Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 443
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Тони, Вал, според мен не се опитват да спестят пари, а да пресекат злоупотребите. И аз подкрепям това решение.

# 331
  • София

За увеличаване на базата за изчисление на майчинството - подкрепям. За да получиш, трябва и да дадеш. Не ангажирам никого с мнението си.

Принципно е така, но не и на практика. Какво да правят всички момичета под 25-26-27 г., които тепърва започват кариерата си и още не са достигнали хубави позиции/доходи? Или в тая държава трябва да се ражда след 30? С тази мярка само формално и доста лицемерно се търси изчистване на сиви доходи. Реалната цел е съкращаване на социалните разходи на държавата.

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 20:32 от Мелона

# 332
  • София
Мая, трябва ли да имаш високи доходи, за да родиш дете? Когато родих Яна не вземах висока заплата, но това никога не е седяло на дневен ред при желанието за бебе. Да не споменавам 3-те месеца майчинство.

Когато започнат всички да плащат данъци върху реалните си доходи, тогава можем да искаме високи социални разходи.

# 333
  • Велико Търново
[ Какво да правят всички момичета под 25-26-27 г., които тепърва започват кариерата си и още не са достигнали хубави позиции/доходи? Или в тая държава трябва да се ражда след 30? С тази мярка само формално и доста лицемерно се търси изчистване на сиви доходи. Реалната цел е съкращаване на социалните разходи на държавата.

smile3521

# 334
  • София
Аз бих попитала всички на 25-26-27 години, които тепърва стартират кариерите си какво са правили след като са завършили (обикновено на 22-23 г.) висшето си образование Wink

# 335
Аз бих попитала всички на 25-26-27 години, които тепърва стартират кариерите си какво са правили след като са завършили (обикновено на 22-23 г.) висшето си образование Wink
Пак ми мирише на спор.  Crazy
Учили са второ висше, магистратура, търсили са работа и още куп други неща.
Не мога да се съглася напълно с тези 2 години, но пък от друга страна ги оправдавам... и така. Раздвоена съм леко точно по тази тема.

# 336
  • София
На мен ми се струва несериозно да учиш магистратура и да не работиш. Обикновено програмите са направени така, че се ходи на лекции предимно вечер и през уикенда. А има и задочно обучение, ако някой толкова държи на второ висше Wink

# 337
Тия мизерници пак ще вдигат базите изчисляване на обезщетенията за майчинство и болнични - пак от тях ще спестяват пари. Добре, че се отчетах вече с децата  Sunglasses

И аз това си помислих, източих каквото можах.  Whistling  Mr. Green

Whistling Whistling Mr. Green и аз и аз

За увеличаване на базата за изчисление на майчинството - подкрепям. За да получиш, трябва и да дадеш. Не ангажирам никого с мнението си.

Принципно е така, но не и на практика. Какво да правят всички момичета под 25-26-27 г., които тепърва започват кариерата си и още не са достигнали хубави позиции/доходи? Или в тая държава трябва да се ражда след 30? С тази мярка само формално и доста лицемерно се търси изчистване на сиви доходи. Реалната цел е съкращаване на социалните разходи на държавата.
Аз съм на 25 и 3 г да ме върнат пак ще взимам добри майчински. Но висшето не съм го избутала още. За това пък имах хубава добре платена работа./и все още имам де/

Да не забравяме и 3000лв които взимат редовните студентки, които решат да станат майки, хич не са малко пари.

# 338
  • Сандански
Ноеми  Hug Hug HugБързо я разкарвай депресията и те чакаме с още снимки Heart Eyes

За социалните промени - не ми се пише,но истината е,че всеки е прав за себе си PeaceПринципно съм съгласна с промените,но де факто мисля,че не това е начина.Общо взето май ще си останем най-застаряващата нация в Европа Confused

# 339
Момичета,получих снимките на всички  ви,които сте ми пратили!.......    и на тези "и аз,и аз" Mr. Green

# 340
Момичета,получих снимките на всички  ви,които сте ми пратили!.......    и на тези "и аз,и аз" Mr. Green

Остава да запретнеш ръкави и да направиш страхотен колаж!   bouquet
Вико как е, ходи ли по-свободно,по-уверено?

# 341
  • София
elenia, и аз Simple Smile

# 342
  • София
Не исках да почвам поредния спор за майчинството:stop:

Както е казала mariyap, тук истината е някъде по средата, но фактът е един - раждаемостта пада от 2009 г. насам. А държавната политика определено има значение, макар и индиректно.

Ети, естествено, че не трябват много пари за решение за бебе, но все пак има значение дали го гледаш с 2 или с 200, нали? Не говоря за някакви крайности.

Анабела, аз например завърших на 23 г, работя още преди това, но заплатата ми беше 200 лв, после 250, 300 и т.н. Мисълта ми е, че си трябва известно време човек да стигне по-добър професионален статус.

Само да обобщя, че не одобрявам източването на НОИ. Но новите мерки ще ощетят хора, които не са източили 1 лев: наскоро завършили студентки и гимназистки; временно безработни момичета; жени в началото на кариерата си. Плюс работещите на авторски договори (аз примерно получавам голяма част от парите си по такъв). За този тип договор в КСО категорично се казва, че не се дължат осигуровки, дори при най-добро желание да внасяш. А това не са сиви доходи - плащам данък за всеки лев.  Peace

# 343
Правителството от край време прелива от пусто в празно. Вдигнаха МРЗ и сега като се наложи да вдигна ти майчинството втората година трябва да вземат от някъде парите. И хората са си намерили вратичка - взимат от "бедните" и дават на "богатите".

Аз да се отчета. Тея е на АБ втори ден , сравнително по-добре е , но още хъхри здраво. ММ е с прищипан нерв (приемам всякакви съвета за илачи) и аз гледам двете деца.

# 344
нямам сили да ви изчета подробно, но направо ще падна- вие вече и на училище ги записахте нашите марули Joy  а за Хабитуриентската решихте ли къде ще е
да сме живи и здрави и дотам ще стигнем  

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 08:55 от look_at_me

Общи условия

Активация на акаунт