица ми се стовариха на главата, но се надявам, че всичко ще си дойде на мястото.

А сега ви пожелавам приятен и слънчев ден!

# 572
*Адинка* , много ми харесва "новото" ти име. Баба ми ми казваше така  Heart Eyes

# 573
  • Стара Загора
Здравейте и от нас!
Емито заспа и реших да ви попрочета
За обличането навън - вчера я бях извела с една блузка (вътре с каракул) отдолу с боди тип потник, ватирани дънки и ботушки, завита с едно одеалце мекичко и не много дебело и отгоре покривалото на коша
За спането - обличам я с плюшен гащеризон и отдолу с боди тип потник и завивам с едно по - дебело одеало. В стаята, където спим е около 21 градуса
За къпането - всяка вечер я къпем, но сме си купили един найлон и го слагаме в хола, където е 26 градуса и така всяка вечер разнасяме ванички, води, душ-гелове, но поне съм по - спокойна, че няма да настине
Моса - с какво го храниш това дете  newsm78 ние миналият месец бяхме 6 700г и педито вика, че е много дебела, а пък не знам ако на тези месеци сме 8кг ... сигурно ще ми каже да спра да я храня  hahaha
За спането - не искам да коментирам последните 2 нощи, за да не ми свърши рахата  baby_neutral
Цвети* - и аз съм така с кърмата. Добре, че имаме фризер - ракла да има къде да я съхранявам. Обаче ми е направило впечатение, че не всеки път яде от размразената кърма. Понякога въобще не я иска, плюе и реве, а не е развалена  newsm78
Честити месечинки на всички, които имат днес   bouquet
Снощи се замислих, че скоро не съм чела постове на Юлка, Ирина, Петя ... какво ли се случва с тях?

# 574
  • Бургас
Добър ден на всички  Simple Smile  Hug честити месечинки на бебчовците  newsm51

pospalana - моита щерка още от 2-3 изкарване е така с ревове в количкатар млаква когато заспи, спи най-много 30мин и пак, понякога и не заспива тогава просто се прибирам. И аз много завиждам на майките които кротко си пият кафето или си правят дъъъъълги разходки а бебенцата си спят или си лежът спокойно в количките. Немога да излизам с приятелки навън, защото докато изляза може да се наложи да се прибера, или се притеснявам от това че много реве и така или иначе нищо неможе да си кажем и да се видим. Незнам някакъв период ли е , ама да минава, че как да я извеждам навън, на ръце само нестава, в кенгуро неиска, дано мине скоро.  Praynig Sad
Още сме с криви вечери, абе заспиването е просто ужастно, все едно я колим  newsm45
За зелените акита - и тя ги имаше, ако следващото е нормално няма нищо притеснително, ако ака така ден два консултация с лекар .
За кремче за студено време имам мостра на мустела, мажа я с нея, има горе-долу ефект, ама бузките пак и са едни такива грапави леко, може да е от това че постоянно си слага ръцете в устата и се маже цялятя с лиги, та затова се чудя да го купя ли крема или да пробвам друг.

# 575
]За обличането навън [/color] - вчера я бях извела с една блузка (вътре с каракул)

извинявам се за невежеството, но какво е това "каракул"

# 576
Здравейте мами,

Честити месечинки на всички празнуващи днес бебоци!

besyto на нас ни искаха акт за раждане и копие, удостоверение за постоянен адрес (взема се в общината, попалваш данните и те ти слагат веднага печат, това е за Варна). За 3 дневна поръчка платихме 21 лева.
Няма да коментирам какво чудо беше правенето на снимката, горкият ми мъж...... 20 лели се насъбраха да дават акъл и викаха Абе много се върти това дете, кажете му да застане кротко  Joy на което само отговорих, елате вие му кажете на двумесечно бебе да гледа в окръжността и да не мърда! Как да е, измъдриха някакава снимка накрая, размазана, ама ми е все тая.

Аз мисля от другата седмица да започвам със захранването. Всички мои приятелки си захраниха децата в 4-5 месец и не е имало проблеми. Ние другата седмица почваме 5 месец и ще започвам лека-полека. Проблеми с лъжицицата на дали ще има, понеже и давам хапчето в лъжица, тя сама си отваря устата, глътва го и примлясква доволно  Joy

Оф, никакви методи и прочие не помагат да спи поне 5 часа без прекъсване. 3 вечери се мъча, слагайки я в нейното легло, обаче на 1-2 часа е будна и недоволства (не плаче, ами издава звуци на недоволство). Вече си мисля, че това дете никога няма да се научи да спи.......
Отивам да почивам малко, че от неспане съм труп.

Лек и успешен ден на всички!

# 577
минавам и аз да се разпиша,и ние като не сме излизали ден,два после много трудно я слагам в количката,но си го обеснявам на това че навън и обличам върху дрехите за вкъщи плетена жилетка и панталон ,явно не обича да е навлечена.ЗА спането ,снощи от 5 дена насам заспа в 9 до 1,30,яде и пак заспа до 3,30 яде и така заспа до 6 ,че не бях спала 5 дена,дойде ми предоволно съня.Ние се къпем в банята,не я отопляваме само отварям 20 мин преди това вратата,и колкото да се пречупи температурата,след баня стоим 20 мин голи /в къщи сме на дърва,топлим две стаи и коридор и баня,палим печката в 16 до 21/спим в съседната стая и към 4 сутринта включвам конвектор теси на 2,много обича да е гола и да рита с кречета,така мисля че доста я калявам.Това е от мен,желая хубав ден от нас!

# 578
  • Стара Загора
addy_1 - блузката ни е такава : http://bebeshkidreshki.com/product/5613/podplatena-zimna-bluzka-v-rozovo.html . На това рошавото вътре му викам каракул

20 лели се насъбраха да дават акъл и викаха Абе много се върти това дете, кажете му да застане кротко  Joy

Как не са я накарали да каже "Зелеееее"  Joy

# 579
А сега имам питане към ЛЛЛ: от няколко дена Йоанна отказва да суче от лявата ми гърда Sad Успявам да я излъжа само нощно време, през деня отказва - пробвала съм всякакви пози, не ще и не ще и това е. Суче си от дясната само.  newsm78 Реших да изцеждам лявата, защото се препълва, но искам да попитам 2 неща: 1. Може ли да ми дадете съвет как да я накарам да яде и от нея? и 2. До облекчаване ли да изцеждам междувременно, или до изпразване? Благодаря!

Здравей *Адинка*

Понякога се случва на някои майки в един или друг период бебетата им с охота да сучат от едната гърда, а да отказват другата.
 Отказът от едната гърда би могъл да се дължи на физиологична специфичност на гърдата, например струйката на млякото да излиза малко по-трудно и бавно, отколкото при другата гърда, което да я прави по-малко предпочитана от бебето. Прекалено силната струйка и/или препълнена гърда също би могло да дразни и затруднява бебето. Ако сметнеш, че при вас би могло да е това, може да е удачно да изцедиш малко гърдата и тогава да я предложиш.
 Чудесно си се ориентирала да предлагаш гърдата нощем. Много бебета успяват да засучат по-спокойно нощем или в периодите когато са сънени, непосредстевно при заспиване или събуждане. Би могла да се възползваш от тези моменти и да предлагаш тогава гърдата на Йоанна.
 Повече контакт и гушкане кожа до кожа, кърмене в тиха и притъмнена стая също би могъл да я предразположи да суче. Понякога нежната и релаксираща музика или друг "бял шум" би могъл да помогне повече от тишината.
 Ако прецениш може да опиташ да предложиш първо гърдата, от която засуква по-лесно и след това, в даден момент нежно да прекъснеш кърменето (като плъзнеш чисто кутре в ъгъла на устничките и, между челюстите) и да предложиш веднага другата гърда. Също така може да опиташ да предлагаш гърдата преди Йоанна да е огладняла много.  Би могла и преди да предложиш гърдата да изцедиш малко мляко и да намажеш зърното с него, за да стимулираш апетита на Йоанна и желанието и да суче.
 Чудесно е, че си се сетила да опиташ кърмене в различно позиции, това често се оказва работещ вариант за много майки,чиито бебета отказват едната гърда. Дали си опитала да предложиш гърдата когато сте и двете в легнало положение или докато се разхождаш из стаята?
 Може да продължаваш да опитваш различни стратегии, пози и хитринки, за да предразположиш дъщеричката си да засуче гърдата. Понякога отказът от гърдата се оказва временен и преодолим проблем и бебето да успява пак да суче от "нежеланата" гърда. В други случаи бебетата успяват да сучат от тази гърда предимно нощем или когато са сънени, като по този начин и оказват необходимата стимулация да продължава да произвежда мляко. Понякога би могло да се случи и да откажат напълно гърдата, при което кърменето продължава да бъде успешно, тъй като гърдата, от която суче бебето обичайно регулира производството на кърма спрямо потребностите му и ги покрива напълно.
 За да продължиш да стимулираш производството на мляко в тази гърда ако желаеш това, би могла  да я изцеждаш до край няколко пъти през деня. Това би могло да поддържа добро ниво на лактацията в гърдата. Хубаво би било е да следиш в този период за препълвания на гърдите, пречинени от неизсуканото мляко и при нужда да ги изцеждаш до облекчение. Така например, ако прелдагаш по-често "нежеланата" гърда нощем би било добре да следиш и другата да не се препълва. Прекалената стимулация на по-малко предпочитаната гърда също би могло да доведе до препълване, дискомфорт и създаде риск от запушване на млечни каналчета и е добре да се избягва.
 Ти самата най-добре може да усетиш гърдите си и ръководейки се от поведението на бебето да прецениш кога и колко да изцеждаш за облекчение или пък допълнителна стимулация.
 Ще се радвам ако съм успяла да ти дам идеи, които да са работещи за вас конкректно. Ако има нещо, което не ти е станало ясно или възникнат нови въпроси, не се колебай да питаш!  Peace

# 580
хахаха diadora, ами явно не се сетиха Simple Smile

То като цяло е абсолютно неадекватно за малки бебета. Мъжът ми трябваше да клекне и да я вдигне, а тя да погледне в кръга на монитора  Naughty Трябваше главата да и е изправена и ръцете да не и се виждат, т.е. мъжът ми трябваше да я държи за врата, дупето и ръцете едновременно и то така, че неговите ръце също да не се виждат  newsm78 Съответно при всяко щркане на камерата светва зелена светлина и малката автоматично си навежда главата. След 10 минутна борба едната леля каза: Ама айде моля ви се, насъбра се опашка  Shocked Отвън почнаха да чукат нетърпеливите граждани, друга леля се провикна: Не чукайте, моля ви се, вътре има бебе на 2 месеца!  Joy Такъв филм нямаше просто, чудихме се с мъжа ми да се смеем ли, да плачем ли.....

# 581
Привет отново HugОооооооххххх малчо днес е много крив Shockedдосега не е правил така,направо изпаднахме в ужас с баща му #CrazyЗвъняхме на педито тя се съмнява,че може да е зъб,та взехме гелче Дологел .Намазах го веднъж,май е по-спокоен но ще видим ThinkingИначе сме добре Mr. Greenмалчо вече пие сокчета от морков и ябълка,много ги харесва и като свърши в шишето се сърди Joyутре мисля да го пробвам с картофено пюренце да видим дали ще му хареса Wink
За режим имаме някакъв заспива към 19ч и се буди към 4.30-5ч да папка и после на около 3-3.30ч си хапва общо около 5-6 хранения,смятам че е добре Grinning
Ооооооп малчо се събуди пак ще мина Joy

# 582
  • София
*Адинка* , много ми харесва "новото" ти име. Баба ми ми казваше така  Heart Eyes

И на мен също! Simple Smile

Ние бяхме за малко навън, ама нещо много студено, измръзнаха ми краката чак.  cold А уж трябваше да е по-топло от вчера... Сега какъв хубав липов чай ще му пийна  Coffee Simple Smile

# 583
Здравейте, момичета!

Да драсна и аз някой ред докато храня Матей.

Обличам с боди дълъг ръкав, памучна блузка и зимно яке. Отдолу сме по чорапи и някакво панталонче. На главата със шапка. От 3 дни завивам с дебело одеалце, защота все още излизаме навън и вечерта след 19 ч.

Ние не се къпим всяка вечер, а през ден. Вечер Матей спи с плюшен цял гащеризон и в торба, подарък от Памперс. Не е особено дебела.

Ставам, че каката дава зор  Wink

# 584
Момичета, от 2 дни се опитвам да ви прочета, но нямам време... и сили. Гледам да уча ако ми остане свободно време от малката, а за капак , снощи мъжо след късно обучение се наложи да остане да спи в София , та си бяхме сами ! Да чукна на дърво , малката пък си беше много послушна ( на фона на последните дни) , а и може би и аз се бях мотивирала и приготвила да съм супер мама на всяка цена !  Peace

Искам да коментирам много теми, но нямам време.
Само да ви почерпя за месечинката ни и да ви помоля да ми стискате палци утре на държавния изпит, че много съм се притеснила.... Confused

Общи условия

Активация на акаунт